מחזור 21 בליגת העל: 0-3 למכבי חיפה בטדי; גם מכבי ת"א מנצחת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏12/2/21.

1. Sturridge Member

גם בפער 10 חילקו לכם פנדלים מתנה. גם בפער 10 כותרות זעקו ״צפו והכריעו: האם הגיע פנדל למכבילה שלנו??״.
    מערכת משומנת.

לכם דאגו יפה להישאר באיזור, בנוגע למכבי זה קצת אירוני כי דווקא במשחקים שהשופטים ניסו היא ניצחה. במשחקים כמו אשדוד או מול ת״א עצמה הם אכן זיינו את עצמם.

2. Morientes Member

שופט בית משפט מחוזי קבע את זה, תוך מתיחת ביקורת רצינית על ההתאחדות.
    מעניין איך היית מגיב אם לשחקן של הפועל/בש/חיפה היה נמנע ממנו ייצוג משפטי והייתה נמנעת ממנו הזכות לערער.

3. G.B7 ירוק עולה

כרגע אין הוכחות לשום דבר, ועד אז אני לא אאמין שיש פה מכירת משחקים של שופטים זה קיצוני.
    אני מנסה לכתוב נטו לפי עובדות (כמה שפחות רגש, כמה שפחות הטייה) מכבי חיפה עוברת משחק אחרי משחק טעויות שיפוט גדולות שחלקן בזכות/בגלל ה-VAR הופכות לפשע (סטייל הדריכה על אצילי), בעוד שהיריבה שלה מקבלת לא מעט מתנות על כלום ושום דבר ובמקרה הטוב ספק.

אלו הן עובדות ומה שיפה בהם שאי אפשר לסתור אותן. מכירה? צירוף מקרים הזוי? שופטים מוטים? תקשורת מוטה? כמות קליקים באתרי אינטרנט?.
    אפשר לתרץ את זה במיליון ואחת סיבות, אבל צריך להבין שאת האוהדים שמקופחים משחק אחרי משחק זה לא מעניין בכלל, והאמת שבלי הטעויות האלה הפער היום היה יותר מ-2 נקודות. בסופו של דבר רק התוצאה מעניינת.
    מישהו יופתע עם השחקנים שלנו יקבלו עונש חסר פרופורציות ביום רביעי? כבר הייתה כתבה בוואלה עם הכותרת ההזויה "יופחתו נקודות?" :blink:

4. Morientes Member

חוץ מקרית שמונה איזה מתנות קיבלנו?

5. Raulito Madridista

תמיד סלדתי מדיוני שיפוט, אני לא יכול לדוגמא לציין שם אחד שדופק את הפועל ת"א שבוע אחר שבוע או עשה זאת בעבר. אני בהחלט זוכר נחיתות ברורה שלנו מול מכבי חיפה לגבי העניין הזה ובעיקר ה-2:2 בעונת 2008/09 כשהייתי שם בגשם (בסיבוב השני, מרגש) ושי מימון נדמה לי כבש שער ברור מנבדל או שזה היה דווקא שלומי ארבייטמן. ולכו תדעו איך העונה הזו הייתה מסתיימת אם היינו מנצחים. כמו כן בסיבוב השלישי הביאו איזה שופט מקפריסין יעני בכיר כדי לשפוט את הדרבי והוא התעלם מפנדל ברור שלנו. יש גם את עונת 2002/03, הסיבוב השני, ג'ובאני רוסו הליצן זרק את עצמו ברחבה כאילו ירו בו, דקה 90 בקריית אליעזר, איזה מזל ששביט אלימלך האלוהי עשה צדק והדף את הבעיטה של באדיר.
    למכבי חיפה חסר קצת את התיאטרליות של שחקני מכבי ת"א שיודעים לבוא ולהציק לשופטים ולהפעיל לחץ - חבורה איכותית כמו איתי שכטר, טל בן חיים, אבי ריקן, גם אייל גולסה יודע לעשות את הפרצוף המתחנן. במכבי חיפה? אולי רק חזיזה ופלאניץ'.

אגב לאור כל אירועי הדרבי סאן מנחם נהיה כוכב ברשתות החברתיות וכאלה ממה שראיתי, "הקפטן הבא", "גאים בך", "תישאר" וכל מיני כאלה. רק שלא יעלה לו לראש, שיחתום על חוזה חדש. לא חושב שהוא יכול להצליח בחו"ל. כשבכר על הקווים הכל מקצועי, אף אחד לא זוכר מי זה טוואטחה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. Telkiyski Member

זה היה שי מימון.
    השווה במשחק העונה ל2-2.
    נבדל של 2 מטר.

היו עוד כמה מקרים הזויים.
    נכון שבסוף במשחק העונה נראינו בקרית אליעזר כמו סגנית אלופת מלטה, אבל גם הדברים האלה הכריעו בסוף את האליפות באותה עונה (2008/09).

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, אין צורך לחזור שנים אחורה כדי להדגיש את העניין שהיו שנים שגם אנחנו קיבלנו מתנות מהשופטים. ברור שאי אפשר להתכחש לזה. מכבי חיפה מועדון צמרת וכמו בכל העולם היא תקבל גם הרבה מתנות מהשופטים. בטח לעומת קבוצות יותר קטנות. על זה לא הויכוח, לפחות אצלי.

אני בעיקר מתייחס לעובדות שמשתמשים עכשיו במצלמות כדי לתקן טעויות של שופטים. לא יכול להיות שחכמון וליאני צריכים לראות עבירות, אבל הם ממשיכים בשלהם. @Miki6846 , האם מכבי חיפה קיבלה העונה נקודות במתנה? יכול להיות שבסופו של דבר הפנדל הלא מוצדק שחוזז קיבל יתן לכם אליפות ואז? השופטים טועים על ימין ושמאל וההתאחדות מרחיקה שחקנים על דברים שכביכול עשה מבלי שהציבור בכלל יכול לראות בעצמו שהנאשם אכן ירק.

זה מחזיר אותי למשחק האחרון של מכבי חיפה מול מכבי ת"א. דור, אתה בדיוק מתאר את היתרון שיש למכבי ת"א עלינו. פעמיים שחקני האלופה היוצאת חיממו את המשחק. בצדק או לא, זה לא הויכוח כאן. מה עשו שחקני מכבי חיפה כשקארצב פוצץ שחקן משלנו? העבירה יכלה גם להיות אדום, אבל שום שחקן בירוק רץ לכיוון השופט...אלה בדיוק הדברים הקטנים שבסוף יכולים לעשות את ההבדל אצל השופטים.

8. Raulito Madridista

אני זוכר את אותה עונה היטב, עונת 2008/09, זו הייתה נדנדה, הקבוצה שמשחקת אחרי יריבתה - בדרך כלל עושה במכנסיים (נניח חיפה בשבת והפועל בשני). הפועל כאילו קבוצה סבבה ויציבה עם ורמוט ולוז, אבל טלקיסקי לא נתן את הערך המוסף של העונה הקודמת ונקלעת לבצורת, הפציעה של שי אבוטבול הרגה לנו את האמצע ובלי קשר שתי הקבוצות לא ממש דרסו, ממוצע של איזה 1.7-1.8 שערים למשחק. בירם כיאל נתן את הטון בקישור החיפאי. גם אליפות של הפועל לא הייתה "גניבה" ועד הסיבוב השלישי היינו מאוד יציבים וניצחנו שני דרבים ופעמיים בית"ר - הרבה-הרבה מזל בטדי ויום שיא של אניימה אבל בסיבוב השני 0:4 מוחץ.

לצורך העניין אני לא זוכר עונות שבהן היינו מועמדים לאליפות ואימפריה וכאלה ונהנים מטעויות שיפוט נגד מכבי חיפה וגם במשחקי הדרבי. אני כן זוכר בעונת המיליונים של בית"ר שהיו כמה ספקות. לגבי השנה - הבדיקות ב-VAR ארוכות ומייגעות לפעמים אבל לא פחות גרוע אלה המקרים שלא נבדקים ולא מתקנים מספיק טעויות. לצערי צריך גם קצת מעבר לכדורגל כדי לקבל את האקסטרות האלה.

9. abcd Member

אלה דברים שהטענות צריכות להיות לשחקנים יותר מלשופטים ואני אומר את זה על בשרי כאוהד קבוצה של חניכים בצופים.
    אם היו לנו שחקנים "רעים" או מאמן כמו אבוקסיס אני מאמין שהסיכוי שז'וסוואה היה מקבל אדום במחזור הראשון היה עולה בהרבה.
    אותו סיפור היה עם עבירה גסה של דן מורי לפני שנתיים שאין לי איך להוכיח אבל אני בטוח שהשופט רצה להוציא אדום ובשניות עד שהגיע אליו התחרט כי הוא ראה שאף אחד מסביב לא מתרגש מזה.
    בעולם מושלם שופטים ישרקו לפי מה שהם רואים בלי שום השפעת קהל/מאמן/שחקנים מסביב אבל זה לא ככה.

10. Telkiyski Member

אבל בשביל זה יש הVAR
    גם בשביל לראות שוב כמובן, וגם כדי לנטרל כל חשיבות של צעקות של מאמנים ושחקנים והפעלת לחצים.
    הולכים למסך ורואים, ומה שבאמת היה זה מה שיישרק/לא יישרק.

הדברים האלה של כל ההפעלות לחץ היו רלוונטים הרבה יותר לפני הVAR.
    היום כל האפקטים האלה של לפחד מהגדולות ולהיות מושפע מלחת קהל/שחקנים/מאמנים צריכים להיות מנוטרלים לחלוטין.

ברגע שהטעויות האלה ממשיכות, ומשרתות רק צד אחד ודופקות צד אחר, אין סיכוי שזה לא מושחת.

11. Morientes Member

@de Middenweg
    לא עוקב אחרי חיפה מספיק כדי לדעת, אבל לקבל נקודות זה גם תלוי בכמה אתה מנצח את המשחק.
    אם אתם מנצחים בהפרש של כמה שערים הסבירות ש"תקבלו נקודות במתנה" נמוכה יותר.
    באותה מידה שקיבלנו את הפנדל בק"ש, לא קיבלנו פנדל נגד הפועל חיפה.
    כמו שאני אומר הדברים האלה לפעמים איתך לפעמים לא איתך, לגבי הרחקות אין לי מושג מה יהיה, נחכה שיציגו את ההוכחות ואת העמדות של כל צד, מה שבטוח שזה צריך לזכות להתייחסות.
    לגבי היריקה כבר הסברתי פה מיליון פעם, זה מגוחך לא להרחיק אותו.
    זה כל כך ברור שהוא ירק, ואת אותו תהליך הסקת מסקנות שתיארתי פה הדיין תיאר מילה במילה.

12. abcd Member

מסכים אבל עדיין המון החלטות שמתקבלות הן "אפורות", אפשר להחליט ככה ואפשר אחרת ולכן ההחלטה הראשונית משמעותית במיוחד ופה הלחץ הזה בסוף משפיע. מה עוד ש-VAR לא מתערב בכל שריקה.
    אז נכון שלפעמים הם גם נופלים בהחלטות של שחור ולבן, כמו הפנדל שמכבי ת"א נגד ק"ש או אצילי נגד כפ"ס (מה שהיה נגד בית"ר לדעתי פחות החלטי, לא טעות לשרוק אבל זה פנדל יחסית רך) אבל זה כבר אמור לקרות בתדירות נמוכה יותר.

13. Butragueño מנהלים

אז לפי מה שאתה אומר אנחנו משחקים נגד 12 שחקנים. 11 של היריבה והשופט. ואם אנחנו לא תוקעים שלישייה אז הפאשלה היא שלנו.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  14. Telkiyski Member

ומעניין שהשחור או לבן הזה, בשני המקרים שציינת, דפק את מכבי חיפה ועזר למכבי ת"א. כמו גם השער שסתם פסלו לחיפה במצב של 0-0 נגד ביטר סיבוב קודם.
    שלא נדבר על כל המקרים שתיארת כ"פחות החלטי" כמו הפנדל של יוני נגד הפועל חיפה דקה 95, הפנדל על דוניו נגד ביטר, הפנדל שהגיע למכבי חיפה נגד הפועל חיפה במצב של 0-0.

אה וכמובן המקרה הכי הזוי לדעתי העונה היה הפנדל ששמולביץ' נתן להם בדקה 75 בפיגור 1-0 נגד מכבי פ"ת.
    לא ראיתי דבר כזה. זה היה יותר הזוי מחוזז לדעתי.

15. Morientes Member

לא זה פשוט לא מה שאמרתי.