סורי שאני מסיט את הדיון קצת, אפרופו אירופה, מה מצב איטליה בדירוג שלה בין הליגות על מנת לקבל את המקום החמישי לליגת האלופות שנה הבאה? מי מעליה?
הנקודה חשובה אבל המגמה חשובה יותר. בעיקר אם עוסקים בתחזיות (והרי כל הדיבור שאפשר לדבר בכלל בשלב כזה מוקדם זה תחזיות). לדעתי בין רומא אטאלנטה ומילאן - הסיכויי לזוכה, למחזיקת גביע ליגה אירופאית, שמגיעה מאיטליה, הוא די גבוה. ולא הייתי ממהר להמר גם נגד הויולה והנראזורי במפעלים האחרים. בכנות.
שמע, כל עוד לברקוזן וליברפול בליגה האירופית, לא אטלנטה ולא רומא יכולות להגיע רחוק, אולי אולי מילאן תלוי בהגרלות.(רומא בטח בלי מוריניו). אסטון וילה גם נמצאת בקונפרס לדעתי גם ווסטהאם, תלוי איך האנגלית יקחו את המפעל הזה. ליגת אלופות זה באמת קרב מעניין, אינטר אתלטיקו, בארסה נאפולי, (לאציו באיירן חסר סיכוי). אם פסז ינצחו את סוסיאדד, ואיינדהובו יפתיעו את דורטמונד וואלה יש סיכוי להגיע לדרג המיוחל.
כתבתי את זה בדיון אחר לא מזמן - אני לא עד כדי כך מחזיק מלברקוזן. ובכל מקרה גם היא וגם ליברפול העונה יש להם מטרות יותר חשובות על הראש מאשר ליגה אירופאית. לעומת זאת האיטלקיות - כולל מילאן - שבמשך כל העונה כנראה תהיה תקועה לה בנינוחות במקום ה 3 ללא שאיפה ליותר מכך וללא פחד מאיבוד הטופ-4: לדעתי יכולה להסתער על הליגה האירופאית. רומא ואטאלנטה ברור שאמורות להסתער ואין טעם להרחיב. ממש מרגיש לי שאם מתבוננים ברמה הלאומית, האיטלקיות ספציפית פייבוריטייות יותר מהמועדונים שמשוייכים לליגות ממדינות אחרות.
לפני כחודש זה היה משחק על המקום הרביעי, אבל מאז הדברים חזרו למקום הטבעי, והערב זה משחק (מרתק) על האירופית: BOLOGNA (4-2-3-1): Ravaglia; Posch, Beukema, Lucumì, Kristiansen; Aebischer, Freuler; Orsolini, Ferguson, Saelemaekers; Zirkzee. All. Thiago Motta FIORENTINA (4-2-3-1): Terracciano; Kayode, Milenkovic, Ranieri, Biraghi; Arthur, Mandragora; Nico Gonzalez, Bonaventura, Ikone; Belotti. All. Italiano
תגידו, אנחנו נגיע ליום שבו איטליאנו יקבל מילת ביקורת על הבינוניזם שהקבוצה שלו נמצאת בו כבר עוד מעט 3 שנים או שמדובר באתרוג על מלא ובאופן רשמי המאמן הכי אוברייטד באיטליה מאז אנצ'לוטי?
כנראה שלא הרבה יותר, אבל מה הוא עשה שלא היינו מצפים גם מאיזה בלארדיני לעשות? מה שבולוניה עושה העונה זה הצלחה, מה שנאפולי עשתה בעונה שעברה זה הצלחה היסטרית, מה שאיטליאנו עושה בפיורנטינה זה פשוט דריכה במקום.
לא, בלארדיני לא מסוגל להנחיל סגנון כדורגל כמו שפיורה מציגה, היא לאורך רוב העונה משחקת כדורגל איכותי וסובלת מאוד מסיומת גרועה מול השער. איטליאנו לא מאמן טופ כרגע ויש לו עוד הרבה מה ללמוד אבל הוא עושה עבודה טובה מאוד בפיורנטינה.
SASSUOLO (4-2-3-1): Consigli, Pedersen, Tressoldi, Ferrari, Doig; Racic, Matheus Henrique; Bajrami, Thorstvedt, Lauriente, Pinamonti. All. Bigica NAPOLI (4-3-3): Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Mario Rui; Anguissa, Lobotka, Traorè; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia. All. Calzona