מחזור 23: אוססונה מנצחת את ברצלונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י amirb91, ‏9/2/12.

1. אלי מתחן Member

פדרו רגיל לשיטה של ברצלונה, זה למה הוא נראה שחקן יותר טוב ממה שהוא שם. אין הרבה שחקנים שהיו נותנים את התפוקה שלו בברצלונה, כמו שהוא לא היה נותן את אותה התפוקה בקבוצה אחרת. זה שלם שגדול מסך חלקיו.

2. riquelme1 Member

לא יודע עם קבוע, אבל רשמתי כבר בעבר שאדוריז וסולדאדו הם לא צמד משלים טוב, מי שצריך לשחק ליד סולדאדו הוא ז'ונאס אבל הבעיה שהוא תמיד משחק מאחוריו ולא איתו בצוותא, ואין פלא שיש לו רק 3 שערי ליגה שהוא שחקן שלפחות 10-15 שערים בעונה.

אומנם 4-0 אבל גיחון היא פשוט קבוצה חלשה העונה, ואין יותר מה להתרשם מהתוצאה, העיקר ניצחון אחרי 5 משחקים.

הפתעה גדולה היום בקורנייה אל פראט שסארגוסה מנצחת 2-0, ודווקא שאספניול עלתה בהרכב חזק עם קאוטיניו ואוצ'ה.

3. -sAndmAn- Member

הנרי השחוק והגמור באגף נתן תפוקה יותר טובה משל פדרו סטטיסטית בבארסה... פדרו הוא שחקן בינוני עם אחלה סיומת שנהנה מאוד מהשחקנים ששיחקו סביבו, אני רוצה לראות את האידיוט שישחק עם וייה מסי אינייסטה וצ'אבי במודל של ברצלונה ולא יראה מספרים כאלה לפחות

אם הוא היה משחק בכל קבוצה אחרת בעולם אני בספק שהיינו מתייחסים אליו בכלל
    סאנצ'ז לדוגמא הרבה יותר טוב ממנו בתור שחקן והוא בא בתקופה טיפה פחות זוהרת ומוחצת בשביל בארסה

4. Raulito Madridista

פדרו הוא אחד השחקנים המשלימים הטובים ביותר בעולם, 'מהשורה הראשונה של השורה השנייה'. פשוט יש לו את זה, את הקילר אינסטינקט. יודע לכבוש במאני טיים. הוא בהחלט תפור על הסגנון של ברצלונה. ברור שבברצלונה יש רצון לקדם שחקנים צעירים אבל הוא לא זכה 'לבונוסים' משום שהוא גדל באקדמייה. העונה הזו כלל לא חוכמה לשפוט אותו כי הוא כל הזמן פצוע. גם ההשוואה להנרי בכלל קשורה לשום דבר כי מדובר באגדת כדורגל.

5. yakov_y YNWA

אסור שולנסיה תשחק באופן קבוע 4-4-2, במידה וזה ייקרה נוכל לראות רק אחד מהרבייעיה הנהדרת במרכז המגרש (באנגה, טינו, פארחו, קאנאלס), וככה אתה מוותר על הנשק הכי הכי חזק שלך.

6. aloneli Member

לא נמאס לריאל להיות בפיגור כל משחק ואז לסיים באיזה 4-1?

עריכה:הנה רק דיברתי וריאל משווה מפנדל ל1-1.

נערך לאחרונה ב: ‏12/2/12
  7. ValenciaCF Member

גם שהוא לא משחק ב4-4-2 הוא פותח עם טינו/באנגה/פארחו ליד אלבלדה/טופאל.
    וקנאלס פצוע כבר המון זמן. ואני גם לא מבין איך הזכרת אותו, הוא בכלל לא משחק באמצע. הוא משחק מאחורי החלוץ.
    והנשק הכי חזק של ולנסיה ומה שמאפיין אותה לפי דעתי הוא משחק האגפים, לא האמצע.

נערך לאחרונה ב: ‏12/2/12
  8. Civil Anti Madridista

פוצ?יצ?י בתחת שלי, כל הגולים שלו בפנדלים סעמק. מוריניו טען שצפוי לריאל חודש צפוף יותר מבארסה איך זה בדיוק? בארסה שיחקה ברביעי וגם בשבת, למה ריאל בראשון בגלל האלופות?

9. Keyser Söze Member

http://gifsforum.com/images/Xxx/you%20mad/grand/76705605_u_mad_gif.Xxx

10. Civil Anti Madridista

הגול השלישי מטורף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

11. Zizou10 Member

http://s5.as.com/recorte/20120212dasdasftb_90/C280/Ies/Real_Madrid_-_Levante.Xxx

צעד צעד אל עבר המטרה.

נתחיל עם המחווה לרוברטו קרלוס - כמה הייתי רוצה לראות אותו עוד משחק אחד שורף שטחים באגף, בהחלט החזיר אותי כמה שנים טובות אחורה לימים לא פחות יפים מהיום. שחקן ענק - נשמה עוד יותר גדולה. עצוב משהו.

אני אתחיל בדברים הפחות טובים - בהגנה הדפוס חוזר על עצמו רק הקבוצות מתחלפות, כדור גובה לרחבה, שמירה רעה מאד בהגנה וגול מנגיחה. אם את הגול הראשון היה אפשר להעביר הלאה, את הגול השני והירידה הרעה מאד להגנה - אי אפשר להעביר הלאה. לא יכול להיות שבעשרה שחקנים יעקצו אותנו בהתקפה מתפרצת, לא יכול להיות. בעתיד זה יכול לעלות ביוקר - אני בעיקר חושש מגולים מיותרים בליגת האלופות אבל גם בליגה, יש עוד סדרה של משחקים קשים מאד באפריל שאני לא בטוח שאפשר לצאת מהם עם מלוא הנקודות.
    בשער הראשון קשה לי להאשים את ראמוס, נראה שהוא ניסה לנגוח אחורה לקרן אבל היה רחוק קצת מהכדור, אם אני זוכר נכון היה שחקן של ריאל טיפה מאחוריו שהיה יכול לנגוח קדימה אם היה ראמוס היה עוזב את הכדור, חוסר תקשורת אולי בין השחקנים - אבל זה לא משנה, כי קבארל שם היה חופשי לגמרי לנגוח פנימה ופה הטעות, בשמירה עליו ועל כל שחקן ברחבה בעצם.
    בשער השני בכלל הגדלנו לעשות עם ירידה רעה מאד להגנה וכיסוי עוד יותר רע של שני שחקנים בלבד של לבנטה בתוך הרחבה של איקר, גם ארבלואה וקונטראו חזרו מאוחר מאד להגנה בגול הזה אלונסו שמר על השחקן שהגביה בסוף כדור לראש של קונה במקום שיהיה זה ארבלואה, וקונטראו צפה בערך מכניסת רחבת ה16 על קונה נוגח פנימה. אני בטוח שמוריניו לא אהב את מה שהוא ראה הגנתית, והוא יתן את הדין על כך. קונטראו מעבר לזה הגנתית היה מצויין, מבחינה התקפית אין ספק שהוא צריך להשתפר עוד המון אבל הלוואי שלמרסלו היו יכולות הגנתיות כמו שלו, מחלץ כדורים, חכם, יודע מתי לרדת לגליץ', יודע מתי לסגור לכיוון האמצע, פשוט שחקן הגנה חכם. בהתקפה אכן יש לו עוד הרבה מה לעבוד אבל המצב הקיים עדיף מין ההפוך לו, אני מקווה שמוריניו יעדיף אותו במגרשים שהוא יצטרך יכולות הגנתיות טובות יותר מאשר תמיכה באגף, או בקיצור לנסות לא לספוג (צסק''א).
    עוד מילה על ראמוס - אם הייתי בטוח שהבחור התקדם אחרי ההרחקה מול ברצלונה - הנה הוא מוכיח לי אחרת, כל פעם הולך צעד אחד קדימה ואז שניים אחורה, אחרי מה שהיה נראה כמו טראש-טוק עם דל הורנו הוא בועט בו ללא כדור ומקבל רק צהוב, זה היה יכול לעלות ביוקר ואני לא מבין איך הוא לא קיבל אדום. בכל מקרה - מכוער, לא אחראי בעליל ומעל הכל לא מקובל. שיתבגר קצת.

גרנארו נראה סביר- להוציא איזה נסיון אחד על אחד שלו במחצית הראשונה מקו ימין לרחבה שלא צלח ועוד ספק הגבהה/בעיטה מעל השער לא זכור לי עוד פעולות שגויות שלו. הבחור הניע כדור והקבוצה נראית איתו לא רע בכלל, לא בטוח בכלל שעם לאס/קדירה הקבוצה הייתה נראית יותר טוב. האספקט שאולי הוא חייב לשפר הוא לחלץ יותר כדורים, שזה משהו מתבקש בשחקן בתפקיד שלו, בקיצור - הוא בסדר גמור.
    אוזיל גם איבד כמה כדורים באחד על אחד ונסיון ליצור שטח (והיו 3-4 מקרים כאלה אם אני זוכר נכון) אז מה הוא גם לא לרמות האלה? תתעוררו, נו באמת.
    סוף סוף הוא גם עושה תנועה לעומק עם הכדור ומסכן את השער- רק חוסר מזל מנע ממנו לכבוש, אבל צריך לראות את זה הרבה יותר ממנו, יחד עם הכדורי עומק החכמים. בהחלט נתן משחק טוב.

CR7 - מה אפשר להגיד, האמת שנהנתי מהנסיונות שלו לפרגן במחצית הראשונה ולמסור יותר מאשר השערים עצמם שהיו מרשימים בהחלט, כולל בישול ענק לבנזמה עם העקב בשער חוקי למהדרין, אבל בסוף הוא עשה את זה שוב במחצית השנייה. נראה טוב, ואני בהחלט מעודד מכל ההופעה שלו היום ולא רק מהשערים עצמם, זה מאד חשוב המגמתיות הזאת בלנסות להפוך את שאר השחקנים איתך לטובים יותר יחד איתך, וזה נראה מעולה.
    בנזמה והיגוואין, בנזמה נתן משחק טוב למרות שיכל לכבוש יותר, אבל ניחא. היגוואין למרות שלא כבש עדיין בישל בצורה יפה מאד לרונאלדו, קצת היה "אבוד" במשחק ולא סיכן כמעט את השער למעט מצב אחד טוב מזווית קשה במחצית הראשונה, אבל אני שמח שלמרות שלא הבקיע הוא הצליח לבשל וזה לא פחות חשוב, השערים עוד יגיעו, סבלנות.

קאייחון איך שנכנס נתן מסירה ענקית לרונאלדו, שחקן שתמיד כיף לראות עולה מהספסל, עושה דברים יפים ונלחם. כן יירבו. בכל זאת חבל לי ששאהין לא קיבל את הדקות על חשבון החילוף של קאקא - זה היה זמן טוב להחזיר אותו לתלם. אבל אני מאד מקווה שנראה אותו נגד סנטאנדר. כבר נמאס להגיד את זה.

הפער אמנם מבטיח ועומד על עשר נק', אבל אני כבר אמרתי שעד שמבחינה מתמטית אין סיכוי למהפך - אז יהיה אפשר לברך על המוגמר וכך יהיה. עד אז, צריך להתקדם ממשחק למשחק ולא להקדים את המאוחר. למרות המצב שנראה מזהיר, הליגה עדיין רחוקה יחסית מסיום ויש עוד הרבה נקודות בקופה.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי רק את המחצית השניה של ריאל ושיחקה פשוט נהדר, זה לא היה כוחות נוכח האדום אבל עדיין ריאל עושה את שלה שבוע אחר שבוע אחר שבוע

13. Raulito Madridista

http://s3.as.com/img/eplayer/Titus_1302.Xxx

אתם עשר! רונאלדו כבש שלושער, מוריניו הוסיף את הטירוף מהקווים וריאל ברחה ל-10 נק' הפרש והזכירה ימים מאוד רחוקים. רוברטו קרלוס(נראה אותו דבר, שום קמט על הפנים, מבחינתי היה יכול להחליף את קונטראו שהוא די 'לא ברור') בטח נהנה מהיציע. עוד מוקדם לדבר אבל אין אחד לדעתי שלא התחילה אצלו כבר צמרמורת קלה או מחשבה על הסיבלס.

זה היה המשחק הכי טוב שלנו מאז הפגרה, גם לפני ההרחקה שכבנו על השער של לבאנטה אבל סבלנו מחוסר ריכוז. עוד ועוד התקפות(השער של בנזמה היה נהדר אבל מעמדת נבדל), השחקנים דחפו קדימה ולא חשבו על מנוחה שקרתה כצפוי אחרי הגול הרביעי(אני בעד לדרוס 'ללא רחם', לכבוש כמה שיותר שערים ולשבור את השיא של עונת 89/90). כן וכמו שלבאנטה גנבה גול במצב נייח אחרי טעות של ראמוס גם אנחנו ניצלנו מתנה שקיבלנו. ואז המהפך היה רק שאלה של זמן. מקווה שפעם אחת נתחיל משחק כמו שאנחנו פותחים את המחצית השנייה - כבר כמה מחזורים שאנחנו עולים ליתרון בין הדקות 45-50.
    המהלך הוירטואוזי של אוזיל שבלי להתאמץ בכלל נתן קטנה בין הרגליים לשחקן המתוסכל של לבאנטה ובעט לקורה מסמן קצת את ריאל מדריד שלהוציא את רונאלדו לא מנסה לבעוט מרחוק אלא רוצה להיכנס עם הכדור לשער וזה קצת חומר למחשבה. ואוזיל? יש לו הכל אבל שיבקיע קצת יותר, חבל שהמבצע הסתיים רק בבעיטה לקורה.
    רונאלדו האמת בילה כמעט כל המשחק בתוך הרחבה והיה חסר לי קצת על הקווים בניסיון לפרוץ את הבונקר אבל הוא היה אדיר.

ואחרי כל המחמאות חייב להגיד מילה על הסמרטוטיאדה אחת גדולה המרגיזה אצלינו בהגנה, כל משחק פותחים בפיגור 1:0 וזה מעצבן. כי יהיה יום שהכדורים לא יכנסו. לא זוכר קבוצה ברמה הזאת שמקבלת כל-כך הרבה גולים. פעם זה ראמוס, פעם זה פפה, אולי השילוב ביניהם לא עובד? וגם הגול של קונה נו באמת פעם אחת קצת נחיתות מספרית ושילמנו על זה ביוקר. תמיד חוסר ריכוז, תמיד חוסר בלבול. שאיקר פעם אחת יוכל להיות מבסוט אחר-כך, מה יש? מוריניו בטח לא רגוע מהעניין הזה ולכן הוא לא מסתנוור...האללה מדריד.

14. פריד טאהר Member

השער של בנזימה היה חוקי לגמרי,הצרפתי קיבל את הכדור ישר מרגליו(העקב) של רונאלדו, היגואין בכלל לא נגע בכדור.. אגב, אותו קוון התעלם מהעבירה הטיפשית של ראמוס..

15. פריד טאהר Member

ברצלונה חייבת לנצחת את שני המשחקים הקרובים נגד ולנסיה בבית(אלבס ומסצרנו צהובים) ובקלדון נגד אתלטיקו, איבוד נקודות עלול לסבך אותם עד כדי קבלת ריאל מדריד ב"פסיאו" בקלסיקו הבא, אם לא בחגיגות האליפות בקאמפ-נו..
    ברצלונה לא יכולה לאפשר לעצמה תרחישים כאלה