מחזור 23 בליגת העל: מכבי חיפה נגד הפועל ת"א, המאבק על הפלייאוף רותח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/2/22.

1. alexshw Member

בכמה משחקים בכלל כבשתם יותר משער אחד?

2. Butragueño מנהלים

אתה לא שמת לב לזה, וכנראה לא בכוונה, אבל אתה ממש הוכחת את הטענה שלי בהודעה שלך.
    כל השחקנים שציינת, מלבד סן מנחם -- שהוא גם הוכיח בשנתיים האחרונות שהוא שחקן טוב וגם היה מיועד ל-11 הראשונים -- לא נועדו ל-13 השחקנים הראשונות (כלומר לא ל-11 ולא כחילופים ראשונים). לגבי סטריין, יש יוצאים מן הכלל. במעט שהציג, הוא לא היה גרוע, הוא היה פציע מאוד. במעט שראיתי אותו אני הבנתי בדיוק למה בכר הביא אותו. מהיר, כח מתפרץ, יודע לרוץ עם שחקני האמצע.

אבל החידוד המשמעותי ביותר במה שכתבת, זה שאני ציינתי שחקנים שפותחים לאורך העונה אצלכם (חוץ מגורדנה. אם כי פתח במשחק העונה בסמי עופר). אצלנו זה רז מאיר ושון גולדברג במי שציינת. שגם הם, כמו שאמרתי, פאטצ'ים שנאלצנו להסתדר איתם.

מרמנטיני צויין כי הוא לא כזה מדהים כמו שעשו ממנו, ולא סתם לא הפתיע אותי שהפועל ת"א רצו אותו, ורק ברגע האחרון חתם אצלכם ולא אצלם.
    אם אתה חושב שעם "עבד אלחמיד, מיגל ויטור, איתן טיבי, הלדר לופס, אנדרה מרטינש, רמזי ספורי, מראיינו בריירו, דנילו אספרייה וניקיטה רוקאביצה" אפשר לרוץ לאליפות אתה כנראה באותה בעיה שרוני לוי נמצא בה.

ספורי לא מסוגל לתרום במשחק שוטף. רק במשחקים שנעצרים בכל התקפה, כמו אצלכם, הוא בא לידי ביטוי, מה שלצורך העניין "מכבה" את התועלת של דור מיכה או רוקאביצה למשל, שצריכים משחק שוטף. אנדרה מרטינש? חוץ ממסירה לדדיה במשחק הראשון שלו -- מה ראית ממנו? אז הוא פורטוגלי, זה לא הופך אותו מיד ל-ויטור או ז'וסוואה.

3. Raulito Madridista

הפועל באר שבע כבשה שלוש שלישיות העונה בליגה - במחזור השביעי נגד הפועל ירושלים וגם נגד בית"ר ירושלים (1:3 במחזור ה-14) ונגד בני סכנין (0:3 במחזור ה-16, אז עוד היה לה מאזן נקי מהפסדים). היא כבשה שמונה פעמים שני שערים ובארבעה משחקים לא הבקיעה. היתר - שער בודד. לדוגמא, הפועל תל אביב כבשה שמונה פעמים שני שערים. יש לה רביעייה - מה שלהפועל באר שבע אין, ושלישייה אחת| מכבי תל אביב עם שלוש שלישיות וארבע פעמים כבשה שני שערים| אפילו הפועל חיפה כבשה חמישייה.

ושוב, זה לא רק עניין השערים אלא גם המצבים שהקבוצה לא ממש מייצרת. גם אם לקבוצה יש את סרחיו ראמוס ו-וירג'יל ואן דייק וטוני קרוס מרים - האחוזים בהם ב"ש כבשה בתחילת העונה מהנייחים זה משהו לא שגרתי.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

פעם אחרונה שבדקתי, רז מאיר וסאן מנחם היו המגינים הקבועים ברוב העונה, כשגולדברג בלם קבוע ואם לא הוא אז עופרי ארד פותח, כלומר מדובר בלפחות שלושה שחקני הרכב בהגנה. גם מבחינה התקפית, בן שהר ודוניו הם המחליפים הראשונים בהתקפה (אולי ישתנה עכשיו כשצ'יבוטה חתם, למרות שלדעתי יעדיפו אותו בכנף ולא בחוד).

מכבי חיפה העונה היא בעיקר עומר אצילי, יש לה עוד שחקנים טובים, ויתרון ברור באמצע המגרש ובהתקפה, אבל לא מדובר באיזה משהו יוצא דופן.

תחליף בין המאמנים (ברק בכר לבאר שבע ורוני לוי למכבי חיפה) ואני חושב שסיכוי לא קטן שאנחנו לוקחים אליפות...

5. Butragueño מנהלים

לא אמרתי שלא. אמרתי בפירוש שרז מאיר ושון גולדברג הם פאטצ'ים מאילוצים, ממש לא נועדו ל11.

איבדת אותי בבן שהר הוא במחליפים הראשונים

6. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ספורקסלדה נראה כמו המגן הימני שחיפה הייתה צריכה להביא בינואר. אולי קצת מוקדם לצאת בהצהרות אבל מרגיש כמו בינגו של סכנין.

7. Butragueño מנהלים

היה להם גם בינגו שנה שעברה בעמדת הבלם. לא יודע מאיפה יש להם את ההברקות האלה לפעמים.

8. alexshw Member

יש לו יותר שערים לזכות מכבי חיפה העונה מכל מגן ימני אחר שלה.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הליגה השנה מאוד חלשה.
    מכבי חיפה עם כל הרעש והצלצולים בסוף תלויה המון באצילי.
    היא גם שווה הגנתית לפחות שער במשחק מול כל קבוצה.
    לא מדובר באיזה קבוצה יוצאת דופן ועובדתית שאנחנו גם אחרי סיבוב שני איום ונורא גם מבחינת תוצאות עדין במרחק סביר ממנה.
    אני מאמין שעם מאמן איכותי היה אפשר לעשות יותר, אפילו סתם בשלושת המשחקים האחרונים שבהם אפשר היה לנצח ולייצר פער משלנו ממכבי חיפה.
    יותר מזה, אני מאמין שאם זה היה הפוך, לנו היה את בכר ולהם היה את רוני לוי, היה לנו סיכוי גבוה לזכות באליפות לא רק כי לנו היה מאמן איכותי, אלא כי להם היה מאמן שהיה מסרס אותם ופוגע בהם...

10. Butragueño מנהלים

זה לא משנה אם מכבי חיפה קבוצה טובה או לא.
    מה שהתחלתי לדון בו זה שהסגל של הפועל באר-שבע לא נבנה לאליפות, ואני לא חוזר בי מזה שהסגל לא אובר-קוואליפייד בשביל הפועל תל-אביב. כל השחקנים שציינתי, מלבד גורדונה, שיחקו ברוב המשחקים העונה וקיבלו הרבה מאוד דקות. לאור העובדה שאבו-עביד וספורי הפכו לבאנקרים מעיד על רוני לוי ולא על הפועל באר-שבע, כי אני כן חושב שיש לכם שחקנים טובים יותר או שיכולתם להביא שחקנים טובים יותר, אבל רוני לוי החליט שאיתם הוא רץ, בניגוד לברק בכר שנאלץ להתמודד עם פציעה של סטריין ויכולת זוועתית של ארד ולכן משתמש ברז מאיר ושון גולדברג.

11. Butragueño מנהלים

חוזז בלתי נסבל. הוא כבר מנסה להוציא עבירות בלי קשר לסיטואציה על המגרש.

DaveTheSave אוהב/ת את זה.
  12. DaveTheSave Member

הדיפולט של חוזז הליצן זה לעבור שחקן וליפול?

13. abcd Member

יש מקרים ששחקן יכול לגעת קודם בכדור ועדיין לעשות פאול ולדעתי מה שהיה עכשיו עם דוידזאדה וממן נכנס לקטגוריה הזאת.

14. G.B7 ירוק עולה

אני חושב שזה היה נקי לגמרי, הלך נטו לכדור ונגע רק בו. מה שכן זה שהגליץ' עצמו מסוכן.
    השאלה היא אם על משחק מסוכן אבל נקי צריכה לבוא שריקה, כי התיקול הזה היה נהדר.

Clock End Stand אוהב/ת את זה.
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הניצחון של מכבי ת"א מצויין לליגה, אולי קצת יכניס עניין ומתח למאבק אמיתי ולא הכאילו מאבק שיש איתנו. מכבי חיפה עם הרכב פותח חזק וטוב יותר, למכבי ת"א יש יותר עומק בקישור ומעלה, ובעיקר מכבי חיפה עם מנטליות בעייתית שאולי תעמוד למבחן. כרגע עדיין הפער הוא גדול, 8 נקודות זה משמעותי, אבל אם חיפה תמשיך לזייף לא בטוח בכלל שהם יעמדו בלחץ.

אולי יהיה פה מאבק וזה יהיה מדהים, אליפות שכולה כבר בידיים של חיפה וזה לחלוטין רק שלה לאבד.

Sent from my SM-A025F using Tapatalk