מחזור 24 בליגת העל: מהפך בפיסגה ! חיפה מפסידה, מכבי תל אביב מנצחת ומעפילה לפיסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏6/3/21.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול באופן אישי הייתי מוציא אותו דקה 30. לא כי היה רע כי היה עם צהוב והמשיך לשחק מאוד חזק.
    היה לו כיסוי רע באחד הנייחים שעלה לנו בשער לפני כמה משחקים, אבל יש שיפור גדול אצלו מאז שאבוקסיס עזב.
    זה עדין לא מה שחשבנו, אבל בהחלט יש שיפור.

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מויאל הושאל לבני יהודה וכפ"ס בגיל 20, בשיאה של תקופת ההצלחה של בית"ר עם גאידמק. אח"כ שיחק בבית"ר ובחיפה (ובשריף) 7-8 שנים. קריאף מעביר את הקריירה בבית"ר, להוציא שנה בחיפה ושנה וחצי בק"ש. קלטינס פרץ בגיל צעיר יותר, מעבר לכך אני לא רואה הבדל גדול בין הקריירות של שלושתם.

3. yedidel Member

אתה עדיין חושב שטוב שאלונה מיהרה למנות מאמן בכיר כדי שלא נפספס את אירופה?

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מויאל עלה לבוגרים של בית"ר כבר בגיל 17 ובגיל 18 כבר שיחק בליגה אצל לואיס פרננדז, שנה אחר כך גם היה שותף לאליפות עם יוסי מזרחי, כל זה לפני שיצא לשנתיים השאלות ואז חזר לבית"ר כשחקן מוביל, גם עשה עונה נחמדה בשריף עם שלב בתים בליגה האירופאית(פתח בכל המשחקים שלהם באירופה) ואז חזר לחיפה כשחקן נבחרת, קרע את הרצועות ומאז ירד ברמה עד שהתגלגל לליגות הנמוכות.

קריאף וקלטינס השתלבו בבוגרים רק בגיל 20 והם הרבה יותר דומים בסגנון ובקריירה, עונת בכורה מוצלחת כחביבי הקהל ומאז הם זזים בעיקר בין עמדות והם לא יותר מסותמי חורים נוצצים, נניח מה שרענן דרעי(או איתן מזרחי לקראת סוף הקריירה) היו לפני 20 שנה רק עם יותר הייפ.

ב"שיא" מויאל היה שחקן הרבה יותר טוב ושמיש/יעיל משניהם למרות שאני מחבב את קריאף כבלם וקלטינס כמגן.

Clock End Stand אוהב/ת את זה.
  5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הוא עדיין מספר לעצמו סיפורים שרוני מאמן בכיר ומאשים את קלינגר שהסתגר מול קבוצה טובה משמעותית ממנו ברמת העומק.

6. Raulito Madridista

אני לגמרי חושב ששחקנים אוהבים יותר את קלינגר ו"משחקים עבורו" אבל נכנס רק לפן המקצועי - אם דור רומנו עומד על הקווים הפועל לא הייתה עושה מספר נקודות כזה? שואל ברצינות. רוב קבוצות התחתית יסתגרו וצריך למצוא פיתרון. המזל שלא היה במשחקים אחרים - הגיע אתמול נגד הפועל באר שבע, כמובן שאני לא מתנצל, ככה מנצחים כשאתה בתחתית ובמצוקה, והגיע הזמן שניתם גולים במצבים נייחים. לא מעט פעמים קלינגר עשה חילופים הגנתיים ו"הזמין" קבוצות להפעיל עלינו לחץ - למשל נגד הפועל קריית שמונה. לעתים גם האובר-הצגה בפני התקשורת הוא מוגזם. אני מאוד מעריך אותו, אמרתי שצריך להשאירו ושיש לנו הנהלה מחורבנת וזה לא קל בכלל אבל הוא לא מוציא מים מהסלע, בטח לא עכשיו. אני כן זוקף לזכותו נקודות זכות על כך ששילב יפה מאוד את אושר דוידה ולא ממהר לספסל אותו גם כשהיכולת קצת פחות טובה. אבל בקפטן אלטמן למשל אסור לגעת ואתמול אם לא הפציעה של אזולאי לכו תדעו אם היינו כובשים (רז שטיין הרים נדמה לי).

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חחח ״רמת העומק״. דרך יפה להגיד שבגלל הפציעות וההעדרות של זוסואה ההרכב הראשון שלנו אתמול היה שווה ואפילו נפל מזה של הפועל תל אביב.

הפועל תל אביב גנבה ניצחון בזכות השופטים. להגיד שזה מייצג איזה שהיא עליונות של קלינגר על רוני לוי זה מצחיק.
    ואני דווקא מאלה שמבקרים את רוני לוי על הרבה דברים מאז שמגיע ולא מקבל את ההנחות שנותנים לו, אבל המשחק אתמול ממש לא הדוגמא הטובה לתמוך בטענות שלך.

דרך אגב, מה קלינגר עשה חצי עונה כשהיה לו סגל באותה איכות של התחתית? שבר שיאים ללא כיבוש והיה במקום האחרון.
    קלינגר היה צריך 7 שחקני רכש בינואר שהפכו את ההרכב שלו לכזה ששווה פלייאוף עליון כדי לצאת מהבור שהיה בו.
    בשביל זה צריך את קלינגר? כל הערך המוסף שלו היה אמור להיות עוד בתחילת העונה כשלא היה להפועל תל אביב יתרון משמעותי באיכות על כל התחתית.
    אם לא היה מפחד מהצל של עצמו ומחפש להתגונן בכל פעם שכובש היה מוציא יותר נקודות אחרי החיזוק בינואר.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי רק מאמן זר היה יכול להביא שינוי אמיתי אבל זה לא יקרה כי אז אלונה לא תוכל להתערב ולקבוע.
    רב"ש היה האופציה השנייה שלי אבל הוא לא יעזוב את אשדוד מכל מיני סיבות כולל כאלה שלא קשורות לכדורגל.
    האופציה השלישית מבחינתי היה בלבול.
    לאחר מכן כל המאמנים הישראלים הגנרים אותו הדבר.
    רוני לוי אולי עדיף בנקודות על מימר מאלה שהיו מועמדים אבל זה לא באמת היה מהותי.
    היה חשוב למנות כבר מאמן ולא להמשיך עם אליה כשהוא כל שבוע אומר שהוא לא רוצה לאמן.

9. Raulito Madridista

משה אני חושב שאתה צריך למצוא את הבאמצע לגבי קלינגר, ובלי קשר פה אי אפשר עם תחושת ה-"כל העולם נגדי", והמבין יבין. תראה את ההרכב שלנו במחזורי הפתיחה ותגיד לי עם יד על הלב אם זה נראה לך הגיוני. אל תשכח אגב שגם אם יש שחקן צעיר מוכשר כמו אושר דוידה הוא לא יכול מרגע להרגע להפוך לשחקן הרכב שיתחיל לתת תוצרת.

ההרכב נגד הפועל כפר סבא במחזור הפתיחה: ארנסטס שטקוס, ניב סרדל, איאד אבו עביד, רז שלמה, דני גרופר (רועי זיקרי, 46'), דורון ליידנר, שי אייזן (שי אליאס, 84'), ארמנדו קופר, עמנואל בואטנג (שחר הירש, 73'), עדן הרשקוביץ (לבאן קוטליה, 46'), עומרי אלטמן.
    ההרכב נגד מ.ס אשדוד במחזור השני: ארנסטס שטקוס, ניב סרדל, איאד אבו עביד, מור נעמן, דני גרופר, סיאנדה קולו (שי אליאס, 86'), שי אייזן (ארמנדו קופר, 57'), עמנואל בואטנג (שחר הירש, 86'), עדן הרשקוביץ (עומר בראון, 69'), עומרי אלטמן, לבאן קוטליה (רועי זיקרי, 57').
    ההרכב נגד בית"ר ירושלים במחזור הרביעי - משחק שלישי העונה: ארנסטס שטקוס, איאד אבו עביד, רז שלמה, אדי גוטליב, דני גרופר, סיאנדה קולו (שי אייזן, 64'), עמנואל בואטנג (ארמנדו קופר, 77'), שי אליאס, אושר דוידה (עדן הרשקוביץ, 64'), רועי זיקרי (ניב סרדל, 85'), עומרי אלטמן (שחר הירש, 85').
    ההרכב נגד מכבי פ"ת במחזור השביעי - משחק חמישי העונה: ארנסטס שטקוס, איאד אבו עביד, סיאנדה קולו, אדי גוטליב (הורחק, 86'), דני גרופר, שי אייזן, שי אליאס, דן עזריה (ארמנדו קופר, 65'), אושר דוידה (ניב סרדל, 85'), רועי זיקרי (לבאן קוטליה, 65'), עומרי אלטמן (דורון ליידנר, '90+7).

אתה רואה כאן שחקנים שהוחתמו בלי רצונו בגלל הנהלה גרועה - כמו ארמנדו קופר, אולי גם לבאן קוטליה. בחלק מהזמן אדי גוטליב היה פצוע והוא הגיע על תקן מעוז ההגנה במקום אוראל דגני. תראה עד כמה הספסל חלש ולכן רועי זיקרי הפך לשחקן הרכב לגיטימי לעתים. סיאנדה קולו שהוא סתם עוד שחקן הגנה - זו "בחירה שלו" ולכן מגיעה לו ביקורת. זה סגל חלש, זה סגל ללא ניסיון. כמובן שהוא אשם אבל אתה מגזים וגם השחקנים אשמים.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כותב על ניר קלינגר כאן מה שאני כותב על רוני לוי אצלנו כשאוהדים שלנו נותנים לו הנחות בגלל החיסון של זוסואה והפציעות אצלנו.
    היתרון של מאמן איכותי אמור לבוא כשכולם שווים והוא ההבדל בין הקבוצות (לא לדבר כשאתה פחות טוב מבחינת סגל מהיריבה ואתה מנצח, כמו רן בן שמעון השנה באשדוד).
    מבטיח לך שאם אני כותב לך כאן את ההרכבים של סכנין, חדרה, כפר סבא וכניראה גם בני יהודה במחזורי הפתיחה אתה לא מוצא הבדל גדול מההרכב שלכם, בדיוק להפך, לא יודע לכמה מהם יש שטקוס בשער ואלטמן בחוד, כישרון כמו דוידה, וממש אחרי פתיחת העונה גם גוטליב.

11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק סופר חשוב מול אשדוד.
    על פניו נראה כמו 4-3-3 אבל על פי קורצקי עד כה אני מניח שזה יהיה 5-3-2 כשזלקה שלכאורה פותח בקישור יהיה חלק משלישיית הבלמים.
    הבשורה היא שגרצ׳קין פותח במקום ג׳אבר החלש, מניח שהוא עדיין לא כשיר ל90 דקות.

אשדוד עם לא מעט חיסורים, גורדנה בספסל ואזולאי פצוע, על כן אין שום סיבה שלא ננסה להשתלט על מרכז המגרש וזו הסיבה שלדעתי חייבים לפתוח עם שלישיית קישור אמצע. (למרות שמקסים לא בדיוק תורם בפן ההגנתי מהעמדה שלו)

12. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגוד מושחת, כדורגל מושחת, שופטים מושחתים. חבל שלא כתוב לנו על החולצה הפועל תל אביב.

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי חצי כדור עבר את הקו, אהיה מאוד מופתע אם אשדוד לא תקבל את השער.
    לא משנה מה תהיה ההחלטה, אני עם הכדורגל הישראלי סיימתי. נשבר הזין מכל השריקות הקטנות האלה.

וכמובן 7 דקות תוספת.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה היה?

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

העזנו לשחק טוב יותר מאשדוד, לעלות ליתרון, לעקוף בטבלה את הפועל תל אביב ולהוביל על ג׳קי בן זקן.
    אז אנחנו עם 10 שחקנים מסוף המחצית הראשונה וכמובן כל השריקות הקטנות נגדנו. ( קטע שכל משחק נגדנו יש 2 3 שריקות שהשחקנים היריבים לא מצפים לקבל את השריקה/כדור חוץ והם אשכרה מופתעים)

לקינוח כמובן, 7 דקות תוספת.