מחזור 26 בספרד: הדרבי מגיע העירה. אתלטיקו המוליכה הגאה מארחת את האלופה ריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/3/21.

1. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אם ריאל היתה מקבלת פנדל, אז תיקו בשלב מספיק מוקדם כדי שסימאונה יגיב.

2. Ever Banega Member

אמרתי בכל הדיונים על סוארס (וגם ספציפית בהודעה הזו) שבעונה האחרונה בבארסה הוא הפתיע אותי מאוד לטובה והיה טוב. בעונות שלפנייה היה חלש (אני לא שופט לפי מספרים בהכרח).
    לגבי היד של פליפה זה מקרה גבולי לדעתי, התמונה שהבאת זה רגע אחרי המגע כשהכדור ירד קצת וזה נראה שם שזה יותר רחוק מהגוף ממה שזה באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/21
  3. Raulito Madridista

יכול להיות שהייתה לו עונה קצת פחות טובה, ועדיין, הניתוח הוא מורכב יותר. זה לא הגיוני שהוא לא ממש מופיע למשחקי החוץ בליגת האלופות אבל זה משנה גם נגד מי הוא מבקיע. הוא ריסק את ריאל בקלאסיקו עם שלושער במשחק שמסי לא שיחק (לופטגי הארור), לדוגמא, הוא שחקן קבוצתי שמבשל. זה מעבר לכך שמסי שף מדופלם. התיאום ביניהם עיוור, התנועה שלו לעומק קטלנית, הוא הולך על כמות ולא על איכות, לחלק מהמצבים הוא מגיע בזכותו והוא עדיין מסוגל לעשות שער מכלום וכן לעבור שחקן באחד על אחד. אגדה כזו אתה לא בועט על עונה אחת פחות טובה ועוד בחינם ועוד ליריבה ישירה על מאבק האליפות, זו טעות היסטורית. דמיין לך את סוארס בהרכב ברצלונה העונה במקום גריזמן למשל.

4. Ever Banega Member

לא הבנת אותי, בעונה האחרונה בבארסה הוא הפתיע לטובה, ב2וחצי העונות לפני הוא היה חלש. זה שבארסה זרקו אותו בחינם ולא הביאו אף אחד במקומו זה סיפור אחר. על סמך השלוש עונות האחרונות שלו בבארסה כל חלוץ טוב (לא ברמה של בייטוואייט) במקומו היה תורם יותר ממנו לפי דעתי. גריזמן בכלל אין על מה לדבר חלש מאוד. אגב סוארס היה חלש בליגת האלופות נקודה, לא רק במשחקי חוץ (ב2019 שער אחד, ב18 שער אחד ב17 3 שערים, מספרים עלובים שאפילו לא מספרים את כל הסיפור, בשביל להשלים את הסיפור צריך להוסיף את כמות ההתקפות שהוא הורס עם הכבדות האינסופית שלו מול בלמים אתלטים).

מסכים איתך שיש לו חוש לשערים והוא יודע להגיע למצבים אבל זה כבר לא מחפה על החסרונות שלו לפי דעתי, לפחות לא בבארסה.

5. סמואל אטו Member

הטענות על סוארז לא היו מעולם שהוא "גמור", אלא שהוא הרבה מעבר לשיא, ושהיכולת שלו+סגנון המשחק העכשוויים לא מתאימים לברצלונה(של מסי). בשכר ובמעמד הנכון הוא גם היה צריך להישאר בסגל.

טכניקה, כוח וחכמת משחק אלה דברים שרק מתחזקים עם הגיל אז ברור שהוא עדיין פינישר ברמה הכי גבוהה.
    כל הדברים האלה גם אמרתי כשעזב.

6. Raulito Madridista

לא היה באמת דיון על זה שהוא מעבר לשיא - פשוט כי זה ברור. גם רונאלדו מעבר לשיאו לצורך העניין. אני דווקא חושב שעוד שחקן שפיץ אמיתי היה עוזר למסי. גריזמן הוא לא כזה ולעתים עם בריית'ווייט בארסה נראית לא רע. סוארס גם שחקן שיודע למסור, מפרגן, עושה את המוות לשחקני ההגנה. שוב, אנחנו מדברים על מכלול הסיטואציה - אגדת המועדון, שחקן ששווה 25 שערים בעונה עדיין גם על ברך אחת - עוזב ליריבה ישירה למאבק על התואר. ואם הוא היה נפרד בתום העונה הזו 2020/21, היה קורה משהו? לצד הגנת הברזל של אתלטיקו, יורנטה והכל - סוארס לטעמי הוא הערך המוסף, מאסטר בלקחת אליפויות. שחקנים כאלה קשה מאוד "לחתוך" בדיוק בזמן כשמתחילה הירידה הראשונית. רק פרגוסון אולי ידע לעשות את זה. אפילו פפ קצת פספס כשוויתר על אטו לטובת זלאטן.
    לזה שמעלייך - העונה שלפני קרי 2018/19, העונה שאתה מתייחס אליה - עונת 2019/20. אין ספק שיש לו קוף מהגב להוריד בליגת האלופות, הוא לא כבש מספיק. זה בדרך כלל מסי נגד כל העולם.

7. סמואל אטו Member

ה"גב אל השער" שלו חסר מאוד למסי העונה אין ספק(כמובן גם הסיומת חסרה לבארסה), אבל בארסה יכולה ללחוץ גבוה ולהגן מאחור טוב יותר כקבוצה בלעדיו. גם קשה יותר ללחוץ את בארסה כי אפשר לשים במקומו מישהו יותר מהיר(דמבלה) שגורם ליריבה לחשוב פעמיים כמה גבוה הם רוצים להציב את קו ההגנה שלהם.

הוא שוחרר בצורה מגעילה(ולא חכמה), אבל בארסה כבר לא הייתה צריכה אותו כשחקן הרכב. מצד שני, הם גם לא באמת החליפו אותו השחקן עם האיכויות הדרושות.

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/21
  8. סיונרה Member

אין שחקן שיודע לגרום להגנה לחשוב פעמיים לפני שהם יוצאים קדימה יותר מסוארז והתנועה שלו על הנבדל.
    לגביי הפנדל, זה מיותר להתעסק במהלך שלא היה לו קשר לתוצאת המשחק והייתה מעורבת בו יד, גם אם הייתה נגיעה ביד והחוק אומר שצריך להיות פנדל.

9. סמואל אטו Member

אולי אם זו ההגנה של אלצ'ה, אז כן.

10. Raulito Madridista

כן אבל כשאני בא לשפוט ההגנה של הקבוצה אני אעדיף להתמקד באיכות של הבלמים שלה שהרבה יותר משמעותית ולגבי משחק הלחץ אז זה עניין של קישור ו"קבוצה שלמה". בארסה עם סוארס ומסי מגנה עם שני שחקנים פחות, זה נכון, אבל זו התרומה האחרונה שאני מצפה מהם לתת. סוארס, גם בזכות עצמו, עדיין מגיע להרבה מאוד מצבים במשחק, יודע מה לעשות ברחבה ולמסי מאוד נוח איתו. הוא היה חייב להישאר עד סיום העונה הזו. אם הייתה אופציה שתחליף אותו אז בוודאי אבל בעטו אותו ממש בכל מחיר. לגבי דמבלה זה מעניין והוא כוח מול קו הגנה גבוה שלרוב בארסה לא פוגשת, אני כן חושב שהוא בעונה הכי טובה שלו בקבוצה מכורח הנסיבות המשקל שלו עלה.

לגבי הפנדל - בפוסט הראשון שלי על המשחק לא אמרתי מילה, הצגתי מספר פעמים בהן ריאל מדריד קופחה מצד אותו שופט, בקלאסיקוס ולא בקלאסיקוס. בדיעבד השגנו את שער השוויון אבל אתה לא יכול לדעת איך המשחק מתפתח אם זה היה קורה במחצית לדוגמא. בעידן ה-VAR, זה פנדל.

11. סמואל אטו Member

מה שאתה מצפה מכדורגלן כזה או אחר זה לא הנקודה, אתה אמור לבחון מכלול של יכולות והתאמה לשאר הקבוצה. בסופו של דבר השילוב של מסי וסוארז העצים את מסי אבל פגע בקבוצה(כן,זה רק נשמע אוקסימורון). האיכות שלהם(ושאר הקבוצה) הצליחה להכריע את רוב היריבות, אבל נגד קבוצות מאומנות/איכותיות בארסה סבלה משילוב של יותר מדי חסרונות שאפשר היה לפתור רק ע"י הוצאה של אחד מהם מההרכב.
    נכון שאם היה לך את מלדיני ונסטה אז אתה תסבול פחות, אבל זה לא המצב וזה בכל מקרה לא היה פותר את החסרונות שלהם.

12. סיונרה Member

ההגנה של אלצ'ה היא גם הגנה, ככה שאם כל ההגנות סובלות מסוארז היא תסבול גם כן. זה לא שהיום הם מככבים מול קבוצות איכותיות.

13. סמואל אטו Member

ההגנה של אלצ'ה היא הגנה שאולי תחשוב פעמיים לפני שתצא גבוה נגד סוארז.
    הגנות של קבוצות ליגת אלופות או אמצע טבלה ומעלה בספרד כבר פחות.

14. Ever Banega Member

זה סוארז של פעם, סוארז הנוכחי הרבה פחות טוב בזה. נגד בלמים אתלטים הוא נראה כמו גופה.
    אולי בגלל שאתה רגיל לראות את בנזמה הסטנדרט שלך יורד, בכל מקרה לדעתי מחוץ לרחבה הוא היה על גבול המביך לפעמים.

סיונרה ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  15. Raulito Madridista

איפה רפאל ואראן למשל בדירוג שלכם? כי אני רואה שהוא ניצח אותו בלא מעט מאבקים. אני גם לא מזלזל בנאצ'ו. אין עוררין על כך שזה 70% סוארס, אבל למישהו היה ספק שלא יגיע אף שחקן, בטח לא שחקן כמו לאוטרו מרטינס? ממפיס דפאי בהכרח היה משתלב מן הרגע הראשון? ברוב העונה סוארס מבקיע באחוזים גבוהים מאוד, אתלטיקו לא בכל משחק שוכבת על היריבה. בנזמה נפלא מחוץ לרחבה אבל יחמיץ במאני טיים, רונאלדו גם כן מחוץ לרחבה לא מעט פעמים נראה די אבוד. אני לא מזלזל בעבודה שחורה ולחץ על שחקני הגנה אבל קחו בחשבון למשל שאצל צ'ולו זה חשוב מאוד ועובדה שסוארס משחק למשל. אני רואה את הכישלונות החוזרים של בארסה בצורה אחרת, אל תשכח שהם היו קבוצה מטורפת עם ניימאר למשל שהוא עוד שחקן שלא עושה הגנה. יש מגן ימני מבטיח אבל צעיר וחסר ניסיון, אין בלם אחד נורמלי לברצלונה, קשה להגיד שאראוחו הוא כזה כרגע על סמך 20 משחקים, משחק הלחץ נפגע כי בוסקטס דעך.