מחזור 27 בליגת העל: הפלייאוף נפתח: מכבי חיפה נגד הפועל ת"א. בתחתית: בית"ר בסמי עופר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/3/22.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

התמונות מראות שאצל רוני לוי גם בפיגור מול אותה נתניה תקפת עם מעט שחקנים כי זה היה הסגנון שלו כמו למשל עם אבו עביד המוגבל התקפית כמגן הפותח שלו וכשהוא מתבסס אך ורק על יכולת אישית.
    אצל ברדה הגישה והטקטיקה שונה לגמרי, אנחנו תוקפים עם הרבה יותר שחקנים.
    גם ביתרון, אצל רוני לוי תמיד ירדנו אחורה, תמיד הגביל את השחקנים ולא חיפשת בכלל לתקוף או לצאת למתפרצות עם כמות גדולה של שחקנים.
    עם ברדה גם כשנתניה תקפו במחצית השנייה הגעת ל-4 מצבים של אחד על אחד מול עמוס במחצית השנייה! 4! ולא ממצבים נייחים כמו אצל רוני לוי, אלא ממשחק כדורגל שוטף, מתפרצות, חטיפות, לחץ במקום מסוים באמצע שהוביל לחטיפת כדור.

זה מדהים שבגלל שנתניה תקפו 30 דקות בטרנר אז ישר הולכים לאליניב ברדה=רוני לוי ואם זה היה רוני לוי היו שורקים בוז והיה לחץ על הקבוצה ולא הייתם מנצחים. רק שוכחים שגם באותם 30 דקות חיפשנו לכבוש והגענו 4 פעמים לאחד על אחד עם דני עמוס! רק שוכחים שאליניב הכניס שחקני התקפה רעננים במחצית השנייה (אספרייה וחטואל) כדי לכבוש עוד שערים, ואת גורדנה שכל הזמן קיבל הוראה להצטרף למעלה (וכבש את הרביעי והיה יכול לכבוש גם את השלישי אם אספרייה היה מוסר לו), כלומר גם בדקות שהיינו פחות טובים לא ויתרנו על ההתקפה כמו אצל רוני לוי אלא המשכנו לחפש לכבוש עוד שערים וזה התבטא בכמות השחקנים שלנו שהצטרפו בכל התקפה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/22
  2. Melikson24 Member

בסדר זה מגיע ממישהו שגם לא הבין למה בכלל מפטרים את רוני לוי והתווכח איתנו שזאת טעות. אז אמר. תמיד דברים נראים אחרת מהצד, מי שחי את הקבוצה מבין את הדינמיקה קצת יותר טוב מאוהדי בית"ר/מכבי שניזונים בעיקר מפשכצקי וכלפי.
    בכל מקרה על הנייר השינוי של גורדנה וקלטינס היה נכון כי נתניה השתלטו על האמצע אבל זה לא עבד כמו שצריך והקבוצה נדחקה עוד יותר אחורה עד האדום של גלאבוב. ברדה עשה ועוד יעשה טעויות של חוסר ניסיון, עדיין לא היו לו 10 משחקים שלמים על הקווים. זה שהוא הביא אותנו למשחק העונה כשעדיין אנחנו במירוץ ויש עניין מסוים סביב המשחק זה הישג ענק בפני עצמו.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  3. abcd Member

חחחחחח תמונת סטילס מכדור חופשי, אני מת מהטיעונים פה

oranfu, קשר שמאלי, yakov_y ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא לא האם ננצח את חיפה או נפסיד כמו שהשאלה היא לא אם נקח אליפות או לא (אני חושב שנפסיד לחיפה בסמי ושהם יזכו באליפות).
    השאלה היא האם בעונה כמו הנוכחית שהליגה חלשה והצמרת מאוד בינונית, עשית הכל כדי לזכות באליפות מבחינת הגישה שלך.
    התשובה תחת רוני לוי הייתה שלילית, ומי שראה את חגיגות האליפות, סליחת חגיגות התיקו שלו אחרי התיקו מול הפועל תל אביב הבין שהוא מבחינתו לא לנצח עד סוף העונה כל עוד הוא גם לא מפסיד.
    הוא מבחינתו "לשרוד" את העונה.
    אצל אליניב הגישה היא אחרת. יצליח, לא יצליח, לא יודע, אני חושב שכמה שבועות כמאמן עם הסגל שלנו יפסיד במאבק אליפות לברק בכר עם הניסיון שלו והסגל שלו, בטח כשנקודת הפתיחה היא מינוס 4 ומפגש מול חיפה בסמי בתחילת הפלייאוף.
    אבל אליניב לפחות משחק כדי לנצח כל משחק, משחק התקפי, וגם כשהקבוצה פחדה לספוג מול נתניה וירדה אחורה, היא בניגוד לקבוצה תחת רוני לוי, חיפשה לתקוף מהצד השני ועם לא מעט שחקנים.
    לא משנה איך העונה הזאת תסתיים, זאת הגישה שאני רוצה לראות בקבוצה שלי.

נ.ב
    הכי מצחיק שאותו אוהד עד הקיץ הסביר לנו למה רוני לוי הוא אסון, אבל פתאום 16 משחקים בלי הפסד בתחילת העונה הפכו את רוני לוי לגאון כדורגל :)

5. yedidel Member

נו ברור אף אחד לא מתווכח שאצל ברדה זה הרבה יותר התקפי מקודם, עולם אחר.
    פשוט התמונה הספציפית אחרי מצב נייח בדקה 10 זה בהחלט גניבת דעת לא קשורה

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה לי שאתה קצת מפריז בחשיבות שלכם אצלי אם אתה חושב שאני שמגיב בעניינכם אולי 3 הודעות במקרה הטוב בשבוע בונה תיאוריות ונראטיבים שקשורים אליכם, ראיתי את המחצית השניה בשבת, מהטלוויזיה ראיתי שאתם לא עוברים את החצי במחצית השניה והקהל עדיין דוחף וכתבתי את דעתי עם ביקורת על השחקנים בעיקר ולא על האוהדים שמובן למה הם יתמכו יותר בברדה אחרי העזיבה של רוני לוי. עם זה שזה מוסיף ועושה את ההבדל אתה גם לא מתווכח.

איכשהו ממש נפגעתם מזה שמישהו פה הציג דעה שונה משלכם, אצלך זה מגיע בהמון רמיזות בהודעות אחרות(אם יש לך משהו לכתוב לי אז תכתוב), מליקסון24 מעוות מעט את המציאות ופרגוסון כרגיל משקר. אז לסיכום לפני שממשיכים לשקר פה - רוני לוי חרא של מאמן ובעיקר חרא של אישיות, מהקיץ אני מגדולי המלגלגים עליו, התזמון של הפיטורים שלו יחד עם היה תמוה בעיני כי הוא הגיע אחרי חלון ההעברות ומתוך כניעה למחאת האוהדים וגם כי לא הגיע מאמן אחר(גם כתבתי שאם ברקת מחליפה אותו ברב"ש/בלבול מתוך מחשבה לעונה הבאה אז הצעד מובן) ובנוסף לזה אני חושב שלא מעט שחקנים נהנו מהסיטואציה הזאת וזרמו איתה ברגע שהבינו שהקהל התהפך עליו במאה אחוז ותרמו לחילופי המאמנים וכיום הם מציגים אנרגיות אחרות שמגיעות מהיציעים כי הרי בסגל שיש לב"ש גם ללא מאמן ורק עם רצון לשחק כדורגל אפשר לסיים פה במקום השלישי. שמח שהבהרתי את עצמי.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מי שאני לא מסכים איתו אני כותב בהתאם, יש גם כאלה שאני לא מסכים ולא מגיב כי הם לא שווים את היחס, ויש לא מעט כאלה. כמו שאני חושב ככה על משתמשים אני אשמח שמי שחושב עליי ככה פשוט יתעלם. לבוא ולומר שאתה לא מאמין... לבריאות, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, זה לא מעניין, לא מאמין אל תגיב ותחסוך זמן לשנינו. הגבתי בפורום מכל מגרש בארץ כמעט, גם בליגה השנייה ומה שאני רושם זה חד וחלק תחושות של אוהד שחי את הקבוצה, מי ששם בספק אמינות שלי מוזמן להכניס להתעלם.
    אפשר לא להסכים, זה בכיף ובשביל זה קיים הפורום. אפשר לא להסכים ואשמח להסבר למה חושבים שלא מסכימים איתי, אבל כשהופכים את זה לאישי, לא לבכות כשמחזירים באותו מטבע.

התחלת את ההודעה המקורית במה היו עושים לרוני לוי על מחצית כזו כמו נגד נתניה, בלשון כמובן של ביקורת למה את רוני לוי תוקפים ואת ברדה לא, למרות שפה לא היו הנחות וכולם רשמו שזו הייתה קטסטרופה. אני מניח שהתכוונת לבוז מהיציע? אם כן, אני שואל אותך, האם אתה לא מצליח להבין את ההבדל בין מחצית כזו של רוני לוי שראינו המון כמוה, לבין מחצית כזו אצל ברדה במחצית השישית שלו כמאמן. האם לא מובן מאליו וברור לכל אוהד למה את רוני לוי היו מקללים על חצי כזה (שוב ושוב ושוב כדורגל כזה ) ואיש כמו ברדה, לא?

ושוב אני מחדד, כל אוהד באר שבע פה ביקר לרעה את החצי השני, אף אחד לא ניסה להמציא נסיבות, אף אחד לא הילל משחק הקרבה של השחקנים. נטו ביקורת על היכולת.

Sent from my SM-A025F using Tapatalk

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז נתתי דוגמאות גם לשער השלישי והרביעי שהיינו עם כמות גדולה של שחקנים בהתקפה, או שגם זה "גניבת דעת"?

9. yakov_y YNWA

כן, גניבת דעת הכי גדולה שיש.
    2 התמונות הגיעו בהתקפה מתפרצת, כשמכבי נתניה עם 0 בלמים טבעיים ו-10 שחקנים והגנה מופקרת, לא מאיזה טיקי טאקה של אליה.
    אתה כותב כאן על ההחמצות של 2 שחקני התקפה באדום פעם אחר פעם כאיזה מדד למשחק טוב, שכחת לציין את הצד השני והחמצות שלו שהיו רבות יותר.

קראתי את ההודעות שלך, לרגע חשבתי שב״ש שלטה במשחק 90 דק׳ ורק בנס זה נגמר ב-4.

בנוגע לברדה, משחק ראשון שראיתי שלו,
    זה היה משחק זוועה של הפועל ב״ש, שום דבר כמעט לא הגיע ממשחק כדורגל, הכל התקפות מעבר, הניסיון שלך להפוך את ״אליה״ לפפ מביך, הגיעה קבוצה עם 25 מיליון שקל בקושי ועשתה בצפר לקבוצה של 80 מיליון שקל, שלטה לה במרכז השדה, במשחק חוץ ואתה מדבר איתי פה על אליה.
    אם זה היה רוני לוי הוא היה נשחט פה.
    מי שחושב שזה היה משחק טוב של ב״ש שיסתכל על הסטטיסטיקה,
    ב״ש שיחקה כמו הפועל חדרה, מסתגרת ויוצאת להתקפות מעבר.

אהבתי גם את הדוגמא מההפסד למכבי נתניה כדי להוריד לרוני לוי ולהחמיא לאליה,
    למה שלא תביא את המשחק המצוין של ב״ש עם רוני לוי בגביע נגד מכבי נתניה ?

קשר שמאלי ו-abcd אוהבים את זה.
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אצל רוני לוי, כשאתה מוביל, לפעמים אפילו כשאתה בשיווין, אתה לא תוקף, בטח לא עם הרבה שחקנים.
    זה לא משנה אם מדובר במשחק מסודר, מתפרצת או התקפת מעבר.
    בעמוד הקודם יש תמונה של הדקות האחרונות בטרנר, כשאנחנו בפיגור מול נתניה בתקופה של רוני לוי, ואפשר לראות את הכמות המועטה של השחקנים שלנו שהצטרפו להתקפה. ואנחנו בפיגור! בדקות האחרונות!
    וזה אגב משהו שאני ו- yedidel דיברנו עליו המון בטרנר, כי ביציע אתה בזווית למעלה, ואתה רואה בכל פעם שאנחנו תוקפים עם מספר מועט של שחקנים, שתמיד רוני לוי משאיר המון שחקנים מאחור.
    אצל ברדה זה שונה. ביתרון 2 - 1, שהוא לכאורה יתרון שברירי, 5 שחקנים שלנו עולים להתקפה מול 5 שחקני נתניה, כלומר אנחנו משאירים רק 5 שחקני שדה בחצי שלנו כשאנחנו מובילים, זאת גישה אחרת לגמרי.

2. אליה הוא לא פפ, ולא קלופ ולא פרגוסון.
    אליה הוא אליה.
    אין לו ניסיון ואנחנו גם נשלם על זה.
    אבל במהות, בגישה, מעבר לעובדה שהוא הסמל הכי גדול בהיסטוריה שלנו, הוא בא לשחק כדורגל, בא לתת לנו להנות מכדורגל, וגם בדקות שזה פחות עובד והשחקנים פוחדים לספוג והולכים אחורה, ונתניה לחלוטין שלטו במשחק ותקפו והיו גם יכולים להשיג את ה - 2-2, הוא עדין חיפש לתקוף מתי שרק הייתה אפשרות, עדין עשה חילופים כדי שההתקפה תהיה רעננה ונוכל לתקוף כשתהיה אפשרות, עדין בקווים סימן ודחף לטוס קדימה בכל פעם כשהייתה אפשרות ולכן הגענו ל-4 הזדמנויות אחד על אחד מול עמוס במחצית שבה נתניה שלטה והייתה דומיננטית יותר.
    אצל רוני לוי זה לא היה קורה, בטח לא במצב של יתרון לנו ו-5 שחקנים שלנו טסים למעלה (אולי היו עוד ולא ראו בתמונה מי יודע).

3. תחזור למשחק בגביע, כתבתי ששיחקנו זוועה, ושהייתי מאוד מופתע שלא ניצלתם גם את ההרכב שלנו שהיה מאוד חסר וגם את הגישה של רוני לוי כדי לנצח.

11. yakov_y YNWA

ברדה שולח הרבה שחקנים קדימה, אוקי.
    מה עם ביקורת על המשחק הרע ולמה להפוך את המציאות ?
    הבנאדם פתח עם דור מיכה (יסגור שנתיים וחצי עם שער ליגה אחד לדעתי) בימין שחשב שהקבוצה עם הצהוב היא הקבוצה שלו,
    הבנאדם הזיז את רמזי ספורי לשמאל בשביל פאקינג תומר יוספי.
    רמזי ספורי, טופ 5 שחקנים העונה בליגה, התלות של ב״ש בו גבוהה וזה ככה בכל קבוצה כמעט, הכל בשביל תומר יוספי !
    אלחמיד בימין...

ההרכב הזה, עם התיפקודים האלה זה משהו רע שתשלמו עליו את המחיר.

בוא, אני לא מת על רוני לוי והדעה שלנו דומה עליו עוד מסיום העונה המביש בעונה שעברה.
    לא צריך לשקר על הדברים הטובים שלו,
    משחק הגביע היה בשליטת של הפועל ב״ש שהייתה צריכה לסגור את המשחק ב-90 דק׳, זה היה משחק מביש של מכבי נתניה ואתה בעצמך העברת ביקורת על בני לם.
    עוד מעט תיקח לו את הקרדיט על רמזי ספורי ומשחק ההגנה, מה ששלו שלו.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השילוב של דור מיכה וספורי הצליח מול נוף הגליל אז הוא המשיך איתו. היו חילופי עמדות ותפקידים בין יוספי, ספורי ומיכה (הגול הגיע אחרי שיוספי שעבר לכנף שמאל חטף את הכדור מג'אבר לדוגמה)

אלחמיד היום הוא המגן הימני הכי טוב שלנו, חד וחלק.

אני קודם כל נותן לנתניה את הקרדיט על המחצית השנייה, כי כל המערכת שם (מבני לם, דרך השחקנים ועד לקהל) עלו מהשנייה הראשונה של המחצית השנייה עם אמונה שהם יכולים לחזור למשחק למרות פיגור 2- 0.
    כמובן שאף אחד כולל אני לא אהב לראות את השליטה של נתניה ואת ההרגשה שהשער הראשון וגם השני שלהם באוויר. אבל שוב, אף אחד לא מצפה מברדה לשלמות, אף אחד לא מצפה למשחקים נטולי טעויות, אלא לגישה מסוימת במשחק, וזה היה גם במחצית השנייה הפחות טובה ועובדה שעוד לפני האדום ועוד לפני השער הראשון של נתניה הגענו להזדמנויות שהיו יכולות לגמור את המשחק עם 3 - 0 (היה גם שער של רוקאביצה שנפסל בגלל נבדל).

רוני לוי הוא לא כישלון מוחלט. היו גם דברים טובים. אבל בשורה התחתונה, הגישה שלו של העיקר לא להפסיד גם אם לא ננצח, היא גישה שלא מתאימה למועדון גדול. ועוד בעיה שלו שהוא גם מקובע מאוד. גם כשלמדו אותנו ואת ההסתמכות שלנו על נייחים של ספורי למיגל הוא לא שינה כלום ולא ניסה לחדש ולא ניסה לעשות תבניות בהתקפה. וגם שלמדו שאם לוחצים אותנו גבוה אנחנו חסרי תשובה בסגנון המשחק של רוני לוי הוא שוב לא שינה כלום. וכשמוסיפים לזה גם יחסי אנוש רעים, עם השחקנים, עם אנשי צוות אחרים, עם הקהל, אז מגיעים למצב שרוני לוי היה חייב להיות מפוטר.

שוב אני כותב, גם אם לא נזכה באליפות, גם אם לא נזכה בגביע, גם אם נסיים מקום שלישי אחרי מכבי תל אביב, היינו חייבים לפטר את רוני לוי. היינו חייבים לשדר אמירה שאנחנו מועדון גדול, ושאנחנו לא מסתפקים ב"לא להפסיד" וב"לשרוד", שאנחנו ננסה לעשות הכל כדי לנצח, כדי להצליח, גם אם נפסיד בסופו של דבר, אנחנו חייבים לנסות.

13. yedidel Member

מדברים פה על החוסר נסיון של ברדה, כאילו המאמנים המנוסים בליגה הזאת הם ממש מופת לטקטיקה וניהול משחק

14. Raulito Madridista

משה, אני חושב שרוני לוי התקרב משמעותית לפוזיציית 'הכישלון המוחלט'. כי יחד איתו על הקווים אני משאר שטרנר היה יותר מחצי ריק בגומלין במשחק הגביע ואולי לא הייתם עוברים וגם הייתם מאבדים עוד נקודות על הפלייאוף וצריכים להעביר את הזמן כמו הפועל תל אביב. פתחתם את העונה מצוין וסיימתם סיבוב ללא הפסד עם פער מסוים ממכבי חיפה, במקום שהקבוצה תקבל ביטחון ולאט לאט תתחבר ותגבש תבנית - עמדתם במקום. אני חושב שמשחק כמו נגד מכבי תל אביב בבלומפילד, איך שבאתם מולם - זו תבוסתנות לשמה. אני לא רוצה לחזור על נושאים שעלו כאן אבל גם ב"ש סיימה את דרכה מוקדם באירופה בניגוד לשתי הגדולות שסחבו עומס.

חייב להגיד שאני מאוד אוהב את תומר יוספי ואם כל שחקני הנוער של ב"ש היו פלוס-מינוס ברמה שלו זה היה בסדר. הוא עדיף על רכש מבחוץ. הוא יודע להצטרף מרחוק ולהפעיל לחץ. לא כל שחקן צריך להיות מרגש או עם קסם.

ברדה דמות כל כך חשובה בב"ש, לא רוצה להשוות לצ'אבי של ברצלונה :) הוא מכיר את הלחץ של מועדון גדול שצריך לנצח וכן הלאה, והמשחקים בעונה שעברה בהם עמד על הקווים היו הכנה יפה ולא צפויה. הוא לא צריך להיות גאון טקטי, יש יסודות, היה חשוב לשחקנים לקבל קצת חופש בהתקפה. לגבי דור מיכה בצד ימין - הוא התחיל את הקריירה בעמדה כזו, בערך. אי אפשר לשחק עם כולם באמצע. לספורי יש מהירות לדוגמא אבל גם הוא לא שחקן קו. מיכה יכול להרים נהדר מהצד. אני חושב שכאשר שכטר בריא הוא צריך לשחק יותר וגם אספרייה בגלל המהירות הוא כוח.