מחזור 27 בפל' העליון: מכבי ת"א מנצחת; מכבי חיפה מפסידה והפער צומח ל-9 נק'

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏29/5/20.

1. DRORIKO Member

כי אולי השחקנים שלנו היו בכושר טוב יותר? כי אולי אין לנו את סמי עופר? כי אולי היינו באחלה ZONE ופגרה של 3 חודשים עצרה את זה? דחילק רבאק חודש לפני הקורונה דפקנו להם חמישיה אז על מה הויכוח בכלל

2. alexshw Member

העונה של מכבי חיפה נגמרה ביום סגירת חלון העברות של ינואר.

בולשיט. כאמור קורונה עוד עושה איתנו חסד כי פצועים או חזרו או עומדים לחזור במקום שיסיימו עונה.

3. DRORIKO Member

מעניין כי החמישיה ששמנו להפועל הגיעה אחרי חלון ההעברות

G.B7 אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

אתה מכיר אותי, אני לא איש של תירוצים, אף פעם לא תשמע אותי אומר "השחקן ההוא היה פצוע" או "השופט היה נגדינו". אני כן חושב שמגיפה של פעם ב-100 שנה זה תירוץ לא רע.

5. alexshw Member

בחמישיה נגד הפועל היה לנו אמצע. חוץ מזה יש רוח המפקד. מכבי חיפה מוכיחה כל העונה שזו קבוצה לבדר קהל, אבל לא בשביל להשיג מטרות רציניות.
    קבוצה כזו יכולה לתת משחק מהנה, אבל לא יהיה לה את היציבות המספקת כדי ללכת עד הסוף.
    ברגע שהבעלים משדר בינואר באופן הברור ביותר שאין כוונה להצליח, אז השחקנים קולטים את המסר. הסטנדרטים הם נמוכים בסופו של יום.
    להסתפק במועט.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. oranfu Member

נו אז היינו מנצחים את הפועל. ו?

יכול להיות, אגב. עם הדחיפה של הקהל זה יכול להיות.
    פשוט אין לזה שום קשר לכדורגל ולאיכות הקבוצה.
    ונטע בכל מקרה לא היה על הדשא והוא משהו כמו 60 אחוז קבוצה אצלנו.

7. DRORIKO Member

שמע אני ראיתי לא מעט משחקים של חיפה העונה, לא הכדורגל הכי משובח אבל גם לא כזה גרוע. המשחק הערב זה ביי פר המשחק הכי גרוע שלנו השנה, לא מייצג בכלום את איך שהקבוצה נראתה עד הקורונה. עכשיו אתה רואה כדורגל לא מעט שנים. מי כמוך יודע שיש דבר כזה וייב של קבוצה. כשאתה יוצא לפגרה של 3 חודשים, מבלי שהשחקנים אפילו נפגשים להגיד שלום, זה יכול לקטוע את זה. כמובן שגם הכושר משחק של השחקנים הוא לא כמו לפני הקורונה.

8. alexshw Member

אבל שוב צריך להבין את הקונטקסט. החיסורים היו ידועים לפני, דלילות במרכז שדה שזה בערך נטע וזהו ידוע מתחילת העונה.
    לא צריך להיות גאון כדי להבין מה צריך לעשות בשביל להצליח. יש אדם אחד שלא רוצה מהסיבות שהזכרתי קודם.
    הוכח בעשור האחרון ששחר מקבל את הכותרות הכי טובות כשמשהו לא טוב במועדון.

מצב אבסורדי לגמרי. במשך השנים גידלו בארץ שני מפלצות יח"צ - ביבי ושחר. יש ביניהם דבר ברור במשותף יכולת גאונית למכור את האג'נדה ריקה מתוכן שלהם, במקום לעשות מעשים.
    בארץ שלנו זה מה שרוצים כנראה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO
    תקרא מה שאלכס אומר, הוא לחלוטין צודק. למה מכבי ת"א כן יכולה לנצח היום ואנחנו לא? עזוב לנצח, אפילו לא שיחקנו כדורגל. מהדקה הראשונה הפועל שלטה במגרש. היא לא היתה צריכה שום באנקר בשביל לנצח. היא שיחקה כדורגל ואנחנו היינו אובדי עצות. זה היה הדבר הכי מכעיס היום. אם היינו יושבים להם תשעים דקות על השער הייתי אומר שהם גנבו ניצחון. לא, היום אנחנו יצאנו בנס עם הפסד 2-1.

הקבוצה לא היתה מוכנה כמו שהיא לא היתה מוכנה בכל רגעי המאני טיים. יש פה משהו יותר עמוק מאשר משבר הקורונה. אני מאד כועס על העניין הזה למרות שידעתי שנפסיד היום. זו כבר בעיה שלי...אני לא לומד...

עריכה:
    עוד מילה לגבי איכות המשחקים. כמה פעמים ניצחנו בגלל מספר דקות בחצי השני שבה כבשנו? לא זכור לי משחקים בהם שיחקנו תשעים דקות ברמה נורמלית.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

יש לא מוכנה ויש לא מוכנה. אפשר להפסיד להפועל, רבאק הפסדנו אפילו להפועל כפר סבא. אבל מה שהיה היום לא קשור לכדורגל. זה באמת נראה לך הגיוני שלפני הקורונה היינו 2 רמות מעל הפועל ופתאום אנחנו אומרים תודה שהם לא שמו לנו חמישיה? אתה באמת לא מוצא שום קשר לסגר?

11. hbs7 Member

מכבי היא מפלצת הגנתית.
    התקפית הם מספיק טובים ויצרו הרתעה מספיק חזקה כדי שהיריב יגיע כנוע מראש, והם יצליחו לדחוק את הגולים שלהם כדי לסיים את הסיפור.
    בחיפה ברגע שיש בלם גרוע כמו סיינסבורי, מרכז מגרש שתלוי בשחקן אחד בלבד - זה קרב אבוד מראש.
    חיפה הצליחה למשוך עקב ההתקפה הטובה שלה, אבל היה ברור שזה לא יחזיק מים.
    מגיע שאפו לקלינגר. עשה בהפועל מהפך עצום.

חבל על 3 הנקודות, יצאנו פשוט פראירים.
    לא הצלחנו לייצר מספיק מצבים כדי לתת 2, אגל גם את הגול הבודד לא היינו צריכים לספוג.
    אלטון שרף את קונטה לגמרי, אך הוא בוסרי מול השער. אם יעשה את קפיצת המדרגה בפן הזה, הוא לגמרי מעל הליגה.
    700 אלף יורו זה סכום שהוא לגמרי שווה, נקווה שאיכשהו הוא יישאר.

אם צריך תורם לבית"ר גם את זריהן ובן ביטון כדי שהמהלך למעלה יקרה.
    אמרנו שחנן ממן זה בלוף עצום והשחקן הזה מתהלך במגרש. בחיי ששמתי לב שהוא במשחק רק כשהוא יצא בחילוף.

12. oranfu Member

אנחנו חיים על כושר גופני (האמת שזה מדהים שסוף סוף יש כושר) והתלהבות. בזה הפגרה פגעה, אין ספק.
    אבל בוא לא נשחק אותה כאילו שטפנו את הדשא לפני הפגרה.
    במשחקים שאין את נטע אנחנו נראים רע באופן קבוע עד כמה שזכור לי (הוא בערך הקשר היחיד בסגל ככה שזה לא מפתיע).

במשחק שהתפוצצנו נגד הפועל, נטע הפציץ מרחוק כבר בדקות הראשונות וכשכל האיצטדיון מפוצץ זה מספיק בשביל להרוג את הפועל ולהכניס בנו הרבה אנרגיות. אם אנחנו לא שמים כזה גול מוקדם (שוב, בבעיטה אדירה מ25 מטר), אני לא בטוח שאנחנו מראים כזאת עליונות אדירה עליהם. בקלות יכולים להתחיל להתבחבש עם עצמנו בהגבהות מרחוק ולהילחץ.

גם כשחשבו שיש הזדמנות, החליטו לא לעשות שום רכש בינואר (חוץ מהפארטייה הזאת על זר מספרד, כרגיל).
    מועדון עם אמביציה מחפש לחזק את הסגל, אצלנו מחפשים כל תירוץ למה לא לעשות רכש.
    אני מזכיר שכבר הצהירו שבקיץ לא נעשה רכש.

13. alexshw Member

זה לא מדויק. לא ירכשו שחקנים בכסף. אבל עזוב כל הכתבות ה"אסטרטגיות" בעניין מכבי חיפה מיותרות.
    לשחר אין אף פעם אסטרטגיה כלשהי וקו אחיד. לכן גם פורמלית אי אפשר לבוא אליו בטענה שהוא "לא משקיע".

14. oranfu Member

נו, לא נעשה רכש. נחתים בלי דמי העברה אולי אם נוכל.
    השחקנים שנביא יהיו בהתאם.

זה והישארות של בלבול אומר שגם בעונה הבאה מראש מכוונים למקום 2-3.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני לוי זה הנוכל הגדול בארץ.
    לפעמים נדמה לי שהוא נחשב בארץ למאמן גדול ורציני רק כי הוא מסתובב עם פרצוף תחת כל הזמן כאילו מדובר בפאביו קאפלו הישראלי.

לגבי המשחק, בלשון עדינה, השחקנים נראו כמו כחבות. אין לי מושג איך לא הפסדנו את זה.

oranfu אוהב/ת את זה.