התגרות קטנה אולי ,אבל מכוערת ? לא הגזמת . בן אדם קטן ? - הגזמה פראית , אישיות ודוגמא למופת ,ספורטאי וג'נטלמן משכמו ומעלה , דמות לחיקוי ,מנהיג אמיתי . אחד מהשחקנים הגדולים שיודעים את חלקם במשחק,ותורמים לקהילה בכל דרך ,ראשון למלחמה בגזענות ,ראשון להגינות ,וכמובן נאמנות שהיא תכונה נדירה בימים מטורפים שכאלו . אן לי ספק שארסנל נהנית מדמות לחיקוי ,אולי מהגדולים שהיו בכדורגל האנגלי ,והמדובר בצרפתי שמתנהג כאילו נולד בהייבורי וכל עולמו זה ארסנל שלו . כן ירבו אנשים גדולים כמוהו .
למה כשהנרי צולל ומתגרה ביריבים הוא דמות לחיקוי וכשרונאלדו עושה את זה הוא דמות לגינוי? ראיתי את התקרית. היא לא מוסיפה כבוד להנרי, היא מיותרת, היא מטופשת. וזה ששחקן מרגיש צורך לחגוג בכך שהוא יורד על יריב, אומר הכל על האדם הקטנטן הזה.
יופי, עכשיו אתה משווה בין הצלילות של הנרי(מידי פעם מוסיף, הוא מעולם לא צלל מ"נגיעה" של האוויר בניגוד לרונאלדו). מה השלב הבא? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
אין קשר למה שקרה על המגרש לגבי האישיות של הנרי מחוצה לו. נכון שכבר היו התגרויות חמורות מזו ביום ראשון ונכון שקירקלנד בהחלט הגזים עם ביזבוזי הזמן שלו(מזכיר לי משחקים בליגה המוסלמית בישראל) אבל הצורה שבה בחר הנרי לחגוג את השער(עם הכדור קרוב לפנים של קירקלנד)יחד עם הדברים שאמר,משהו כמו "נו אתה רוצה להמשיך לבזבז זמן" לקירקלנד לא הוסיפה כבוד להנרי,זה היה אקט של זילזול ביריב ופחות שמחה של השער, כבשת,"נקמת",תשמח,תחגוג ותחזור לשחק בכדי לנסות לכבוש עוד(בטח שהתוצאה דאז היתה רק 1-1).
אמיר, כמו שאבו אמר- הנרי מקסימום מוסיף עוד קצת נופך תיאטרלי למגע של שחקן בו. אני מעולם לא רצתי במהירויות האלה ולכן לא יודע כמה להיות מתוקל ע"י מישהו יגרום לי להתגלגל על הרצפה. וגם זה קורה אצל הנרי לעיתים רחוקות. רונאלדו שלכם הוא צוללן ציני ומגעיל שמזהה תנועה של שחקן לעברו ומעמיד פנים כאילו נגעו בו. אני זוכר לפחות 4 משחקים של יונייטד השנה שראיתי אותו צולל ואני מניח שהתדירות היא הרבה יותר גבוהה. בקשר להתגרות שאחרי הגול- זוכר את רונאלדו שלכם רץ ועושה תנועת שוווו לקהל בהייבורי ב4-2, הקפטן שלכם רץ להתגרות באוהדים הסקאוזרים באנפילד, יש כ"כ הרבה דוגמאות לזה. ומה הייתה ההתגרות הגדולה (שהנרי בכלל אומר שהייתה בדיחה)? שהוא ניגש אליו עם הכדור ואמר לו כמה מילים? ביג דיל.
יש הבדל בין התגרות חזרה לאחר כיבוש שער בקהל ששורק בוז,מקלל,מקניט במשחק לבין שחקן יריב,גם שחקן יריב שביזבז זמן, זה אקט של חוסר כבוד לעמית למקצוע. אין לי בעיה עם הקנטות,פרצופים לקהל,לא ששחקנים מיונייטד עושים זאת ולא ששחקנים יריבים עושים זאת לקהל של יונייטד. ותגיד לי בבקשה,יש לך מושג כמה פעמים במשחק בועטים ברונאלדו? יש לך מושג שרונאלדו לא פחות מהיר מהנרי,גם ואפילו יותר מהיר כשרץ עם כדור? העונה חל שיפור עצום במספר ההצגות של רונאלדו,עדיין עושה הצגות מדי פעם אבל אין מה להשוות לעבר והוא עדיין שחקן צעיר, הנרי ממשיך לעשות זאת למרות הותק שיש מאחוריו.
אני מבין שהצלילה ביום ראשון (והצלילה נגד יונייטד) מצטרפת לרשימת ה"הוסיף נופך תיאטרלי"... תמשיכו לחיות בפנטזיות שלכם. אני לא חושב שהשחקנים שלי מושלמים. אני יודע שיש ביונייטד צוללים ואני יודע שיש התגרויות מיותרות. אתם, עם הנרי, לא מוכנים לקבל את זה.
סטראטפורד, אין לי מושג כמה בועטים ברונאלדו, אני מקווה שהרבה, ומן הסתם לא פחות מכמה שבועטים בהנרי. זוכר איך הנרי התלונן שמארקז הרג אותו בגמר הצ'מפיונס עם קטנות לרגליים כל הזמן. "שיפור עצום" יחול כשהוא יעבור לספרד שם אוהבים את התיאטרון הזה. ובנוגע להתגרויות בין שחקנים- יש אינסוף מקרים שזה קורה, שחקן שדוחף אחרי שתיקלו אותו, קללות בין שחקנים, אל תהיה לי פה שה תמים פתאום. אמיר, כמו שאמרתי- כשיש מגע ומגזימים אותו זה דבר אחד, וכשממציאים בציניות מגע שלא היה זה דבר אחר ה"צלילה נגד יונייטד" הייתה תאקל שלדעתי היה שווה פנדל, השופט לא שרק, בכל מקרה נראה אותך טוען שנוויל לא נגע בו. גם אני לא חושב שהשחקנים בארסנל מושלמים (זוכר צלילה מכוערת של ויירה ועוד כמה של פירס שגרמו לי להסמיק מבושה) אבל בין זה לבין להגיד על הנרי שהוא בנאדם קטן בגלל שאמר לקירקלנד כמה מילים זה ממש מוגזם.
בלה בלה בלה, אל תבלבל ת'מוח. תגיד שואן פרסי צוללן, פרובקטור, שחקן מגעיל- סבבה. זה נכון. אבל הנרי? זה פשוט לא נכון. ואם אתה קורא למה שהיה עם נוויל צלילה(יכול להיות שלא היה פנדל, אבל צלילה?!), אז באמת אצלך זה כנראה אישי.
כן בועטים גם בהנרי,בועטים יותר בשחקנים הטובים יותר,אין מה לעשות, אבל משום מה בגלל שהנרי מהיר ומתחזה אתה מקטין זאת וכשרונאלדו מתחזה אתה הופך את זה לממדים גדולים הרבה יותר. רונאלדו שיפר את המשחק שלו בכל הנוגע להתחזויות כחלק מההתבגרות שלו כשחקן, הנרי כבר מוצר די מוגמר וממשיך לעשות זאת! ואני לא תמים,יש דחיפות,יש קללות,יש התגרויות,בטח אחרי תאקלים חריפים או מאבק על כדור, זה ממש לא היה המקרה שלאחריו הנרי עשה אקט מזלזל בקירקלנד. אבו, תשאיר לי את כל ה"בלה בלה בלה, אל תבלבל ת'מוח" אני זה שאמור להיות שחצן ומתנשא,אל תגנוב לי את הסטיגמה.
אמר משהו לקירקלנד, ליטף את הראש של נוויל אחרי שער השוויון של ארסנל. התיק של הבחור הולך וגדל. ולגבי ההתחזויות, גם התיק הזה הולך וגדל. נגד וויגן עשו עליו פאול, הוא התגבר עליו, המשיך עוד 2-3 צעדים - והחליט לקרוס. איזה עצלן.
אמיר ע -ובגלל שאוהדי ארסנל לא מוכנים לקבל את הצלילות של הנרי ,הפכת את האיש הענק הזה מחוץ למגרש לבן אדם קטן ? ואגב התוספת של הנרי לפאול הטיפשי של גארי נוויל עליו ,רק הכשילו את השופט ,שפיספס 100 אחוז פנדל "בגלל הנרי" בקטע הצלילות להנרי יש עוד הרבה מה ללמוד , מרונלדו - הפורטוגזי שהפך את תורת הצלילות לאומנות שכמותה לא ראינו במולדת מאז הגיעו לרפש .
איסטלנד, אתה יודע טוב מאוד שתרבות הכדורגל ממנה הגיע רונאלדו היא כזו של התחזויות,זה מושרש בו החל מהרגע הראשון שהחל לשחק כדורגל, שוב,חל בו שיפור גדול בקטע הזה,תן לו את הקרדיט(ועדיין יש מה לשפר ולהתבגר)על זה במקום לשפוט אותו בעיקר על סמך העבר הלא מחמיא. הנרי לעומת זאת הגיע ממדינת כדורגל דומה לאנגליה בקטע הזה,בגלל זה ובגלל שהוא כבר שחקן בוגר זה מרגיז ומכוער לא פחות.
סטראטפורד, הסיבה שאני "מקטין" את זה זה בגלל שרונאלדו הוא מתחזה, זייפן. והנרי פשוט דרמטי. וגם בגלל התדירות. ואת כל הדברים האלה כבר כתבתי אז למה אתה מכריח אותי לכתוב אותם שוב? אם רונאלדו שיפר את דרכיו או לא אני לא יודע, כמו שאמרתי- רק השנה זוכר ארבעה מקרי צלילה שזה לא מעט, ועוד לא הגענו לשלבים המכריעים של העונה.
לא ששחקנים של יונייטד עושים את זה? לא, הם קדושים מעונים. החגיגה של רונאלדו ורוני בתוך השער של פראנסנל (בעונה שעברה?) הייתה וריאציה שלהם להמלט, שום התגרות בקהל... לא מבין איך אתה משווה בין התגרות בקהל להתגרות בשחקן על השדה ועוד אומר שלהתגרות בקהל זה חמור יותר. זה משחק אמוציונאלי של שחקנים עם לב ונשמה, לשאול שחקן שביזבז כל המשחק זמן, אחרי שהקבוצה שלו כבר לא מובילה אם הוא גם עכשיו הוא יבזבז זמן זה לא לגיטימי?!? לטעמי זה רק מוסיף למשחק. במחזור האחרון חלוץ (לא זוכר כבר מי זה היה) שהרגיש שהבלם ששמר עליו עושה הצגות ומקבל שריקות מהשופט בגלל זה, ירד אחורנית ליד אותו בלם כשכל הדרך הוא אומר לבלם להפסיק לבכות ומוסיף תנועות של ניגוב דמעות. לא רואה עם זה שום בעייה. להיפך, רק מוסיף עניין למשחק.