מחזור 28 בליגת העל: מכבי ת"א נוגעת באליפות אחרי 0-2 על מכבי חיפה במשחק העונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/6/20.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מודע לזה שגם לפני 10 שנים, כשמינימום קבוצה ישראלית אחת בשלב בתים אירופי היה סטנדרט, שיחקנו נגד קבוצות שהיו בלי הגבלת זרים?

אפילו אוהדי מכבי יתפדחו להגיד שבגלל הגבלת הזרים הם לא עברו את סודובה.

לירן אוהב/ת את זה.
  2. Raulito Madridista

מכבי עשתה קמפיין שהיא כבשה גול רק במחזור האחרון נגד ויאריאל כשלא היה לה על מה לשחק או משהו כזה, זה הקנה מידה? התגובות של אוהדי מכבי בעצמם מוכיחות עד כמה הקבוצה הנוכחית הזו היא מנופחת בתקשורת וחסרת פרופורציות. אם לא מסוגלים לעבור את סודובה ומפסידים לה פעמיים, אז בשביל מה התכנסנו? בואו נוותר על אירופה וזהו. ושוב, אני יכול להחליק את הכישלון הראשון, לא את השני. ברק בכר לקח קבוצה שלא זכתה בתואר 40 שנה, שחזרה לצמרת אבל עשתה במכנסיים במשחקי העונה בדרך כלל עם אלישע לוי והייתה לו מתחרה ענקית על הכתר גם בזכות ערן זהבי. כשמפארים את הפועל מדברים על קבוצה שסיימה במקום הראשון בליגה האירופית וכתבה חמישיות ושלישיות, זה כל ההבדל. גם לאיכות הכדורגל של הפועל ההיא מכבי מעולם לא התקרבה. ממתי רק הליגה היא המדד? לגביע אני לא מתייחס מי יודע מה. גוטמן עשה עונה גדולה עם סגל של 15-16 שחקנים, אני זוכר את ידין משחק בלם לעת הצורך.

3. DRORIKO Member

לפני 10 שנים היו לך ישראלים טובים. אתה משווה את הישראלים של הפועל לפני 10 שנים לישראלים של מכבי היום?

4. Morientes Member

זכור לי שבאמת האליפויות שלהם הם לא עשו אירופה, אז אותה עונה הם היו גרועים? ברור שלא.
    לודוגורץ לא הייתה בשיאה ממה שזכור לי, ולודוגורץ לא קבוצה מטורפת בוא ניהיה ריאליים.
    מכבי של קלינגר עשתה צמפיונס מרשים, היא הייתה 10 רמות מתחת לחיפה הנוכחית.

5. South Boy Member

לא היינו גרועים ב-17/18 אבל היינו בינוניים להחריד ורק בזכות פלייאוף מושלם וחירבון במכנסיים של מכבי ובית"ר השארנו להם אבק בפוטו פיניש והצלחנו לזכות, לא היינו בהרבה יותר טובים מהשתיים הנ"ל. מי שהיה פיקח יכל לראות כבר בעונה הזאת שהתחילה ירידה גדולה שהייינו צריכים לעצור כדי לא לחוות שנתיים כמו השנתיים האחרונות שחווינו אבל הצלחת סינוורה יותר מדי אנשים, עד היום אנשים נותנים לזכרונות מאז לפגוע להם בשיקול הדעת אם בכלל היה להם כזה, אתה יכול למצוא המון כאלה פה.
    לודוגורץ זאת הקבוצה הכי טובה שפגשנו בכל הקמפיינים האירופיים שלנו בעשור האחרון, אולי חוץ מסאות'המפטון. זה לא משנה מה זכור לך כי אתה לא ראית אותם בתקופה הזאת (הסגל שלהם עבר המון שינויים מאז ועד היום) ואני בספק אם בכלל ראית את צמד המשחקים שלנו מולם.
    מכבי של קלינגר שייכת לעידן אחר של כדורגל ואני לא מבין מה הקשר שלה לנושא, לא ממש אכפת לי אם אתה מסכים או לא מסכים שמכבי של השנתיים האחרונות היא גוליבר במדינת הגמדים והיא לא באמת קבוצה איכותית בקנה מידה של קמפיינים אירופיים מרשימים, אמרתי את זה כבר בשנה שעברה עוד לפני הקמפיין האירופי המביך שלכם וזה רק הוכיח שצדקתי.
    אבל שוב, זה לא העניין, אני רק התייחסתי לדברים שאמרת על באר שבע שעובדתית הם לא נכונים.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא אומר שמכבי הנוכחית היא הגדולה בהיסטוריה, אבל אתם מזיינים בשכל (סליחה) על משהו שמתנקז לבסוף ל-6 משחקים נוספים ברוב המקרים, כאילו קבוצות ישראליות הניפו להן ברזלים באירופה.
    היו כאן הרבה קבוצות טובות שלא שיחקו באירופה, אף אחת לא עשתה את זה כמו מכבי של איביץ'. אחוזי ההצלחה העונה הם 83, זה הכי גבוה בתולדות הליגה, הפרש השערים כרגע הוא מהגבוהים בתולדות הליגה (אנד קאונטינג) והיה כזה גם בעונה שעברה, בה הקבוצה גם כבשה יותר מבאר שבע של 16/17 לצורך העניין (אגב, למה הקבוצה הזו כן אבל מכבי של סוזה לא?).
    בהנחה שמכבי ממשיכה בקצב הנוכחי העונה (והמציאות היא שהקבוצה אפילו משתפרת תוך כדי תנועה) היא תגיע ל-90 נקודות, שיא ישראלי (כולל חיפה ההיא, ששיחקה שלושה משחקים יותר), ולהפרש שערים של +58, ששני רק למכבי חיפה ההיא שהיא אכן קבוצת ההתקפה הכי טובה שהייתה פה בעשורים האחרונים.

מדברים פה כל הזמן על זה שאין רמה (במפתיע, זה תמיד במקביל לאליפות של מכבי), כאילו הקבוצות הללו התחרו בפרמיירליג. מכבי חיפה ההיא התחרתה, כרגיל, רק במכבי תל אביב, השלישית הייתה באר שבע, 30 נקודות מהאלופה ו-23 מהסגנית, קבוצה לא רעה עם אסי רחמים וויקטור מורוז, אבל בטח לא יוצאת דופן, וכל שאר הליגה הייתה בהתאם חלשה כרגיל. ב-09/10 בתום העונה הסדירה היה פער של 25 נקודות מהמקום השלישי, מכבי, למקום הראשון, ו-19 מהשני, ובאופן כללי אותה מכבי הייתה משהו כמו הפועל חיפה, ותלתה תקוות בתמיר כחלון, ליאור ז'אן ודור מלול, הליגה כולה הייתה מזעזעת עם כמה קבוצות מביכות לחלוטין (אחי נצרת, רעננה, עכו).
    גם ב-16/17, עם התחרות האימתנית ובית"ר החזקה, אותה בית"ר מדוברת שדיברו עליה כאן סיימה 25 נקודות מאליפות ו-12 מהסגנית מכבי עם 55% הצלחה, פחות מבית"ר הנוכחית במקום השלישי (שגם כובשת יותר למשחק, אגב) וקצת יותר מבאר שבע הנוכחית, זו לא באמת הייתה ליגה תחרותית ומה שאתם עושים פה זה לעוות את ההיסטוריה.

7. Melikson24 Member

ההבדל הפעוט הוא שהיריבה שלנו הייתה מכבי ת"א עם תקציב של 100+ מיליון כשבכל קיץ עשיתם רכש מפוצץ, לעומת קבוצות בינוניות כמו באר שבע של אלישע לוי או מכבי חיפה עם בלבול.
    בוא, אלו קבוצות שלא יקחו אליפות גם אם הן יהיו לבד בליגה.

בכל אופן לא מבין למה זה צריך להטריד את האוהדים שלכם. זכיתם באליפות, ממש מזיז מה יש לשאר האוהדים להגיד.

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא שאני מתרץ את ההדחה הביזיונית הזו, אבל מעניין כמה משתמשים פה אשכרה צפו במשחקים נגד סודובה, כי נראה שמעט מאוד.
    במשחק בארץ זה היה צריך להיות 4-0 במחצית למכבי. זה היה משחק מאוד מוזר ומשונה שב-9 מ-10 מקרים נגמר בניצחון מוחץ למכבי ובעשירי נגמר בניצחון מינימלי, איכשהו צץ לו מקרה 11 מתוך 10 שכלל את מה שנגמר בפועל.
    לקבוע את טיבה של קבוצה על פי זה זה מוזר מאוד.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז לא הבנתי מה הקשר הגבלת הזרים.
    יש כמה נימוקים הגיוניים לגבי להגדיל את מגבלת הזרים(גם אם אני לא מסכים עם כולם), אבל "הישראלים נהיו גרועים" זה ממש לא נימוק טוב. עכשיו כל כמה שנים נשנה את המגבלה לפי הרמה של דור הישראלים הנוכחי? אם יהיה דור גרוע נאפשר לשחק עם 15 זרים אבל אם יהיה דור זהב נאפשר לשחק רק עם 3?

מגבלת הזרים היא לא מה שגרם להתדרדרות של הישראליות באירופה, שכן היא הייתה קיימת מאז ומתמיד כשבליגות מקבילות לא היה שום מגבלה.
    אם הבעיה היא בחומר השחקנים הישראלי אז צריך לחשוב למה הוא התדרדר כל כך לפני שישר הולכים לפיתרון הקסם של הסרת מגבלת הזרים. פתרונות קסם כמעט אף פעם לא עובדים במציאות.

אני אגב חושב שיש המון מה לשפר בכל מה שקשור לשילוב של שחקנים ישראלים צעירים ולעבודה של הקבוצות עם נערים, אבל בסוף כמעט בכל מדינה בעולם יש לפעמים דורות יותר טובים ולפעמים כאלו פחות טובים.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור מקרה נקודתי אתה אולי צודק, אבל כשמדברים על הכישלון של מכבי הנוכחית באירופה לא מדברים רק על סודובה אלא על גם על קלוז' וסרפסבורג. אז מה תגיד, שבכל ששת משחקי הנוקאאוט מכבי הייתה יותר טובה והיא במקרה הודחה מול כל אחת מהקבוצות האלה? זה נשמע לך סביר?

באופן מצחיק הגישה הזו היא 180 מעלות מכל גישת ה"מכביזם" שאתם כביכול דוגלים בה.

11. Raulito Madridista

מכבי הפסידה כאן בארץ והיה לה גומלין לתקן (כבר ראיתי ניצחונות חוץ הרבה יותר גדולים) מעבר לכך שאני חולק על תיאור המשחק שלך וכבר ראיתי ניצחונות חוץ הרבה-הרבה יותר מרשימים. חוסר מזל, זה התירוץ? וקביעת האיכות של מכבי כאלופה נעשית בהשוואה לאלופות הטובות ביותר שראינו כאן, זה הרף שחלק פה העמידו ולא בצדק. ארבעה משחקים העונה באירופה - אף ניצחון, אף שמירה על שער נקי, לדעתי גם מכבי לא הובילה באף משחק והייתה צריכה לרדוף. אלה נתונים חריגים ברמה יוצאת דופן. לא קובע את טיבה של קבוצה רק על אירופה אבל בטח שלא רק על הליגה, מה גם שמכבי לא הצליחה בגביע. וסגנון המשחק שלה נחות מאוד מהאלופות הגדולות כאן. כמעט בלי קסם, בלי ברק, בלי משהו עוצר נשימה. היא בטח לא שיחקה טוב יותר מהפועל ת"א של הדאבל.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כי יריבותיה של מכבי העונה לא עשו רכש מפוצץ ויקר בקיץ בזמן שהיא היחידה בליגה שצריכה לשמור על תקציב מאוזן לחלוטין בשל סנקציות הפיירפליי?
    מדברים פה על משכורות גבוהות כאילו אין הכנסות.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קלוז' וסרפסבורג (אתה זוכר שמה שהכריע את ההתמודדות, שבתומה מכבי יכלה להגיע לבתים, זה טעות שיפוט?) הן לא הדחות יוצאות דופן, גם קבוצות טובות בהיסטוריה הישראלית חוו דברים דומים.
    המשקל שנותנים לאירופה, משחקים ספורים בעיקר בחציה הראשון של העונה, הוא לא סביר בשום צורה. לבטל הישגים תקדימים בליגה על בסיס זה זה מגוחך.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה לא רואה ברק כי זו מכבי תל אביב, בעיקר. בדירוג שערי העונה, אם יהיו עשרה מועמדים, כנראה שתראה כשישה ממכבי.
    אני זוכר ברברת כזו גם באמצע שנות ה-90, כשמכבי לקחה אליפויות "אפורות" מול חיפה הססגונית, כשהתעלמו מזה שחיפה ספגה יותר משער למשחק. אז עוד לפחות גם היה הפרש שערים שיכל לצדד בחיפה, היום מכבי עם מאזן פנטסטי.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

היו קבוצות טובות שהודחו נגד קבוצות כאלו, אבל אתה שוכח להזכיר מנגד שבערך כל קבוצה ישראלית שהגיעה לשלב בתים אירופאי עברה קבוצות כאלו בדרך, שלא לדבר על כל מיני קבוצות שעשו ניצחונות ענקיים באירופה.

רק בראש שלך אנשים פוסלים את מכבי רק בגלל אירופה, די ברור מהדיון הזה שמדובר במכלול של כמה סיבות - אירופה, הרמה הכללית של הליגה, העובדה שאין אף קבוצה אחרת שאפשר להגדיר כמתמודדת לאליפות, והרמה שאתם מציגים במשחקים. מצב שונה בכל אחד מהתחומים האלו היה משפר את מצבכם בדיון על האלופות הגדולות שהיו כאן.

hbs7, oranfu ו-South Boy אוהבים את זה.