מחזור 28 בליגת העל: מכבי ת"א נוגעת באליפות אחרי 0-2 על מכבי חיפה במשחק העונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/6/20.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מכבי לא משלמת שקל לשום איש מקצוע של בית"ר תל אביב.
    אולי זה אני, אבל יש מצב שרווח של קרוב ל-20 מיליון שקל העונה ממכירת שחקנים (בעיקר ראיקוביץ', מן הסתם) הוא זה שמאפשר מרווח נשימה. השאר מפסידות.

2. Telkiyski Member

בינתיים ילד ששיחק במחלקת הנוער של אחי נצרת עד גיל 18 ואפילו רשם כמה הופעות בבוגרים שלהם יצא יותר מוצלח מכל שחקן נוער שהעליתם ב-15 שנה האחרונות לבוגרים שלכם.
    מונאס דאבור, מכיר?
    כדורגל הוא למד לשחק בעילוט ואת הופעות הבוגרים הראשונות שלו עשה בעילוט. לא בקרית שלום.

3. סיונרה Member

זאת שאלה ריקה מתוכן, שחקן שנמצא ברמה של להיות בוגר במכבי ת"א כנראה לא יגיע לבוגרים בעכו כי מכבי חיפה או מכבי ת"א, או במקרה קיצוני הפועל חיפה ישימו עליו את הידיים לפני כן וכולם יספרו לנו כמה מחלקות הנוער האלו מצויינות.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש דאבור אחד למשהו כמו עשרת אלפים שחקנים, וגם הוא הרוויח הרבה מהמעבר למכבי.

עזוב מכבי ועכו - מחלקת נוער של ספורטינג ליסבון וויטוריה סאטובל. אותו שחקן ייצא אותו דבר?

5. Telkiyski Member

יכול להיות שכן.
    שחקנים גדולים יוצאים הרבה פעמים ממחלקות נוער של קבוצות קטנות.

במציאות של היום אבל בכל מקרה ברגע שמישהו יהיה טוב הוא כבר ייחטף עד גיל 12-13 למחלקת נוער של מועדון גדול יותר.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נקח את זה למקום אחר.
    לפי הידיעה שלך בנושא (עזוב תפרסומים בכל האתרים) -
    כמה התקציב המינימלי היום בליגת העל?
    כמה התקציב הכולל של מחלקת הנוער של מכבי תל אביב?
    כמה תקציב שכר השחקנים במכבי תל אביב?
    אפשר להיכנס גם לדברים יותר ספציפיים, כמה מרוויחים/הרוויחו השוער היווני, דוידאזדה, קנדיל, שוינפלד, ייני וניקוליץ שביחד עומדים על פחות מ- 10 הופעות ליגה העונה?

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם קורה לפעמים שאדם זוכה בלוטו, זה לא אומר שזה דבר שגרתי. העולם נשפט לפי מגמות, המגמה הברורה היא שמאקדמיות כדורגל שמספקות תנאים טובים יותר יוצאים שחקני כדורגל טובים יותר, בכל רמה, גם בלי צירוף שחקנים מעבר לגיל המינימום. אני לא מבין איך אפשר להתעלם מהמציאות ככה.
    אתה יודע כמה יוצאי ריאל מדריד, ברצלונה, אתלטיקו ובילבאו יש בשתי הליגות הראשונות בספרד? משהו כמו 80%.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה מבין שאנחנו חוזרים לזה שמכבי לא יכולה להפסיד שקל?
    אין לי מושג מה תקציב מחלקת הנוער. בתקשורת זורקים לאוויר 25 מיליון שקל (כרגיל, מספר עגול ויפה), יכול להיות שזה נכון, יכול מאוד להיות שלא (הרי זו אותה תקשורת שדיווח על תקציב עתק של 130 מיליון שהיה נמוך מזה ב-40 מיליון שקלים באחת העונות), ובכל מקרה אני באמת לא מבין מה הנקודה. זו ההשקעה הכי טובה שיכולה להיות במועדון כדורגל, ואם אתה ממש רוצה להיכנס לזה אז תנסה להעריך מה הדלתא בין יונתן כהן וגם גלזר במכבי לשחקנים רכש במקומות אחרים.
    ברקת לא השקיעה חמישית מזה בנוער של באר שבע, והיא לגמרי יכלה. היא העדיפה איזה ניב זריהן על פני השקעה הולמת בנוער של המועדון. השת"פ עם אתלטיקו, כבר כתבתי, הוא מבחינתי הסמל הכי גדול לזה. עצלנות ויח"צ.

9. Telkiyski Member

איפה אני יכול לראות אורימור את הנתון שלך לפיו 80% מהשחקנים בשתי הליגות הראשונות בספרד הם יוצאי אתלטיקו, בארסה ריאל ובילבאו?
    מסקרן אותי

10. סיונרה Member

בלתי אפשרי להחליט באופן רנדומלי לתקוע ילדים במועדונים קטנים וגרועים לאורך כל שנות הנוער כדי לבחון את התזה. מובן למה אורימור לדוגמא תומך בתיאוריה שהמועדון אחראי להצלחה של השחקנים וטלקינסקי מתנגד, אבל כל הדוגמאות שתביא כנראה יכולות להגיד באותה מידה שאני צודק. זה שתחליף את השם מכבי ת"א בריאל מדריד לא עוזר לך להוכיח את התיאוריה. ברצלונה היא הקבוצה הכי גדולה בפער באיזור שגרים בו בערך 3 מיליון איש, יש לה מחלקת נוער מפוארת ומסורת של שילוב צעירים בקבוצה הבוגרת, ולכן היא תמשוך אליה מראש את הכשרונות הכי גדולים, מקטלוניה ומהעולם. אלא אם קיים איזה קוקטייל מיוחד, כנראה שכל מה שברצלונה יכולה לעשות, כל מועדון עם אותם המשאבים יכול לעשות. העניין הוא שריאל צריכה להתמודד עם אתלטיקו עם אותם הכשרונות, יונייטד עם סיטי, והקבוצות של לונדון אחת עם השנייה. מה שאתה אומר מקביל לזה שבMIT יתגאו שהם יודעים "איך ללמד את הסטודנטים" ולכן כל הגאונים יוצאים משם, כשברור שכל מי שמגיע לשם כנראה היה גאון גם מלפני.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  11. oranfu Member

ואת אותו ראייקטביץ' גם קניתם בסכום דומה מלכתחילה, מה שאף קבוצה אחרת פה בארץ לא יכולה לעשות.

אין על מה להתנצל, אבל כשאתם יכולים לקנות שחקנים צעירים ומבטיחים בסכומים שמועדונים אחרים בכלל לא מתחילים לפנטז עליהם, גם אם אתם אחר כך עושים עליהם רוווח (מוטל בספק) - זה לא היה אפשרי בלי הבנק של גולדהאר.

זה הכסף הגדול של גולדהאר שבכלל מאפשר לכם את הכביכול רווח הזה.

oFiRzZz ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  12. Telkiyski Member

איזה רווח? סתם נפל עליהם הפייר פליי?
    הם היו בהפסדים שחרגו מהמותר ולכן נענשו (למרות שכמו שאנחנו רואים קל לעקוף גם את זה בעזרת פינגווין אחד קטן וחמוד).

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מוצא נתונים מדויקים, אבל זו הערכה שמבוססת על זה שלפני כמה שנים כמחצית מהספרדים בליגות העליונות של ספרד יצאו מריאל מדריד וברצלונה.

14. Telkiyski Member

אה אוקיי

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זו ביצה ותרנגולת באופן ברור, אתה מתעלם מהביצה או מהתרנגולת. אין לי מושג איך אפשר להסיק שאין חשיבות לטיב העבודה באקדמיות לכדורגל.
    באקדמיות הללו משחקים אלפים, לא כולם תותחי על.

לברצלונה, אגב, אקדמיה פחות פורה מזון של ריאל מדריד, והמסורת של שיתוף שחקני בית לא כזו שונה בראייה היסטורית.