מחזור 28: התגעגענו - הליגה הספרדית חוזרת. דרבי בסביליה, בארסה במאיורקה, ריאל נגד אייבר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏11/6/20.

1. Raulito Madridista

http://images.realmadrid.co.il/images/posts/image1592111503665.Xxx

כותרות העיתונים: החמישייה של זידאן - כל האופציות בהתקפה (AS); ריאל חוזרת עם רכש גדול - הקאמבק של הזאר שרוצה לקחת פיקוד (מארקה).

ב-AS נכתב שזידאן אוהב מאוד הרבה קלפים וכעת עומדות בפניו המון אפשרויות בכנפיים. אין עוד עומק כזה לאף קבוצה בליגה. אסור לשכוח שגם מערך היהלום נלקח בחשבון ולא רק 4:3:3. בכתבה פירטו על כל אחד ואחד. בנזמה העונה למשל עם 24% משערי הקבוצה, כשמעולם לא כבש מעל 19%. בייל? שלושה שערים ושני בישולים ב-18 משחקים. בפריויו למשחק נכתב: "בית חדש - וחיים חדשים".

בפריויו במארקה נכתב: "ריאל מדריד נכנסת לזירה בליגה כשהיא חושבת ומאמינה שתוכל לנצח בכל המשחקים כדי לזכות באליפות. האתגר עצום בהתחשב בכך שלאורך כל העונה לא השיגה יותר מחמישה ניצחונות רצופים ומעבר לכך רשמה רק ארבע נקודות בארבעת המחזורים האחרונים לפני הפגרה ונראתה רע. וההרכב? לפי ההנחות - איסקו-הזאר-בנזמה. פדה בחוץ. מרסלו בצד שמאל.

2. Raulito Madridista

אתלטיק בילבאו - אתלטיקו מדריד

95 ימים אחרי הסנסציה באנפילד, אתלטיקו רוצה להתחיל לשפר עמדות בליגה. אותו טריק שעבד היטב באנגליה יצליח גם הפעם? מרקוס יורנטה ישחק מתחת לדייגו קוסטה שחוזר מפציעה (כבש נגד כל 11 היריבות שנותרו לקבוצה העונה) - זו לא טעות. אלברו מוראטה ממתין על הספסל. ז'ואאו פליקס לא ממש כשיר ובכל מקרה מושעה בגלל כרטיסים צהובים. אתלטיקו בלו"ז של שלושה משחקי חוץ בארבעה מחזורים ואין מקום לטעויות עבורה. נציין כי השיגה רק שלושה ניצחונות חוץ העונה. בילבאו מאכזבת במקום העשירי אך הייתה במומנטום טוב לפני הפגרה, כשהשיגה שני ניצחונות רצופים. אמנם הוא מיעט לשחק העונה אך עדיין יהיה מוזר לראות את בילבאו בלי שום התייחסות לאריץ אדוריץ שפרש אחרי פציעה לא נעימה. "אל תצפו לבילבאו אחרת כי זה לא יקרה", נכתב במארקה. בחוד ישחק כרגיל אינייאקי וויליאמס שכבש עשרה שערים בכל המסגרות. בחמשת המשחקים האחרונים ביניהן אתלטיקו ניצחה ארבע פעמים.

https://as.com/futbol/imagenes/2020/06/13/primera/1592076045_314986_1592102689_sumario_grande.Xxx

3. Raulito Madridista

אני מאוד מתרגש לקראת המשחק, סוף סוף חוזרת התחושה הזו של לספור את הדקות, הייתי "ריק" שלושה חודשים. והייתי כותב ככה גם אם היינו חוזרים אחורה בזמן שנה אחת ל-2018-19 הגועלית. מבטיח להתלונן פחות על הכדורגל הנוראי שלנו. סוף סוף ריאל מדריד חוזרת.

מגיעים למשחק בפיגור של חמש נקודות וזה תסריט שיחזור על עצמו שוב ושוב. 11 גמרים, לא פחות. כבר איבדנו יותר מדי נקודות נגד יריבות כאלה. בבונדסליגה לפחות בתחילת הדרך המשחקים היו בקצב גבוה גם בהעדר הקהל ואחרי פגרה ארוכה וזה מה שאני מצפה. ברמת ההרכב: הטריו בייל-בנזמה-הזאר אכזב (חמישה משחקים, שני ניצחונות בלבד, זכרון טרי: ה-2:2 נגד סלטה), איסקו בסדר דווקא למרות שאני צמא לראות 4:3:3, ולדעתי ויניסיוס והזאר לא שיחקו מספיק יחד כדי שנוכל להגיד שזה "כישלון". צר לי גם על הייבוש של רודריגו שאני מקווה שייהנה מכך שיש חמישה חילופים. זידאן צריך לחשוב התקפי, זה משחק שצריך להכריע מהר. בחמישי מחכה לנו ולנסיה. בכל זאת הייתי עולה עם הבלגי, וגם עם פדה ומרסלו. ניסינו להיות אתלטיקו, זה הצליח חלקית, עכשיו לפחות שנהנה מכדורגל. האללה מדריד!

4. AS R Member

מקווה מאוד שאתלטיקו לא תהיה בליגת האלופות בעונה הבאה. היא נראית רע בליגה כל העונה הזאת.
    גם ההחלטות של סימאונה מוזרות. אנחל קוראה הוא השחקן ההתקפי הכי טוב שלהם העונה, בפער. למה הוא עולה מהספסל כאן. הוא צריך לשחק כל זמן שהוא כשיר.
    למאר לעומתו רושם העונה 0 שערים ו-0 בישולים. וחשבתי שהעונה הקודמת שלו הייתה לא טובה..

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

והוא לא היה כשיר, חזר מפציעה בשביל לעלות מהספסל. וזו הפציעה הראשונה של אנחליטו בחמש שנים.

6. DRORIKO Member

אפשר להגיד שהמשחק המלא הראשון שאני רואה מאז הקורונה. אני מתחיל להבין למה אתלטיקו מסובכת במאבק של הטופ 4. הכדורגל של צ׳ולו מעולם לא היה משובב נפש, אבל העונה הוא סטטי בצורה מחרידה. עזבו את המחצית הראשונה שאתלטיקו לא היתה על המגרש, אבל גם בשניה שהיא יותר יזמה זה נראה שבלוני וחסר מעוף. הבעיה שזה גם לא נראה שלצ׳ולו יש רצון לשנות. הוא מבחינתו מקובע על אותו מערך ואותה שיטה. כן גם עם 5 חילופים.

ואם כבר 5 חילופים. זה אמנם התחיל בגלל הקורונה, אבל אם זה יהפוך למשהו קבוע זה חתיכת מהפיכה. בהנחה שהשוער לא נפצע אנחנו מדברים על להחליף עד חצי משחקני השדה. למעשה התפקיד של המאמן לא יהיה רק להכין את הקבוצה למשחק ופה ושם לשפצר אלא ממש לנהל אותו. כמובן שהמאמנים עוד לא מתורגלים לזה, אבל זה משהו שהם יצטרכו ללמוד, אני מדבר ברמה של להתמקצע. אני זוכר לפני כמה שנים שמוריניו הציע להגדיל את מספר החילופים בדיוק מהסיבה הזאת, אז עכשיו זה הופך הלכה למעשה. ותודה לפנגולין הסיני.

7. סיונרה Member

לזכות זידאן ייאמר שהוא לא שכח בפגרה איך להוציא מומנטום מקבוצה.

8. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/6/609c3b9e3fe2486c9a48a011be06eaf390cfe026.Xxx

קאמבק מוצלח הייתי אומר, חלמנו על שער מהיר וזה הגיע והכל היה הרבה יותר קל. אהבתי את ההרכב של זידאן עם דגש על מהירות במשחק אגפים, היו לנו מתפרצות נפלאות, גם החילופים (מנדי בצד ימין, שמר על קרבחאל) וחלוקת הכוחות היו טובים ודי ברור שפדה למשל יפתח נגד ולנסיה (ואולי גם איסקו). קרוס הגיע לעונת השיא שלו בקבוצה עם שישה כיבושים, שער ערמומי מאוד שלו. ראמוס עם ספרינט מטורף של 70 מטר שלא היה מבייש את בייל בשיאו, חבל שבהגנה הוא לא משקיע ככה. הבישול של הזאר שהיו לו דקות נפלאות אחרי התחלה קשה (קרדיט לבנזמה על המסירה החכמה) - מראה הרבה. כולנו יודעים כמה הוא חיכה לחזור לשחק, כמה ביקרו אותו, כמה הוא צריך את הגול הזה - והוא החליט לפרגן. מרסלו בדרך כלל מוריד ציפור מהעמדה הזו אבל התחושות טובות שהכדור אצלו. מפריע לי שבנזמה שוב סיים בלי לאיים על השער, שרודריגו לא העז מספיק וגם המחליפים לא תרמו הרבה. האמת שבעונה כזו גם השער שספגנו מעצבן, מגיע לטיבו להיות הזאמורה. עמדנו במבחן אופי ראשון וצריך להמשיך ככה. עוד עשרה.

9. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

5 חילופים מגדילים אתה יתרון של הקבוצות העשירות. אני בעד אם זה משחק גביע שנכנס להארכה. בליגה גם עם 3 חילופים צ'ולו עושה הרבה כי הוא מתכנן חילופים מראש.

WHITERM אוהב/ת את זה.
  10. Raulito Madridista

במארקה כתבו משהו נכון שפעם המטרה של אתלטיקו בכל עונה הייתה תואר והאמינו בזה על אף התחרות הקשה מול ריאל ובארסה, והיום יחגגו שם העפלה לליגת האלופות. לא חושב שכל יום הוא 'נס אנפילד', קשה לי להבין את ההצבה של מרקוס יורנטה בעמדה קדמית כל כך, למה לא לנסות את מוראטה ודייגו קוסטה יחד? תומא למאר קיבל מספיק הזדמנויות ויימכר במחיר של הפסד גדול בכל מקרה, הוא כבר לא יצליח באתלטיקו ואפילו לא יגרום לסימני שאלה - רכש שלא הצליח. חמשת החילופים? אתלטיקו צריכה לברך על כך: קראסקו, ויטולו, מוראטה, למאר, הנה שחקנים שבשלוף יכולים להיכנס יחד עם בלם\קשר כדי להוריד עומס. אתלטיקו בדרך לשום מקום וחבל, ויש לה את ההפסד הקבוע לבארסה בקאמפ נואו בהמשך העונה, אולי אפילו עם קהל מצומצם לרוע מזלה.

11. WHITERM Member

ההבדל בין המחצית הראשונה לשנייה הוא של שמיים וארץ.
    זה רק אני או שמנדי אשכרה עבד על ההרמות שלו במהלך פגרת הקורונה,נראה שהוא הצליח להשתפר בזה...
    הפנים למשחק הבא.

12. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

סימאונה דווקא חלם לשחק עם קוסטה ומוראטה, אבל לא עכשיו. זה ייצור יותר מדי עומס על שחקני שדה אחרים והסכנה להיפצע גדולה מתמיד. הוא כן תירגל את למאר ואת קראסקו וראה שממש לא נוח לשניהם לשחק חלוץ שני. בשביל המחזור הבא יש את פליקס ואת קוריאה. אני אופטימי.

13. Raulito Madridista

כתבתי בתחזית שלי להמשך העונה שאני מאמין שנראה את אתלטיקו המנוסה יותר מצליחה להשיג את ה-0:1 שלה במשחקים הקריטיים נגד חטאפה וריאל סוסיאדד בשני מחזורי הסיום, אבל היא מזייפת גם בסטנדרט ההתקפי הנמוך שלה. טריפייר פתח טוב בתרומה ההתקפית וההמשך היה לא טוב, 13 תוצאות תיקו זה יותר מדי ונכונו לה עוד כמה בדרך. קוראה תמיד יוצר בלאגן כשהוא משחק ולדעתי הוא הדריבליסט הטוב ביותר בקבוצה אבל זה לא בא לידי ביטוי מעבר לכך. ויטולו-קראסקו-למאר - היה עדיף קשר התקפי אחד טוב שאפשר לסמוך עליו. סימאונה חייב להוסיף עוד שחקן התקפי.

לגבי ריאל - אומרים שזידאן צרח על השחקנים כבר בדקה ה-70 והוא מאוד כעס, זה לא אופייני לו. ויניסיוס יכול להוסיף להתלהבות אבל הוא לא יציב ורודריגו אולי יבקיע מכדור שנפל לרגליים שלו. הסגל שלנו עמוק על הנייר בלבד, בייל חצי בפנסיה וחאמס "שחקן אימונים".

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/20
  14. DRORIKO Member

והיתה עוד קבוצה על המגרש-אתלטיק בילבאו. גם בלי הקהל הם עלו מלאי אנרגיה ושטפו את המגרש במחצית הראשונה. חבל שהם היו מספיק נאיבים בשביל לקבל גול שניה אחרי שמצאו את הרשת.

15. סיונרה Member

כשאתה מוביל 3-0 במחצית אין דבר טבעי יותר מנפילת מתח אצל השחקנים שהובילו לכך. לכן, מאמן שלא למד את אומנות ניהול החילופים מאנצ'לוטי, היה עושה חילוף או שניים במחצית ומכניס חבר'ה רעבים שירכבו על המומנטום ויצברו ביטחון. במקום זה זידאן מחכה רבע שעה כדי שכולם כבר יורידו הילוך, ואז מכניס שחקנים שיירדמו עם האווירה הכללית.