מחזור 29 בפלייאוף העליון: 0-0 בין בית"ר למכבי ת"א; תיקו 2 בדרבי החיפאי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/6/20.

1. alexshw Member

אף פעם לא הבנתי למה בענף קבוצתי צריך להתרגש מתארים אישיים.
    רוקאביצה בדרך למלכות שערים, תאמינו לי זה לא גורם לי אפילו לגרם התרגשות.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

2. Raulito Madridista

אפשר לחשוב גם כאילו היה הפרש של שער-שניים או אפילו חמישה, ואז אתה אומר שהתארים הקבוצתיים צריכים להכריע את הכף. זהבי כבש 35, יותר מהשניים הבאים אחריו גם יחד - אליניב ברדה ושלומי אזולאי\ניקיטה רוקאביצה שהבקיעו 14 כל אחד. לפי הסטטיסטיקה שראיתי זהבי גם בישל עשרה שערים. הוא אשכרה שיחק 90 דקות בכל משחקי הליגה חוץ מבמחזור הסיום אחרי שכבש שלושער וקיבל מנוחה צנועה לקראת גמר הגביע. אין כאן שאלה בכלל. ההשוואה לרוקאביצה לא טובה משתי סיבות - הפער בצמרת רוב העונה היה שש נקודות ורוקאביצה חלוץ מעולה אבל דוחק. השוואה נכונה היא שכטר 2009/10 מול שלומי ארבייטמן לדוגמא. שכטר היה גדול, משחק התקפה כמעט שלם. הוא היה לוקח כדור ורץ ורץ ורץ..

3. DRORIKO Member

אני גם לא מבין את הבאר שבעים פה שהמציאו את החוק הזה ששחקן העונה חייב לבוא מהאלופה. היו כבר מקרים של שחקן עונה שלא לקח אליפות. אניימה ב-2009, אחמד סבע ב-2012. רביבו לקח את התואר פעמיים ברצף למרות שהאלופה היתה מכבי. אם הם היו ראויים לזכיה זהבי בטח ובטח שהיה ראוי. אני רואה כדורגל ישראלי קרוב ל-30 שנה, אני לא זוכר תצוגת תכלית של שחקן כמו זהבי באותה עונה, זה היה נראה כמו שחקן מליגה משל עצמו.

4. DRORIKO Member

אגב פרט מעניין-אבי נמני מעולם לא זכה בפרס

5. yedidel Member

אי אפשר להסכים בדבר כזה, כי שוב שחקן העונה זה תואר שהוא לא סטטיסטי, זה לא מלך הבישולים או מלך התיקולים.
    לכן הוא מושפע המון מסיפור, תדמית, מומנטום וכל מיני דברים שכל אחד רואה אחרת

Sir Alex Ferguson ו-italiano אוהבים את זה.
  6. yakov_y YNWA

מעבר לכך שאני מסכים בעניין זהבי, אמרתי את דעתי והסברת את עצמך בצורה טובה אבל חייב לשנות נושא ולהגיב למה שרשמת, בדיוק בשבוע שעבר ראיתי את הדיון החוזר הזה, אחרי העוול הקטן שנעשה לקרי ב-2018 זה פשע מה שקרה ב-2015, 27 נק׳ בממוצע בגמר לעומת 16 ובסוף איגודלה נבחר.
    למה לא כל שנה נבחר שחקן ההגנה מהאלופה ? מגוחך.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא מושפע ממי השחקן הכי טוב בעונה, וזהו. כל התוספות שלך הן פלספנות מוחלטת.
    בן אדם כבש יותר מ-6 קבוצות שונות בליגה ונטל חלק ביותר שערים מעוד 3 נוספות. המקום הרביעי כבש באותה עונה את אותה כמות שערים שהוא נטל בה חלק, השלישי שער יותר. מה זה הבולשיט הזה? זו העונה הכי טובה של שחקן בתולדות הליגה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  8. Telkiyski Member

אם כבר מדברים באופן כללי על תואר "שחקן העונה", לי מפריע שכמעט אוטומטית שחקן העונה צריך להיות שחקן התקפה.

אתה יכול להיות בלם על, ולתת עונה כמו של זהבי לצורך העניין, אבל אם לא תיקח אליפות אף אחד לא ידבר עליך כי אתה הרי בלם ואין לך שערים ובישולים.

השנה למשל בעיני שחקן העונה צריך להיות מישהו שקשור לחוליית ההגנה של מכבי ת"א.

9. South Boy Member

בלם העל האחרון ששיחק כאן דווקא כן זכה בתואר.
    הבחירה בברדה בעונת האליפות הראשונה הייתה פופוליסטית, כמה אפשר לגנוב דעת עד כדי הגדרה מחדש של המושג "השחקן המצטיין"? זהבי הוא אחד הספורטאים השנואים עליי ביי פאר אבל מה שיפה במספרים זה שאי אפשר להתווכח לגביהם, הוא נתן עונה חסרת תקדים בכדורגל הישראלי בעידן המודרני מבחינת הדומיננטיות שלה ברמה שמעולם לא ראיתי מכדורגלן ישראלי, שבר שיאים שנכתבו בזמנים שבהם הכדורגל היה חובבני לכל דבר ועניין.
    לא הגיע לו ולקבוצה שלו לזכות באליפות כי הם היו הקבוצה הפחות טובה והם יכולים לתרץ ולהפיל את זה על ראיקוביץ' או על מי שהם ירצו וכמה שהם ירצו, בסופו של דבר זה לא קשור לעובדה שהשחקן הכי טוב בליגה בעונה הזאת היה זהבי ובפער עצום מהשאר.

Maccabi Diamond, orimor2212, hbs7 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ויטור לקח לפני 3 שנים על חשבון וואקמה שנתן עונה גדולה.
    היו שוערים שזכו - אניימה(שלא לקח אף תואר באותה עונה), אלימלך ודוידוביץ'.
    אלברמן זכה כקשר אחורי, גם אבוקסיס ב-98 למרות שפישונט נתן עונה אדירה כולל ארבעת השערים החשובים ביותר של בית"ר באותה עונה.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

זה בכל העולם. תמיד מסי או רונאלדו או זידאן או הנרי או שבצ'נקו או רונאלדיניו.... תמיד שחקני התקפה.
    היחיד שאני זוכר שזכה בכדור הזהב בהגנה זה קנאברו בסיום המונדיאל שאיטליה זכו ב2006. אבל זה סופר נדיר.
    ככה זה בכל העולם אנחנו לא שונים. אם מישהו ישאל אותי שחקן העונה בפער ענק זה דן גלזר.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

12. Raulito Madridista

ב-1999/00 אלימלך נתן הצגות גם בחצי גמר וגמר הגביע בדו קרב מהנקודה הלבנה, והפועל הייתה קבוצת הגנה מובהקת. רונן חרזי עם ברך פגועה כבש 17 שערים למרות שנעדר מההרבה משחקים.
    ב-2003/04 ניר דוידוביץ' חזר לשער אחרי היעדרות ארוכה וזו הייתה עונת ליגה בינונית באופן כללי. שי הולצמן ואופיר חיים היו מלכי השערים בצוותא. אני כן חושב שהלכו כאן עם 'הסיפור' במקום לתת לג'ובאני רוסו שהיה מלך הבישולים.
    גם כשאניימה זכה לא הייתה קבוצה שבלטה מעל כולם או שחקן כזה, ברק יצחקי זהר, גם שמעון אבוחצירא ואלירן עטר סיימו עם 14 שערים. הזרקור קודם כל הולך לשחקן התקפה וזה בסדר גמור. כשאבי נמני היה מלך השערים הוא "נכנע" ליוסי בניון ושערי הדקה ה-90 וזה בסדר גמור.

13. alexshw Member

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  14. DRORIKO Member

גם אבי כהן הירושלמי, ועוד עשה מקבוצה עם נמני, זוהר ודריקס. מה שכן המספרים שלו בהתקפה בהחלט תרמו לבחירה בו. למרות שכמובן שהוא היה גם מגן אדיר. את ההשפעה שלו ראינו כשהוא לא היה על המגרש ב-0:5

15. yedidel Member

"מי השחקן הטוב בעונה" זה כאילו מושג מדעי מוחלט?

italiano אוהב/ת את זה.