מחזור 29 בפלייאוף העליון: 0-0 בין בית"ר למכבי ת"א; תיקו 2 בדרבי החיפאי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/6/20.

1. DRORIKO Member

בכל מקרה שחקן העונה שלי זה ולדימיר איביץ'

2. hbs7 Member

זהבי ורוקאביצה על אותו משקל..
    אם זה כמו המשקל נדנדה הזה בשוק, הייתי ממליץ שרוקאביצה יקשור את עצמו טוב טוב שלא יעוף מההאצה כשהמטוטלת תעיף אותו למעלה.

3. DRORIKO Member

רוקאביציה כמובן לא בספירה של זהבי, אבל העונה הוא החלוץ הכי טוב בליגה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  4. cheddar Member

סוף פודגוראנו נראה שחקן עם נתונים של הרמה הכי גבוהה

5. Morientes Member

ההשפעה של זהבי הייתה עצומה ביחס לברדה, לא רוקאביצה ולא כהן הם שחקני העונה שלי, לדעתי גלזר/גולסה הרבה יותר מתאימים.
    נסיון מגוחך לשים שחקן ששבר כל שיא אפשרי ניצח משחקים לגמרי לבדו, מול חלוץ שהיה טוב מבחינה מספרית, ולא יותר מזה

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

להפסיד פעמיים לסקציה נס ציונה, על האפס, זה כבר הישג לא מבוטל של צמד התיכוניסטים. מדהים שבקרב הקהל ישנה תמימות דעים שדני עמוס הוא המצטיין של מכבי נתניה במשחק.
    כבר ראיתי את מכבי נתניה העונה לפחות פעמיים נגד כל קבוצות הליגה והיא בפער הקבוצה הכי מופקרת הגנתית בליגה. כל התקפה נגדה זה מתכון וודאי למצב של אחד על אחד. אלמוג כהן הוא שעיר לעזאזל של צמד התיכוניסטים. זה לא הוא, זה גם לא האחרים שספגו כרטיסים אדומים, אלא פשוט השיטה שמחייבת אותם להקריב את עצמם כדי שהקבוצה לא תקבל שערים.

מתנצל בפני כל אוהדי ביתר ירושלים, אבל מעתה אני מעריץ נלהב של כל אחת מהיריבות שלה. אם זה עשוי להגדיל את הסיכויים שמשה חוגג לא יתרצה מרוני לוי וישתכנע ללכת על השניים הללו, אז לא נותר לי, אלא לייחל שזה יקרה.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוקאביצה הוא לא זהבי, אבל הוא מלך השערים בפער ויש שיגידו שחקן ההתקפה הכי טוב בליגה העונה, ועדין קראתי אוהדי מכבי תל אביב שטוענים שיונתן כהן צריך להיבחר לשחקן העונה (אני כבר כתבת שמבחינתי גלזר הוא שחקן העונה).
    אז אני שואל, במידה והבחירה בסוף תהיה בין רוקאביצה ליונתן כהן, האם אוהדי מכבי תל אביב יטענו שהבחירה צריכה ללכת למלך השערים של הליגה או לא?

8. Raulito Madridista

אני חושב שכל בחירה תהיה לגיטימית כשלכהן עצמו יש את הקייס הזה של זכייה בתואר. הוא הציג אחלה מספרים כקשר התקפי, פה ושם קיבל 'שטיפה' מאיביץ' ולא שיחק או נכלל בסגל, היה די יציב, מול השער הוא מאוד מסוכן. רוקאביצה קצת אכזב בפלייאוף ולא מבחינת הגולים אלא משום שהיה מאוד כבד ולא הקשה על ההגנה, אבל הייתה לו עונה אדירה בה כמעט ולא החמיץ. בין מחזורים 15-21 הוא הבקיע בכל משחק, הוא גם פתח טוב והציל אותם מהפסד נגד הפועל רעננה. היו לו טבחים טובים אבל הוא נתן ערך מוסף.
    כמובן שיש גם את האופצייה הזו שבעונה שנחשבה לקצת אפורה (המספרים ההתקפיים של מכבי חיפה התאזנו לאחרונה), ובטח לאור העובדה שממש היה בעל הבית במרכז השדה - דן גלזר ייבחר או ראוי להיבחר.

מכבי חיפה הגיעה לתקופה כזו בעונה ששום דבר לא הולך לה, סף השבירה היה נמוך יותר מבעונה הרגילה, אבל אני מבסוט על הציטוטים של יואב כץ והעקיצות בדרבי. סקרן לראות את דולב חזיזה בעונה הבאה, הוא הפגין ניצני מנהיגות והיה יציב יותר משרי ו-ווילדסחוט לדעתי.

9. yakov_y YNWA

קודם צריך להסביר למה ברדה, אפילו לא היה השחקן הכי טוב בב״ש, מליקסון, אוגו ו-וואקמה היו עדיפים, בחירה פופוליסטית.
    מליקסון סיים כמלך הבישולים, בוזגלו וברדה היו שחקני המשנה באליפות ה-1 אחרי הזרים ומליקסון.

hbs7, oFiRzZz, WHITERM ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה איכזב בפלייאוף? חיפה שיחקו בסך הכל שלושה משחקים והוא כבש שער אחד. אם ימשיך לכבוש עד סוף הפלייאוף ויגיע ל-25 או 30 שערים הוא יהיה אכזבה?

אליניב היה שחקן העונה, כי השפעה של שחקן על קבוצה ועל משחק לא נמדדת רק במספרים היבשים (מה שגם היה לו כמובן), בכל מקרה זה כבר ויכוח ישן שמוצה מזמן.

11. DRORIKO Member

כמו שאמרת פופוליזם. הבן האהוב שעזב את העיירה לניכר, הצליח בגדול וחזר חזרה בערוב ימיו רק בשביל להפריח את השממה. ממש סרט של הולמארק. ויודעים מה, זה באמת סיפור מרגש ואני מת על ברדה. אבל "מרגש" לא צריך להיות שיקול כשבוחרים שחקן עונה. גם באותה תקופה היתה את פרשיית סרט הקפטן שלא הוסיפה לזהבי נקודות זכות בועדה. אגב לא יודע מי היו כל חברי הועדה, אני כן יודע שאחד מהם היה שלמה שרף שמעבר להיותו אידיוט הוא גם שונא מכבי מוצהר.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

גם בחירה בערן זהבי ב-2015/16 הייתה לגיטימית, עונה מטורפת שלו, הוא גם סבל מעומס אדיר עם כל העונה באירופה. כמובן שהוא הגיב בילדותיות בכל מקרה. לא מבין את הנטייה להתעסק בקקה, למאור מליקסון לא היה אכפת שברדה קיבל את הפרס אז לאחרים זה צורם? ברדה כבש 13 שערי ליגה ב-26 הופעות (1800 דקות), עד הפלייאוף היה בקצב הבקעות טוב יותר. את המונח "פרס על מפעל חיים" אתם מכירים? אז הנה זה. אגב, מליקסון שחקן שכולנו התרגשנו ממנו ולא נמדד רק בגולים אבל לפי הנתונים כבש שבעה (סיום עונה טוב בפלייאוף) ובישל שלושה.

רוקאביצה לא יקח כדור ויעבור שלושה שחקנים אבל הוא היה עלוב במשחק נגד מכבי תל אביב, לא ניצח באף מאבק את הבלם, אני מודע לסגנון המשחק שלו אבל מדבר דווקא מכך שיש לי ציפיות. כבר אמרתי שהוא מועמד לגיטימי לשחקן העונה והוא ללא ספק הטוב ביותר במכבי חיפה.

13. DRORIKO Member

אם אני הייתי בוחר זה היה אחד מבין רוקאביציה או דן גלזר. את יונתן כהן לא הייתי בוחר כי נראה לי הזוי לתת שחקן עונה לאחד שהתנדנד בין ההרכב לספסל. נראה לי שבסופו של דבר הייתי הולך על גלזר כי הוא מהאלופה.
    למאמן העונה חשבתי לבחור בקלינגר אבל בגלל התיקו המשמים עם ב"ש העברתי את הבחירה לאלישע לוי בזכות החמישיה שהוא דפק לחדרה, אבל יכול להיות ששבוע הבא מאמן אחר יעשה ניצחון מרשים ואני אשנה את הבחירה עוד פעם.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יונתן כהן השנה עם 2201 דקות, לא רחוק בכלל מרוקאביצה וגלזר, ושביעי במכבי (אחרי שחקני ההגנה וגלזר כמובן).

15. DRORIKO Member

שביעי במכבי זה לא איזה הישג כי איביץ' כל הזמן עושה שם רוטציות. הבאנקרים היחידים זה השוער גלזר וחלק משחקני ההגנה. אני לא בא להגיד שכהן הוא איזה שחקן רוטציה שמקבל פירורים אם מישהו נפצע/מוצהב/נשמר לצ'מפיונס, אבל הוא גם לא כזה שחקן מרכזי. הוא נתן עונה מצויינת ותרם לא מעט לאליפות, אבל אני לא חושב שהוא מספיק דומיננטי בשביל לזכות בתואר שחקן העונה.