מחזור 3 בליגת העל: 2-2 בין מכבי ת"א למכבי נתניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏21/9/20.

1. Butragueño מנהלים

סה"כ יש לנו 11 טובים מאוד שאפשר לרוץ איתם מעולה בצמרת של מיקום 1-3. הבעיה היא המחליפים. יש לנו על הספסל את טוואטחה שזה אחלה מגן שמאלי מחליף (או מנחם), וולדסחוט ואשכנזי. חוץ מהם אין לנו את מי להכניס. דוניו לא הרשים אותי עדין, אלשיך פרוספקט צעיר שאם לא יקבל יותר דקות יהפוך לסולליך ומוזי לא קשור לכדורגל.

אנחנו חייבים להתחזק בעוד שחקן יצירתי אחד לפחות (נניח אצילי) ועוד חלוץ מטרה מסוכן (נניח בן שהר).
    אנחנו בשלב בו אנחנו צריכים לחזק את הספסל. רודריגז-אבו פאני-לביא זה אחלה שלישייה, אבל אי אפשר לצפות מהם כל שבוע ל-90 דקות של לחץ ולא פלא שבמחצית השנייה הם נעלמים.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יכולתי לראות דקה מהמשחק.
    בסך הכל אני מסכים עם מה שכתבו. יש לנו סגל קצר, כמה פציעות ואנחנו עלולים להדרדר בטבלה. נראה אם שחר מוכן לפתוח את הארנק כי אם לא אנחנו באמת צריכים להשתטח מהר על קברי צדיקים...לדעתי יש אור קטן בקצה המנהרה, אבל לדעתי מוקדם מדי לקבוע אם הקבוצה הזאת תרוץ לאליפות.

3. oranfu Member

אשכנזי לא מסוגל לשנות כלום. עדיף להכניס את אל שייך.

WellNeverDie אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

הבעייה עם רכש בינואר שלרוב זה נדון לכישלון, אני זוכר שהפועל תל אביב ומכבי חיפה רדפו אחרי מישהו בשם כמו 'סאדאת בוקארי', כשלשתי הקבוצות היה כסף, היה מאבק אליפות. הוא הגיע לחיפה וכשל, הפועל הלכה על בויאן וורוצ'ינה ביוזמתו של ג'ובאני רוסו - וקיבלה חתול בשק. מה עם אפשרות שמוחמד עוואד יחזור בינואר? זה נראה לי יכול להשתלם לשני הצדדים.
    מכבי חיפה לא צריכה לשחק יותר מדי טוב כדי לכבוש, בדרך כלל אם יגיע שער מהיר והיריבה תצא קדימה היא תדרוס כאן כל יריבה שהיא לא מכבי ת"א. אני לא חושב שמישהו כאן סופר יריבה אחרת במאבק חוץ ממכבי תל אביב. הייתי אומר שבית"ר יכולה להשתולל בינואר - אבל הכסף הוא לא תוכנית ביטוח, והיא תהיה רחוקה מאליפות, היא בתחתית בינתיים. האמת שאני מופתע מכך שאנחנו רואים את מכבי חיפה עם שלישייה כזו באמצע, לא חשבתי שזה יהיה המערך שירוץ כל הזמן. אני עדיין לא מצליח להבין מה חוסה רודריגס עושה בצורה מיוחדת. לא באמת אגרסיבי, אין מסירות מדהימות. אני לא רוצה לנתח אחרי חודש אבל אכתוב כאן היפותטית: כיאל נראה טוב בסכנין, אני מניח שהיה מוכן לשחק במכבי חיפה בשביל פחות מ-80 אלף לחודש.

אגב, התרשמותכם מאוסאמה חלאילה? קיבל כל כך הרבה מחמאות גם מזאהי ארמלי, גם מאחמד קסום (יעני מלך שערי סכנין בליגת העל) ועוד. מדברים עליו הרבה מאוד, במשחקים מהסוג הזה שחקנים עולים במדרגה, גול נגד קבוצה גדולה זה אחרת.

5. alexshw Member

אין חוק כזה שרכש בינואר נידון לכישלון. אם מביאים שחקן ברירת מחדל ברגע אחרון שסוכן הציע, כנראה שזה נידון לכישלון.
    אם זכרוני אינו מטעה טלקייסקי וטופוזאקוב הגיעו בינואר. גם פרנסמן שהיה בלם סולידי.

נערך לאחרונה ב: ‏9/12/20
    Sir Alex Ferguson ו-oranfu אוהבים את זה.
  6. oranfu Member

מבין למה מדברים על חלאיילה.
    בנוי מצוין, מהירות טובה, נגיעה ראשונה טובה בכדור, חזק. חלוץ קלאסי כזה.
    אבל צריך לראות יותר בשביל באמת לחוות דעה. מה גם שקשה לחלוץ להתבלט בקבוצה שלא תוקפת יותר מדי.

7. alexshw Member

אגב מתי יפסיקו לבלבל את הביצים על מוקשים ו"מגרשים קשים"? אם לקבוצה יש איכות כלשהי, יש לה מאמן עם תוכנית משחק ברורה וסגנון התקפי ברור והיא מבצעת את זה, אז מנטרלים את כל המוקשים.
    המשחק מול כפר סבא למשל לא סומן כמוקש על ידי האוהדים אז מה?

8. abcd Member

פרנסמן הגיע בקיץ.

9. alexshw Member

התבלבלתי עם פצ'אלקה -)

10. Raulito Madridista

דווקא פאצ'לקה לא היה מי יודע מה, בלי קשר לזה שהיה קשה מאוד להיכנס לנעליו של דגלאס דה סילבה. גם מרקו שולר שקשטן הביא שנה לאחר מכן היה שחקן בינוני. טלקיסקי וטופוזאקוב - כמה בינגו כאלה כבר יש לך? ואני מסכים שמכבי חיפה הגיעה לעונה הזו עם סגל קצר ועדיין זו אליפות 'עכשיו או לעולם לא', לכו תדעו אם לא נכנס עכשיו שחקן משמעותי נוסף למגרש בדמות בית"ר ירושלים.
    אני חולק עלייך לגבי מה שאמרת, מעבר לכך שאין קהל בעידן הקורונה וזה טיפה משפיע - המשחק לא תלוי רק בקבוצה שלך אלכס. בשנה שעברה מכבי חיפה הייתה קבוצה טובה מאוד אבל הפסידה בטדי לבית"ר ירושלים המתלהבת שגם לה יש איכות וזה יכול לקרות. כנראה שבדיעבד משחק נגד קריית שמונה יותר נוח כי היא תוקפת עם הרבה שחקנים ואפשר לחסל אותה במתפרצות בעוד סכנין 'עומדת'. וקצת מחמאות לסאן מנחם שהיה איתי בבית ספר וכבש אחלה שער, אפילו עמד מול המצלמות והתראיין לראשונה "אם מכבי חיפה תציע לי חוזה אשמח להישאר - זה הבית שלי". טוואטחה הגיע כשחקן רכש עם שם גדול ובינתיים סאן ממשיך ב-11.

יש סיבה להאמין שננצח היום את הפועל חיפה שנתנה לנו רביעייה אשתקדX2 - גם 0:4 וגם ניצחנו אותנו בכל ארבעת המפגשים מבלי שנתנו גול? זו סטטיסטיקה דפוקה וזו הסיבה היחידה שאולי בגללה אני מאמין. זה לא מספיק שאלטמן חוזר להרכב אבל קוטליה כן יפתח. יש לנו מרכז שדה נייד, אגרסיבי ומשקיע אבל חסר מישהו שייתן פס מעניין ולא הכל רובוטי. כשאני רואה בהפועל חיפה את ממן ובן בסט אני מקנא וזה אומר הכל עד כמה הקבוצה שלי דפוקה.

11. Mahranlala Member

משחקי הפועל העונה נועדו אך ורק למהמרים שרוצים לעשות כסף קל על כמות כיבושים. מעבר לזה אין לזה תועלת.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

רז שלמה בלם העתיד של הכדורגל הישראלי והעולם שותק.

13. Mahranlala Member

אוהדי נתניה צוחקים שאני משווה בין הקבוצה הזאת לבין נתניה שירדה ליגה ב-2016, הקבוצה הזאת נראת אפילו יותר גרוע.

14. Telkiyski Member

אנחנו נרד במחזור 20.

Mahranlala אוהב/ת את זה.
  15. Raulito Madridista

בסיכומי עונת הירידה הזו לצד הכוכבים הגדולים איציק ושרון ניסנוב, יהיה כתוב באותיות קטנות יותר גם שמו של רז שלמה שכל 0:0 צמוד הפך לניצחון ליריבה, שיא פנדלים\טעויות לא מחויבות מהמציאות. הפועל חיפה הייתה טובה יותר ואיימה הרבה יותר על השער אבל בקושי הגיעה להזדמנויות בתוך הרחבה אלא בעיקר בעטה מרחוק לא רע. חסר לנו שחקן כמו חנן ממן שפעם בארבעה שחקנים בא לו לשחק. איזה קטע, גם עם אלטמן אנחנו לא יכולים לתת גול. ההתקפה הכי חלשה בהיסטוריה של הפועל תל אביב. מנסה לומר מילה על כדורגל: קלינגר עם הרכב של בית כלא במשחק "הכי חשוב שלנו העונה" כמו שאמר, ודוידה לפחות רץ ומגיע לרחבה, למה הוא לא פתח? איכס.