מחזור 30: האנובר מדהימים את שאלקה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏9/4/10.

1. שלו Guest

דווקא כששלקה הפסידה הייתה ללבאיירן הזדמנות מצויינת להגדיל את הפער בעוד כמה נקודות, חבל שההזדמנות לא נוצלה.

2. Bayern Straße nach sechs

אני דווקא לא מסכים לחלוטין.
    יצאנו למשחק חוץ קשה מול קבוצה ביתית שמבחינתה זה היה המשחק של להיות או לחדול במסגרת האליפות וגם מאוד חשוב במסגרת המקום לאלופות בעונה הבאה.
    התיקו מוציא את לברקוזן כמעט סופית מהמירוץ. נצחון אולי היה גומר את הסיפור, אבל התיקו גם מקרב אותנו מאוד לאליפות.

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/10
  3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תיקו תוצאה נהדרת שמסתכלים על התמונה כולה. סיימנו את סדרת המשחקים הקשה במקום הראשון בליגה עם יתרון 3 נק' ולא 2 נק' כמו שחלק חושבים, בגלל ששאלקה צריכים לצמצם 3 נק' ליגה כדי לקחת אליפות. 2 נק' ואנחנו אלופים בשל היתרון ביחס השערים.

דבר נוסף, איך קבוצה של מגאת' מקבלת 4 שערים? אני חייב ללכת לראות תקציר מורחב של המשחק. קבוצה שרצה לאליפות לא יכולה להרשות לעצמה להראות כך, אחרת היא לא אלופה.

4. C-J Member

גול ראשון עצמי מכלום. שאלקה נקלעת לפיגור והיא יודעת שחייבים להפוך את התוצאה כדי להמשיך להיאבק על האליפות. יוצאים להתקפה.
    גול שני מתפרצת בצירוף יציאה שלומאלית של נוייר.
    גול שלישי חצי מתפרצת.
    גול רביעי מתפרצת.

זו הדינמיקה שהתפתחה. מהלך ALL IN של שאלקה שמתברר כ OUT.

5. dudi Member

תוצאה נהדרת מאד יכולנו לגנוב דקות מנוחה לרוברי והשאר לקראת ליון, אבל בסדר אין מה להיות חזירים עשינו צעד גדול לאליפות מול עוד קבוצה ש-60 דקות מתעסקת בלהרביץ לסטארים שלנו,ושקיבלה שער ניצלה רגע של חוסר עירנות(וכמובן החלטת שיפוט שלא נתייחס אליה כי אלופים נהיה על אפם וחמתם של כולם!!) אבל שוב ההערכה גדולה לכולם שבועות המחץ עברו בהצלחה אדירה במבחני התוצאה!!!

בהצלחה בהמשך!!

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

משום מקום שטוטגארט לוקחת את השלוש נ"ק ורושמת ניצחון ראשון בבירה מ 1990 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

חבל לי על הרטה, אבל מהצד השוואבי חלום אירופה עדיין חיי.

ושאלקה מוכיחה בשבועות האחרונים שהיא קבוצת ליגה בינונית שבסה"כ התעלתה על עצמה, זה הכל.

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אולי אתה צודק רוזנר, אבל נראה שלטעמך כל הליגה בינונית וזאת לגמרי זכותך, כי לא הייתה קבוצה שלא קיבלה ממך את המחמאה הזאת כמה וכמה פעמיים במהלך העונה. בכל מקרה בין כל הבינוניות העונה במאבק הצמוד צריכה מישהי לזכות בסוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

סלע, קבוצה כמו שאלקה או איינטרכט וגם דורטמונד התעלו מאד על עצמן השנה, שחלק נכבד מההצלחה שלהם שייך כמובן למאמן.

מצד שני קבוצות כמו ברמן (למרות השיפור), המבורג, וולפסבורג וגם שטוטגארט (תאר לעצמך מה היה קורה אם היו לוקחים 10 נ"ק יותר בסיבוב הראשון) לא הצליחו להפיק מעצמן את מה שהן היו צריכות.

פרט לבאיירן אלא ה 4 שהיו אמורות בנוסף ללברקוזן (הייניקס מאמן לא רע, אבל התקופה האחרונה הוכיחה שהוא לא מעבר לזה ואם הם מפסידים בשבוע הבא בשטוטגארט הם יכולים ליפול עד למקום 5 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx ) להיות לצד באיירן הצמרת.

שאלקה, אבל גם דורטמונד אלו קבוצות שכמו הרטה ברלין בעונה שעברה זכו להצלחה חד פעמית, ללא שינוי קיצוני שכמובן מצריך גם השקעה ברכש יהיה להן קשה לשמור על הרמה, כי מה לעשות אין קסמים בכדורגל.

וכן סלע, העונה אין קבוצה עילאית בכדורגל הגרמני, הפתעות העונה הן שאלקה ופרנקפורט, דורטמונד נותנת עונה סולידית, מה שלא ישנה את העובדה שהם בסה"כ מבחינת קאדר קבוצות בינוניות.
    שפה אתה צריך להבדיל נגיד מבאיירן, לברקוזן או המבורג וגם ברמן עם שינוי בהגנה שיש להן סגל סולידי ואפילו לבאיירן למעלה מזה, אבל הן נקלעו לעונה בינונית.
    וכן, גם ניצחון על מניו וגם זכיה בליגת האלופות לא ישנו את העובדה שבאיירן העונה בליגה בכושר בינוני ומעלה ואם היתה קבוצה כמו וולפסבורג אשתקד או שטוטגארט לפני שלוש עונות אז אני גם בטוח שאליפות לא היו רואים בסבנר שטרסה.

וד"א שתי מילים לאולי הונס: פאק יו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

הבן אדם קצת מאבד את העשתונות ואני לא אשכח לו את השחצנות החזירית שלו בשבוע שעבר. מוציא לכל אוהדי שאר הקבוצות את החשק לראות את באיירן בבונדסליגה למרות היותה ספינת הדגל שלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/4/10
  9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא יודע רוזנר, אולי אתה צודק, לי קצת קשה לקבוע מי טובה ומי לא כי אני לא יודע מה המדד. בכל עונה נורמלית, שאין איזה עילוי כמו ב 2007 עם היצפלד, שלקחנו את הליגה בפער דו ספרתי עם 75 נק' ליגה, אלופה נורמלית לוקחת בערך 70 נק' ליגה, הסגנית 65-67 נק' וכו'. כרגע, באיירן עם 60 נק' ושאלקה עם 58 נק'. זה בקצב להיות כמו כל עונת בונדסליגה ממוצעת.

שאלקה קבוצה מצויינת העונה ואתה שופט אותה לטובה שהיא בתקופה טובה ומנצחת ושופט אותה לרעה שהיא בתקופה לא טובה ומפסידה. בסופו של יום, אם הליגה תסתיים כך, היא נותנת עונה קלאסית של קבוצת צמרת. כך גם לברקוזן, לא כל כך מבין איפה הבעיה.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שאלקה נותנת עונה פנומנאלית!
    על זה אני בכלל לא מתווכח. רק מה, אתה רואה גם שהם מנצחים, הם לא קבוצה גדולה, אבל אפקטיבית בטירוף. זה טוב העונה, עונה הבאה בלי חיזוק משמעותי ובלי היכולת הכלכלית לשמור על הכוכבים (קוראני, נוייר, רפיניה ושות) שאלקה עם הסגל הזה תהיה במרכז הטבלה ומטה. ואני לא אומר תחתית בגלל מגאת.

שים לב אתה ותגיד לי מתי ראית את שאלקה מרשימה?
    שים לב שגם מגאת עצמו מודע לכך ושובר כל היום את הראש איך אפשר לשנות את המצב.
    וגם אם שאלקה תפסיד את כל המשחקים עד סוף העונה, עדיין עונה גדולה!

11. dudi Member

אני חושב דווקא שהעניין הוא בכלל לא שאלקה, או לברקוזן אלא קשיי ההתאקלמות של ואן חאל בתחילת השנה במינכן,ונוסיף את חלום הטריפל שמתממש להיות מאד מאד מאד ריאלי ולקח הרבה אנרגיות ב-7 המשחקים האחרונים שהגיעו תוך 21 יום!! כולל משחקי עונה,הארכה,וקראקרים רציניים באירופה.

כל המרכיבים הללו מביאים לליגה צמודה,כמובן שנראה שהפרוייקט של ואן חאל דיי מצליח ובשנים הקרובות לא נראה את מראות העונות האחרונות בהן באיירן מתקשה לזכות בתואר אם בכלל..

12. דנידין Member

לא יודע אם אתה יכול להשתמש ב"אם" הזה, כי אם הייתם לוקחים עוד 10 נקודות בסיבוב הראשון לא הייתם מחליפים מאמן.
    ו"אם" גרוס היה מאמן מתחילת העונה, אז לא היה לכם את הריצה הנוכחית של אמצע העונה במומנטום של חילופי מאמנים.

הרי אי אפשר לרוץ כל העונה כמו שרצתם עכשיו מאז שגרוס הגיע. אם אני לא טועה גם באבל עשיתם ריצה דומה כשהוא נכנס לתפקיד ואז עונה לאחר מכן המומנטום חלף.

גרוס מאמן טוב יותר ומנוסה יותר, אבל בהעונה הבאה זה יתחיל במומנטום רגיל כמו של כל הקבוצות ולכן יהיו תקופות טובות יותר וטובות פחות.

לדעתי הוא יוכיח שהוא יכול להתחיל עונה וגם לסיים אותה, כי הוא נראה לי הרבה יותר טוב מפה ובאבל.

13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

דני, סוף סוף תגובה איכותית! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

מסכים עם הדברים שלך, אבל האישיו נשאר אותו דבר, הקבוצות שיש להם גב פיננסי טוב וסגל איכותי, כמו ברמן, המבורג, וולפסבורג וגם שטוטגארט לטעמי, הן גם האלו שיוכלו להמשיך להתבסס בצמרת הכדורגל הגרמני.
    כמובן שדברים יכולים לקרות כמו עם באבל בשטוטגארט, וכמובן שיש הרבה דברים לא צפויים, אבל עובדה שברגע שהקבוצות הללו מתחילות להראות למה הן מסוגלות, הן מצליחות גם בעונה רעה לסיים יחסית במקום סביר.

ושוב, אני יודע שזה לא ריאלסטי להשוות בין שאלקה להרטה, אבל עובדה היא שהרטה אחרי עונה גדולה לא הצליחה לשמור על הכוכבים שלה ולא חיזקה את הקבוצה כראוי והתגמול הוא ככל הנראה ליגה שניה.
    אני בטוח שזה לא יגיע למצב הזה בשאלקה, אבל התנאים המקדימים הם דומים, וכרגע נראה שיהיה קשה להשאיר את קוראני שחוזהו מסתיים (שאלקה לא תוכל להציע לו 2 מיליון יורו לעונה), נוייר אולי יבקש שידרוג, רפיניה ככל הנראה לא ישאר ובהתאם לכך גם כוכבים אחרים כמו רקטיץ' או ווסטרמן יקבלו החלטות אם להשאר או לא.
    וזה אמור להדליק לכולם בשאלקה נורה אדומה, הם חייבים לסגור את הבור הפיננסי שבו הם נמצאים ולא היא תגיע למצב לא נעים.

ואם אפשר לעודד אותך, אז אני יכול להגיד לך שבתחילת שנות ה 2000 שטוטגארט עם רוסמן ופורפלדר עמדה לפני פשיטת רגל. בקבוצה שינו קוו האמינו בנוער והצליחו דרך פרוייקט הצעירים הפראים לשקם את הקבוצה. נראה לפחות כרגע שמגאת מיישם זאת, אז אולי כן אפשר להיות אופטימים.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשמדברים על שאלקה צריך לזכור שהקבוצה תשחק בשנה הבאה בליגת האלופות שזה עצמו שווה לפחות 15 מליון יורו ובכל רגע הם יכולים לקבל מבאיירן 30 מליון יורו עבור נוייר (ואולי גם את רנזינג שיש לו נסיון כתוספת). עם הכסף הזה לא תהיה להם בעיה לחזק היכן שצריך (ולא צריך יותר מידי).

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הכסף הזה נדב ישמש ככיסוי החובות של הקבוצה.
    אתה לא צריך הסברים בכלכלה, אתה אבל לבטח יודע שבמצב הזה הם עדיין לא יכולים לעשות כלום עם רכש, במיוחד הם לא יכולים להציע חוזים גבוהים וכאן קבור הכלב בכדורגל הקפיטלסטי של זמננו וגם מנואל נוייר הפטריוט לא יסכים לשחק עבור חצי מהסכום שהוא יכול לקבל נגיד בבאיירן.

מגאת קוסם עם כדורגל אבל לא עם כסף, יש לו אבל כמה צעירים מרשימים כמו מאטיפ ושמדיט והוודרס, עליהם הוא חייב לבנות.