מחזור 32 בפרמיירליג: ליברפול גוברת על אברטון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏28/3/08.

1. Jack Wilshere Member

מה אתם בונים לי פה תיאוריות על סמך כמה הזדמנויות של בורו?

נכון, היו שתי הזדמנויות טובות לבורו. אחת כתוצאה מיציאה לא טובה של גודיצ'יני ואחת ממצב נייח (צ'לסי במשחקים האחרונים מגלה חולשה במצבים נייחים), אבל על שתי ההזדמנויות הללו של בורו אתם צולבים את אברם? על מה בדיוק? למה? זה לא מידתי, נקודה. הוא ידע להשיג את הנקודות עם השיניים, וזה אך טבעי שהשחקנים נלחצו אחורה כדי לשמור על התוצאה.ככה צריך במשחקים כאלה. מה זה הקשקוש על חילופים? כולם חכמים בדיעבד. צ'לסי הגיעה למספיק הזדמנויות במשחק. מה אברם אשם שהשחקנים החמיצו ברשלנות? צ'לסי שלטה ברוב שלבי המשחק ולקחה את הנקודות.

מסכים לגמרי, אבל דבר חלש... כי יש פה כמה משתמשים שלא אוהבים שאומרים את הדברים כהוויתם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/3/08
  2. Rudess Member

גם אתה היית משיג את אותן תוצאות רק לא היית מבלף ואומר שהקבוצה שלך משחקת כדורגל אטרקטיבי. התוצאות מושגות עם המון מזל ובעיקר בגלל יכולת של השחקנים ולא בגלל הוראות או טקטיקה של גרנט. חילופים מגוחכים בכל משחק כולל היום (הרג לצ'לסי את הקישור והמשחק כשהוציא את באלאק וגם כשהוציא את קאלו). הביקורת היא הוגנת בהחלט.

3. George Best Member

דאונינג ממש לא אוברייטד.יש לו בעיטה יוצאת מן הכלל, מהירות, טכניקה והגבהות פנטסטיות.
    יופי של שחקן קו.

יאיר,
    הבעיה באברם כפי שקירקי אמר לך - במקום לשלוח את השחקנים שלו קדימה במטרה לגמור את המשחק מול קבוצה אנמית ביום חלש, הוא מרדים את המשחק ומקווה ל0-1.
    באמת כל הכבוד ליכולת הכישוף והוודו שלו להדביק עם הטלפתיה את הכדורים לעמודי השער של קודוצ'יני,
    אין ספק שזה מראה על גדולה ענקית של מאמן.

תסביר לי מדוע הוחלף באלאק והוכנס רייט-פיליפס?למה זה היה טוב?
    תסביר לי מדוע דרוגבה לא הוחלף וקאלו כן?חילוף פחדני.קאלו עשה עבודה לגמרי לא רעה, בעוד דידי היה השחקן החלש על כר הדשא במחצית השנייה ללא צל של ספק.

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/08
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בונקרים סופם להישבר, היסטוריית הכדורגל מראה בלא מעט מקרים שמאמן שעושה חילופים הגנתיים בצורה כל כך בוטה ו"בונקריסטית" אוכל אותה בסופו של דבר, על מה ולמה לשחק עם בלמים מול מידלסברו? או אפילו נגד כל קבוצה אחרת, גרנט נגד טוטנהאם עשה את אותו החילוף ושילם על כך ביוקר, בצדק גמור. צריך לשים סוף לחילופים המכוערים האלה, ולא אכפת לי מי עומד על הקווים וזה לא קשור לגרנט, זאת עמדתי באופן כללי, בזמן מוריניו היו מעט מקרים כאלה ומתי שהיה צריך להעיר הייתה ביקורת, אבל אצל גרנט זאת דרך חיים, שיסתיימו כבר החיים האלה.

מאמן חכם מנצל את הכלים האדירים שיש לך בהתקפה ומנצל את זה שקבוצה כמו מידלסברו שהיא גם ככה לא איי איי איי וגומר את המשחק בהתקפה אחת. (כלים עם דרוגבה וג'וי קול זה בהחלט מספיק...) אבל בדקות הסיום דרוגבה הפך להיות קשר אחורי, זה גרנט.

5. KirkH Member

מה זה קשור לבורו?!?

ראית את צ'לסי? איפה משחק המסירות שהאפס מדבר עליו מתחילת העונה - הרי כל המשחק שחקנים הפציצו כדורים בגובה מגדל לונדון לכיוון דידי... איפה השליטה במגרש אם לא עושים עם זה שום דבר ורק שולחים כדורים אבודים לשום מקום?

זה שבורו קבוצה עלובה ולא ניצלה את זה או לא השתלטה על המשחק - לא קשור ולא רלוונטי.

6. Rudess Member

זה מה שהוא יודע ומסוגל, העיקר שתיכף יבואו לנו טורי דעות ב- ONE על כמה אברם גרנט הוא המאמן הכי טוב באירופה.

7. Jack Wilshere Member

טל,

מספיק כבר, נו. מה מזל? כל הנקודות שהוא לקח זה מזל? זה נחמד לצחקק על כך, וגם אני עושה זאת, אבל יש גבול לכל תעלול. אברם לא מתגלח יותר על הזקן של מוריניו, נקודה. תפסיקו עם זה כבר. הכדורגל של אברם מאז ומעולם היה יעיל וכוחני, וזה מה שאנחנו רואים גם בצ'לסי. אני לא אומר שצריך לאהוב את הכדורגל הזה. אמרתי שאני בעצמי סולד ממנו, אבל ריבונו של עולם התחת עומד במבחן התוצאה. שחררו אותו... ג'ו קול התקדם לדעתי תחת אברם, גם ווין ברידג' (כמובן שאפשר להתווכח על זה). אברם מאמן כדורגל ראוי. נמאס כבר מהשטויות האלה.

קירק,

זה קשור לבורו, כי אתה מבקר את גרנט על סמך איזה שתי הזדמנויות של בורו. אחד ממצב נייח ואחד מטעות שוער. צ'לסי שלטה במשחק והגיעה למספיק מצבים, והצליחה לשמור על התוצאה. על שום מה הביקורת? הביקורת שלך לא מידתית, לדעתי.

8. Rudess Member

נמאס כבר מההגנה העיוורת שלך על אברם, עוד מעט שוב תפליץ את השטות על עמנואל אופיר ז"ל....

ג'ו קול התקדם תחת אברם? הדבר היחיד הנכון במשפט הזה הוא המילה "תחת"...

9. Aviii Member

משחק גרוע של כל השחקנים של צ'לסי חוץ מג'ו קול וברידג' אולי. שום תשוקה, שום מרץ, שבעים כאילו זכו כבר באליפות.
    דרוגבה ממש גרוע במחצית השניה, היה צריך לצאת הרבה לפני הדקה ה-89 !
    אבל לא כולם היו גרועים, הקורה והמשקוף עשו עבודה מצויינת.

10. KirkH Member

או תודה רבה. חיכיתי שמישהו יעלה את הטייעון הזה.

עוד פעם מוריניו? ואני הייתי בטוח שאברם עומד בזכות עצמו על הקווים... מה הגאון קשור עכשיו?

מבחן התוצאה לקבוצה כמו צ'לסי הוא לקחת אליפות, לא לעקוף את ונגר בנקודה וחצי ולחגוג כאילו לקחת את גביע הטוטו...

לגבי שחקנים - המנטרה השחוקה והשיקרית ביותר.

למעט הקרדיט שמגיע על כך שג'ואי שפרח תחת גרנט ובאלאק שנתן כמה משחקים טובים (למרות שלא שיחק יחד עם למפארד ככה שזה לא ממש פתר את הסוגיה שמוריניו ניסה להתמודד איתה...) אף שחקן לא התקדם העונה - להיפך.
    אסיין נראה אבוד, לא מעורב במשחק. ברידג' ואשלי קול בעונות אנמיות כשלפחות כשהדברים אמורים לגבי ברידג'י מדובר בירידה לעומת העונה שעברה שהייתה נהדרת עבורו. טרי וריקי ביחד עם צ'ך הלכו אחורה שנות אור לעומת התקופה של מוריניו.

אבל העיקר שהוא עומד בציפיות.

11. Bridge Member

לאמפרד דווקא שיחק עם באלאק והם שיחקו די טוב בכמה משחקים ביחד. אבל לא יותר.

ג'ו קול השתפר יחסית לעונה הקודמת (שבה לא שיחק בכלל), אבל זה גם אחריי אין סוף משחקים העונה והרבה משחקים רעים וזה לא ממש בגלל גרנט אלא שיפור טבעי של שחקן עם כישרון שמקבל הרבה הזדמניות ומשתפר. זה לא משהו שהוא לא הראה תחת מוריניו.

12. Jack Wilshere Member

אני אמרתי שהוא עומד בזכות עצמו? ברור שהוא הגיע לתפקיד אך ורק בשל קירבתו לרומן, ובשל היותו אשף יחסי ציבור. אני גם חשבתי שהמינוי שלו היה שגוי מלכתחילה. כל מה שאני אומר בסך הכל הוא שאברם מאמן כדורגל ראוי, שעד כה עומד במבחן התוצאה. והוא עמד במבחן התוצאה כמעט בכל הקריירה שלו כמאמן. שוב, אני סולד מהכדורגל שלו, אבל הוא מאמן כדורגל ראוי. תנסה להתנתק לרגע מהיותו גונב דעת, אשף יחסי ציבור, לקקן וכולי, ותשפוט אותו על סמך מבחן התוצאה בלבד כשם שעושים בעולם הספורט.

אי-אפשר לקחת כל שנה אליפות... זכיתם באליפות שנתיים ברציפות, וזה לא כזה כשלון שהיונייטד יזכו שנתיים ברציפות עכשיו. יש להם סגל שחקנים טוב יותר משלכם, נקודה. אין לכם שחקן כמו רונאלדו, אין לכם הגנה כשלהם, ופה בעיקר קבור הכלב. אחרי זכייה שנתיים באליפות היה ברור שתהיה דעיכה מסוימת. כל המועדונים הגדולים בעולם דועכים לאחר סדרת הצלחות. החוכמה היא להיות בטופ לאורך תקופה ארוכה, כלומר: בצמרת הכדורגל המקומי והאירופי, גם כשנכנעים במאבק האליפות בעונה פלונית. אני חושב שצ'לסי מאז עידן רניירי בהחלט עומדת בכך...

אני חושב שג'ו קול, ברידג' ובאלאק התקדמו תחת אברם, גם אם ההתקדמות היא לא מהותית. אתה באמת מאמין שיש ירידה ביכולתם של שחקנים בגלל אברם? זה לא רציני. מה אברם אשם שצ'ך תפס אוויר בכמה משחקים ועלה לכם בכמה נקודות יקרות מפז?

גם אל תשכח שיש פה נסיבות מקלות בכל הסיפור הזה. אברם התגבר על פתיחת עונה צולעת, על היעדרות של שחקני מפתח עקב פציעה תקופה ארוכה, על שחקנים שנעדרו לטובת אליפות אפריקה, את הקבוצה הזו הוא לא בנה (אם כי אני מסכים שהוא צריך להצליח גם עם הקבוצה הנוכחית).

13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה לי שלפיל נוויל יש משהו נגד לוקאס . במשחק הקודם עצר לו גול בטוח עם היד , ועכשיו מקצץ אותו מאחורה בפאול שאם הוא היה בדקה 60-70 לא בטוח שהיה נגמר רק בצהוב .

14. Bridge Member

ההגנה של צ'לסי לא נופלת מזאת של מנצ'סטר יונייטד, והעומק בהגנה אפילו עולה עליה.

הסגל של צ'לסי לא נופל מיונייטד.

המאמן של צ'לסי נופל בהרבה מאוד מאוד מיונייטד וזאת הבעיה. גרנט מאמן לא מספיק טוב לצ'לסי, ניתנו פה מספיק דוגמאות והיו מספיק דוגמאות בעבר למה ניהול המשחק שלו עלוב ולא מספיק טוב למועדון כמו צ'לסי.

איך ברידג' התקדם בשני וחצי המשחקים שהוא מקבל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

גרנט אשם באיך שהגנה במצבים נייחים נראת, גרנט אשם בקבלת ההחלטות השגוייה בכול משחק (ממוצע של 3 טעויות למשחק).

המטרה של צ'לסי בתחילת העונה היא 4 תארים ולא משנה מה. לצ'לסי יש מספיק שחקנים שיכפו על כול אלו שנפצעו.

15. Jack Wilshere Member

עובדתית, הקבוצה סבלה מטעויות קריטיות של שוערים העונה, מה שפגם במשחק ההגנה שלכם. עובדתית, היונייטד ספגו פחות שערים מכם. העומק לא רלוונטי, כיוון שוידיץ' הסלע ופרדיננד לא נעדרו יותר מדי העונה. הכל יחסי...

שוב אני מדגיש: ההגנה של היונייטד יותר טובה, לדעתי, וכן לצ'לסי אין שחקן כמו רונאלדו. גם אם הסגל של היונייטד חזק יותר, הוא לבטח לא חזק יותר באופן משמעותי. להזכירך, הפער הוא רק חמש נקודות, והיונייטד עוד צריכים לבקר בגשר. לולא כמה טעויות של שוערים שללא ספק עלו לכם במספר לא מבוטל של נקודות, לולא פתיחת עונה צולעת תחת מוריניו, לולא חילופי המאמנים, אני משוכנע שהפער היה קטן יותר, אם בכלל היה פער לטובת יונייטד.

עצם ההשוואה מעוררת בי בחילה. אין ספק שקטנו של פרגוסון עבה ממתניו של גרנט. אני עדיין חושב שנכון לעכשיו גרנט עומד במבחן התוצאה, כך שהדיבור שהוא לא ראוי להיות מאמן לא רלוונטי.

אפשר לחשוב שתחת מוריניו הוא שיחק יותר. אני דווקא ראיתי התקדמות אצל ברידג' כשראיתי אותו משחק העונה.

קשקוש בלבוש. חוכמה בדיעבד. גרנט אשם שצ'ך תפס אוויר? שקודיצ'יני תפס אוויר? שקרבליו וטרי נכנעו היום לוויתר בנגיחה?

הכל טוב ויפה, ובספורט תחרותי חייבים להציב יעדים, אבל זה לא כשלון מוחלט אם צ'לסי לא תזכה השנה באליפות, אך תיאבק עם היונייטד עד הסוף. כפי שציינתי, אחרי זכייה באליפות שנתיים ברציפות, זה אך טבעי שתהא דעיכה. וחוץ מזה, אני מזכיר לך שוב: הפער רק חמש נקודות, אברם התגבר על פתיחת עונה צולעת, על מכת פציעות ממושכת, על היעדרות של שחקנים עקב אליפות אפריקה ושילם מחיר על טעויות של שוערים. גם הביקורת שלך לא מידתית.