מחזור 33 בעליון/32 בתחתון: משחק העונה הולך לב"ש, מכבי פ"ת ונוף הגליל נפרדות מליגת העל .

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Clock End Stand, ‏6/5/22.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה צביון מקומי יש באליפות הנוכחית של מכבי חיפה?
    עומר אצילי? שרי? דין דוד? עלי מוחמד? פיאניץ? חזיזה? גולדברג? כי אלה 7 השחקנים הבולטים שם.
    ארד הפך למחליף קבוע, לביא פיספס חצי עונה ומאז שנכנס הוא רק פוגע בהם, היחידי שתרם לאליפות השנה הוא אבו פאני, ולהגיד שהתרומה שלו גדולה משל ברדה בשתי האליפויות הראשונות זאת בדיחה לא מצחיקה.

שחקני בית זה אחלה בונוס, אבל מזמן לא הבסיס וגם היחס שלהם לקבוצות שבהם הם גדלו הוא לא מה שהיה פעם…

rivaldo אוהב/ת את זה.
  2. Telkiyski Member

גם לב"ש יש אליפויות לפני "אלונה".
    בכל מקרה האליפויות של ביטר עם ארקדי הן אליפויות שייח הרבה יותר מהאליפויות של בש עם אלונה לדעתי.

אליפות שייח לדעתי זה אליפות שאתה משיג בזכות שייח שקונה לך את כל העולם ומעמיד עבורך תקציב שגבוה משעותית מזה של יתר הליגה (ארקדי, מיצי). בש עם ברקת לא לקחו כשיש להם תקציב גבוה משמעותית מיתר הליגה. היה להם את המיצ'ייה שכידוע שם התקציב תמיד היה גבוה יותר מאשר בב"ש.

rivaldo ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  3. עידן444 Member

אלמוג כהן שחקן מרגש ומאוד מזוהה עם נתניה. עם העיר נתניה. ועם מכבי נתניה.
    אף פעם לא טענתי שהוא שחקן בית.

4. abcd Member

אין לבש מה להתנצל על זה שיש שם מישהי ששמה ערימות של כסף.
    לחיפה ומכבי תל אביב אין מונופול על בעלים עשיר ומאבקי אליפות.
    פשוט כל עניין ה״אנחנו מועדון גדול ואתם 40 שנה לא לקחתם תואר” הוא מביך. כאילו יהיו שני חברים ואחרי שאחד מהם יזכה בלוטו הוא יגיד לשני ״לי יש מטוס פרטי ואתה 20 שנה לא היית בחו״ל״. כל הכבוד באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏10/5/22
  5. עידן444 Member

למה אתה משווה לשאר הליגה?
    תשווה להבדל שעשה הכסף.
    ב"ש בלי אלונה זה סתם עוד מועדון שמסתכל על מכבי נתניה מלמטה 25 שנה מתוך 30 האחרונות. אותה נתניה שהיום מזלזלים בה.
    עם אלונה זה משהו אחר לגמרי.
    בית"ר להבדיל מהם זה מועדון מלא עוצמה, בהחלט מועדון שיש רגעים שאני מקנא ברוח שלו. בית"ר זה מועדון שאם דברים מתחברים לו הוא מסוגל להתעלות.
    אתה קולט מזה עוצמה של מועדון שעולה ליגה ושנה אחר כך לוקח אליפות?
    מועדון שבלי להיות ברמה הכלכלית של מכבי חיפה ומכבי ת"א ולאורך שנים לא נפל מהם.
    ארקדי הוא עוד כמה שורות בהסטוריה המוצלחת של בית"ר.
    אלונה היא ההבדל בין מועדון בסדר גודל של הפועל כ"ס והכח ר"ג לבין מועדון שהצליח להדביק את הפער ממכבי נתניה והפועל פ"ת.

6. Telkiyski Member

זה כל הסיפור של הכדורגל המודרני. תחרות למי יש יותר כסף ואת מי קנה שייח ואת מי לא.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש את איילי מדמון שהיה הכי טוב בנבחרת הנוער (גם הקפטן) עם אוסקר ממכבי בקמפיין האחרון.
    אני מאוד מחזיק ממנו.

ושוב, הגישה שלך היא של מועדון קטן ולא הישגי.
    מי שלא זוכה ונאבק בתארים, ולא בתמונה בכלל, מתנחם בשחקני בית, מתעסק בספירות של שחקני בית, יכול לטעון שבלי שחקני בית אליפות לא צריכה להיספר.

אני פרו שחקני בית, אבל אחרי מקרה דוידזאדה אני הבנתי סופית שזה לא מה שהיה פעם גם מהצד שלהם, ושזה אחלה שיש לך בסגל שחקני בית, ושההצלחה שלהם היא מרגשת, אבל להתפאר בשחקנים בסגל רק כי הם שחקני בית בזמן שהם מובילים אותך ל-0 תארים ב-40 שנה (כמו בנתניה למשל) זה חשיבה של מועדון קטן.

ושוב, במציאות של היום, שחקני בית זה לא מה שהיו פעם. כולנו ראינו בהפועל תל אביב שחקני בית שאפילו היו סמלים שברגע שיכלו להרוויח יותר כסף במקום אחר כולל מכבי תל אביב לא הלכו על ההצעה אלא עפו/רצו על ההצעה האחרת, בדיוק כמו אופיר דוידזאדה, זאת המציאות היום של שחקני הבית.

8. Telkiyski Member

ברור שאני משווה לשאר הליגה, כי שאר הליגה זה המדד לאם הכסף של ברקת הוא סתם הרבה כסף או שהוא שובר שוויון.
    אם מחר יקנה את הפועל ת"א מישהו שיעמיד תקציב של 50 מיליון שקל בעונה זה יהיה יפה מאוד, אבל זה עדיין יהיה הרבה פחות מלפחות 3 קבוצות אחרות פה בליגה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עשיתי התמחות כשהשותף הבכיר היה יליד חיפה.
    אמר לי אתה עוד צעיר, כשאנחנו גדלנו בחיפה הפועל הייתה המועדון הגדול, אחרי זה היו שנים שגדל במכבי חיפה דור מוכשר בנוער והיו הצלחות אבל העיר הייתה עדין מאוזנת, ואז יעקב שחר נכנס כספונסר ומאז מכבי חיפה היא הכי גדולה באופן משמעותי.
    אז מה, נוריד את התקופה של יעקב שחר והכסף הגדול שלו ונטען שהעיר חיפה מאוזנת ואולי אפילו אדומה?

אלונה לא נמצאת אצלנו שנתיים וההישגים הם כבר על פני עשור שלם, בדיוק כמו שמכבי נתניה היא מועדון מדרג בינוני לא שנה שנתיים אלא כבר 40 שנה ולכן היא גם מתויגת ככזאת.

ושוב, זה לא שאנחנו קש או אשדוד עם כסף, עם 500 איש בהזמנות חינם במשחקי הבית, אלא משהו הרבה יותר גדול מזה, אנחנו מייצגים את האזור הכי גדול גאוגרפית במדינה, חולשים על חבל ארץ שלם, ולכן לא משנה כמה ינסו לגמד אותנו זה לא יעזור כי אנחנו יודעים מי אנחנו ויש לנו עשור שלם של קבלות להראות את זה בניגוד למועדונים אחרים שרק מדברים אבל הם כבר 40 שנה בלי קבלות…

10. עידן444 Member

ברור לך.
    לי ברור כשאני עושה הפרדה בין הפועל ב"ש להפועל ברקת אז זו ההשוואה שלי. בלי אלונה לעם אלונה.
    באמת יש טעם להתווכח על זה שהיא עשתה את ההבדל?
    לגיטימי? נכון.
    אשמח שיהיה כזה בנתניה? גם נכון.
    למה להתעלם מזה שיש כאן בן אדם שבעזרת כסף שינה מועדון?
    וזה לגמרי מרגיש שאלונה הרבה יותר אלי טביב מאשר יעקב שחר. אם שחר עוזב מחר את מכבי חיפה זה מועדון ששווה תקציב של 80 מיליון בלי בעלים. אם אלונה מחר לא בב"ש זה נופל כמו מגדל קלפים.
    אין דבר כזה מועדון בב"ש. אין דבר כזה DNA של מועדון. אין אפילו הכנה לזה.
    מועדון ששונא את שני הכוכבים הכי גדולים שלו.
    מועדון שצריך את אשדוד שתייצר לו שחקנים ראויים.
    מועדון שאם הכדורגל לא מספיק סקסי בעיניו ואם הסיכוי לאליפות הוא רק 40%- הוא מביא קהל חוץ כמו הפועל חיפה.

אתה מדבר על בית"ר של גאידמק? קודם כל גם שם היה עמית בן שושן, היה ברוכיאן, היה שמואל קוזוקין, היה חן עזריאל.

ומעבר לזה בית"ר היתה אימפריה גם לפני גאידמק.
    זה עוצמות של מועדון. זה משהו מטורף. אי אפשר לתאר.

את האליפות שלהם אחרי שעלו ליגה הם חגגו אצלנו. זה דברים שמותירים בך חותם לכל החיים. לקופסא היה אפשר לדחוס 10,000 איש רק בבטון. ישבתי ביציע עץ שעליו הגבילו את הכניסה כי הוא לא היה בטיחותי. איזה 12,000 איש בקופסא- בגולים שלהם, קפץ 3/4 אצטדיון ואני לא מגזים.
    זו עוצמה של מועדון בשבילי.
    מה זה ב"ש? לצ'לסי היה יותר כסף מיונייטד כשאברמוביץ הגיע? ממש לא. אז מה זה אומר? שצ'לסי לא מועדון שהפך למה שהוא הפך רק בזכות האוליגרך היהודי? (אגב, הייתי בבריג כמה פעמים- והאוהדים שלהם לא סובלים אותו)

11. עידן444 Member

המשחק עם הכי הרבה קהל בקופסא אי פעם זה משחק נגד מכבי חיפה באמצע שנות ה 80- אם אני לא טועה באליפות הראשונה שלהם. בנס נמנע אסון. הגיעו אלפי אוהדים מעל המכנסה, פרצו את השערים ונכנסו לאצטדיון לפי ההערכות איזה 15,000 אוהדים. אלה היו מסות אדירות של אוהדי חיפה.
    כבר בשנות ה 80 מכבי חיפה היתה אימפריה עם מלא אוהדים. אולי עד נקודה מסויימת בשנות ה 70 הפועל חיפה היה מועדון יותר גדול- אבל זה שהוא היה המועדון האהוד יותר זו בעיה אגדה אורבנית בלי שום אחיזה במציאות.

oranfu ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  12. italiano Member

אז אנחנו מועדון קטן , בלי אוהדים, עם הבעל בית העשיר היחיד בליגה ובהיסטוריה ואתם מועדון גדול, מרגש ומאות אלפי אוהדים נאמנים.

שחרר אותנו בחייאת. :sm_bduh:

rivaldo אוהב/ת את זה.
  13. עידן444 Member

אתה כותב כאילו מישהו מכריח אותך להיות כאן.
    יש לי מן תחושה שאתה לא מעריץ שלי… יכול לדלג.
    אני דווקא מחבב אותך. אני ממש אוהב את איטליה.

מבטיח לך שאם אי פעם אפגש עם משה אני אתן לו חיבוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. yedidel Member

מה הופך את בית"ר למועדון גדול "ועוצמתי" יותר מבאר שבע? עוד כמה גביעים ובאזז תקשורתי?
    בסדר ולנו יש 3 שלבי בתים באירופה שהם אף פעם לא הגיעו.

בסדר, לאלונה יש כסף. גם דניאל יאמר לא זכור לי שהיה עני מרוד

15. עידן444 Member

דניאל יאמר לטענתו(אני חושב שזה מספר מוגזם) השקיע במכבי נתניה 70 מיליון ש״ח ב 4 שנים.
    זה הרבה לעומת אשר אלון שהיה לפניו. זה לא מספר שהופך מועדון.
    אם אלונה היתה עוזבת אחרי 4 שנים את ב״ש גם אם השקעה כפולה משל יאמר זה לא היה בונה מועדון. ראינו כמה שנים לקח לה.
    על כל שקל שיאמר שם גאידמק שם 10.
    על כל שקל שיאמר שם בנתניה שחר ולוני(או שניידר או אין לי מושג מי היה אז) שמו 5.
    זה לא פייט.
    היה גימיק חמוד עם ברקוביץ.
    ואז גימיק עם מתיאוס.
    כמעט שום רכש נוצץ.
    לא עני אבל די פלא שסיים מקום שני.

Sent from my iPhone using Tapatalk