מחזור 34 בפרמיירשיפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏11/4/08.

1. Stretford Ender Member

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44542000/Xxx/_44542468_manu_ars_0506.Xxx

תאריך: 13.4.2008
    שעה: 18:00
    שופט: הווארד ווב.
    איצטדיון: אולד טראפורד, מנצ'סטר.

על משחקים כאלה יכולות לקום וליפול עונות. אז נכון, מצד אחד את האליפות מרוויחים דרך יציבות וניצחונות מול "הקטנות", אבל כשאנחנו כבר על הישורת האחרונה והמרחק בין הקבוצות הוא כ"כ קטן, משחקים כאלה על 6 נקודות יכולים להפוך את כל המצב.

יונייטד אמנם מובילה כרגע את הפרמיירליג כשבינה לבין ארסנל פער גדול מאוד של 6 נקודות והפרש שערים עדיף בהרבה, אבל ניצחון של התותחנים במשחק הזה זורק אותם חזרה לתוך המאבק. למרות זאת, יונייטד יותר מודאגת כרגע מצ'לסי שנושפת בעורפה, עם 3 נקודות פחות (ושוב, יחס שערים עדיף ליונייטד), כאשר השתיים עוד יפגשו בברידג' בסוף החודש.

למרות הכושר הגרוע שבו נמצאים התותחנים – ניצחון אחד בשבעת המשחקים האחרונים, הם יגיעו לאולד טראפורד בידיעה שהם יכולים לעשות את העבודה, בדיוק כמו שעשו אותה שנה שעברה אז ניצחו 1-0. התותחנים שלא רוצים לסיים עוד עונה מוקדם לא יתפשרו על פחות משלוש נקודות. ארסן ונגר, המנג'ר הותיק של ארסנל עוד לא אמר נואש: "בשבילנו, המשחק ביום ראשון הוא משחק העונה. אם אנחנו לא מנצחים את המשחק הזה, אין לנו שום סיכוי." הוא הוסיף: "על כף המאזניים עומדת עבודה של עונה שלמה. אסור לנו להיכנס למשחק הזה ללא אמונה. עבדנו קשה מאוד מאז היום הראשון של העונה כנגד כל הסיכויים. אנחנו נילחם עד השנייה האחרונה על האליפות, במיוחד ביום ראשון. אם ננצח את המשחק הזה, יש לנו סיכויים ריאליים לזכות בתואר."
    האמירות של וונגר אמנם נכונות, אך יש לזכור שהוא אמר מילים דומות גם לפני המשחק נגד ליברפול, אליו העלה הרכב חסר במטרה לשמור על שחקניו טריים לקראת מפגש הגומלין בליגת האלופות, ובסוף נשאר קירח משני הצדדים כשהפסיד שתי נקודות שהיו יכולות להיות משמעותיות מאוד בליגה, וגם עף מליגת האלופות. ביום ראשון כמובן שונגר יעלה את ההרכב החזק ביותר שלו, בידיעה שכבר אין מה להפסיד. אבל האם הוא באמת מאמין בסיכויי קבוצתו לזכות בתואר?

ביונייטד המוראל לקראת המשחק החשוב יהיה קצת יותר גבוה. באמצע השבוע, הרכב חסר שאיפשר מנוחה לשני הכוכבים הגדולים – וויין רוני וכריסטיאנו רונאלדו הצליח לעשות את העבודה במשחק ליגת האלופות נגד רומא באולד טראפורד עם 1-0 מראשו של קרלוס טבז. הניצחון שולח את יונייטד לחצי הגמר שם תתמודד הקבוצה מול ברצלונה. עד אז, תשומת הלב נתונה במלואה למשחקי הליגה הנותרים. לאחר התיקו בריברסייד, במשחק שהיה יכול לתת ליונייטד מרווח נשימה משמעותי על צ'לסי, האליפות נראית הרבה פחות סגורה ואם יונייטד נראו כמועמדים בטוחים, היום המאבק כבר משולש. פרגוסון התייחס להפסד הנקודות שמסתבר שלא כ"כ הפתיע אותו בריברסייד: "פחדתי מאוד מהמשחק הזה. מידלסברו תמיד נותנים הצגות נגד הקבוצות הגדולות והייתי חצי מוכן להשמטת הנקודות. אבל המשחקים שמגיעים עכשיו, חמשת המשחקים האחרונים, הם המשחקים שאני מצפה שנצליח בהם".

כדי להשיג את הנקודות מהמפגש הזה ארסנל חייבת להתעלות על עצמה ולהיראות טוב יותר ממה שנראתה בתקופה האחרונה. המשחק האחרון בין הקבוצות היה חד צדדי לגמרי והסתיים ב4-0 ענק ליונייטד ובהדחתה של ארסנל מהגביע האנגלי. המשחק המקביל בליגה, שהתקיים בתקופה טובה יותר של התותחנים זכור לכולם כאחד המשחקים המרתקים ביותר בפרמיירליג העונה. 2-2 ענק לאחר שער שוויון של גאלאס בתוספת הזמן, במשחק שהתעלה לרמה גבוהה מאוד.

לפרגוסון יש מרווח תמרון הרבה יותר גדול מליריבו הצרפתי, עם שני פצועים אחד בלבד – דארן פלצ'ר ונמניה וידיץ', הבלם הסרבי המצויין. אם אפשר למצוא נקודת תורפה בהרכב של השדים האדומים היא כנראה תהיה מרכז ההגנה שיכלול או את פיקה חסר הניסיון או את אושה שנראה רע מאוד כששיחק במרכז נגד בורו, או אולי את ווסלי בראון שגם לא הרשים כלל כשהחליף את אושיי במרכז ההגנה באותו משחק. לצד שמאל צפוי לחזור פטריס אברה אחרי שבמשחק האחרון מילא את מקומו סילבסטרה שחזר מפציעה ארוכה מאוד. הייתרון המשמעותי של יונייטד הוא במרכז המגרש. לפרגוסון יש ארבעה שחקנים מצויינים שכל אחד מהם מועמד ראוי לפתוח בהרכב. אואן הארגריבס, אנדרסון, מייקל קאריק ופול סקולס. כולם שחקנים שראויים להרכב ואי אפשר לדעת עם איזה צמד או שלישייה יעלה המנג'ר הסקוטי.
    שני שחקנים בספק אצל השדים האדומים, סאהה ונאני, אך הקבוצה הסתדרה בלעדיהם בתקופה האחרונה ופרגוסון כנראה לא ירצה לסכן אותם.

לונגר נוספה עוד בעיה לאחר שהתברר שפלאמיני שנפצע במשחק נגד ליברפול ייעדר כשלושה שבועות.
    פלאמיני הוא אחד השחקנים המרשימים ביותר בארסנל העונה וקנה לו מקום של קבע בקישור האחורי של התותחנים תוך כדי הורדת דקות המשחק של ג'ילברטו ודנילסון למינימום. באולד טראפורד יצטרך ונגר לבחור באחד מהם שישחק לצדו של פאברגס ויעשה את עבודת הניקוי שפלאמיני עשה עבורו בצורה כל כך טובה במשך רוב העונה. שני חיסורים משמעותיים נוספים הם בקארי סאנייה, ותומאס רוזיצקי, שניהם עדיין פצועים. אדוארדו דה סילבה כמובן ייעדר גם הוא. החסרונות האלה כנראה יגרמו לאבואה לחזור לעמדתו המקורית באגף ימין של ההגנה, ובכנפיים נראה פרט לחלב את דיאבי או וולקוט. בחוד רובין ואן פרסי שעלה כמחליף נגד ליברפול יכול לחזור להרכב לצד אדביור, אם כי הגיוני מאוד שונגר יעדיף לעלות במערך שיכלול שלושה קשרים מרכזיים, בייחוד בגלל היעדרותו של פלאמיני.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39932000/Xxx/_39932695_wenger_ferguson_203.Xxx
    ונגר נגד פרגוסון, קרב הענקים של הכדורגל האנגלי.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/08
  2. Strawberry Fields Member

פתחו רגליים או לא מה שמעניין יותר בתוצאה הזו זאת העובדה ש-6 השערים נכבשו ע"י 6 שחקנים שונים.
    יאנג, קארו, פטרוב, בארי, אגבונלהור והארווד.
    מישהו יודע על תקדים לדבר הזה, תוצאה גבוהה שבה כל שער הובקע ע"י שחקן אחר?

3. wolf89 Member

COME ON YOU GUNNERS

זה כל מה שיש לי להגיד על משחקי המחזור.

בעצם, עוד משהו,
    בניטז רמז שהם הגיעו לסיכום עם שחקן אנגלי שמשחק באחת הקבוצות שנשחק נגדן בזמן הקרוב.
    אני מניח שהוא לא דיבר על וולקוט, אולי מדובר על בנטלי מבלקבורן? אמן!

4. קינג לדלי Member

בולטון הפתיעו עם 23 אלף.
    סנדרלנד הביאו 47 אלף !

ודרבי קאונטי 33 אלף !!!
    בעונה הבאה הם רכשו כבר 19 אלף מנויים.
    פשוט סיפור מדהים.

5. Strawberry Fields Member

זה אמנם קשור לדיון אחר אבל כן, כך זה נראה.

רפא רמז בראיון לפני המשחק על בנטלי: ""הוא שחקן טוב. אנשים שואלים אותי עליו ואני אומר שהוא
    שחקן עם איכות אבל יש לי הרבה כבוד עבור הקבוצה השנייה כך שאיני רוצה לומר יותר מדיי."

למרות שלפי התיאור הזה גם ארון לנון איתו קושרנו מתאים. אנגלי שנגד קבוצתו יש לנו עוד משחק (במחזור האחרון).
    אני אישית מעדיף אותו על בנטלי. נראה מה יהיה בעוד חודש.

6. בועז Member

דרגת הכוויה של אדון בועזיניו אתה מבין.. אח"כ אומרים שאני נטפל,
    דרגת הכוויה גבוהה כי הפסדנו ,לא כי דיוויס כבש, תאמין לי שעם המשחק האלים שלו ושחקני ההגנה הרכים שלנו זה היה צפוי, אבל מזל שיש לו את ווסטהאם כדי לשפר קצת את מאזן השערים העגום שלו. אבל איזה יופי שהתעוררת, עונה שלמה שהוא מחרבן במכנסיים מול השער, מרביץ קצת מכות ומחלק קצת אסיסטים(למי?), מקום 18 קבוצתו בדרך לליגה השניה. ולשאלתך, דרגת הכוויה קטנה הרבה יותר משלך כשקיבלתם בראש באפטון פארק, נכנסת ורשמת כמה אנחנו אפורים ואיך כל השערים שלנו הם ממצבים נייחים.. בטח כוויה בוערת..

7. ארצ'י באנקר Member

עזבו אותכם מקטנות.
    איזה מלחמה מחכה לנו בשבוע הבא כשברמינגהאם יתארחו
    בדרבי עירוני בוילה פארק. אי אפשר לקחת אוויר.
    אין לי רגע דל, או סקנדל או פסטיבל ואו ואה ואל תשאל, אין לי רגע דל ...

8. Bill Shankly Member

בסה"כ בניטז אמר שבנטלי שחקן טוב ולא יותר .לא צריך לקפוץ מזה. הוא לא יבוא לליברפול מפני
    שבלקבורן ידרשו אליו סכומים מצחיקים... בנטלי הוא שחקן טוב אבל לא וורלד קלאס ולכן
    אני ממש לא יתאכזב אם הוא לא יבוא לאנפילד. בכל אופן אני מקווה מאוד שיפול אליו ועל קבוצותו
    יום רע במגרש מחר. P: .

שיהיה בהצלחה לארסנל באולד טויליט. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אם הם ישחקו כמו שהם שיחקו ב30 דקות הראשונות
    באנפילד, אין לי צל של ספק שהם ינצחו...

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא כרגע הווינגר ימין האנגלי הטוב ביותר , כמעט ללא ספק . שחקן מוכשר שאם יגיע לקבוצה גדולה הוא יפרח (ואני אמרתי אותו דבר על טורס ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).
    ואני יודע שזה נשמע מטומטם קצת , אבל אני מעדיף את בנטלי על קוארסמה . למה ? כי הוא אנגלי . העובדה שיש לנו רק 2 אנגלים בהרכב פשוט מבישה .

10. King Kenny Member

יש לנו את ג'רארד וקרא על בסיס קבוע וקראוץ' ופנאנט נכנסים כמחליפים כמעט כל משחק ולפעמים גם פותחים (לדעתי קראוץ' צריך לפתוח בהרכב כל משחק).

11. Dimitar Berbatov Member

כמה חבל לי על אברטון.. אתמול היתה לה את ההזדמנות גדולה להשתוות לליברפול לפני המשחק הקשה של הסאקזורים נגד בלקבורן, והם פשוט בעטו לעצמם בדלי עם התיקו הזה בסט.אנדוורז. אם ליברפול מנצחת היום באנפילד את בלקבורן, לטעמי היא הבטיחה את המקום הרביעי. לאברטון נשארו משחקים הרבה יותר קשים מליברפול. צ'לסי, וילה, ארסנל בחוץ..לא רואה סרט שהם מקדימים את ליברפול שיש לה גם הפרש שערים הרבה יותר טוב.

ובתחתית פתאום הכל פתוח. פולהאם חוזרת מהמתים עם נצחון על רדינג, ועל הדרך מקרבת את רדינג מרחק נקודה מהקו האדום. למרות זאת אני לא רואה את פולהאם נשארת בליגה, הם התעוררו מאוחר מידי. דווקא בולטון שהסיכויים שלה לפני שבוע נראו נמוכים מאוד, חזק במאבק. אם בולטון תשאר בליגה, זה יהיה לטעמי על חשבון רדינג שבכושר רע מאוד.
    אגב, זארטה פנטסטי. איזה בעיטה חופשית נהדרת. איזה התקפה יש למקליש - מקפאדן, ג'רום וזארטה. הרבה קבוצות תחתית היו גאות בכזה חוד.

12. George Best Member

את הכישרון של זארטה היה אפשר לראות כבר אחרי המשחק מול ארסנל בזמנו.
    אמרתי לסטרטפורד שזארטה עוד יהיה חלוץ גדול, כמה כישרון יש לילד הזה.
    קמרון ג'רום אכן כישרון גדול, אבל לאחרונה הוא כמעט ולא רואה דשא.אתמול הוא הביא נגיחה בהתרוממות מפחידה, שפגעה בקורה של טימי.

מי שלא ראה את השער של סטיליאן פטרוב לרשת של רוי קארול(מזעזע!) - מפסיד.
    בעיטת וולה מ40 שנעצרת בחיבור, ללא ספק מועמד לשער העונה.
    ההדיפה של אל-חבסי מהטיל של אשטון הייתה ענקית, גם כן שווה לראות.

13. Dimitar Berbatov Member

רוי קארול באחד המשחקים הגרועים בקריירה שלו.
    מלבד ההרחקה הרעה הישר לרגלים של סטיליאן פטרוב (שער אדיר!), גם בשער הראשון של אשלי יאנג יש לו אשמה. היציאה שלו לכדור החופשי של יאנג היתה רעה מאוד, שוער פריימרליג חייב לקחת כדור כזה.
    רחמים עליו, לשחק עם הגנה שכזאת זה להתחיל את המשחק מ 3-0..

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/4/08
  14. George Best Member

אשלי יאנג בעונה חלומית.
    אם אני לא טועה יש לו מאזן שערים שנע בסביבות ה10, ויש לו משהו כמו 17 בישולים.
    איזה רכש נפלא של מרטין או'ניל, ובכלל -
    וילה כבשה העונה 62 שערים(!!), 4 יותר מצ'לסי,
    רק יונייטד(70) כובשת יותר בפור משמעותי, ארסנל וטוטנהאם כבשו שער אחד יותר.

נו אתה מבין,
    זו אותה דרבי שבקושי ניצחנו אותה 0-1 ולולא שתי הדיפות גדולות של פוסטר לך תדע אם אנחנו יוצאים עם שלוש נקודות מהפרייד-פארק..

15. SeRgInHo Member

לגבי הקישור וההתקפה של וילה, אין בכלל ויכוח, אחת ההתקפות הטובות בליגה.
    אבל ההגנה שלה ברמה של קבוצות תחתית. בומה, לאורסן, מלברג - אלו לא שחקנים לקבוצה ששואפת להגיע הכי רחוק שאפשר. כל עוד מרטין אוניל ימשיך עם הבינוניות הזו, וילה תמשיך להבקיע בצרורות (וגם לספוג), וזה יספיק לה למקום 7-8 במקרה הטוב.