מחזור 35: ריאל יוצאת מהצל של בארסה ומנצחת בקלאסיקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Iker Casillas, ‏20/4/12.

1. doundoun Member

האמת? אהבתי ונקרעתי מצחוק! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ולמרות הצחוק אני עדיין דבק במה שאמרתי.

2. פריד טאהר Member

הטמעה הגנתית לגמרי
    שיא הבקעות בליגה _ עונה שנייה ברציפות מעל רף מאה שערים בליגה
    שיא הבקעות של המועדון
    אליפות כל כך מרתקת על חשבונה של "הקבוצה הטובה בתולדות הכדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx למרות שאני לא מסכים "

צריך עוד? אם זאת הטמעה הגנתית, אני בטוח שכל קבוצה בעולם מאחלת לעצמה הטמעה הגנתית כזאת

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לדעתי ההרכב שהעלה הערב פפ, מאוד יכול להיות שהכריע את ההתמודדות הזאת.
    הספסול של פיקה דווקא פחות השפיע על מהלך המשחק לדעתי כמו שהשפיע על כך שפברגאס וסאנצ'ס לא היו על המגרש. נכון, הראשון לא בכושר טוב, והאחרון לא כשיר במאת האחוזים, אבל הנוכחות של שניהם מאוד משמעותית, בטח לפרוץ בונקר. שניהם שחקנים שנכנסים לרחבה, שנותנים עוד אופציות התקפיות קדימה. טייו מאוד לא מגוון, טיאגו אולי מוסר מצויין, אבל הוא לא זה שיקבל מסירה ממסי ויכבוש מול שוער. איך שעלה סאנצ'ס אמרתי כבר שהוא זה שיכבוש, אחרי דקה הוא אכן כבש. בארסה צריכה שחקן מטרה אין מה לעשות.

4. Civil Anti Madridista

כן אבל אפשר לפרש את זה גם אחרת, מלבד המשחק הראשון בסופר-קופה ריאל משחקת משחק אחרי משחק מול בארסה בצורה הגנתית מאוד (ויש האומרים בונקר)

ואם היא קבוצת התקפה אדירה (והמספרים מדברים), למה מול ברצלונה מוריניו לא משחק בצורה הזו?

5. Muurad Member

כי הוא יודע שזו הדרך הכי טובה שהקבוצה שלו יכולה להתמודד מול ברצלונה(או לצורך הדיוק כל יריבה אחרת שהוא בוחר לשחק יותר הגנתי ובעזרת זה לנצח את המשחק)

האם זו פחיתות כבוד להודות בזה? לדעתי ולדעת מוריניו לא - זו האמת וזו המציאות, והוא עושה מה שצריך לעשות כדי שהקבוצה שלו תצא עם היד על העליונה ותנצח - שזוהי מטרת המשחק למי ששכח ונדמה שיש הרבה כאלה (מה גם שעוד פעם הגנה זה חלק לגיטימי לגמרי ממשחק הכדורגל ומשהו שצריך לדעת איך לעשות אותו כדי להצליח בדיוק כמו התקפה).

דווקא הנתון הזה, שאומר שריאל יכולה לשחק כדורגל התקפי מצויין וכבשה יותר שערים מכל קבוצה בספרד אי פעם - רק עובד לטובתה ולטובת מוריניו. היכולת להסתגל ולשחק בסגנונות שונים לפי הצורך ולפי מה שהמשחק או היריבה דורשת, ולא להתקבע על סגנון בודד בלי היכולת להסתגל כמו היריבה מקטלוניה ולהגיד "ככה אני משחק, אם אני אפסיד שיהיה - אבל אני משחק באותו סגנון כל הזמן" - זה משפט מהיותר מטומטמים ששמעתי אי פעם.

אני עדיין לא מצליח להבין איפה זה כתוב שהתקפה או כדורגל של מסירות זה הדרך היחידה והאולטימטיבית לשחק כדורגל, וכל מי שלא מנסה ובמקום זאת משחק בצד השני של המגרש בצורה הגנתית הוא נחות ממישהו אחר?

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/12
  6. Bensh Member

אני דווקא חושב שלשחק באותו סגנון ולהקפיד על אותם דגשים, לא משנה עד כמה היריב חזק, גדול, או חלש מעיד על אומץ, אופי של מועדון וגדולתו. בוא נגיד שהרבה יותר החזקתי ממך לפני ההודעה הזאת

וואלה, ניצחתם קלאסיקו שני בשלוש שנים, מברוק, אבל אנשים פה עפים על עצמם כאילו הם אלה שאונסים את ברצלונה באופן קבוע ולא להיפך. מוריניו, טיקי טקה, תפסיקו לבלבל את המוח. הסיבה היחידה שריאל לקחה אליפות השנה היא שהפיק של הקבוצה של מוריניו הסתנכרן עם תחילת הדעיכה של ברצלונה (עונה שלישית, רבאק. זה אמור היה לקרות מתישהו). ההפסד אתמול, הפסד האליפות, ומצידי גם הפסד הגביע והדחה ע"י צ'לסי, לא מעידים ולא יעידו לעולם על גדולתה של הקבוצה הזאת, וספק אם קיים אוהד ריאל שישכח לרגע כמה בושות והשפלות הוא ספג בזמן פריחתה של הקבוצה הזאת

וכן, מוריניו מאמן טוב. הוא מאמן מצוין. אבל רק כשהוא אנדרדוג. הוא חי על הסטריאוטיפ הזה, ניזון ממנו וברגע שהיוצרות מתהפכים והוא הופך לזכר האלפא של הליגה הנוכחית בה הוא משחק - הוא א) עוזב ומשאיר אחריו אדמה חרוכה או ב) נכשל. זה כל כך שקוף שהוא עוזב את מדריד בקיץ במקרה של אליפות ו\או צ'מפיונס, שאני לא מבין על מה אתם כל כך שמחים. כן, הבאתם את הטופ של הטופ על מנת סוף סוף לנצח. זה אפילו השתלם לכם - ניצחתם. אבל אתם בסך הכל עוד אחת שהוא השתמש בה, שתופיע ברשימת האקסיות שלו. הוא הרס את התדמית האלגנטית שכל כך מזוהה עם ריאל מדריד, הוא פרסונה נון גרטה ביותר מדי מקומות בשביל שזה יהיה צירוף מקרים, קנאה או סתם תיעוב (היחידים שסוגדים לו הם העיתונאים האנגלים וגם זה רק בגלל שהם עלוקות צמאות לדם, קונספט שהוא תמיד אהב), אבל העיקר שהוא ניצח בקאמפ נואו עם שתי בעיטות לשער. פתאום לאף אחד לא אכפת שהוא אדם אלים (מילולית ופיזית) בעל אובססיה לא בריאה לברצלונה, שמעודד את שחקניו להיכנס בשופטים בראיונות על מנת להשיג כל יתרון לא ספורטיבי שאפשר. אם אלה הפנים שלכם - שאפו. רק מצחיק שזרקתם את הסמל הגדול ביותר שלכם בשביל זה...

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כלומר מבחינתך מכבי חיפה או הפועל ת"א צריכות לשחק בסן סירו ובברנבאו כמו שהם משחקות בסכנין ובעכו.... אכן הגיוני מאוד מה שאתה אומר.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

8. JR-Riquelme Member

אתה יודע שבהודעה הזאת אתה מתכוון בעצם שריאל מדריד היא קבוצה הרבה יותר נחותה מברצלונה?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מה הקשר? לקחתי את הברנבאו כדוגמא. הכוונה שלי, לפי מה שbensch אומר, שאם חיפה עולה עם מערך התקפי מול סכנין היא גם צריכה לשחק ככה בחוץ מול יריבה אירופאית מהרמה הבכירה. הרי לא משנה כמה היריב חזק או חלש, המטרה לדבוק באותה השיטה, ואז מה אם השיטה אומרת שאתה תתקיף במטרה לכבוש ואולי על הדרך תקבל שישייה. לפעמים אני לא יודע אם האנשים כאן אמיתיים.

10. Muurad Member

אבל הטענה היא שעוד פעם - באותו סגנון המשחק מוריניו יודע שהוא לא יוכל להשיג את אותה התוצאה ולנצח את המשחק, ולכן הוא יודע להסתגל ולהתאים אם הקבוצה שלו לפי מה שנדרש ממנו באותו משחק נתון כדי לצאת משם עם הניצחון.

פעם נוספת - מטרת המשחק היא לנצח(לדעתי).

אם בא אליך מאמן ואומר לך "תשמע, אני יודע שיש סיכוי גדול שאני אפסיד אם אני אשחק ככה למרות שאני יכול לשנות מערך\טקטיקה ולהתאים את עצמי בצורה הטובה ביותר - אבל אני עדיין בוחר לשחק כמו שאני תמיד משחק גם אם זה אומר להפסיד את המשחק"

אתה תענה לו "טוב מאוד. העיקר שנשחק כמו שאנחנו תמיד משחקים, למי אכפת מאשכרה לנצח את המשחק"?

מצטער - אבל לדעתי זו שטות. מטרת המשחק היא לנצח וזה מה שאני רוצה לעשות כקבוצה - אם אתה מודע לעובדה ששיטה X לא תעבוד - תתאמץ ותשנה ותלך על שיטה Y במקום כדי להשיג את הניצחון. לדעתי היכולת לעשות את זה מראה על גדולה הרבה יותר מלהיות מקובע ולהגיד "זה מה שאני יודע לעשות, אני לא משנה כלום גם אם אני מפסיד ויודע שיש סיכוי גדול שזה יקרה".

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/12
  11. Keyser Söze Member

אוהדי בארסה כביכול מנסים לנחם את עצמם בזה ש'כבר 3 שנים ברציפות ריאל סופגת השפלות ותבוסות מברצלונה' וש'ברצלונה עדיין קבוצה יותר טובה מריאל'. בסדר, זה טבעי שאחרי כ"כ הרבה שנים של שליטה יהיה להם קשה להיות בצד המפסיד לשם שינוי. כ"כ הרבה זמן עבר שהם כבר שכחו מה זה להפסיד בכבוד ולפרגן ליריב כשמגיע.

לא קל לעלות לאולימפוס אבל לא פחות קשה לרדת ממנו.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/555502_10150834716126133_708621132_12289110_1146637084_n.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

13. Civil Anti Madridista

מה יש לנחם בדיוק? זו עובדה. התוצאות מדברות בעד עצמם, ולכן גם החגיגות של ריאל בהתאם

בנוגע לחוסר פירגון, חוסר כבוד ושאר השטויות שאתה מנסה לפלוט החוצה אתה מעט מתבלבל. בשונה מההתנהגות של שחקני ריאל והמאמן שלהם אחרי ההפסדים הצורמים בקלאסיקו הקודמים (שהיו מעורבבות גם בתלונות לכל עבר, כרטיס אדומים והרבה תסכול ועצבים שהוצאו על השופטים) בארסה לא מעורבים בשום דבר מתוך הרשימה הזו. פפ נתן את הברכות לריאל מדריד, לא היו שום עבירת מכוערות מצידנו כלפי השחקנים של ריאל ובכלל, בארסה לא התקרבה למקומות האלה.

אז בלי משפטים מיותרים אבאל'ה, ריאל קיבלה את כל הכבוד הראוי על הניצחון אתמול ועל הזכייה בכתר.
    "לרדת מהאולימפוס", הכי ישראלי שיש זה להספיד את בארסה הזו, ואת מסי. הגלגל מסתובב...

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

להלן כמה נתונים על ה"בונקר" של ריאל מדריד אתמול:

http://up353.siz.co.il/up3/2nmytwcym5ym.Xxx

http://up353.siz.co.il/up1/ykzdomnqm4m4.Xxx

15. AtleticoMadrid Member

מחצית חלשה בקלדרון.. 1:1, מרגישים את העייפות של השחקנים.
    מקווה שיהיה בסדר.