מחזור 38 ואחרון בספרד: אתלטיקו מדריד אלופת ספרד !!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/5/21.

1. סיונרה Member

מומנטום מחורבן - מוריד את הסיכוי של הקבוצה עם המומנטום המחורבן
    פציעות - מוריד את הסיכוי של הקבוצה עם הפציעות
    הגנה רעועה - מוריד את הסיכוי של הקבוצה עם ההגנה הרעועה

2. yakov_y YNWA

מסתבר שלבורחה מיוראל יש ברומא 10 שערי ליגה ו-17 בכל המסגרות, שער כל 133 דק׳ ויש לו גם כמה בישולים.
    מסתבר גם שמכל ההשאלות ריאל עשתה עליו 9 מיליון יורו סה״כ.

3. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו ו..? ראינו אותו בקבוצה לא מעט והוא פשוט לא היה מספיק טוב. גם מריאנו היה אחלה בליון ואנחנו רואים אותו בריאל.

מיוראל שחקן טוב ומתאים בכיף לרומא / קבוצת שיפולי צמרת בספרדית. אבל זה המקסימום שלו.

4. RubberSoul Member

המשחק של ברצלונה באייבר ייערך יחד עם כל המשחקים המכריעים בשבת, והסיבה די מדהימה. אם אייבר תנצח, ותיכנס לשוויון משולש עם הואסקה ואלצ'ה, הנוכחות שלה תתן יתרון לאלצ'ה ותשאיר אותה בליגה. אם הואסקה ואלצ'ה יהיו בשוויון נקודות שתיהן בלבד בלי אייבר, אלצ'ה תרד.

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אז זה המשחק שישודר?

6. Raulito Madridista

בורחה מאיורל חלוץ מחליף לא רע בכלל לדעתי בהנחה שבנזמה ממשיך לשמור על עצמו והחלום לא יתגשם ולא נראה את אמבפה. מריאנו עשה עונה טובה בליון אבל הוא ממש מפוזר עם הכדור ושום תכונה אצלו לא טובה חוץ ממשחק הגובה והמהירות (לרוב בנבדל). בהחלט עם מאיורל המצב היה יותר טוב. לרומא יש אופציית רכישה ב-15 מיליון יורו הקיץ ו-20 מיליון בעונה הבאה נדמה לי. מה שכן הוא לא היה עושה הבדל משמעותי, אותה דוגמא לגבי אודגור (ארסנל), יוביץ' (פרנקפורט - והחדשות אומרות שהוא הפסיק להבקיע מאז החודש הראשון) וכל מיני אחרים.
    הליגה הספרדית הלכה לטובתה של ויאריאל לדעתי בשל גמר הליגה האירופית וזה אקט מבורך, דווקא משום שלא מדובר בשם גדול וכן הלאה, הצלחת הספרדיות היא אינטרס של כולן ולכל קבוצה היה זמן רב לנוח. אני מקווה שהשידור ב-One היה הרבה יותר טובה, זה פשוט קטסטרופה שראינו יותר מדי את המשחק של ברצלונה שהסיכוי שלה לזכות בתואר היה נמוך מאוד. כמעט כל מצב מסוכן שהיה לאתלטיקו שמענו את רז אומר (מדבר על השידור 'המשולב') - "את זה לא ראינו" - בטח שלא נראה שההיילייט העיקרי כביכול זה בקאמפ נואו.

7. Ever Banega Member

לזכותם יאמר שאת המשחק הכי חשוב הם שידרו במלואו.

8. סיונרה Member

ONE עושים כבוד לליגה הספרדית כמו שמעולם לא עשו לה כבוד (אולי מלבד הסיפור המוזר עם איציק זוהר). פעם אחת קצת פישלו לא קרה כלום.
    @Captain Canada
    לא שאני טוען שבורחה מאיורל הוא עילוי, אבל קבוצת כדורגל צריכה יותר מ-13 שחקנים בסגל שלה. אם ריאל לא מצליחה לשלב שחקנים טובים בהחלט ברוטציה, זה יפגע (וכבר פוגע) בה לטווח הארוך.

yakov_y אוהב/ת את זה.
  9. Raulito Madridista

יורם ארבל ייזכר לפנתיאון אבל שיאו מאחוריו. בכל מקרה, יש להם ערוץ שלם לליגה הספרדית, לי לא אכפת אם לא היינו רואים כל משחק של הואסקה. אני מאוד אהבתי את שגיא כהן ונדב יעקובי כצמד-חמד ומה גם שהם לא ראו בזה פשע שנשמע מידי פעם את השידור הספרדי המרגש גם כדי אפילו ללמוד את השפה עבור חלק. מהשידורים שלהם הייתי לוקח משהו. גם הכתבות באתר ספורט5 פעם היו הטופ, דברים השתנו. לחלוטין ב-One עושים עבודה טובה וכל השדרים אחלה ומכירים את הקבוצות מ-א' ועד ת'. איציק זוהר חי את המשחק וזה בסדר אבל הוא לא עילוי, גם אבי נמני עם אוצר מילים של 20-30 מילה, לא סתם יש עמוד סאטירי בפייסבוק על זה. אני זוכר את אולפן הקלאסיקו גם עם נירו לוי וחיים רביבו באווירת גולסטאר.

אין לי בעיה לראות את בורחה מאיורל חלוץ מחליף למרות שהאידיאל לשלוף אליו הוא אלברו מוראטה כמו פעם. מריאנו באמת לא מתאים. אני שלם עם מה שקרה לגבי יוביץ' פחות או יותר. שחקן צריך לעוף על ההזדמנות שהוא מקבל ובריאל אין מיליון צ'אנסים.

10. סיונרה Member

בוואן מביאים לך את סאל אמרגי ואורי קופר, זה כבר רמה אחרת מכל מה שעושים בכדורגל הישראלי. בסוף כנראה שיש כאן שיקולים שהם מעבר לכדורגל בנימני ואיציק זוהר.
    אפשר להביא שחקן ב5 מיליון יורו ולתת לו את כמות ההזדמנויות שיוביץ' קיבל, חבל על האקסטרה 50 שנזרקו כאן.

11. Raulito Madridista

לשגיא כהן יש את השטויות שלו אבל הוא פרשן נהדר, נדב יעקובי מעולה שיכול להחזיר שידור לבד וגם לעשות את שני התפקידים. בספורט1 יש את דור הופמן וגם שרון דוידוביץ' אחלה. One אינם יחידי סגולה.
    כנראה שרכישתו של יוביץ' הייתה טעות ואני משוכנע שהוא לא רכש של זידאן. עד אמצע אוקטובר - פתח בהרכב נגד בטיס (72 דקות), פתח בהרכב נגד ויאדוליד (58 דקות), פתח בהרכב במשחק הנפלא (ציני) נגד שחטאר, לא איים על השער ושיחק 59 דקות. בנובמבר סבל מקורונה ונעדר בגלל פציעה אחר כך, למשל נגד ויאריאל כשבנזמה היה בחוץ בשל פציעה - מריאנו פתח, אולי כי יוביץ’ חלה בקורונה. אין מיליון הזדמנויות בריאל, לא חשבתי שיש לו רצון עז להצליח. אם הוא כזה שחקן גדול למה בפרנקפורט ההתקפית והנהדרת הוא לא הבקיע לאחר החודש הראשון? שני הצדדים אשמים. מבחינתי זה בדיוק אותו הדבר לגבי אודגור, אז מה אם הוא 'שחקן החודש' בארסנל פעם או פעמיים.

הנה הדקות של אודגור אגב, עד נובמבר זה היה בסדר *

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/c/cb1670362688a80802d3d843f1c4480bbfd9c5db.Xxx

* ליגה בלבד, הוא שיחק גם נגד אינטר בסן סירו במשחק חשוב בהחלט. למה זידאן התעקש עליו בקיץ? כי אין רכש כנראה זו הסיבה, אין כסף.

12. סיונרה Member

יוביץ' שחקן ב60 מיליון יורו, לא איזה ילד מחטאפה לגיבוי. אתה לא יכול לרכוש שחקן כזה בלי שהמאמן בטוח שהוא רוצה אותו, ואז על זה המועדון, ואם המאמן בטוח שהוא רוצה אותו אז זידאן זרק 60 מיליון יורו פחות או יותר לפח. ב60 מיליון יורו אפשר היה היום לחגוג חופשי.

13. Ever Banega Member

שגיא כהן ונדב יעקובי הם באמת נוסטלגיה, הם מעולים אבל פרט להם כל הפרשנים שהיו בספורט 5 היו בדיחה. שגיא כהן בעיני הפרשן היחיד שיודע כדורגל בארץ למרות שלפעמים הוא אומר שטויות.

14. Raulito Madridista

לא הטלתי את האשמה על יוביץ' בלבד, כמובן שגם זידאן אחראי, גם אם החלוץ הזה לא כוס התה שלו. אבל ריאל מדריד מגיעה פעם אחת בקריירה. יוביץ' עשה שטויות מחוץ למגרש, לא הבריק מקצועית, בחלק מהמשחקים לא הגיע למצבים בכלל, יחד עם העונה שעברה. גם אם הוא בן 23 כדורגל זה לא רק ליטופים לאגו, צריך לדעת להתמודד עם הלחץ. תג המחיר שלו צרם לי מלכתחילה אבל הוא לא רלוונטי, זה היה לפני הקורונה ושחקנים נרכשים בסכומים גבוהים תמיד. כל קיץ 2019 היה די מקולקל (גם רודריגו מיותר עם כל האהבה אליו) ועוד לפניכן, מאז 2016 בערך ההתנהלות לא טובה, לפחות בפן של הקניות - כי הייתי מוכר את מוראטה בסכום שקיבלנו עליו גם עוד מאתיים פעם.

לגבי מה שאמרתי על One, לסיכום: יש להם ערוץ שמיועד לליגה הספרדית וזה מעולה, כמובן שלא הייתה להם דילמה של תוכןX מול תוכן Y. הפעם היה צריך להפעיל שיקול דעת והוא היה שגוי, אלא אם כן היו אומרים מראש\יודעים שזה משחק הפרידה של מסי מקאמפ נואו.

15. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

@סיונרה
    הבעיה היא לא שאנחנו מסתמכים על רוטציה קצרה כפילוסופיה אלא ששחקני הגיבוי שלנו לא ברמה מאז 2018 בערך.

לפני 5 שנים לזידאן היה סגל של 18 שחקנים ראויים והוא השתמש בו בתבונה הרבה יותר גדולה ממוריניו ואנצ׳לוטי למשל. גם העונה, בלי כלים דומים בכלל, הוא הצליח לאלתר תפירות שעשו את העבודה לא רע (ואסקז מגן ימני, מערך של 3 בלמים עם מרסלו באגף, אפילו השילוב של גוטיירז במשחקים האחרונים). זה מוכיח שזידאן יודע לנהל טוב גם יותר מ10 השחקנים ״הקבועים״ שלו.

לגבי הרכש הלא טוב - כאן זו נקודה מעניינת. אנחנו בוודאי לא יכולים לקבוע אם אלה היו הימורים של זידאן שנכשלו או רכש שהגיע מעל הראש שלו והוא נאלץ להסתדר איתו. אבל הנקודה החשובה היא שיש פער בין מה שהקבוצה צריכה למה שהמאמן מקבל בפועל כבר שנים, וחייבים לתקן את זה בהקדם (או עם מעורבות גדולה יותר של זידאן ברכש או עם מינוי מנהל ספורטיבי שיתרגם את הצרכים שלו לשחקנים ברמה המתאימה). עם כל הקושי של הקורונה, לא הגיוני שהסגל של ריאל מדריד יהיה ברמה של מקום 5-6 בליגה.