אוקי, אז עכשיו אני כן מזהה. אישית אני לא רוצה ממך כלום, דווקא כן אהבתי את התגובות והדעות שלך פה בפורום. רק אני לא מבין מה לא בסדר בתגובה האחרונה שכתבתי. לעקוץ זה הדדי, וזה בסדר, ויש קצת עצבים. ביום כזה קצת קשה לתת תגובה "הולמת".
פשוט מדהים מה שהיה, בחיים לא ישכח המשחק הזה, ראיתי עם כמה אוהדי יונייטד והם היו בלחץ מטורף כל הזמן ולא הזכירו אליפות ולא כלום כי ידעו שסיטי מסוגלים.. למרות שמאוד רציתי את סיטי קצת כאב לי לראות את ההלם והשיברון לב שקיבלו היום..
רחמים על המסכנים מהצד העני של מנצ'סטר. לא רק שהעונה יונייטד בזבזה יותר מכל קבוצה אחרת באנגליה, גם אם נשווה בין עלות הסגל שלה לבין זו של סיטי, לא נראה פערים משמעותיים. התאבדות כלכלית? לא נראה לי שהשייח' מוטרד מכל ההוצאות האלה. אם נתעלם מעונת 2008-09 (לא ממש נעשתה שם בנייה עקב הרכישה המאוחרת), סיטי התקדמה באופן עקבי בצעדים גדולים: תוך עונה התברגה בצמרת והגיעה לאירופה, עונה לאחר מכן גביע והעפלה לצ'מפיונס ליג, והעונה הם לקחו את האליפות מיונייטד והפכו לאחת הקבוצות המפחידות באירופה. לא חושב שהמשקיעים ציפו לתוצאות יותר טובות מאלה בתקופה כה קצרה - money well spent.
כאילו יונייטד היא איזה מועדון עני מרוד. הלו, היא אחת הקבוצות העשירות והמבזבזות בעולם כשלעצמה. מספיק לבלבל את השכל ולנסות לעשות איפה ואיפה ולהבדיל את עצמכם מאחרים.
חה! אלמלא טרנד האוליגרכים לא היה מי שירים את הרף וכך יונייטד לא הייתה דורשת מעצמה יותר והפערים היו קלים יותר לגישור מאשר היום.
יונייטד יצרה מפלצת כלכלית בזכות שיווק נכון בניינטיז. הדרישות שלה תמיד הכי גבוהות כי השאיפה היא גם להיות הכי טובה באירופה. פרגוסון מרבה לבצע רכישות חכמות כמו של ולנסיה למשל, שהן לאו דווקא קשורות לרמת מחירים זו או אחרת בשוק. מורד, יונייטד לא ארסנל. ברור שהיא קונה שחקנים כדי להשאר תחרותית, אבל היא לא מעטרת ביחד עם ריאל וסיטי את הרוב המקומות ב - 20 העברות הכי יקרות בתבל. יונייטד הבזבזנית החמישית בטיבה אולי בליגה בחמש -שש שנים אחרונות. לשייח זה לא מזיז, אבל שייח ילך מתישהו וסיטי תחזור למקומה הטבעי בתחתית הפרמייר ליג\צ'מפיונשיפ. למרות גמר האלופות, תראו איפה רומן היום. הוא נמצא בבעיה גדולה, כי בסיס ההישגים שלו כבר מעבר לשיאו, בכסף שלסיטי גם הוא לא יכול להתמודד, יסודות בריאים במועדון אין לו, שזה כולל כמובן מחלקת הנוער. יכולת לקנות שחקנים שהם לא מוצר מוגמר גם אין לו(הווה אומר סקאוטינג רציני. צ'לסי מביאה כמעט אך ורק שחקנים שכל סוס מכיר), בעיקר בגלל חוסר סבלנות ובחוסר ראיה לטווח ארוך. אני לא מנבא טובות למועדון הזה.
בהנחה שאתה יכול למלא את הגביע של ליברפול בשוקו, עדיף כוס קפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx כמובן שאני צוחק, עונה ללא תארים - וזה לא ממש קשור לכסף, כי הודחנו בגביעים ממש לא בגלל הכסף ואת האליפות זרקו לפח בתיקו עם אברטון. דקה אחת פחות תוספת זמן, בארטון פחות מפגר, קפר נלחמים יותר - וסיטי היו יוצאים בלי כלום. אפשר לחשוב שיונייטד סיימה מקום חמישי. התמודדנו עד השנייה האחרונה, תרתי משמע.
וכל כך הרבה פעמים הדברים הקטנים האלה כן עבדו לטובתכם!, עוד דקה תוספת שצריך, ופחות שלא, והכל הלך בדרך שלכם.
:aaarofl: Sky Sports News @SkySporIsNews Alex Ferguson says Man City have bought the title. Cost of starting City team = £161m. Cost of starting United team = £169m. #MCFC #MUFC
לסיטי יש גם על הספסל שחקנים שעלו הרבה יותר, והעומק בספסל זה מרכיב משמעותי. וסיטי קנו את הכל בבת אחת בזמן קצר, ביונייטד בנו את הסגל לאורך שנים. תוסיף את המשכורות למשוואה, זה לא רק סכום הקנייה. יש הבדל, סיטי בהחלט קנו את הדרך התואר. וכמובן היו עוד מרכיבים שגרמו לזכייה שלהם, אני לא אומר שזה רק קשור לכסף בלבד.
מה קשור ה - COST, כלומר השווי העכשיוי? תשווה לפי מחיר שנרכשו. ודאי שיונייטד מעלה את ערכם של השחקנים המובילים אצלה.
קשה לומר שהם "קנו" את התואר, הכסף בהחלט האיץ את התהליך לבניית סגל עמוק ואיכותי כל כך אבל מרגע שהעונה התחילה הקבוצות היו בנקודת התחלה שווה, ולפחות לדעתי גם ברמה די דומה. הפציעות פגעו במנ' יונייטד הרבה יותר מאשר חוסר הנסיון בסיטי, אבל בסופו של דבר זה היה מירוץ צמוד ואיכותי, הכי מרתק עד כה ב-20 שנות פרמיירליג. אין צורך להפחית מגודל ההישג של סיטי עם כל מיני דיבורים על כסף, נכון שהייתה להם פריבילגיה שאין להמון קבוצות אחרות אבל זו הדרך של קבוצה מהדרג הנמוך להגיע למעלה כמה שיותר מהר. מעכשיו אני מקווה שהם ירגיעו עם ההוצאות ויתנהגו באופן שקול מבחינה כלכלית - במצב כזה הפרמיירליג הרוויחה עוד יריבות משמעותית וקבוצה גדולה נוספת למועדון. אחרי זה החלטתי לעבור למשחק באתיחאד...