מחזור 4 בליגת העל: לאחר 31 שנה - ירושלים אדומה! מכבי מועדת באשדוד. 2-3 דרמטי לב"ש על הפועל ת"א.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/9/22.

1. Raulito Madridista

@Sir Alex Ferguson, היה תענוג לראות אותך במגרש חבר יקר. לדעתי אתה מגזים. ב"ש כבשה פעמיים משתי הזדמנויות עד ל-2:2 ואז הרמנו ידיים. אי אפשר להשוות בין הסגל והאמצעים שיש לקובי רפואה לעומת אליניב ברדה. כמה שיוג'ין אנסה נגר בעיני רבים - הפועל תל אביב העלתה מהספסל את סינטיהו סלליך וסבלה מיום רע של השחקן הכי טוב שלה. אני לא חושב שרצינו להתבטל, אנחנו פשוט לא ממש מסוגלים. @קשר שמאלי, דוסו לא שחקן, מיותר לשחק שלושה בלמים בכלל נגד כל קבוצה שהיא לא מכבי חיפה או מכבי תל אביב. אחת המסירות של מיכה, נדמה לי ב-2:2 - עברה ממש מאחוריו, הוא חולם והוא כלום עם הכדור. גורפינקל בכלל מגן שמאלי שהיה טוב כבלם, אבל שון גולדברג הוא לא יהיה. ליידנר היה תורם המון-המון היום :)

2. קשר שמאלי Member

כן הוא לא יהיה גולדברג, הוא נמוך מדי לבלם. הוא מטר 71, גולדברג מטר 79. אבל הוא שחקן מוכשר וחכם. הוא צריך עוד להתחזק מנטלית.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה גם טוב לראות אותך דור.
    עזוב סגל, אתם לדעתי קבוצה לא מאומנת, האמנתי שננצח גם בפיגור, אתם מאוד לא מאוזנים, גם ביתרון הגענו בכל התקפה שנייה עם הפנים לשער שלכם.
    דווקא במחצית הראשונה העליונות שלנו הייתה הרבה יותר בולטת, במחצית השנייה היו לכם דקות טובות של התלהבות ושל ניצול שטחים שלנו כשהיינו חייבים לתקוף ולקחת הימורים, אבל עדין זה הרגיש לי שאנחנו משחקים מול קבוצה לא מאומנת.

4. oranfu Member

מסכים שהפועל ת"א לא מאומנת.
    אני פשוט לא רואה במה אתם כן מאומנים.

אתה סופר את כל ההתקפות שלכם ומתעלם משל ת"א. הרי אם סלליך מבקיע מ-2 מטר הדיבור פה שונה לחלוטין כי אתם יורדים בהפסד.
    יצאתם למתפרצת מהצד השני ואנסה שם גול של אחד ל-30 נסיונות, אולי.

הפועל ת"א התבטלה וחיפשה לעקוץ בעיקר במתפרצות ואם היתה לה גם איכות ולא רק לאיוס אני מניח שהם היו עושים את זה כי הגיעו לאזורים מסוכנים בקלות.
    אתם לא התבטלתם לשם שינוי אבל אתם גם לא הובלתם כמעט בשום שלב במשחק. כשכן עליתם ליתרון ישר היוזמה עברה לת"א ואתם אלה שחיפשו לעקוץ במתפרצות.

הדיעה שלי מצפייה במשחקים של ב"ש (לא באדיקות):
    הקבוצה לא מאומנת, אבל היא דיי הגנתית ויש שחקנים טובים ושוער טוב אז קשה להבקיע נגדכם.
    מהצד השני יש לכם מספיק איכות בהתקפה בשביל להבקיע במתפרצות ומצבים נייחים.
    במשחק שאתם צריכים ליזום (רוב המשחקים פה בליגה) אתם קצת תקועים.
    אני חושב שמה שכן קורה אצלכם - דיי מקרי.
    לדעתי כולם רוצים לפרגן לברדה כי מחבבים אותו ומעריכים אותו באופן כללי אז נותנים לו הרבה מאוד הנחות.
    מקצועית - אני לא רואה שום דבר שונה מתקופת לוי, רק קצת יותר רצון לא לגרום לאוהדים לקפוץ ראש מהטריבונה.
    יכול להיות שאת האווירה הכללית סביב הקבוצה הוא שיפר, אבל באמת שזה אומר יותר על רוני לוי מאשר על ברדה.
    עד עכשיו ברדה עושה עליי רושם כמו מאמן ישראלי גנרי. תחליפו אותו במימר\קורצקי\אבוקסיס\אלישע... ולא תראו שום הבדל.
    לא בסגנון ולא בתוצאות.

לזכותו ייאמר שאני בטוח שהוא יסודי ורציני וסה"כ קריירת האימון שלו ממש בחיתולים שלה אז לא שולל אותו בתור מאמן.

5. zivmay Member

בינתיים ברדה לא הראה יותר מדי. אבל לא היינו לוקחים גביע עם רוני לוי/אלישע לוי/ זבל ישראלי אחר.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה משחק די מאוזן במצבים כשלב"ש יש שחקן עדיף על שלנו בכל עמדה בהרכב בערך, וכשכל שחקן ספסל שלהם נע בין שחקן הרכב לכוכב אצלנו. להגיד שברדה ניצח טקטית את רפואה דווקא היום זה מצחיק ברמות.

הטעויות העיקריות של רפואה היו הכנסת סלליך שלא תורם כלום, ואולי זה שפתח עם גורפינקל במקום למקין. מעבר לזה אין לי הרבה תלונות אליו, די ייצב את הקבוצה אחרי הפתיחה הנוראית של העונה. נגד נס ציונה כל תוצאה חוץ מ3 נקודות לא תתקבל.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה שום קשר בין רפואה המוגבל והאנטי כדורגל לברדה.
    היה ברור שהפועל תל אביב תשאר אותו הדבר גם ביתרון וגם בפיגור כי זה קובי רפואה.
    לא יודע אם אליניב יהיה מאמן מוצלח או לא, כן יודע שבניגוד לרפואה הוא שינה מערכים וסגנון במהלך המשחק, כן זיהה אחרי השער שלנו מומנטום והכניס עוד שחקן התקפה על חשבון קלטינס, כן ראינו אותו מנסה לעשות דברים אחרים בניגוד לכל המאמנים הגנרים כמו רפואה שגם שהם מובילים הם יכולים להפסיד כי הם סופר מקובעים.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב יחסית לציפיות יש לנו סגל מאוד מוגבל.
    אין לנו מגן שמאלי מחליף וכמו מול חיפה ספגנו גול על המגן השמאלי המחליף.
    אין לנו מגן ימני להרכב וכמו מול חיפה גם שם המגן בצד השני גם עלה לנו בשער.
    בהתקפה אין לנו קילר, וזה אומר שגם היום שהבקענו שלושה שערים אם היינו עם שחקנים שיודעים לסיים היינו יכולים גם לכבוש יותר.
    גם באמצע יש הרבה שחקני רוחב אבל מוגבלים למשהו אחד, או להגן, או להניע כדור או לתקוף, אין אחד שיודע גם וגם.
    גם בכנף שמאל אין לנו כלום ואנחנו זורקים את חטואל שמתאים מקסימום לעשרים דקות להרכב מחוסר ברירה.
    אלה הדברים שברדה צריך להתמודד איתם, ולא בטוח שבכלים האלה אפשר להצליח כמו שהרבה מצפים מאיתנו.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

רפואה בדקה 70 הוציא בלם והכניס את סניור שהוא שחקן התקפה, ועבר מ3-5-2 ל4-2-3-1. כלומר שינה מערך, סגנון משחק והכניס עוד שחקן התקפה. בדיוק מה שאתה אומר.

אם סניור שם את הגול לפני המתפרצת שלכם רפואה גאון הדור, בפועל סניור את סלליך החמיצו ואתם כבשתם במתפרצת אז ברדה גאון.

yakov_y ו-oranfu אוהבים את זה.
  10. oranfu Member

לא אתווכח איתך משה, אתה בטח בוחן את הדברים הרבה (הרבה הרבה) יותר לעומק ממני.

אני אומר לך כמתבונן מהצד, ובאמת שאין לי שום דבר נגד ברדה וחושב שאני אובייקטיבי בדברים שרושם, בינתיים אני לא רואה שזה הולך לשום מקום.
    אני גם ממש לא מתרשם שהוא מאמן שמחפש לשחק כדורגל התקפי ואטרקטיבי. להיפך, הוא עושה עליי רושם של מאמן הגנתי כמו רוב המאמנים בליגה.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה טועה.
    דקה 70 רפואה החליף שחקן בשחקן, גם בנימין על אייבנדר וגם למקין על קונטה.
    החילוף של סניור היה בכלל דקה 80, והגיע בתגובה לזה ששפי ששיחק באגף יצא ונכנס במקומו שכטר ואז רפואה הגיב כשהבין שאין טעם להחזיק גם את דוסו וגם את גורנפיקל כשאין לנו כבר קיצוני שישחק באגף מולם.
    שוב, הפועל תל אביב השתפרה אחרי השער השני, אבל שני השערים היו מקרים בהחלט והגיעו אחרי שאנחנו שלטנו בכדור והגענו המון לרחבה והחמצנו הרבה הזדמנויות.
    עצם העובדה שגם בפיגור הרגשנו שאפשר לנצח מעידה לא מעט על האיכות של רפואה…

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקי, אז דקה 80. החילוף ההתקפי שאתה דיברת עליו(גורדנה על קלטינס) היה דקה 73.

לא הרגשתי שהגעתם במשחק הזה להרבה יותר הזדמנויות מאיתנו או שהגיע לכם לנצח יותר, גם בתקציר זה לא ניכר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. קשר שמאלי Member

אם העונה אתם מוגבלים, אז תחשוב כמה מוגבלים הייתם בעונה שעברה.. בקיץ שחררתם שחקן התקפה אחד וצירפתם לחלק הקדמי 2 זרים + את חמד. והבאתם את שמיר ואליאס . אמרנו לך בעונה שעברה שרוני לוי מוציא את המקסימום מהכלים שעומדים לרשותו.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הכלים שהוא העמיד לרשותו. רוני לוי אשם שזו הקבוצה שהוא בנה. בדיוק כמו ברדה שאשם שהוא עם הסגל המוגבל הזה.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. Raulito Madridista

הפועל באר שבע בקיץ 2021/22 צירפה יותר מדי שחקנים במהירות, מבלי ממש לחשוב. בכל מקרה, רוני לוי היה צריך להפוך מאז מקבוצה שמגרדת בקושי פלייאוף עליון - לקבוצת צמרת אמיתית. הפעם התחושה הייתה שייעשה צעד קדימה ברמת הסגל וזה ממש לא קרה. הסגנון השתפר ממש קצת. אליניב ברדה עדיין הולך על הנקודות החזקות מאוד אשתקד - המצבים הנייחים, יקבל קצת מתומר חמד ובינתיים דור מיכה. אותי הוא כן קצת מאכזב. מה שכן, ברדה מתמודד בשתי מסגרות, לרוני הייתה מנוחה, שבוע-שבוע.
    ב"ש הגיעה לקצת יותר מצבים אולי. היא כן נראתה כמו קבוצת כדורגל שיודעת מה היא רוצה מעצמה, אבל זה טבעי, ברור שהפועל רחוקה מלהיות כזו. לסמן את הנקודות הכי גרועות? המגן השמאלי בינתיים אבל בראש ובראשונה האמצע. הייתי מת להחזיר את שי אייזן. דן במשחקים האלה יכול להחזיק מעמד 70 דקות בלחץ. אגב, שוב אני אומר, גאנם כבש גול גדול והוא גם יכול לשמור על הכדור, הוא כן תרם מעט בניגוד לאוז'בולט עד לבעיטה שלו היפה ב-3:2. הפציעה של גאנם קצת פגעה בנו.