מחזור 7 בליגת העל: הקלאסיקו הגדול בטדי: משחק העונה הולך לצהובים, ב״ש ממשיכה ללהוט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏19/10/24.

?

משחק העונה ילך ל?

הסקר סגור ‏20/10/24.
  1. מכבי ת״א

50.0%
  2. מכבי חיפה

25.0%
  3. תיקו

25.0%
  1. alexshw Member

הקטע שכיוף ירד ביכולתו העונה. למכבי חיפה יש ירמאקוב ביד, שלפי מה שאומרים מצטיין באוקראינה. והוא יכול לשחק על תקן ישראלי. אז אולי גם לא כזה בונים על כיוף לעתיד.

2. oranfu Member

כיוף אכן לא יציב. הוא נע בין בינוני לבין שוער ליגה לאומית.
    איפה הוא ואיפה דבידוביץ' בחייאת.
    זה לא שפה ושם יש לו פאשלות ובין לבין הוא מראה פוטנציאל גדול. יש לו המון פאשלות, יש לו ליקויים ברורים והוא פשוט לא מספיק טוב.
    אולי יהיה בעתיד, לא יודע. באמת שאין לי שום דבר נגדו אבל כרגע הוא עולה לנו ביוקר וזה לא רציני ללכת לעוד עונה איתו כשוער הבכיר.

שי אוהב/ת את זה.
  3. G.B7 ירוק עולה

לפי דעתי כיוף עשה שדרוג מטורף ביחס לכיוף שפגשנו במשחקים הראשונים שלו, לא יודע כמה בשוק הישראלי יש שוערים עדיפים.
    יכול להיות שהוא עוד כמה זמן יהיה שוער טוב יותר, אבל את שכר הלימוד הזה אני מצפה שיעשה במקום אחר ולא במכבי חיפה.

שהביאו את סולטאני הייתי בטוח שזה יהיה על תקן שוער ראשון, כי העמדה הזו פשוט לא מספיק טובה אצלנו.

4. VAR Member

אם אתה חושב שההופעות שלו מול ויאריאל, פנאתינאייקוס ומכבי ת"א במשחק האחרון הן הופעות בטווח שבין בינוניות לשוער בלאומית, אז אין כל כך בסיס לדיון פה ובמצב כזה אני בהחלט חושב שיש לך משהו נגדו (או שאתה סתם מנסה להוכיח נקודה).
    שים לב לדיסוננס בין השורה הראשונה לשנייה שלך. אתה לא יודע עד כמה יש שוערים ישראלים טובים ממנו בשוק (ואתה צודק - אין) ושורה לאחר מכן אתה רוצה שהוא ישלם את שכר הלימוד במקום אחר. אתה מודע לכך שאתה בכל מקרה תהיה חייב מישהו שיעמוד לך בשער, כן? צעיר או מנוסה. אם אין שוערים ישראלים יותר טובים מכיוף בשוק אז על מה אנחנו מדברים פה בכלל?

את סולטני הביאו כשוער שני ואמרו את זה גם מפורשות. עצם העובדה שהוא מגיע למדינה זרה כדי לשמש שוער שני, כנראה אומר הכל לגבי עד כמה הוא מחזיק מעצמו בכלל שוער ברמה.

ואת השוער האוקראיני אתם מכירים אפילו פחות. מצטיין בפתיחת העונה, חחח. מה, אי אפשר למצוא חודשיים טובים של כיוף באמצע העונה שעברה?

Roma אוהב/ת את זה.
  5. G.B7 ירוק עולה

אז במצב כזה שווה לוותר על השוק הישראלי
    ולחפש שוער זר, זוהי עמדה מספיק חשובה בשביל לא להיות בינוני בה.
    אם עוד שנה שנתיים או חמש כיוף יהיה ברמה הדרושה אני הראשון שאשמח.

לא בדקתי את זה אבל מרגיש לי שמתחילת העונה שעברה קיבלנו יותר מידי גולים של שוער (ניצן+כיוף).
    כל שוער עושה טעויות, השאלה איזה, ובעיקר כמה.
    גם ג'וש כהן לא היה חף מטעויות בלשון המעטה ועדיין טענתי שהוא שוער נהדר לליגה שלנו פה.

6. oranfu Member

איזה הופעה היתה לו נגד מכבי ת"א?

אני לא יכול לבנות על שוער שיש לו יותר גולים באשמתו מהופעות טובות.
    שישתפשף במקום אחר.
    אין ישראלי אז שיביאו זר.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגול הפסול של פדראו התרגיל של חיפה הוא שהשחקן הרחוק ביותר דוחף בשתי ידיים שחקן של בית"ר לתוך הרחבה כדי לשבור את קו הנבדל, כמעט עבד. בטח תרגיל של שייזינגר, מעניין אם כאשר זה יעבוד הואר יידע להתערב.

* כמעט מיותר לציין שעמיחי ואפק התיירים לא שמו לב.

8. Butragueño מנהלים

אשמח שיוסיפו גם ל-VAR עבירות של עצירת מתפרצת כשהשחקן מושך את היד של התוקף בצורה אגרסיבית מדי. הגיע הזמן לתת על זה אדום ולא צהוב. כמות פריקות הכתף שראינו לאחרונה יכולה להעיד על זה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבין את הנקודה אבל זה סופר טריקי.

כמו שאני טוען שעבירות דחיפה קלות או הוצאה משיווי משקל של שחקן כשהוא באוויר מסוכנות באותה מידה.

אם יתנו על זה אדום ועל הסיטואציה שתארת אדום, אכן לא נראה את זה יותר קורה, אבל איך יראה הכדורגל אם חוקים כאלה יעברו?

יש הרבה מה לשפר, צריך לעשות את זה חכם.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלוריאן קיבל על פאול מהסוג הזה אדום בעונה שעברה למרות שהוא ממש הלך לקצה וכמעט הפך את לי און מזרחי לנכה.
    אפשר להקביל את זה לעבירה בלתי ספורטיבית כמו שיש בכדורסל, אבל לכו תדעו איך שופטים ידעו להתמודד עם תחום אפור כ"כ רחב.

11. VAR Member

ג'וש כהן גם כן חטף המון גולים מהסוג שכיוף ספג אתמול בשער השני. וגם משחק הגובה שלו היה די בעייתי (פחות מכיוף).

אם ניסיון העבר היה מראה על זרים שמשדרגים קבוצה בעמדה הזאת, הייתי מסכים. אבל כמה שוערים זרים טובים באמת נחתו כאן ב20 שנה האחרונות? אניימה ומי עוד? קאלה?

צריך להבין ששוער נשפט בעיקר על יציבות. הרבה שוערים דופקים מידי פעם משחק משוגע כמו שמשפתי (הבינוני) תפס נגד מכבי חיפה וכמו שכיוף תפס נגד ויאריאל עונה שעברה. רק מבודדים אתה יכול לצפות לעשות את זה על בסיס שבועי. והם משחקים ברמות הגבוהות. ההבדל בין כיוף לבין שוער מהטופ הוא הרבה הרבה יותר קטן מההבדל בין בלם ישראלי בכיר (רז שלמה נגיד) לבין בלמים כמו סק או ויטור או אמאדור שמגיעים לליגת העל כמעט מידי שנה.

תראה את יובנטוס למשל. החתימה שוער בן 27 עם עונת ניסיון אחת בסריה A להיות השוער הראשון שלה. אף אחד לא שמע עליו לפני כן חוץ מאלה שעוקבים אחרי הליגות הנמוכות באיטליה. אם כיוף היה נולד באיטליה הוא היה יכול להיות די גריגוריו עם קצת מזל.

רוצה לומר, זה לא מקרה ששוער ישראלי צעיר שמראה תקרה גבוהה עובר ישירות לבאיירן מינכן וקיצוני ישראלי (צעיר יותר) שמראה תקרה גבוהה מאוד צריך לעבור בבלגיה לפני כן וגם שם הוא בקושי מקבל דקות.

12. Butragueño מנהלים

כיוף וג'וש כהן זה אותו שיט. שוערים טובים ב1:1 ומאוד ערניים על קו השער (וגם לא רעים בפנדלים) אבל שיקול הדעת שלהם בעייתי והם מאוד חלמניים.

לא יכול יותר לשמוע על השוערים. מכבי תל אביב לקחה אליפות עם פאקינג משפתי, לקחנו אליפויות עם ג'וש כהן נער המקהלה. ההתעסקות הזו היא אוברייטד. אם נהיה מספיק טובים, גם שער באשמת השוער פעם ב2 משחקים יהיה זניח.

עוד נקודה - לכל חובבי ה433, אל תבנו על זה. בקרוב שונגו יחזור, והוא לא ירד לספסל, פדראו נהדר ואני לא רואה את סק מחכה על הספסל, מה שאומר שנמשיך עם 532.

VAR אוהב/ת את זה.
  13. oranfu Member

זאת לא הבעיה היחידה שלנו, אבל הוא עולה לנו בהמון שערים, זה לא רציני.
    אתמול אם הוא לא מקבל דרדלה מ-30 מטר אני לא משוכנע בכלל שבית"ר יוצאת עם נקודה מהמשחק כי השוויון שלהם הגיע משום מקום והפתאטיות בקרן גמרה אותנו.

14. VAR Member

כמה זה המון? תן מספר. מכבי חיפה ספגה 7 שערים העונה בליגה, כולם ב3 משחקים. כמה מהם על כיוף?

15. Sturridge Member

כשהייתה קבוצה מספיק טובה לקחנו אליפות גם עם דין דוד. לא תדבר יותר על חלוצים?

אפשר לבודד כל שחקן ולהגיד שאם מסביבו הכל היה מושלם אז היה בסדר. אבל כשהכל לא מושלם אז מותר להגיד שהיה טוב אם היה שוער שלא מחלק שער במשחק (או שני שערים במקרה של אתמול), כמו שמותר לצפות לחלוץ שלא מחטיא 9 מתוך 10 מצבים מול שוער.

oranfu אוהב/ת את זה.