מחזור 7 בליגת העל: הקלאסיקו הגדול בטדי: משחק העונה הולך לצהובים, ב״ש ממשיכה ללהוט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏19/10/24.

?

משחק העונה ילך ל?

הסקר סגור ‏20/10/24.
  1. מכבי ת״א

50.0%
  2. מכבי חיפה

25.0%
  3. תיקו

25.0%
  1. oranfu Member

אני לא יודע לזרוק מספר של שערים, אבל זה בבירור דו-ספרתי. בשנה ובמבה.
    לא זוכר את הגול הראשון של ריינה אבל 2 שערים באשמתו ב-7 מחזורים זה קצב של 10 שערים באשמתו בעונה.
    זה לא הוגן לשפוט לפי קנה מידה קטן, אבל כשלוקחים בחשבון גם את העונה שעברה...

זה גם יותר מזה.
    כשוער במכבי חיפה, הוא לא נדרש לספק המון הצלות כל משחק. הכי חשוב שהוא לא יספוג שערים קלים.
    הוא בטח לא שוער שמביא נקודות והוא הרבה (הרבה) יותר שוער שמפסיד לנו נקודות.
    הוא היה צריך להיות מושאל בעונות האלה לקבוצה קטנה יותר ולהשתפשף, להצטיין שם ולהראות שהוא חומר למכבי חיפה.
    ואני מחבב אותו, באמת. אבל זה פשוט לא מספיק טוב כרגע וזה עולה לנו ביוקר.

2. alexshw Member

אין שוער שהלך להשתפשף וחזר להיות שוער ראשון במכבי חיפה.

3. Butragueño מנהלים

אתה מחזק מאוד את מה שאני אומר.
    כשלקחנו 2 אליפויות עם דין דוד (שיש לי מליון ביקורות כלפיו) זה היה בשיטת משחק בה הקישור ההתקפי היה הקישור היוצר והמסיים. אבו פאני, אצילי, חזיזה, שרי ווילדסחוט/סבע התעלו על האימפוטנציה של דין דוד. אז בדיוק כמו עם כיוף, גם אם נספוג שער באשמתו פעם ב2/3 משחקים, הייתי מצפה שזה יהיה זניח ביחס לרמת הקבוצה שצריכה להפיק יותר שערי זכות. אני עדין לא נתקלתי בקבוצה שאיבדה אליפות רק בגלל השוער שלה.

בואו נגיד את זה אחרת, המשחק נגד בית"ר היה לא טוב, ולפי קצב המשחק, זה נראה שגם אם הוא לא היה סופג את 2 השערים האלו, היינו סופגים שערים אחרים. בית"ר הגיעה בקלות מדי לרחבה שלנו פעם אחר פעם.

4. Butragueño מנהלים

חוץ מגלזר אני לא חושב שהשאלנו שוער בעשור האחרון (מאז ימי אדרי ואלמדון שכאמור חוץ מ2/3 משחקים לא קיבלו דקות. אמיר אדרי שיחק בהפסד להפועל בעונת הקיזוז).

בכללי אין לנו חוש הבאת שוערים מי יודע מה. זה בסוף מסתכם בשוער פנוי/אחרי שיאו.
    שראנוב היה מאוד מאכזב. את סטויקו מאוד אהבתי אבל גם הוא קיבל ביקורות על חלמנות.
    בסופו של דבר השוערים ששיחקו אצלנו היו כאלה שבכלל הגיעו על כינור שני (לויטה, גלזר וג'וש כהן) או כאלו שבכלל לא הספיקו לסיים עונה כמו חיימוב.

5. alexshw Member

שראנוב היה חלש רק בעונה שלישית. נתן 2 עונות טובות.
    יותר התכוונתי אפילו לשוערי בית.

6. Sturridge Member

שוב, כל מה שאתה כותב על כיוף ועמדת השוער אני יכול לכתוב על חלוץ, שחקן כנף, בלם, מגן, קשר אחורי, קשר קדמי, יו ניים איט.

ואם אתה אפילו מסכים שזה נכון לדין דוד, אז גם חלוץ זו עמדה ״אוברייטד״? לא נדבר עליה? מה נשאר?

אתה יכול לטעון שלדעתך לשוער יש משקל נמוך יותר מעמדות אחרות על הצלחת הקבוצה, שלדעתך צריך לטפל בעמדות X, Y, Z לפני שנוגעים בשוער, אבל בסוף קבוצה זה שלם שמורכב גם משוער ומותר לנו לצפות שיתקנו ליקויים גם בחלק הזה.

עובדתית הפסדת בהפרש שער עם שני שערים באשמת שוער.
    טענות של ״זה היה קורה בכל מקרה״ הן לא רציניות, ושוב מהסיבה שאני יכול להפעיל את אותו היגיון על כל עמדה במגרש ולפתור כך מאחריות את כולם- דין דוד החטיא 17 מצבים בשבת? טוב היינו מפסידים בכל מקרה, ההגנה לא הייתה טובה.

בסוף עם חלוץ טוב ושוער טוב יש מצב שאתה עם עוד 4/6 נקודות עכשיו, עמדות אוברייטד או לא.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. alexshw Member

יכלנו לתפוס יום החמצות עם כל סגל באשר הוא. זה קורה. אין מה לעשות. אני יותר מוטרד מההפסד לבית"ר, מאשר למכבי ת"א. בסוף צריך להסתכל על איך ששיחקנו. מול בית"ר דווקא דינדה גילה קליניות לא רגילה בשבילו.

8. VAR Member

א. 10 שערים באשמתו בעונה נשמעת לי כמו עונה חלשה של קורטואה, ובינונית של יאן זומר. לשוער בליגת העל? נשמע כמו אחלה של שוער. אני ממש לא חושב שמשפתי הולך לתת עונה של פחות מזה (בטח אם אתה מכניס את השערים השני והשלישי תחת אותה הקטגוריה).
    ב. יש לך כרגע משבצת פנויה אחת של זר. וכפי שציינת קודם, אין לך מחליף לג׳אבר בקישור האחורי ודין דוד הוא החלוץ הראשון שלך. אתה שורף אותה על שוער? אתה באמת חושב שהפער בין כיוף למשפתי (אם יש כזה) גדול יותר מהפער בין דוד לזהבי/תורג׳מן/מדמון?

לתחושתי אם תעשה re-shuffle בין כל 14 השוערים בליגת העל (כך שבאופן אקראי השוער של טבריה יכול להיות השוער שלך, והשוער של הפועל ב"ש יכול להיות השוער של מכבי ת"א) אתה בקושי תרגיש הבדל.

לא סתם אף אחד לא שש לבזבז זר על העמדה הזאת. ההבדלים בין השוערים ברמות האלה הם מאוד מאוד קטנים.

9. oranfu Member

10 שערים באשמתו של השוער בעונה נשמע לך נמוך? אוקיי.

משפתי לא מעניין אותי, אני מדבר על העמדה אצלנו.
    אצלנו העמדה לא מספיק טובה.

כל בניית הסגל אצלנו נראית לי על הפנים, זאת ממש לא הבעיה היחידה שלנו.
    יש לנו 2 שחקנים שיכולים לתת מספרים בכל הסגל.
    יש לנו חלוץ אחד בכל הסגל, יש לנו מעט מאוד שחקנים מהירים בסגל, כל החלק הקדמי זה שחקנים שרוצים כדור לרגל (למעט דינדה), אין לנו קשר אחורי בסגל, אין לנו איום על השער מקו שני.
    כל זה עוד לפני שבכלל מדברים על האיכות (שעומדת בסימן שאלה) של השחקנים שהגיעו ובינתיים למעט פדראו הם כולם ירידה ברמה לעומת העונה שעברה.

10. VAR Member

לשוער בליגת העל כן, זה נשמע לי נמוך. בטח אם אתה מכניס שערים כמו השער השני שספג (זינוק מאוחר) לאותה קטגורית אשמה של השער השלישי (שבו יש לו אשמה ברורה). זו נשמעת לי כמו כמות שדיבו מרטינז סופג בעונה. אז אלא אם כן אתה מצפה שמכבי חיפה תתחרה באסטון וילה על שחקנים...

לדעתי אתה פשוט החלטת שנבנה סגל גרוע ולכן אתה נצמד לכל ניואנס שמחזק את הטענה שלך. שוער צעיר וחסר ניסיון שסופג שערים באשמתו (וואו, מי שמע על דבר כזה) זה easy money.

11. Butragueño מנהלים

שוב, כל מה שאתה כותב על כיוף ועמדת השוער אני יכול לכתוב על חלוץ, שחקן כנף, בלם, מגן, קשר אחורי, קשר קדמי, יו ניים איט.
    אבל העניין הוא שעל שוער יש ווליום גדול יותר כי זו עמדה שמכילה, לכל היותר, 1.5 אפשרויות בקבוצה, כששוער שלישי זה בדרך כלל על תקן שוער נוער/בן של מנהל האצטדיון. הוויכוח אם כיוף מתאים או לא הוא שונה בין הוויכוח אם נהואל מתאים או לא, כי במקום נהואל אפשר לעלות עם חזיזה/חג'ג'/רפאלוב או אפילו לשנות מערך. לכן אני טוען שהדיון על השוער הוא אוברייטד, כי אני לא חושב שהפער בין רמת השוערים בליגת העל מורגש (להוציא את לויטה).

ואם אתה אפילו מסכים שזה נכון לדין דוד, אז גם חלוץ זו עמדה ״אוברייטד״? לא נדבר עליה? מה נשאר?
    עובדתית למכבי חיפה היא לא אוברייטד, ההשתתפות של חלוץ במכבי חיפה במשחק היא הרבה יותר גדולה מההשתתפות של שוער. לכן סדר הגודל שונה, וחלוץ משפיע הרבה יותר על מכבי חיפה מאשר שוער.
    השוער השני של ברצלונה הוא ברמה בינונית מינוס של הליגה הספרדית, ושנה שעברה ספג שערים מביכים מאוד, אתה מרגיש הבדל בקבוצה בינו לבין השוער השני/שלישי הכי טוב בעולם שאותו הוא החליף?
    אז לפני שנצא למסע השוואות - אני מצפה לאותה רמת דומיננטיות שיש לברצלונה בליגה הספרדית למכבי חיפה וליגת העל.
    אם הייתי אוהד מ.ס אשדוד הייתי עושה חרם על הקבוצה אם לא היו מחליפים לי את אריאל הרוש, כי עבור קבוצה כזו, לשוער יש משקל הרבה יותר גבוה.

אתה יכול לטעון שלדעתך לשוער יש משקל נמוך יותר מעמדות אחרות על הצלחת הקבוצה, שלדעתך צריך לטפל בעמדות X, Y, Z לפני שנוגעים בשוער, אבל בסוף קבוצה זה שלם שמורכב גם משוער ומותר לנו לצפות שיתקנו ליקויים גם בחלק הזה.
    מותר לכם לצפות שיתקנו ליקויים. אני לא צוחק/מבקר את מי שטוען כך (גם אני טענתי כך באמצע עונה קודמת). אני רק נותן את דעתי.

עובדתית הפסדת בהפרש שער עם שני שערים באשמת שוער.
    טענות של ״זה היה קורה בכל מקרה״ הן לא רציניות, ושוב מהסיבה שאני יכול להפעיל את אותו היגיון על כל עמדה במגרש ולפתור כך מאחריות את כולם- דין דוד החטיא 17 מצבים בשבת? טוב היינו מפסידים בכל מקרה, ההגנה לא הייתה טובה.

אני לא טוען שהיינו מפסידים בכל מקרה. טענתי שהיינו עלולים לספוג שערים בכל מקרה (כלומר אני לא מוריד מהפרק את זה שהבקענו רק 2 שערים). בית"ר הייתה במומנטום, הגיע לרחבה שלנו בקלות, ולכן אני חושב שהיינו סופגים בכל מקרה. אם בהפסד לבית"ר היה רשום בסטטיסטיקה שיש לדין דוד 10 החמצות מול שוער, לסבע עוד 5 ושהחטאנו פנדל, אז הייתי אומר שחבל על הטעויות של כיוף, כי המשחק היה בשליטתנו, וזה עלה לנו בנקודות. עדין לא הייתי רושם אובדן אליפות על שמו, אבל הייתי מבין את הבאסה. אבל בפועל בית"ר שלטה יותר בכדורגל, הגיעה ליותר בעיטות לשער, יותר בעיטות למסגרת, הייתה סביב הרחבה שלנו יותר זמן ואת זה חייבים לתקן הרבה הרבה לפני שמתקנים שוער.

נערך לאחרונה ב: ‏24/10/24