ואתה מצפה שהלמס אחרי פציעה של חצי שנה יחזור מיד להפציץ? מה עוד שדרדיוק עד עכשיו נראה כחלוץ לא רע, אבל לא מעבר לזה. כמו שאמרתי יש להם קבוצה טובה, אבל עדיין לדעתי חסר להם הגרוש ללירה. השחקן המשמועותי שלהם פרט לרולפס הוא רנאטו אגוסטו, אם זה יתחיל לפרוע שטרות לבאייר יהיה את הסגל השני בטיבו בליגה אחרי ההייפ של פ.צ. הוליווד. מה שעומד בדרכם הוא המנג'ר שלהם, מעניין מתי יבינו את זה בלברקוזן.
לא לא, איש הלאמה הוא לא הבעיה שלהם ומעולם לא היה, האם הוא היה המנג´ר שלהם כשדאום פיספס את האליפות ברגע האחרון? או שהפסידו בגמר הצ´מפיונס? אם כבר אתה מחפש רוח לוזרית אז זה באלאק שהיה הקפטן באותה תקופה, הלאמה האנושית לא שייך, תסתכל איזה רכש מצויין הוא עשה בשנים האחרונות מאז שהוא נכנס לתפקיד אחרי שכל התותחים הגדולים עזבו,הוא האיש שהביא את פרידריך, רולפס, ברנטה, שחקנים שהיו כלום ושומשום בקבוצות מסכנות כמו אאכן מיינץ או סנט גאלן ותחתיו הם הפכו לשחקני בונדסליגה מצוינים ושחקני נבחרת בארצם, או קיסלינג,וידאל והלמס,רוצה עוד? בבקשה, אוגסטו, קרוס, ברברז היפייה,דרדיוק, בנדר וסליחה אם שכחתי מישהו, זה הכל איש הלאמה ולא אחר שאחראי עליהם, מה הוא אשם שהם קבוצה נאיבית בלי אופי וחסרת יציבות שלא מסוגלת לזכות בתואר מסכן? הם היו ככה לפניו וזה לא היה התפקיד שלו לשנות את האופי של המועדון אלא להביא את השחקנים הכי טובים במסגרת תקציבית מאוד נמוכה, אפילו אלופס שנחשב לסוג של קוסם לא הצליח להביא כל כך הרבה כשרון לברמן כמו שהלאמה הצליח בבאייר, מה שהמאמנים תחתיו עשו זה כבר משהו אחר, זה לא שעמדו לו מוריניו קאפלו והידניק בתור לאימון בבאייר, אחרי עיי החורבות שהשאיר קלמונד עם קבוצה לפני פשיטת רגל הלאמה עשה את מלאכתו על הצד הטוב ביותר. ובכלל, אני לא מבין למה אני צריך להגן עליו, אני אפילו לא אוהב אותו באופן מיוחד,אבל אתה יורד עליו כל פעם בלי קשר לכלום, אתה לא צריך לאהוב בנאדם כדי לראות שהוא עושה אחלה עבודה בבאייר במסגרת האפשרויות הדי מוגבלות יש לומר שיש לו שם. רד ממנו כבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
יש (או יותר נכון, היה) מקום לביקורת על פלר, אבל כרגע נראה כאילו הוא קצת למד והשתפר. הבאתו של סקיבה (מאמן פחות מחלש) ויותר מזה, ההתעקשות להישאר איתו לאורך יותר מידי זמן היא פאול של פלר. גם מה שהיה עם לבאדיה בעונה שעברה זה פאול של פלר. מצד שני הבאתם של לבאדיה ואח"כ של היינקס הן הצלחות נהדרות (קשה להאשים את הקבוצה ב"הישג" של עונה שעברה כי היא היתה קבוצת הבית הכי טובה ואת הסיבוב השני כולו נאלצה לשחק מחוץ לבית) שאולי יכולות להראות שהאיש למד ולומד. לגבי השחקנים שבאו - כמו שיש טובים שבאו יש גם לא מעט פלופים שבאו, ובכל מקרה אני מאוד מקווה שהאחראים היותר גדולים על מי בא ומי הלך זה המאמנים ולא פלר.
אני לא חושב שיש מצב שהמאמנים אחראים על השחקנים שרשמתי למעלה מהסיבה הפשוטה, בתקופה של הלאמה התחלפו כבר משהו כמו 5 מאמנים שמן הסתם לכל אחד קו וטעם טיפה שונה בשחקנים אבל שים לב שהשחקנים שהגיעו עונים לקו מחשבה זהה, זאת אומרת, אותו הבנאדם הביא אותם, וזה יכול להיות רק הלאמה, בצד אחד יש לך המבוגרים האחראים לפני הפרישה כמו ברברז והיפייה שבאו לתרום בעיקר מנסיונם העשיר לחבורת הילדודס המוכשרת שהלאמה מביא שם מדי שנה, זה תמיד שחקן צעיר שניה לפני הפריצה הגדולה, אם תסתכל על קרוס, בנדר, הלמס קיסלינג, דרדיוק,אוגוסטו, זה כולם שחקנים שהגיעו באותה נקודה בקריירה שלהם לבאיייר: על תקן הכשרון הצעיר המבטיח אבל העדיין לא ממומש, העובדה שהכשרון של השחקנים האלה יוצא בצורה פנטסטית בבאייר מוכיח לדעתי שהלאמה עשה עבודה מצויינת בקטע הזה לפחות, על הקטע של המאמנים בהחלט אפשר להתווכח אבל היי, זה לא שאולי הונס למשל גם תמיד פוגע בבחירת המאמנים שלו, והוא כבר 30 שנה בביזנס הזה, הלאמה אולי 5 גג, הוא עדיין לומד משתפר ורואים תוצאות בשטח כל הזמן, את הקבוצה המפורקת האפורה לפני פשיטת רגל שהשאיר לו קלמונד הנוכל הוא בנה כמעט מאפס עד לאיפה שהיא היום וכל זאת בלי שום רק או ניסיון בתחום הניהול המקצועי לפני זה, עם כל הביקורת שיש עליו, אני לא חושב שלנוכח הנסיבות שכרגע דיברתי עליהם אפשר היה לבצע עבודה טובה יותר ממה שהוא עשה שם.
כמה כיף שיש קצת זמן לראות קבוצות אחרות, אך כמה חבל שכך זה נראה. במחצית יש לנו רק 1-0 לברמן כאשר זאת מניעה כדור עם עצמה כאילו שהם משחקים מול קבוצה בליגה שלישית. שטוטגארט ללא השראה ורצון בכלל להחזיק בכדור אצלם בבית, לשלוט במשחק ולנסות ולהאמין בעצמם. רצוי שיעלו למחצית השניה עם רצון לנצח ואש בעיניים, כי זה לירוק לקהל שלהם בפנים. פשוט זילזול לשמה, הם לא מזיזים ת'תחת. בברמן פרינגס מנהל את המשחק מאחור בצורה די מרשימה, אומנם כבד והגיל מורגש, אבל במקומות מסויימים הוא גם השתבח עם השנים. אולי עם עוד קשר אחורי כמו שיוגי מתכנן מול רוסיה זה יהיה הדבר הנכון (יחד עם רולפס, כמו ביורו).
ואולי עכשיו אתה תבין עם מה אני צריך להתמודד בחודש וחצי האחרון. הקבוצה הזאת לא שווה גרוש כרגע. כואב אבל אמיתי. לא יודע מה באבל עושה או האם הוא מבין לאיזה מצב הקבוצה הגיעה, אבל לא שמים לב לשום שינוי. הקבוצה הזאת כבוייה. מעניין שהקשר הכי טוב שלו יובש עד היום על הספסל בעוד ליצנים כמו הילברט, גבהארט והיצלספרגר משחקים. חבל שיש לנו רק אלסון אחד בקבוצה, כי אז אולי היה קשה לבאבל להתעלם ממנו.
באמא'שלי, מה זה השטויות האלה? מה בדיוק עובר לבאבל בראש? באמת הוא מאמין שאפשר לשחק ולהיות בצמרת עם שחקנים כמו שיבר וואלך? כשאת הקישור משלימים השחקנים הכישרוניים אבל לא התקפיים קדירה הילברט והיצלפסרגר? בשביל מה הוציאו כל כך הרבה כסף על פרוגבנייק (לא שהוא היה כזה גדול בנתיים העונה, אבל דיחלק, יוליאן שיבר?) או על קוזמנוביץ'? מה, יש עודף כסף בשטוטגרט. ההגנה של הקבוצה קטסטרופה, במיוחד במרכז ההגנה, אז דווקא טסקי מאבד את המקום? לא החור המהלך דלפייר? התפללתי בשביל שטוטגרט שהוא יורחק. ככה שאולי עם כמה משחקים בחוץ ההגנה תתיצב, אבל אין להם את המזל הזה. בגרמניה הציונים הולכים מציון 1 שזה וולטקלאסה עד ציון 6 שזה "לא הרוויח את הכסף שלו" היום לפרינגס מגיע ציון 6. ולא בגלל שהוא היה רע. פשוט לא היה לו מה לעשות על המגרש. שטוטגרט היו כל כך רפויים שזה אולי היה המשחק הקל בקריירה שלו. ופתאום פריץ ופאסנן נראים כמו לאם. כל אחד בצד שלו. וכמה שנאלדו השתדל וניסה לעזור זה לא הלך לו. פשוט לא היה מי שיקח בשטוטגרט את העזרה וישתמש בה. יכול להיות שבאבל לא באמת מאמן טוב ושטוטגרט היא אותה שטוטגרט של שנה שעברה רק שהשנה אין לה את גומז שיתן בכל משחק את הגול המושיע שלו? אני עדיין מסרב להאמין. מצד שני, כבר שבועיים שאני רואה את ברמן משחקת (בערך 4 משחקים) ואני פשוט מחייך לראות את מארין. איזה תענוג. הוא נראה כמו הילד מכיתה ו' שהילדים מי"ב הזמינו אותו לשחק כי היה חסר להם שחקן והוא פשוט מקרקס את כולם. כל הכבוד לילד הזה. פשוט תענוג כל פעולה שלו. וכיף לראות גם את אוזיל חוזר לעצמו.
מה עבר על השוער המחליף של הרטה ברלין? אני רוצה להדגיש שלא מדובר בהילוך חוזר של אותו השער. http://www.youtube.com/watch?v=rikunvdxgH8...player_embedded
*שוער הזוי, הקבוצה עוד יותר הזוייה. אם חשבתי עוד להאמין קצת בהרטה אחרי שהוליכה אתמול 1-0, כעת אני מבין שהעונה- אין מה לבנות עליה... *עוד משהו שרציתי לציין: מתחילת העונה, ולקראת המונדיאל שיבוא עלינו לטובה בקיץ הבא, אני עוקב אחרי הסגל של המנשאפט, הפרוס לו בקבוצות האירופאיות השונות, כדי לדעת באיזה כושר כל אחד בא לטורניר החשוב מכולם. לכן, טוב לי לראות שחקנים כמו באלאק, רולפס, מארין, אוזיל, טרוכובסקי ולאם משחקים טוב. מנגד, אני מאוכזב ומודאג ממצבם של החלוצים (קלוזה, גומז, קוראני, קקאו . . .). לדעתי, אם עד עכשיו חשבנו שההגנה היא נקודת התורפה, צריך להתחיל לחשוב גם על עמדות החלוצים. הקישור נראה בסדר גמור.
עמדת החלוצים בנבחרת היוותה מכשול עוד ביורו האחרון. אם אתה זוכר, גומז היה חלש מתמיד ולא פגע לכל אורך הטורניר. גם קלוזה לא היה במיטבו ודווקא פודולסקי היה עם טורניר לא רע בכלל. אמנם כבש רק שלושה שערים בשני משחקי הפתיחה אך בכל זאת נתן טורניר לא רע. יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם גם מיכולתם בליגה. קלוזה נוטה להיפצע רבות ובגיל 32 אי אפשר להבטיח שהוא "מניה בטוחה" כמו שהיה לפני שמונה שנים במונדיאל 2002. גומז של באיירן יותר מזכיר את גומז של היורו האחרון מאשר את הגומז של שטוטגארט בכבדות, בעייפות ובמקבץ השערים היחסית נמוך שלו העונה. גם פודולסקי לא ממש השחקן הכי מדהים בסגל הלאומי. אם אחרי המונדיאל כולם קיוו שהוא יהפוך לווין רוני של גרמניה החזרה שלו לקלן מעידה שגם כאן אין על מי לסמוך. מה שיותר מדאיג אותי מהמונדיאל הוא יום שבת הקרוב. הנבחרת יוצאת למשחק חוץ קשה מאוד ברוסיה. הרוסים הם נבחרת לא רעה בכלל שגם בגרמניה לא עשו לנו חיים קלים. במידה והם מנצחים אנחנו נשלחים לפלייאוף- דבר שאינו מבטיח כלל את העפלתנו למונדיאל. בפלייאוף אפשר לפגוש נבחרת דוגמת צרפת ואז אנחנו יכולים לראות את המונדיאל הקרוב מהטלוויזיה.
דרובני פצוע. הוא השוער השני שהגיע ממחלקת הנוער. הם גם בגלל זה הביאו את טימו אוקס שגם לא בדיוק היה חומת ברלין. הילד הזה עשה טעויות של ליצן, אבל אני עדיין חושב שהוא שוער מוכשר שאסור לקבור אותו. לצערי התיקשורת כבר הורידה לו את הביטחון לריצפה. חבל ד"א נדב, טסקי היה פצוע ובגלל זה הוא לא פתח. ודלפייר אומנם לא בשיאו אבל מה שאתה מצייר כאן זה קצת מוגזם. במיוחד שכל הקבוצה ממש על הפנים. ולמרות הרצון הטוב ולמרות שאני נגד פיטורי מאמנים לפני מיצוי, אני חושב שאין מנוס מלתת את האשמה לבאבל. שיטת הרוטציה שלו הוציאה לקבוצה את האוויר. שחקנים שהיו בפורמה ונתנו משחקים טובים, הוחלפו אחרי משחק טוב ואיבדו את הפורמה שלהם. לאף אחד כבר לא ממש ברור מה איתו מה שמשפיע על הביטחון והקבוצה המוכשרת הזאת פשוט מאבדת כיוון דרך הרוטציה. לגבי יוליאן שיבר, לא יודע למה דווקא אותו הזכרת, אחת מנ"ק האור היחידות של שטוטגארט השנה. ולהמאן, אחח להמאן, מה יהיה איתו ?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
נכון. אחרי זה ראיתי שטסקי לא היה כשיר במאה אחוז. אז באמת בקטע הזה אפשר להוריד את האשמה מבאבל. אבל בעניין דלפייר. בכל משחק הוא יותר חלש מהמשחק הקודם. עבירות מטופשות, במקומות מטופשים, מפסיד דו קרבות, עושה טעויות חמורות ונמצא במקומות שלא צריך. דווקא הוא היה צריך להיכנס לרוטציה. זה בדיוק מראה לך את המצב העגום שלכם - יוליאן שיבר, אחת מנקודות האור שלכם העונה. כמו שהוא נראה, אין לו מקום אפילו בפרייבורג, בטח לא חלוץ פותח בשטוטגרט. לצערי, אני לא זוכר שראיתי יותר מידי פעמים את קקאו ופרוגבנייק משחקים ביחד. אולי הם מתאימים?
אתה טועה, במידה ורוסיה תנצח, גרמניה אמנם תסיים ככל הנראה שנייה בבית, אבל (!) גרמניה תהיה הסגנית עם הניקוד הטוב ביותר מבין כל הסגניות ולכן ההעפלה שלה תהיה אוטומטית... אם תשים לב, לפי הארגון של פיפ"א, הסגנית הטובה ביותר מבין כל הבתים מעפילה ללא צורך בשלב הצלבה...
הטעות כאן היא שלך ידידי. למונדיאל יעלו 13 נבחרות אירופאיות. כמובן תשע אלופות הבתים. אליהם תצטרפנה הקבוצות שינצחו במשחקי הפלייאוף. מכיוון שיש תשע סגניות וכאמור נותרו רק ארבעה מקומות פנויים לטורניר עושים טבלה בין תשע הסגניות כאשר זו שהמאזן שלה הגרוע ביותר מבין הסגניות לא נכנסת אפילו להגרלת הפלייאוף. משמע, שמונה הסגניות עם המאזן הטוב ביותר יוגרלו זו בזו ולכן מפגש עם נבחרת כדוגמת צרפת כבר בפלייאוף הוא מאוד ריאלי. נדב, גם לי צורם הזלזול שלך ביוליאן שיבר. בסך הכל שחקן צעיר ומבטיח שנכנס לנעליו הגדולות של שחקן כמו מריו גומז, מה גם שהוא צריך לשחק עם שחקנים כמו פרוגבנייק שעד כה לא מספקים את הסחורה. בהחלט אחת מנקודות האור של שטוטגארט העונה(לטוב ולרע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx )