מח' 33: סיטי נגד ארסנל - קרב על כל הקופה. טוטנהאם תנסה לעצור את המפולת מול השדים.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/4/23.

1. k_700 Member

שנים מנצ׳סטר סיטי לוקחת את הטורניר הזה, שנים.
    זניח לא זניח זה תואר באנגליה עם גמר בוומבלי וזה לקבוצה שכמעט ולא זכתה בשום תואר בעשור האחרון ושחקנים שהיו צריכים לשמוע רק לפני כמה חודשים שהם כולם צריכים לעוף מהמועדון ושהם בלתי ניתנים לאימון.

אגב, שנה אחת אחורה ליברפול וצ׳לסי בגמר המפעל הזה. כשבחצי מחכות שתי קבוצות שנאבקו על הטופ 4 באותה עונה(טוטנהאם וארסנל). לא נראה שהקבוצות הגדולות ממש שמות זין על המפעל הזה. כשיש אפשרות לקחת תואר, בטח כזה שמגיע בפברואר ונותן עוד שקט ואשראי למאמן חדש במערכת, הולכים על זה.

2. k_700 Member

ידעתי שזה יגיע.
    ובכן,
    נתחיל ממוריניו. הוא קיבל תקציב שעמד רק מול סיטי באותו קיץ. בסוכניות ההימורים חשבו שנאבק על אליפות.
    הפער התקציבי שלו על שאר הקבוצות בליגה שהן לא סיטי היה גדול.
    בפועל לא נאבק על אליפות לשניה, סיים מקום 2 עם סגל שהיה צריך להאבק על אליפות וזה גם לא היה הקיץ הראשון שהושקיעו לו בקיץ סכומים גבוהים... הכדורגל שלו היה לא קיים. כדורגל מדכא, ההגנה מחורבנת, ההתקפה לא קיימת.
    הכל שם התבססות על פעולות אישיות ודיכוי מעט השחקנים שהיו לו כשרון בסגל. שום דבר טוב לא היה אפשר לקחת מהתקופה שלו.

נעבור לסולשאייר.
    בעונה שסיים שני, ליברפול ספגה את אותה עונת פציעות מפורסמת, בצ׳לסי היה את הפיצוץ עם לאמפרד בקדנציה הראשונה.
    וגם לסולשאייר היה אינסוף כשרון התקפי והקבוצה פשוט נחה במקום השני בלי תחרות. בגביעים עפנו ברבע ובחצי ובאלופות? נתנו לסביצר לרקוד לנו על הפרצוף ולבאקשיר להשפיל אותנו. זוכר את העונה ההיא? סיימנו מקום 3 בשלב הבתים.
    כל זה מלווה בכדורגל לא חכם שמבוסס על הגאונות של ברונו והכשרון של גרינווד(הלוואי היה לטן האח שחקן ברמה שלו בימין) וראשפורד אההה והיה אחד- הארי מגווייר שמו, שהגיע במלא כסף שאף פעם לא הצדיק אבל נתן עוד עונה לא רעה בהגנה(העונה הראשונה שלו הייתה מצוינת).
    לא היה שום דבר לקחת מהעונה הראשונה המלאה שלו. לא ברמת הכדורגל, לא בציפיה להמשך.
    הבן אדם התלהב אז ממרכז הקישור שהיה לו(מאטיץ׳, פרד, מקטומיני).
    לפחות המאמן הנוכחי יודע מהקיץ לספר לי מה העמדות שחייבות חיזוק, זה כבר כיוון שלא הכרתי בעשור הזה.

טן האח רץ במקביל בכל המפעלים, העונה היא עונה עם מונדיאל מה שהפך את החיים שלו להרבה יותר קשים כי מהרגע שחזרנו הקבוצה משחקת 3 משחקים בשבוע באופן קבוע.
    ברוב המוחלט של העונה הזאת הוא ניהל את הסגל בצורה מופתית, הכין את השחקנים נכון והעמיד אותם טוב.
    וכל זה כשכמעט שלושה חודשים אין לו את אריקסן ולפרקים לא היה לו גם את קאסמירו ועכשיו אין לו את שני הבלמים שלו.

כמו שאמיר כתב, העייפות הצטברה וניכרת טוב בחודש האחרון. זה קצת מעייף לקשר כל איזה מחצית לא טובה להפסד ההוא מול ליברפול שקרה בתחילת מרץ ומאז הקבוצה שיחקה מספר דו ספרתי של משחקים. ידענו כולם שהסגל הזה מוגבל מאוד, קצר כי מה לעשות אי אפשר לתקן הכל בקיץ אחד או ב2 חלונות העברות. זה המצב. מזכיר לך שהקבוצה שיחקה 120 דקות לפני חמישה ימים בגביע ו17 משחקים יותר מטוטנהאם העונה. לנוכח התנאים האלה הוא עשה כמעט את המקסימום וכן זה הרבה הרבה יותר מרשים מהעונות הראשונות של מוריניו וסולשאייר.
    אתה מבין איזה כדורגל הוא מנסה לשחק, אתה מבין איזה שחקנים הוא רוצה לשמור ובעיקר לאיזה שחקני רכש הוא מכוון כתלות בסגנון שלו.
    אתה מבין גם ממי הוא לא מחזיק בכלל שזה לא פחות מעיד על הכיוון החיובי.

בסוף צריך לזכור.
    את הסגל הזה שלו דירגו איפשהו בין מקום 6 ל7 בתחילת העונה.
    התקציב העברות שקיבל היה גבוה אבל לא חריג. ארסנל מוציאה מלא כבר כמה עונות, ליברפול לא מוציאה מלא אבל זו ליברפול שמסוגלת לשים 100 מליון אירו על שחקן, טוטנהאם בסוף הציפה את הסגל במספר גדול יותר של שחקנים והתקרבה מאוד בתקציב אחרי החלון של ינואר, צ׳לסי הוציאה 600 מליון, סיטי- כרגיל קונה מכל הבא ליד(כולל חלוץ מדורטמונד עם סעיף שחרור של 60 מליון שעלה לה בסוף כמעט 200 מליון).
    כלומר זו לא יונייטד של 2017 שמבזבזת רק כמו סיטי ושתיהן בליגה משלהן בהוצאות. יש פה 6 קבוצות שבזבזו בנסיון לחזק את עצמן כמה שאפשר.

לא יודע להגיד לך אם שנה הבאה זו השנה שחייבים לקחת אליפות וכל דבר פרט לאליפות הוא כשלון.
    כמו שאני רואה את הסגל שלי היום, הוא פחות עמוק משל צ׳לסי, אני לא בטוח שהוא יותר עמוק משל טוטנהאם.
    הוא פחות עמוק משל ארסנל וסיטי ואין לי חלק התקפי כמו שיש לליברפול(גם אחרי הקיץ הקרוב לא נגיע לשם).
    צריך לראות מה כל אחת מהקבוצות האלה עושות.
    אם ארסנל מוסיפה איזה ראמוס להתקפה שלה וקאייסדו לקישור אני יכול להגיד שהעונה הבאה אני חייב לקחת אליפות, אחרת זה כשלון גדול? לא חושב.
    שנה הבאה כן צריך להגיע למצב שאתה מתחזק במטרה להתקדם עוד שלב ואולי להאבק על אליפות באמת ברוב העונה, תוך כדי התמודדות עם צ׳מפיונס(בצורה יותר מכובדת ממה שעשו מוריניו וסולשאייר במפעל).

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/23
    DaveTheSave אוהב/ת את זה.
  3. Raulito Madridista

צוינו כאן עונות קודמות שהתפתחו "מוזר" באנגליה ומה עם העונה הנוכחית? ההתרסקות של ליברפול ענקית באותה המידה כמו אז ומה נגיד על צ'לסי? אז היו גם דברים טובים שהסתדרו ועזרו לאריק טן האח שאף אחד לא אמר שהוא לא העמיד את הקבוצה בדרך הנכונה. טוטנהאם הוכיחה בתבוסה לניוקאסל ובעוד פישולים - שהיא רעש וצלצולים. בסיכומו של עניין כשבאים לסכם עונה, כן גביע הליגה או לא גביע הליגה זה לא מה שמכריע לדעתי לפחות. הגמר נגד מנצ'סטר סיטי למשל? אם יונייטד תנצח זו הצלחה כבירה.

אני בכלל לא מדבר על מוריניו. לא אני העליתי את שמו. אגב זה לא חשוב כמה משחקים עברו מאז ליברפול וה-7:0 ההוא. השאלה היא כמה משחקים קשים היו מאז ליברפול. שוב אזכיר, סביליה בעונה איומה.

4. k_700 Member

יש ספק בכלל שהיום הליגה הרבה יותר חזקה בעומק שלהם מ2018 ו2020?

אז היה לך ניוקאסל? היה לך מועדון כדורגל שבזבז למעלה מ500 מליון פאונד בשתי חלונות?
    טוטנהאם התחילה את העונה הזאת עם קונטה ותקציב שכמעט שווה לתקציב של מנצ׳סטר יונייטד.

בקיץ 2017 מוריניו קיבל תקציב עתק ושאר המועדונים בליגה יכלו רק לקנא.
    ליברפול הייתה בתחילת הסייקל שלה וגם רצה בצ׳מפיונס, משלב מסויים כשסיטי בהפרש עצום הליגה לא הדאיגה אותם.

ארסנל הייתה סתם קבוצה אז, צ׳לסי קבוצה זקנה. ואני אפילו לא מדבר על קבוצות ״מחוץ לטופ 6״ כמו ברייטון, וילה, ווסטהאם שדגו כשרונות גדולים מאוד וסגרו בעצמן את הפערים מקבוצות בטופ 4.

הליגה היום הרבה יותר עמוקה, בטח עם הכניסה של ניוקאסל.
    ולכן להשיג היום טופ 4 הרבה יותר קשה.

5. SoD Member

וגם בלי קשר לכמה קשה זה להשיג טופ פור, בסוף מספרים זה לא הכל ומאותה סיבה שהיה ברור שאת מוריניו וסולשיאר צריך לפטר פרור שאח עושה עבודה מדהימה שאף אחד לא עשה בעשור האחרון.

כשמוריניו וסולשיאר סיימו במקום השני, זה היה נראה בעיקר כמו מזל. היה ברור שהקבוצה בדרך לשום מקום ושקבוצה רצינית תנגב איתנו את הרצפה ומה שיש לנו להציע זה בונקר עם שער מקרי.
    אצל האח השנה, אנחנו רואים שבהרכב המלא שלה יונייטד היא איום משמעותי על כל קבוצה באירופה. הקבוצה אכן לא יציבה, בעיקר בגלל עונה סופר ארוכה וסגל סופר קצר שבו רוב המחליפים הם שחקנים ברמה של קבוצת תחתית ובגלל שחסר מאוד חלוץ, אבל ביחס לתנאים יש פה עונה נהדרת שאם באמת תסתיים עם מקום בליגת האלופות תאפשר לו לבנות לעתיד. נראה בעונה הבאה האם הקבוצה מצליחה לקחת צעד קדימה, כלומר להאבק על האליפות ולהגיע לפחות לרבע של ליגת האלופות.

6. k_700 Member

לא יודע אח זה מזל.
    אצל מוריניו מפברואר התרכזו רק בלסיים מקום 2.
    את ליברפול עניינה ליגת אלופות ושאר המתחרות היו בינוניות.

אצל סולשאייר המצב לא היה הרבה שונה אחרי שעפת בסוף נובמבר משלב הבתים באלופות בבית עם באשקשיר.

תתן לטן האח להתרכז רק במפעל אחד מנובמבר והיית כנראה במצב קצת יותר טוב בליגה שהיא הרבה יותר עמוקה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתחילת העונה, רוב האוהדים היו מגדירים מקום ברביעייה הראשונה וזכייה בתואר כלשהו כעונה מוצלחת. אחד הדברים קרה, השני בדרך (ואנחנו גם בגמר הגביע). לכן העונה הזו היא בהחלט הצלחה עבור מי שמכיר את המועדון לעומק וידע עם מה אנחנו נכנסים - ועם מה אנחנו לא נכנסים - לעונה הזו.

אגב, מבדיקה, יונייטד עלתה לגמרי בהרכבים חלקיים בסיבובים הראשונים בגביע הליגה העונה, כך שלא היה כאן משהו יוצא דופן מהבחינה הזו.

אני לא חושב שמנפחים את טן האח יותר מדי. אולי אנשים חושבים שאם מדובר במועדון כמו מנצ'סטר יונייטד, הרף למאמן שעושה עבודה טובה צריך להיות גבוה יותר. למרבה הצער, זה פשוט לא היה המצב של המועדון בקיץ 2022 אחרי שנים של עבודת ניהול מקצועי ואימון ממש גרועה. הרף הראשוני המציאותי היה נמוך.

ולגבי מה שקרה נגד סביליה או טוטנהאם - מה שיכריע בסופו של דבר את העונה הזו ואת העבודה של טן האח זה המכלול, שעומד להתפרש על פני כ-60 משחקים. לא אירוע נקודתי במשחק זה או אחר. לאבד 0:2 בווייט הארט ליין נגד טוטנהאם לא משהו? וואלה, קרה ליונייטד עם פרגוסון - בעונה שנגמרה בטרבל. שיט האפנס.

SoD אוהב/ת את זה.
  8. Raulito Madridista

כן המשחק נגד טוטנהאם לא כזה חשוב בהסתכלות הכללית, המשחק נגד סביליה הרבה יותר. ההדחה מאירופה היא כישלון, אבל שכל אחד יישאר בעמדתו, זה בסדר. אני מסכים עם הקביעה של 60 משחקים, ומבחינתי גביע הליגה הוא סתם משחק. רק אל תוציאו תמונה שאריק טן האח ממש יצר מים מהסלע. זו הייתה החלטה שלו ללכת עם המועדון או לדרוש את אנתוני בקרוב למאה מיליון יורו למשל, אפשר היה להביא שני שחקנים במחיר הזה. יש למנצ'סטר יונייטד הרכב בסדר גמור, לגבי הסגל זה כבר עניין אחר. זה לא שלא היו בכלל כלים להצלחה. קאסמירו והשובע שלו בריאל מדריד זה כמו מתנה משמיים. בכיוון של 'מים מהסלע' הייתי יותר מצביע על ארסנל ומיקל ארטטה. יותר מרשים אותי.

9. k_700 Member

ארטטה כמעט 4 עונות בפרוייקט של ארסנל.
    אם הןא לא היה קרוב להוציא מים מן הסלע עכשיו אחרי 3 חלונות קיץ ומעל ל300 מליון פאונד בזבוזים אז מתי היה עושה את זה?

בןא נשפוט את טן האח בעוד שלוש שנים.
    מבטיח להכנס בו בפול פאוור אם הוא מחבל לי אליפות עם תוצאות תיקו מבישות מול שתי קבוצות שנאבקות על הירידה(אחת כבר ירדה).

10. SoD Member

לא הבנתי כן היה או לא היה צריך להשקיע בליגה האירופית? מצד אחד לא להשקיע מצד שני הדיה היא כשלון. מודה שאני מבולבל.

אם לא היו מביאים את אנטוני מי היה משחק בימין, אלנגה?

11. Raulito Madridista

כן הנחתי שזו תהיה התשובה, ושוב, שדרוג הסגל של מנצ'סטר יונייטד בקיץ היה זול? כן אם מסתכלים בהשוואה לצ'לסי. זה לא שאתם עניים. אנתוני, קאסמירו, ליסנדרו, שחקנים יקרים מאוד. אתה גם מדבר על כמה שנים, ג'יידון סאנצ'ו הגיע בשנה שעברה וגם הוא שחקן יקר מאוד. לזה שמעליי: הליגה האירופית>>גביע הליגה, יש שאלה בכלל? זה תואר שאמנם ז'וזה מוריניו זכה בו איתכם אבל זה לא שזה קורה בכל עונה.

בוא נקרא לזה ככה: אני לא חושב שההצלחה כזו גדולה או שהמצב 'כזה טוב'\המרחק מהטופ כל כך קצר. זה הכל. לא אמרתי שאריק טן האח לא האיש המתאים, לא אמרתי שהוא יכשל. ומצד שני אחרי שמקבלים שביעייה נגד ליברפול בעונה הזו לא יודע עד כמה זה מדויק לכתוב 'עוד יום בהיסטוריה'. אנשים קיבלו בשלוות נפש גם את התבוסה בתחילת העונה או השישייה שמנצ'סטר סיטי כבשה בחצי הילוך.
    אגב הזכירו פה 'מספר דו ספרתי של משחקים' מאז השביעייה נגד ליברפול. בוא תגיד לי כמה משחקים באמת היו מאתגרים? טוטנהאם נניח מאתגר בגלל הסגל - 2:2. סביליה? תיקו שלומיאלי והפסד. ניוקאסל בחוץ? הפסד 2:0 במשחק די רע שני משחקים טובים בגביע עם פעמיים 1:3 - אחלה, ועוד גירוד מקום בגמר עם פנדלים נגד ברייטון.

12. k_700 Member

היית מביא שני שחקני התקפה לימין במקום אנטוני ב90 מליון.

אל תשאל מי.

13. DRORIKO Member

את אנטוני האח הביא מאיאקס לא?

14. SoD Member

זה כאילו אנשים לא זוכרים מה הייתה מנצ'סטר יונייטד כשטן האח הגיע. הדיבור היה שצריך להחליף את כל הקבוצה גורף. עכשיו אחרי עונה שלו כשראשפורד ברונו ושואו נראים כמו שחקנים של טופ טיר (שחקנים שכל הפורום פה שלח לגריטה רק לפני מה 8 חודשים?) ושחקנים כמו דאלוט ווראן ואפילו ביסאקה נראים כמו שחקנים לגיטימיים אז פתאום אומרים "מה אבל ההרכב הראשון של יונייטד ממש סבבה" כאילו שזה לא עבודת האימון של השנה האחרונה שגורמת לזה.

15. one united Member

1) לפני טן האח שיחקנו בקישור עם מק-פרד והיום עם אריקסן+קאסמירו, זה ההבדל הכי גדול.
    2) שאו תמיד היה שחקן טוב שנפצע לא מעט.
    3)ביסאקה אחלה אבל חייב להיות מגן מחליף
    4) דאלוט? אתה רואה אותו כשחקן טוב? אני לא.
    5) אנתוני? רכש כושל עד עתה, באמת שיכולנו להביא בסכום הזה שניים שיתנו תפוקה טובה יותר.
    6) ראשפורד- עשה קפיצה גדולה מהשנים שעברו, בזה אין ספק, עדיין צריך להיות לפחות חלוץ בכיר אחד לפחות טוב ממנו בשלישיה הקידמית, כשהוא הבכיר ולידו אנתוני וסאנצ'ו זה לא יהיה מספיק טוב להלחם על אליפות