מילאן 2016/17 :: בעונה הבאה עם הופעה במפעל אירופאי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י cazzo, ‏16/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Alta Tensione Member

@uri

שכחתי לציין שההעברה של הפולני לא תשלול הגעה של ביגלייה. במקרה כזה אין למונטוליבו סיבה להישאר כאן. כנל לוקאטלי אבל עליו אומרים שבונים.

@Mamadu

בזמן שהרבה אוהדים ברשת וכאן אמרו שהסינים זה המצאה וברלוסקוני מלבין הון ומשקר את כולם, מירבאלי ופאסונה חרשו את אירופה כדי להכין את הקרקע לבליץ שאחנו רואים היום. הסינים הרשו לעצמם להוציא לפועל את הרכישה הכי יקרה שידע עולם הכדורגל זה שנים. אני חושב שזה ראיה מספיקה ליכולות שלהם. כל הימור בעל ערך הוא מסוכן. לא מבין מה אתה מנסה להגיד כאן.

2. cazzo Il Capocuoco

די כבר עם "ההלבנת ההון" הזאת ודי כבר עם הזלזול בכותבים, הבנו שיש דברים בגו - לא חייבים להסכים על כל דבר. לאור העבר המשפטי המאוד עשיר של ברלוסקוני אסור לחשוד במניעים? לאור העובדה שהאנשים שרכשו את מילאן לא הכי ידועים אסור לתהות על קנקנם? לאור העובדה שנלקחו הלוואות באחוזי ריבית גבוהים אסור לכתוב משהו בנדון? מותר להגיד רק "מסוכן" וזהו?

ולפולני קוראים קריחוביאק אם רציתם לדעת.

yonmu, gilad16, Sprewell ו-9 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  3. VAR Member

המשתמש מס׳ 1

4. Don Joan Roman Member

זה נראה שהמטרה של כל מיני משתמשים כאן היא שהם יגידו את דעתם וזהו, כל השאר לא רלוונטי וחבל.

Sent from my m3 note using Tapatalk

5. cazzo Il Capocuoco

ושיהיה ברור, אני מאוד מקווה שפאסונה ומיראבלי יצליחו להביא הרבה שחקנים איכותיים למילאן כי אנחנו זקוקים להיות תחרותיים באיטליה ולא רק.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  6. Alta Tensione Member

1. כל עוד תגובות עומדות בחוקי הפורום, לא רואה בעיה עם אף תגובה. זה גם לא ממקומי בתור משתמש מן המניין לקבוע. גם לא ציינתי את זה בשום מקום אז לא יודע איך אפשר לפרש את דברי ככה.

2. סרקזם, ציניות, טרולינג ועקיצות זה חלק מהווי של של כמעט כל פלטפורמת פורום אינטרנטית ממוצעת ובמיוחד של המקום הזה. כל זה נעשה תוך הנחה שהמקום מכיל אנשים מספיק בוגרים שמסוגלים להתמודד עם זה. אם לא כך הדבר, ואדוני תומך יותר באווירת אקדמיה תוך בחירת מילים בפינצטה על מנת חלילה לא לפגוע ברגשות הציבור, אדע להבא. רק מוזר שאותן תגובות "מהצד השני" לא גררו תגובת "נו נו נו\ כבד כותבים אחרים". מוסר כפול?

3. קריחוביאק. סבבה. מודה שאני לעיתים עצלן בהגיית שמות ארוכים, במיוחד אם אני צריך להיאבק באייפון תוך כדי. תודה על התיקון.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערת צד: ביי פאר הדיון עם הכינויים הכי מפגרים אי פעם.

8. Alta Tensione Member

הקטר ממשיך לדהור...

עריכה: מילאניוז אומרים שזה חרטא.

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/17
  9. cazzo Il Capocuoco

אם היינו עורכים ומוחקים על ימין ועל שמאל היה אפשר לדבר על מוסר כפול ועל צנזורה...היה פה בעבר אקדמאי (שלמד סינית, אולי היה יכול לעזור לנו) שכינויו היה Agent Orange אבל מסתבר שהוא דמות מהמיתולוגיה הנורדית.

@Mamadu

העניין הוא שיונגהונג לי נמצא לבד, אין עוד אנשים לידו שגם ששמים כסף. אם היו עוד משקיעים איתו היינו מסכימים שהסיכון יותר קטן - בחודש הקרוב הוא יצטרך להכניס מחברת כריית הזרחן שלו (Guizhou Fuquan Group) 23 מיליון אירו (כמותר על פי החוק באיטליה) לקופה של מילאן. Fischio d’inizio per l’aumento del Milan: Mr Li atteso al varco - Il Sole 24 ORE

לרשויות באיטליה יש פשוט ספקות כי אין הרבה מידע על העסקים שלו - יודעים שיש לו 20% מניות מחברת פלסטיק ובקבוקים בסין ועוד כמה עסקי נדל"ן ומרכזי קניות בגואנז'ו (ההערכת ההון שלו היא 700 מיליון אירו). גם צריך להבין את אווירת החשדנות שיש באיטליה כי "הנה עוד סינים באים לקנות את העסקים שלנו ואין לנו עוד אנשים מקומיים שמוכנים להשקיע מאות מיליונים ומיליארדים". שיש הרבה עשן וערפל אז הגיוני שיהיו שאלות וספקות.

gilad16 ו-Dayatso אוהבים את זה.
  10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

יואב, מה שמעצבן זה שהעיתונים הגדולים מלאים בבולשיט. כל מה שמעניין אותם זה כותרות. לספר שהכל טוב ובסדר לא מעניין אף אחד, אז תמיד צריך לדווח את השלילי. ואם אפשר להוסיף קצת תיאוריות קונספירציה ושאר סיפורים דרמטיים עוד יותר טוב. ועל כל זה אתה יכול להיות בטוח שמתווסף אלמנט זנופובי של האסייתים הזרים המסתוריים שמשתלטים לנו על המדינה ועל הכדורגל ועל התרבות. ואז אתם כאן בדיון נופלים לזה וקופצים על כל דיווח מעוות של גוף תקשורת גדול. עקבתי אחר העניין הזה של התקשורת לא מעט בשנה האחרונה ואין דרך אחרת לתאר את זה מלבד התנהגות ביזיונית של חלק גדול ממנה בנושא. וזה מהגאזטה והטוטוספורט ועד לאתרי בולשיט כמו הצ'אנל שעד עכשיו משום מה מתעקש לעוות לשלילה מתי שרק אפשר בנוגע למילאן.

יש צורך לנתח דברים בצורה הגיונית. לא כל דבר שקורה הוא בהכרח התסריט האופטימי והמושלם, ולא כל דבר שקורה הוא בהכרח איזו רעה קונספירטיבית שכולנו הולכים לבכות בגללה. קצת שיקול דעת. כשהיו דיווחים על אמינות מפוקפקת של מיסטר בי לא ראיתם אותי ואת קובי מגנים עליו בחירוף נפש כי לא הייתה סיבה. החשד היה מוצדק ולא הייתה דרך אחרת להסביר את ההתרחשויות מעבר לתיאוריה האמינה שהבנאדם פשוט בלוף. כשהסבב הנוכחי עם הסינים הגיע לשיאו - אני ועוד כמה כותבים אחרים כאן סירבנו להאמין לכותרות המפוצצות של העיתונים הגדולים שניסו לרמוז לחארטה וסירבנו להסחף עם כמה כותבים כאן שצעקו הלבנות הון של ברלוסקוני ובלוף ושחיתות והסינים לא קיימים ולא יודע מה. למה? כי למרות שחשד הוא טבעי ולגיטימי, היו מספיק סיבות להאמין לצד האחר של הסיפור - זה שהסביר בצורה מאוד יפה וספציפית למה היו דחיות, למה העברות כספים מסויימות נעשו ממקורות מסויימים ולמה בדיוק הסגירה נדחתה פעם אחר פעם. כשבאמת חוקרים את הנושא, ולא קופצים לצעוק "קונספירציה!" בכל פעם שמשהו משתבש באיזשהי דרך, מגלים דברים מעניינים - ושומו שמיים! - אפילו הגיוניים שמסתדרים עם כל ההתרחשויות.

למישהו הזיז מאיפה לזמר ספינות שסגר כמה עסקאות נדל"ן יש כסף להנחית במילאן את הכוכבים הכי גדולים שלעולם הכדורגל של סוף שנות השמונים היה להציע? למישהו באיטליה היה אכפת מאיפה לנאפולי הכסף לשבור את שיא ההעברות העולמי? בא מישהו ומזרים כסף. אם הוא היה תעשיין איטלקי מקומי היו מכירים אותו והכל היה בסדר ולגיטימי. אבל מדובר בסינים זרים מוזרים ומסתוריים, אז פתאום זה לא בסדר? ברור שיש ספקות, כי לא יודעים מי זה. הוא לא תעשיין מקומי מהביצה המקומית שחבר של התקשורת המקומית שמסתחבק עם הפוליטיקאים המקומיים - אז אוי ויי. גם מצחיק שאיכשהו תמיד מתרגמים לרעה את הקטע של הספק. בדיוק כמו עם ההסכם המדובר של אופ"א. לרשויות האיטלקיות, כמו לאופ"א, יש ספק - זה ספק שנובע מחוסר ידע. הם פשוט אומרים שהם לא יודעים מספיק עדיין. איכשהו בחלק מהתקשורת שמחפשת דרמה (מה שתמיד גם זולג לפה) - זה מתורגם ל"יש ספק לגבי האיש/אנשים/משקיעים כי יש חשד שהוא/הם בלוף וחארטה ושהוא/הם לא באמת קיים/ים" ודברים בסגנון. כאילו זה שהבנאדם ומקורות המימון שלו עברו את כל ה-due diligence מטעם קונצרן ענק כמו פינינווסט זה לא מספיק.

כשאני מדבר עם יניב והוא דואג אני אומר לו שיהיה בסדר לא כי אני מספר לעצמי סיפורים ומנסה לשכנע את עצמי כי זה מה שאני רוצה שיהיה. אני אומר שיהיה בסדר כי ככה נראה לי כשאני קורא את המצב. והיו רגעים שגם אני דאגתי (ואתם יכולים לשאול את יניב) - אבל גם אז זה לא היה כי חשבתי שמדובר בבלוף, אלא פשוט חשבתי שבאקלים הנוכחי עם ההגבלות של הממשלה סינית יכול להיות שלא נוכל להוציא את העסקה לפועל.

יהיה בסדר. אין כאן בלופים סטייל מיסטר בי וזה היה ברור לכל מי שיש לו מושג הכי בסיסי ברגע שפינינווסט הוציאו את ההצהרות הרשמיות על העברות סכומים על סך 200 מיליון יורו וברגע שהחלו להופיע עוד ועוד תיעודים של פאסונה ומיראבלי חורשים את אירופה ומבקרים בסין עוד בשנה שעברה למרות שהם לא עובדי מועדון ושאין להם קשר רשמי למילאן. מישהו מימן להם את זה. אותו מישהו שהיו לו 200 מיליון יורו להעביר (וזה לפני שהתחיל סיפור ההלוואות).

אחר-כך גם היה את הסיפור עם מאלדיני שהחליט לעשות פוזות לאוהדים על חשבון הסינים. בא בנאדם חסר ניסיון לחלוטין ודרש תפקידים ניהוליים הכי בכירים שיש, וכשסרבו לו (מעניין באמת למה), הוא ניסה להסיט את האוהדים נגד הסינים ולתאר את זה כאילו הוא זה שלא מעוניין כי הוא לא סומך עליהם - כשבפועל הוא לא היה מעוניין כי הם לא הציעו לו יותר ממה שלרזומה שלו יש להציע. אז הנה עוד כותרת שמתארת איך הסמל הגדול מפקפק באמינות של המשקיעים המסתוריים. המציאות? בנאדם שמרוכז אך ורק בעצמו ויסכסך בין האוהדים לבעלים החדשים כדי להוציא לעצמו שם טוב יותר. מצחיק רק שלמאלדיני - איש האשכולות, הכלכלן, המנהל ואחראי הפרויקטים הגדול - יש בעיות עם הסינים, אבל לבארזי ושאר כוכבי וסמלי עבר אין. שוב פעם. מעניין למה. בארזי הצנוע הלך וקיבל על עצמו תפקיד של שגריר מטעם המועדון כי באמת אכפת לו ואין לו בעיה לתרום למועדון שהוא אוהב. בלי לדרוש תפקידים מפוצצים עם כוח בלתי מוגבל. גאטוזו? סגר על משרת מאמן הפרימברה בלי לחשוב פעמיים למרות שיכל ללכת ולאמן קבוצות בוגרים בסרייה B. מאלדיני? חס וחלילה שירד לרמות כאלה של תפקידים. חס וחלילה גם שהוא יודה בדבר כזה ("אני גדול יותר וחשוב יותר מפושטקים כמו בארזי וגאטוזו ושאר זוטרים") אז חובה עליו לרוץ לכל גוף תקשורת ולספר איך הוא לא סומך על הסינים האלה ובגלל זה הוא מסרב לשתף איתם פעולה. קלאסה.

אנחנו עוברים קיץ חלומי ואנחנו אחת הקבוצות המדוברות ביבשת. כל הרשת גועשת ורוחשת לאור "החזרה של מילאן" ומי מתלונן? אוהדי מילאן. זה הזוי. נשיא אלופת הליגה והמועדון הכי מצליח נחקר על קשרים עם המאפיה ולאף אחד לא מזיז. במילאן משקיע כסף תעשיין סיני לא מוכר וזה חשוד ויש ספקות לגביו. אולי ככה עובד הראש האיטלקי. אם אנחנו לא יודעים עלייך שאתה מאפיונר ו/או מושחת, אנחנו לא סומכים עלייך.

ובגלל שממש נמאס לי מהשליליות הזאת, נחזור לחיובי. יש לנו את החולצה הכי יפה בהיסטוריה של הענף.

http://i.imgur.com/qLvayr0.Xxx

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאיר, תירגע. איזה מגילות על הבוקר.

סימן שהקבוצה של מישהו חזרה.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים ב100%. באמת חולצה יפה מאוד.

13. סיונרה Member

למילאן ואינטר יש פופולריות לא פרופרוציונלית בסין ביחס לשאר העולם. אבל עדיין נשאלת השאלה מה יצא לו מזה.
    זה יכול להיות תחביב כמו הרבה אנשי עסקים אחרים או שיש לו אינטרס אחר, לאו דווקא כזה שסותר את האינטרסים של המועדון.
    לאינטר יש את סונינג שרוצים להתרחב ולהפוך לקמעונאית חשמל עולמית, לקנות את ג'ואאו מאריו ב50 מיליון זה כנראה קצת ישר בשביל לעשות את זה, אבל לפחות ניתן להבין ברמה מסויימת למה הם עושים את זה.

14. cazzo Il Capocuoco

המלל שעיתונאים מייצרים הוא מקור המידע היחיד (כמעט) שיש לנו בנוגע לכל מה שקשור מחוץ לכדורגל נטו (כדורגל שמשוחק ומצולם שבו אנו צופים) ורק מה שיש במקורות אפשר לנתח. לכל עיתונאי או איש תקשורת יש אינטרס כזה או אחר (היום בעיקר למכור ופחות אידיאולוגיה) ובסופו של דבר עד שאין הודעות רשמיות אנחנו יכולים להטיל ספק לכאן או לשם, לנחש ולשער וכו' וכו'. עוד לפני הדרבי נגד אינטר היה ברור לי שמשהו מזרים כסף ושם מתחיל הסיפור - זכותי להגיד "ברוך הבא מיסטר לי, בהצלחה" אבל גם לחשוב שהסיכון שהוא לקח הוא גדול כי משקיעים אחרים ירדו מהעניין והוא נאלץ להעזר בהלוואות של קרן גידור.

פאסונה בעצמו אמר שהמאזן יהיה שלילי שנה הבאה ורק עוד שנתיים-שלוש אם הדברים יסתדרו יפה אז "נראה את האור". התוכנית לאורך טווח היא לבנות אצטדיון תוך 4 שנים או להפוך את סן סירו לרכוש של מילאן וכמובן להרוויח מהשם שיש למילאן בסין ובמזרח אסיה (לבנות אקדמיות לצעירים בסין, למכור מוצרים וכל מיני תוכניות שיווק אחרות). לא אסרתי על אף אחד אופטימיות. כולנו פה רוצים שמילאן תצליח בסופו של דבר (אני מנחש שאפילו אוהדים של קבוצות אחרות).

לגבי ברלוסקוני, לא בדקתי את הארכיונים של העיתונים או לא ראיינתי אנשים שחיו אז במילאנו ב-1986, אבל כבר אז ברלוסקוני היה ידוע ועשיר למדי - לא רק נדל"ן אלא גם הקמת ערוצי טלוויזיה (שבר את המונופול של הטלוויזיה הממלכתית), שליטה חלקית על עיתונים, הוצאה לאור ועוד כמה עסקים. היום אנחנו חיים בתקופה אחרת לגמרי והמחאה נגד הגלובליזציה עוד לא הסתיימה אז בוודאי שהרגשות עזים וחריפים. מעניין שעכשיו האולטראס חזרו ליציעים, נראה איך הם יסתדרו עם ההנהלה החדשה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/17
    Don Joan Roman ו-Mamadu אוהבים את זה.
  15. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@וינס ביגל אלוהים , אני באמת חושב שהדיון פה היה ספקני אומנם, אבל לא ירד לרמת הבולשיט המתואר,כמו שיואב אמר העיתונות(ואני מכניס פה גם את טוויטר ושות') היא הדרך הכמעט יחידה שיש לאנשים בכדי לדעת מה קורה,כמובן שמדיה(כל מדיה) צריך לקחת בערבון מוגבל, אך זה לא סותר את הנקודה - זה מקור המידע שלנו.

לגבי מילאן, אולי לך קל להגיד עכשיו שהכל היה בטוח ולרגע לא היה ספק, אבל זכורים לי ימים בהם גם ברלסוקוני הציב אולטימטום בתקשורת(שהכסף יעבור עד X או שאין עסקה) וכמובן היה את הסיפור שמשקיעים אחרים משכו כסף וכו',ככה שהיו סיבות להעלות ספקות(וכן - כשלא מכירים - אז חשדנים יותר,לא כל דבר זה פחד מזרים). בכלל כל הסיפור הזה הרי ישפט לאורך זמן, כשזה רק התחיל - הכל היה מדהים והנה מילאן תחזור, אחרי זה היו עיכובים אז הכל נורא והכל אבוד, עכשיו הרכישה הושלמה ויש המון רכש מבטיח ומילאן כבר הולכת לזכות בטרבל בעוד עונה ואחרי שני הפסדים כולם ידברו על ההשקעה המאכזבת בהיסטוריה. לא צריך להתרגש.

Don Joan Roman ו-gilad16 אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.