מילאן 2020-2021: ניסוי ראשון ביציבות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י yonmu, ‏17/9/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

אימובילה כבר יצא מאיזור הנוחות ונכשל קשות.
    ז'ירו משחק בליגה יותר חזקה ובצ'לסי נתקל בתחרות עזה. עדיין הוא מסוגל להבקיע ולהיות האקס פאקטור. אם הוא בריא יכול להועיל למילאן באופן רציני ובעלויות יחסית נמוכות.

2. DRORIKO Member

אבל הדיון כאן הוא על הליגה האיטלקית לא על איזור הנוחות של אימובילה.

3. yonmu Member

השוואה סטטיסטית קצרה, וכמובן שאפשר תמיד לטעון שיש פערי ליגות/קבוצות וכאלה, ובכל זאת, ב5 העונות האחרונות:
    ז'ירו - 8600 דקות, 62 שערים, 21 בישולים, כמעט שער/בישול ל100 דקות.
    בלוטי - 19000 דקות, 105 שערים, 26 בישולים, קצת יותר משער/בישול לכל 150 דקות.
    ההבדל הגדול בין ז'ירו לבין בלוטי הוא שהצרפתי העז לצאת מאזור הנוחות ולהתמודד על מקום בהרכב בקבוצות גדולות בזמן שבלוטי ממשיך להתחבא. הרבה מאוד שחקנים נותנים מספרים יפים מאוד בקבוצות קטנות ולא מצליחים לעשות את קפיצת המדרגה. האם בלוטי גם יהיה כזה? אולי לא, אבל הוא כבר בן 27 ולא עשה יותר מדי. כרגע הוא בדרך הבטוחה להיות עוד ג'ילארדינו/בוריילו/פאציני.
    בהינתן זלטאן ובמבט לעונה אחת בלבד - ז'ירו מרגיש לי גיבוי בטוח הרבה יותר.
    נ.ב. לא הבנתי מה מעליב ב'הרוב שערים בליגה האירופית'. הקבוצה הממוצעת בליגה האירופית חזקה מהקבוצה הממוצעת בליגה האיטלקית.

4. DRORIKO Member

השוואה קצת שגויה כי ז'ירו שיחק בקבוצות טובות יותר עם יותר שחקנים שיכולים לייצר לו. מסכים שהגיע הזמן שבלוטי יפסיק להיות ראש לשועלים ויעבור לבריכה של הגדולים. למעשה הזמן הזה הגיע כבר לפני 3 שנים.

5. DRORIKO Member

לפי מה שאתה אומר מואנס דאבור ושון וייסמן היו יכולים להיות כוכבים בסריה א'. השני אפילו ניצח את רומא.

6. yonmu Member

לא מכיר אותם ולא יודע איך זה יוצא ממה שאני אומר.

תמיד יש את הטיעונים האלה - מי ששיחק בקבוצה גדולה שיחק עם שחקנים טובים יותר, אבל מול קבוצות שמתגוננות יותר, ועוד ועוד.
    בשורה התחתונה בלוטי עוד לא עשה את המבחן שבו רוב השחקנים עם הנתונים שלו נכשלים - מבחן המעבר לקבוצה גדולה. אולי יש לו כשרון מיוחד והוא יצליח ואולי מישהו פה רואה את זה, אני עדיין לא. מבחינתי אחד מעשר* יוצא שבצ'נקו וכל השאר יוצאים ג'ילארדינו. זה לא סיבה לא לרכוש אותם, אבל זו כן סיבה לקחת רכש כזה בערבון מוגבל מאוד.

*פיונטק, אנדרה סילבה, קליניץ', באקה, מאטרי, פאציני, בוריילו, ריקרדו אוליברה, ג'ילארדינו.

7. DRORIKO Member

אתה לא גר בישראל? אתה לא רואה משחקים של הנבחרת? איך אתה לא מכיר אותם? בכל מקרה הבאתי אותם בתור דוגמא לשחקנים שקרעו רשתות בליגה האירופית אבל בליגות הגדולות הם כלום ושום דבר. אחד הוא הנער מגבות של הבחור בתמונה שלי, השני ירד ליגה בספרד. כמובן שאני לא משווה אותם לז'ירו, אבל הבנת את הנקודה אני מקווה.

ואין לי איתך ויכוח לגבי בלוטי. אין ספק שעד שלא יגיע לקבוצה גדולה חובת ההוכחה עליו. הויכוח שלי הוא יותר עם אלכס שנכנס לפה כל פעם עם היהירות הקבועה של "כדורגל יש רק באנגליה וכל השאר זה חיקוי זול" כאילו ששחקן שכובש קבוע 20+ שערים בסריה א' הוא פחות טוב משחקן שכובש 6 שערים בלחץ בפרמייר ליג.

8. itzik.miro Member

בשורה התחתונה - בלוטי לא יצא מטורינו ומאזור הנוחות שלו וגי'רו התגלה כבינוני פלוס כשיצא מאזור הנוחות שלו ככה שקשה לי מאוד לקבוע מי עדיף ככדורגלן, אני רק יודע שעצם זה שלצרפתי אין דמי העברה זה יתרון משמעותי כשמתייחסים לגיבוי לחלוץ הבכיר ולשנתיים בלבד.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

9. GRANDE LAZIO Member

מביך.

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/21
  10. k_700 Member

לא מת על ההשואות האלה פר דקות בין שחקנים שההפרש בכמות דקות ביניהם הוא יותר מכפול ועוד בליגות שונות.
    ג'ירו הוא סקורר מוכח לאורך כל הקריירה, בארסנל, בצרפת, בצ'לסי.
    מאמנים שונים בצ'לסי ניסו לשחק כדורגל יותר מהיר מקדימה ולכן הועדפו עליו שחקנים אחרים.
    למילאן וכגיבוי לזלאטן במחיר שהוא יכול להגיע? לדעתי מושלם.
    בטח עם הנסיון שהוא מביא והעובדה ששחקנים בסגנון שלו מצליחים גם בגיל מאוחר יותר באיטליה.

אגב, מדברים על זה שרוב השערים שלו בליגה האירופאית.....תתנו לי רגע לסדר משהו-
    הוא הכובש הבכיר של צ'לסי באלופות השנה(6), הם בגמר.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  11. DRORIKO Member

נו בסדר אז היה איזה משחק שנכנס בו שד והוא דפק רביעיה לסביליה ועוד איזה משחק שכבש נגד אתלטיקו. שני משחקים טובים בליגת אלופות אומרים משהו בכלל?

12. k_700 Member

כן, פתח בשני משחקים בסך הכל, שהספיקו לו להיות הכובש המצטיין שלהם באלופות.

תמשיך לזלזל.
    אגב, הכובש המצטיין שלהם בליגה עומד על 7, מקום שני זה איזה איטלקי שעומד על 6, כולם בפנדל לדעתי.

13. DRORIKO Member

על סמך מה קבעת שזה עובדה? ראית איך יורנטה נראה השנה באודינזה? זומבי זה מחמאה בשבילו. זומבים לפחות זזים. היגוואין בשנה האחרונה שלו ביובה גם נראה כמו סוס מת, וזה אחד שבשיאו היה 2 רמות מעל ז'ירו. הסיפור הזה שהסריה א' היא בית אבות זה אגדה שאני לא יודע מאיפה היא הגיעה. אולי בגלל קוולירלה(שגם הוא לא משחק באחת הגדולות של איטליה).

14. k_700 Member

א. הוא לא סוס מת.
    ב. הוא אפילו לא באמת הראה ירידה פיזית עדיין.
    ג. סגנון- הכוונה לפיבוטים מהסוג שלו שרגילים למשחק יותר איטי וכדורים לרגל עם הגב לשער.

נ.ב. הוא כל כך אנדרייטד עם הכדור.
    הוא יוצר מצוין, יש לו טאץ' מלא בקלאס.
    הוא אחלה רכש למילאן אני עומד מאחורי זה.

אגב, אם לא היה לנו את קאבאני בדיוק באותו תפקיד לא הייתי מתנגד אם היה איכשהו מגיע אלינו, הוא נכס.

15. Alta Tensione Member

חחחחחחחחחחחחחחח

מצב נושא:
הנושא נעול.