מילאן 2024-2025: קונססאו הוא המאמן החדש.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י yonmu, ‏12/8/22.

1. yonmu Member

סיכום ביצועי שחקני מילאן במונדיאל 2022 (דקות, הופעות, שערים, בישולים):
    תיאו הרננדז (צרפת, מקום שני) - 500ד, 6ה, 1ש, 2ב. לא התחיל בהרכב אבל כשקיבל הזדמנות הראה שהוא המגן השמאלי הטוב בעולם.
    אוליביה ז'ירו (צרפת, מקום שני) - 400ד, 6ה, 4ש, 0ב. שווה הרכב גם בבמה הגדולה ביותר. במקביל, הגיל משפיע על הכושר והכשירות.
    רפאל לאאו (פורטוגל, רבע-גמר) - 140ד, 5ה, 2ש, 0ב. גם מהספסל הראה בדיוק מה הוא יכול לעשות. לדעתי הראה אופי בעיתי.
    סרג'יניו דסט (ארה"ב, שמינית גמר) - 300 דקות, 4 הופעות, 0 שערים, 1 בישולים. בלי ההייפ (ובמשכורת נורמלית) הוא גיבוי סביר.
    פודו באלו-טורה (סנגל, שמינית גמר) - 10 דקות, 1 הופעות, 0 שערים, 0 בישולים. חסר משמעות, עדיין אולי גיבוי סביר.
    צ'רלס דה-קטלרה (בלגיה, מקום 3 בבתים) - 30 דקות, 1 הופעות, 0 שערים, 0 בישולים. הזימון ממשיך את התקווה, הביצועים על הדשא פחות.
    סימון קיאר (דנמרק, מקום 4 בבתים) - 60 דקות, 1 הופעות, 0 שערים, 0 בישולים. איבד את המקום בהרכב אבל נראה טוב כשמשחק. כמו במילאן.

בסך הכל השחקנים המשיכו את המגמה שראינו מהם במילאן.
    תיאו באנקר לטווח ארוך, ז'ירו באנקר לטווח קצר, קיאר גיבוי לטווח קצר.
    קטלרה, ב.טורה ודסט עדיין לא הצליחו להראות מה מישהו ראה בהם.
    לאאו הוא השאלה הגדולה אבל לדעתי אין לנו מקום בקבוצה לשחקן עם אופי כזה. בטח כשהצעה ענקית יכולה להגיע מאנגליה.

2. yonmu Member

עדכוני העברות:
    1. בנאסר מאריך חוזה עד 2027. ירוויח קרוב ל4.5מ (במקום קרוב ל3 שהרוויח עד עכשיו).
    סעיף שחרור מיולי 2024 על סך 50מ. שמועות שליברפול היתה מעונינת בו.
    מהלך טוב. הוא אמנם 'דרג ב' לדעתי (עם קלבריה וטומורי, לעומת דרג א של תיאו, טונאלי ולאאו), אבל עדיין חלק חשוב.
    2. לאאו עדיין בשיחות על הארכת חוזה - כנראה באזור 7.5מ (לעומת ה2מ שהוא מרוויח כרגע).
    יש סיבוכים ביחס לתביעה של ספורטינג נגדו ונגד ליל (קרוב ל20מ יורו) ולסעיף השחרור שלו.
    אם זה לקראת סגירה הייתי הולך על זה, אם זה מסתבך ויש הצעה שקרובה ל100מ הייתי מוכר. הוא מוכשר מאוד אבל עם גישה בעייתית.
    3. זי'רו עדיין בשיחות על הארכת חוזה. כרגע מרוויח 4.5מ, מניח שמדובר על ירידה משמעותית (2מ) והארכה לשנה הבאה.
    4. דיאז מסיים בקיץ השאלה של שנתיים מריאל מדריד. הוא מרוויח 2מ, יש לנו אופצית רכישה על 22מ ולריאל אופצית רכישה בחזרה ב27מ.
    לאור אי ההשתלבות של דקטלרה ואדלי גם ההתקדמות האיטית של דיאז נראית מעולה, והייתי מנסה לרכוש אותו בלי אופצית רכישה בחזרה כבר עכשיו. כרגע ריאל לא צריכה אותו, אצלנו הוא ירצה להיות ואני לא חושב שהוא יהיה מבוקש מדי בקבוצות אחרות, אז זו הזדמנות לסגור אותו פה.
    5. דוויס ואסקז, שוער קולומביאני בן 24 מגואראני שבפרגוואי חתם עד סוף 2026 על חוזה של 0.3מ יורו לעונה.
    הגיוני לאור העובדה שטטרושנו (בן 37 עוד רגע) ומירנטה (בן 39) מסימים חוזה בסוף העונה.

בסך הכל נראה ש7 העמדות האחוריות (שוער, 2 בלמים, 2 מגנים, 2 קשרים) די סגורות לעונה הבאה ותאורטית לטווח הארוך בצורה מספקת.
    במקביל 4 העמדות הקדמיות נשארות בסימן שאלה -
    קשר התקפי - דיאז מושאל, קטלרה מאכזב, אדלי עוד לא איתנו.
    חלוץ שמאלי - סאגת לאאו בזמן שרביץ' לא מצליח להיות יציב.
    חלוץ ימני - מסיאס וסלמיקרס רק סותמי חורים.
    חלוץ מרכזי - זלטאן עדיין לא שיחק העונה, ז'ירו היה נהדר במונדיאל אבל הגיל מראה את שלו, אוריגי לא משתלב בכלל ולזטיק לא איתנו.

3. DRORIKO Member

אם אתה מצליחים להשאיר את ליאו גם לעונה הבאה זה שיחוק על

4. yonmu Member

המצב מחורבן, אז אקספיזם לחלון ההעברות: השם היחיד שמקושר אלינו ברצינות כרגע הוא ניקולו זאניולו.
    כלכלית - השאלה עם אופציה/חובת רכישה, סך הכל כנראה משהו בין 25מ ל35מ. כרגע מרוויח בערך 4מ לעונה.
    מקצועית - פרץ בסערה כשעבר מאינטר לרומא, נתקע עם פציעות ולא ממש שיחזר את היכולת מאז.

לדעתי - כדאי מאוד.
    הוא יוכל לתפוס את העמדה בימין שכרגע מאויישת על ידי שני שחקנים חביבים-ולא-טובים-מספיק (סלמיקרס ומסיאס), וככה לאזן את לאאו כשהצד השני יהפוך לאיום מקביל. אני מקווה שזה יגרור את עיבוי הקישור, כלומר סוג של מעבר מ4231 ל433, וזה שינוי שיכול לעשות טוב לקבוצה באופן כללי. עם בנאסר וטונאלי 2 עמדות כבר תפוסות חזק, ועל העמדה השלישית דיאז ופובגה יתחרו ויאפשרו דינמיות.
    כלכלית זה לא יקר מדי, ואם לוקחים בחשבון שסלמיקרס יימכר במקביל (וגם בקיוקו עוזב, וכנראה קטלרה יושאל) - זה לא סיכון גדול מדי.

זאניולו-ז'ירו-לאאו
    (מסיאס-זלטאן/אוריגי-רביץ')
    בנאסר-טונאלי-דיאז
    (פובגה-קרוניץ'-ורקנס/אדלי)

כמובן שכל רכש - ובמיוחד שחקן שעבר פציעה רצינית, עם סימן שאלה לגבי מחוייבות, ובכלל שחקן התקפה איטלקי - הוא סימן שאלה, אבל כאן סך הכל הסיכוי שווה את הסיכון, והעובדה שכל הרכש של העונה (אוריגי, קטלרה, ורנקס, דסט, פלורנצי, תאוו) נתן תרומה אפסית עד עכשיו רק מכריחה אותנו להביא מישהו שכן יצליח לתרום.

Raulito אוהב/ת את זה.
  5. itzik.miro Member

אולי זה רק אני אבל אני חושב שעם הכוונה נכונה זאניולו יכול להיות מצאלה קטלני.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

6. Raulito Madridista

אני לא יודע כמה הימים האלה ריאליים ולא משוכנע שקמפיין אחד טוב בליגת האלופות יכול לעשות את ההבדל אפילו לא בשחקן רכש אחד אבל אני מתגעגע לימים בהם מילאן הייתה כוח מסוים בשוק. שהיא הייתה יכולה להביא שחקנים גדולים כמו אלסנדרו נסטה למשל, פיליפו אינזאגי לפניו וכן הלאה. ניקולה זאניולו נראה לי רכש מאוד הגיוני מסוג אחר, שחקן ששווה את הימור. אולי גם הוא צריך להחליף אווירה ולהגיע לקבוצה עם שחקנים יותר טובים. גם הציביון האיטלקי חשוב. זה שחקן שהייתי הולך עליו לפני מרקו אסנסיו לדוגמא (מסיים חוזה, לא בטוח שימשיך, כן מפתה להביא שחקן שמגיע בחינם). איפה נכנס אגב ברהים דיאס לניתוח הטקטי?

בעונה שעברה בירכתי את מילאן מכל הלב על הסקודטו, אך לצד זה אמרתי שאני לא חושב שהסגל שלה בהכרח טוב יותר מאחרות. אם תרצו: הצלחה כבירה של סטפאנו פיולי ומצד שני בכדורגל הנוכחי חייבים לשדרג את הסגל כל הזמן. אם אוליבייה ז'ירו נפצע עכשיו אפילו לשלושה שבועות אז מילאן אבודה חלילה.

7. yonmu Member

סיכום העברות ינואר 2023:
    1. בנאסר האריך חוזה עד 2027 ירוויח 4.5מ (במקום עד 2024 על 3מ).
    2. דניס ואסקז הצטרף, שוער קולומביאני צעיר וזול. אולי מיועד להיות השוער המחליף.
    3. העתיד של לאאו, ז'ירו ודיאז לא התקדם. גם זלטאן, טטרושנו ומירנטה מסימים חוזה בסוף העונה.
    4. כשלונות: זאניולו לא הגיע, בקאיוקו לא עזב.

העונה פיולי יצטרך לצאת מהמשבר ולהשיג טופ4 בלי שום חיזוק מבחוץ. מניאן וזלטאן אמורים לחזור במהלך החודש הקרוב.
    לעונה הבאה קשה לי להאמין שתהיה השקעה רצינית, ולדעתי יהיה רכש ממש רק אם לאאו ימכר.

נערך לאחרונה ב: ‏1/2/23
  8. Alta Tensione Member

טוב שלא שרפו 30 מיליון יורו על שחקן פציע שווינגר ימין זה חלטורה ולא מקצוע בשבילו.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  9. yonmu Member

כלומר קטלרה?...

חבל שאי אפשר להוסיף סקר באמצע דיון - רפאל לאאו:
    - יאריך חוזה
    - ימכר בסכום רציני
    - ימרח את הזמן ויעזוב בזול/חינם

10. Raulito Madridista

אורי קופר כתב היום באריכות על מילאן ב-'ידיעות אחרונות', לא מצאתי לזה זכר באינטרנט לצערי. אם היה מדובר במישהו אחר אולי לא הייתי מציין את זה כאן אבל די ברור שהוא מוערך מאוד. אחוזי ההצלחה של מילאן לפני פגרת הנבחרות היו בערך 73% לאחר מכן זה סביב ה-29%.

קראתי שרפאל לאאו פתח על הספסל לא רק בדרבי אלא גם לפני, לפעמים מהלך כזה יכול 'להעיר' את כל הקבוצה אבל אני חושב שזה היה ניסוי מוגזם ואין לכך שום הצדקה טקטית, הוא היחיד שמסוגל כביכול להבקיע שער מכלום. מילאן לא ריעננה מספיק את הסגל שלה. גם כשהיא הייתה אימפריה ענקית בתחילת שנות ה-2000 היא לא הצליחה לזכות בשתי אליפויות ברציפות, כי קרלו אנצ'לוטי 'לא טוב בזה', אבל ציפיתי שהיא כן תהיה במאבק. העניין הוא שגם אם מנטרלים את העונה המטורפת של נאפולי - אני לא חושב שמילאן בהכרח הייתה מתגברת על אינטר. ההופעות האחרונות שלה איומות.

11. Alta Tensione Member

לא, הוא קשר התקפי ולשם כך הוא נקנה. זאניולו מחלטר באגף ימין כבר כמה שנים כי רצו שהוא ופלגריני ישחקו ביחד. אם היינו מביאים אותו זה להביא עוד שחקן שבמקצוע שלו יש כבר 3 שחקנים: דה קלטרה, אדלי ודיאז.

להגנת מי שבנה את הסגל אפשר להגיד שפיולי ליטרלי מעדיף לשנות למערכים שלא קשורים לכלום מאשר לתת צ'אנס אמיתי לרכש. אדלי, וראנקס וצ'או בכלל לא נספרים. כאילו מילאן של השנתיים וחצי האחרונות לא קיימת מאז המונדיאל: לא מבחינת צורת המשחק ולא מבחינת מדיניות הצעירים.

נערך לאחרונה ב: ‏9/2/23
  12. yonmu Member

@Alta Tensione על קטלרה זה היה בדיחה. בכל מקרה אני לא משוכנע עד כמה אפשר לדבר על שחקנים בגיל הזה כ'חילטור' בעמדה מסוימת.
    בתקופה הקצרה שזאניולו הצליח ברומא זה היה כהתקפי מבין שלישיית קשרים? עם 3 שחקני התקפה לפניו?

ביחס לפיולי: 5 מ8 השחקנים החדשים כאן (דסט, פלורנצי, פובגה, קטלרה, אוריגי) בהחלט מקבלים הרבה דקות ביחס לכשירות ולביצועים.
    אני מסכים שלפחות בחודש האחרון היה כדאי לראות מישהו מהשלישייה שציינת מקבל יותר הזדמנויות.
    מצד שני - ורנקס מאחורי פובגה וזה לא שהבעיה היא בטונאלי/בנאסר, וכל דקה לאדלי זו דקה שאולי קטלרה היה מוכיח בה שהוא לא פלופ מוחלט.

13. Alta Tensione Member

הבעיה שהוא מחליף סיסטם שכבר הוכח שעובד. אין שום הצדקה לעלות בדרבי במערך שונה לגמרי ממה שהסגל רגיל ומתורגל אליו כבר כמעט 3 שנים. אפשר לשחק עם קישור מעובה יותר ולהתבסס יותר על מתפרצות אם לא סומכים על ההגנה והשוער. כלומר - עוד קשר 50\50 במקום הקשר ההתקפי בדומה למה שעשינו בחודשים האחרונים של הסקודטו עם כיסא. אבל להוריד את האגפים לגמרי? לאאו לספסל? פיולי חוזר להיות מאמן ברמה של בולוניה. ממהפכן שמביא למילאן כדורגל מודרני חזרה למאמן איטלקי גנרי, פחדן וסתמי.

טל. אוהב/ת את זה.
  14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאניולו בחיים לא שיחק בתפקיד הזה. הוא ווינגר בצד ימין עם רגל שמאל (או חלוץ שני ב3421 אבל בתכלס באותו האזור ועם אותו התפקיד).

זה לאאו רק בצד השני. אינדיבידואל שצריך לנצח את השומר שלו. שום דבר אחר. אין לו שום תכונה שמתאימה למס' 10.

15. yonmu Member

@Alta Tensione לדעתי הדבר האחרון שאפשר להגיד על השינוי בדרבי זה 'פחדני'. הפוך, פיולי ניסה פשוט לשבור את הכלים ולעשות שינוי דרמטי מתוך תקווה שאולי זה כן יעשה משהו. ספציפית בדרבי גם לא היה לו את בנאסר, אז לעלות עם 3 קשרים מרכזיים היה בעייתי יותר (אבל אפשרי).

בכל מקרה אני די משוכנע שנחזור ל433 הרגיל, והשאלה תהיה סוג הקשר השלישי. כשז'ירו מתפקד כחלוץ מטרה כמעט לגמרי, ובנוסף הקיצוני הימני לא תורם התקפית הרבה, קשה מאוד לוותר על קשר התקפי (דיאז). במיוחד כשפובגה/ורנקס/קרוניץ' כנראה לא יתנו את מה שקסי נתן.

@Un bombón תודה.
    אז דווקא שחקן כזה - בהנחה שישתלב - יוכל לאפשר לפיולי לעבות את הקישור עם תואם-קסי במקום דיאז/קטלרה (כאילו מעבר מ4231 ל433).