מילאן 2024-2025: קונססאו הוא המאמן החדש.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י yonmu, ‏12/8/22.

1. DRORIKO Member

@עומר
    לא רק שאני לא רואה אותם בונים קבוצה טובה יותר בלי ליאו, התלות שלהם בו היא כל כך גדולה שאני מתחיל לתהות אם פיולי לא רוכב לו על הגב. לצורך הדיון, כדי לבנות קבוצה לא פחות טובה בלי ליאו, אני כבר לא מדבר על טובה יותר, תצטרך להביא שחקנים תותחים כמוהו על עמדה או שתיים. לאור כל הדיאזים והסלמקרסים שמילאן הביאה אני בספק אם היא תשפר פתאום את אחוזי הפגיעה שלה.

עומר אוהב/ת את זה.
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאאו מעל הכל, ככה הם מתייחסים לשחקן שהוא ממש לא מעל הכל, וככה זה גם נראה על המגרש - בשנה שעברה היריבות עזרו ללאאו לקחת אליפות (פיורנטינה ששוער מבשל לו, אצ'רבי שצוחק כשהוא מפקיר את ההגנה בלאציו דקה 93, ורונה שביתרון 1:0 פעם אחת מוסרת אחורה לשחקן של מילאן ופעם שניה שולחת 11 שחקנים לרחבה דקה 46, סאסוולו שעושה מחווה לנשיא שמת ופותחת רגליים כמו שלא פתחה מעולם, ואטאלנטה שמחליטה פתאום לא להעלות את מלינובסקי השחקן הכי טוב שלה ולא עולה בהרכב הכי חזק שלה) - השנה גם הצדק בינתיים נעשה וגם מה לעשות זה קצת יותר קשה כשאין "נסים שנופלים מהשמיים". מילאן לא היתה קבוצה טובה אז והיא גם לא קבוצה טובה היום, וכשאני אומר טובה, אני מתכוון אפילו בהשוואה לאיטליה. בשנה שעברה פשוט ניצלה מופע לוזרי ווירטואוזי שרק קבוצה אחת באיטליה מסוגלת אליו גם לאורך עדויות מההיסטוריה: אינטר. וואלה שים את רומא או לאציו במקומנו נגדם בשנה שעברה והאליפות נשארת בבירה. יש גבול לרמאויות. ושלא תבין אחרת - אני חושב שלאאו שחקן ענק - אבל לעשות ממנו עילוי זה רחוק מהמציאות זה כמו שאני יעשה כרגע בנקודת הזמן הנוכחיהת את חביצה קווארצחליה עילוי - יכול להיות שזה יקרה באמת - אבל זה ממש לא המצב כרגע.

Mamadu אוהב/ת את זה.
  3. itzik.miro Member

לא רק בבית"ר אה

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

האמת שמילאן באמת היתה רחוק מהלהיב באליפות. היה לה קו שמאל פצצה עם ליאו ותיאו, אבל חוץ מזה לא היה שם כלום. אפילו זלאטן היה עסוק יותר בתחרויות שירה מאשר בכדורגל. גם השופטים עזרו לה הרבה. ועם כל זה היא עדיין היתה ראויה לזכות באליפות. או אם תרצה שאר הקבוצות היו פחות ראויות לזכות.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו הגשנו להם את האליפות עזוב אותך שטויות. ההפסד בדרבי, 7 משחקים רצוף לא לנצח, בולוניה עם ראדו, לכל זה תוסיף את חוסר הרצון של היריבות להתאמץ נגדם. איך אני גם רואה את זה? אינטר קבוצה שמשנה לשנה מאבדת שחקנים ונחלשת ולא מתחזקת - אצלנו הנסיגה טבעית. במילאן הם כבר בניהול נורמלי, מאוזנים כלכלית עד כמה שניתן, והקבוצה הולכת אחורה ברמה המקצועית בצעדים גדולים. בדיוק הפוך ממה שאמור היה להיות בטח אם הם היו כל כך ראויים לאליפות כמו שאתה אומר. אל תיתן להגעה לחצי גמר אלופות לבלבל אותך, כמו שאני לא נותן לנו לבלבל את עצמי ברמת הקבוצה. אנחנו לא שם. אם אינטר / מילאן זוכות באליפות, זה השוד הכי גדול בתולדות המפעל, בטח בעידן הכסף הענקי והבלתי נגמר של השייחים.

6. DRORIKO Member

בגלל זה האליפות של מילאן כל כך הפתיעה אותנו. כי אני מזכיר שכל הרכישות של מאלדיני, חוץ מטונאלי, נראו לנו מוזרות. על הנייר זאת נראתה כמו בניית חפלפ לתפארת. אני חושב שהאליפות ההיא היתה די אנומלית ושעכשיו מילאן חוזר למימדים האמיתיים שלה.

7. yonmu Member

אני לא אתפלא אם בהיעדר ליגת אלופות יש סיכוי לסעיף שחרור נמוך יותר, ועוד יותר לא אתפלא אם מילאן תהיה מוכנה למכור מתחת לסעיף השחרור.

מילאן חוזרת לטופ 4
    מילאן לוקחת אליפות
    מילאן מגיעה לחצי גמר CL
    לזה אתם קוראים "הולכת אחורה ברמה המקצועית בצעדים גדולים"?!
    למילאן יש בעיות מבניות בסגל בחלק הקדמי, כי הוא באמת נבנה בצורה של טלאי על טלאי. זלטאן חזר מאמריקה, ז'ירו היה גמור בצ'לסי, מסיאס וסלמיקרס הגיעו משום מקום. החלק הקדמי - בניגוד לקישור שנבנה עם טונאלי ובנאסר ובניגוד להגנה שקיבלה את טומורי (שאני לא מאוד מחזיק ממנו, ובכל זאת) ומניאן - פשוט עד עכשיו לא נבנה. לאאו הוא צעד ראשון.

ארסנל לא בדיוק הקבוצה שבאה לקבוצות גדולות אחרות וקונה מהן שחקן בסעיף השחרור שלה. הם יותר קרובים להתנהלות של טוטנהאם ברכש מאשר לזו של צ'לסי. להחתים את לאאו על מודריק/סטרלינג, ויניסיוס או גריליש זה פשוט טיפשי. למכור את אמבפה ולהביא את לאאו זה די לוזרי.

אגב, לדעתי זה גם הסיפור מאחורי ההארכת החוזה. אם הסוכן שלו היה אומר לו שקבוצת על כלכלית עשויה לקנות אותו - היה לנו הרבה יותר קשה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

טופ4 זה לא משימה כזו קשה כשאתה מסתכל על רמת הקבוצות באיטליה. יותר מזה, אם אני מוציא את נאפולי מהמשוואה, האליפות לא על הריצפה היא עמוק בתוך האדמה רק שמישהו יעשה אקספלורציה ויוציא אותה. אם בעבר היית אומר יש את יובה + 19 או אינטר של קונטה או בתקופה של לפני כן היה את אינטר של מוריניו ומאנצ'יני, ולפני כן היה את יובה ומילאן ראש בראש - היום אין את זה. אני גם לא בטוח שנאפולי תהיה בשנה הבאה כל כך טובה כמו השנה, שבאמת אתה ראית שבוע אחר שבוע יכולות יוצאות מן הכלל.

אמרתי - אל תסתנוור מהגעה של מילאן לחצי גמר ליגת האלופות, גם אני לא אסתנוור אם אינטר תזכה בגביע, זה הבלחה במקרה הטוב ושוד במקרה הרע. גם אינטר וגם מילאן - לא שייכות - לא מקצועית ולא כלכלית לשלב חצי גמר ליגת האלופות. במדינה בלי כסף, שזכויות השידור הם שליש מהליגה האנגלית וחצי מהספרדית, גם קבוצות עם אולטרה מסורת באירופה - הן לא חלק מקבוצת העלית ועובדה שאין נציגות איטלקיות בחצי גמר כבר שנים, והדבר היחידי שאני זוכר כהבלחה היה רומא לפני כמה שנים וגם זה הסתיים בפירוק באנפילד. הכדורגל האיטלקי לא שייך.

האליפות של מילאן היתה מקרית, ההוכחה של זה היא השנה, הם אפילו לא היו יריב לנאפלי, אליפות אפשר להפסיד בכל מיני דרכים, מילאן בתור אלופה אפילו לא הראתה רצון להילחם על התואר שהיא לקחה בשנה שעברה, וזה הכי גרוע. אם מילאן לא תהיה בליגת האלופות בשנה הבאה זה די נחשב ללכת אחורה ברמה מקצועית בצעדים גדולים - כל הרכשים שהובאו השנה היו מתחת לכל ביקורת, לא להיות בליגת האלופות זה אובן כלכלי גדול, אתה לא יכול להבטיח שבשנה הבאה עם הסגל הנוכחי אתה תהיה קבוצה טובה יותר, אם אתה רוצה לעשות מהפיכה בסגל אתה כמעט בודאות תצטרך למכור את לאאו, אחרת את מי תמכור? תיאו הרננדס, טונאלי, מייק מניאן. אלה הנכסים שיש לך. שוער טוב כמו מניאן לא תמצא, מגן בכדורגל העולמי זה נכס שלאף קבוצה שיש לה כאלה אין לוקסוס לוותר עליו. אז נשאר לך טונאלי ולאאו - טונאלי הוא לא שחקן שמישהו יבוא וישים עליו 100 אז נשאר לך את לאאו, מכרת את לאאו גם כיסית את הבור וגם יש לך בשקט 60 מיליון (ואולי הרבה יותר) להביא מספר שחקנים שבאמת יכולים לגרום שאף אחד לא יפקפק בך וביכולות שלך כקבוצה אם תיקח אליפות.

9. yonmu Member

אין שום צורך לעשות מהפכה בסגל. ההיפך. מילאן בונה שלד בצורה מרשימה מאוד:
    מניאן, קלבריה, טומורי*, תיאו, טונאלי, בנאסר*, לאאו. 7 שחקנים ששווים הרכב בקבוצה שנאבקת על כל התארים.
    עם התקדמות של צאוו/קלולו, רכש של דיאז ופגיעה עם חלוץ - התקדמנו ל10.
    להזכיר לך איך זה היה נראה עונה אחת אחורה? ועונה לפני זה? ועונה לפני לפני זה?

הסגל של מילאן נבנה לאט וביציבות. החלקים החסרים נסגרים עם 'טלאי', שפעם עובד נהדר כמו זלטאן או ז'ירו ופעם עובד רע כמו אוריגי או בקיוקו.
    אבל השלד עצמו - מתקדם עם כל עונה שעוברת. עם הארכת החוזה של לאאו נראה שלא תהיה עזיבה משמעותית בשנים הקרובות (בניגוד לשנים הקודמות בהן עזבו דונרומה, הקאן וקסי).

Gianzola אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

החצי גמר צ׳מפיונס קצת משקר. זה כמו החצי גמר צ׳מפיונס של רומא של די פרנצ׳קו. לא באמת מייצג את היכולת של הקבוצה. מה גם שלהדיח את נאפולי זה שונה מלהדיח את ריאל או באיירן. זאת קבוצה מהמדינה שלך שאתה מכיר אותה הכי טוב. מה גם שבאותה נקודת זמן היה לכם מאצ׳ אפ טוב איתם, רק שבוע לפני פירקתם אותם בליגה. לסיכומו של דבר אני חושב שמילאן היא קבוצה בינונית, ואתה בעצמך הסברת את זה היטב. קישור טוב, מרכז הגנה מבטיח, אגף שמאל מפחיד אבל איכות נמוכה בשאר חלקי המגרש.

11. yonmu Member

בסדר, כאן בפורום 'קבוצה בינונית' זה בערך המחמאה הכי גדולה שקבוצה יכולה לקבל.

12. Raulito Madridista

אני לא יכול לרדת לעומק הפרטים כמוך, אבל אני מסתכל על הטבלה בסרייה א' בניתוח מאוד כללי - מילאן עם ההגנה הכי גרועה מעשר הראשונות למעט אטאלנטה שספגה שער אחד יותר. הקבוצה כן התקדמה אבל לא לחינם ראינו את התמונות עם האולטראס אתמול, ההפסד אולי העיף את מילאן מחלום הצ'מפיונס בעונה הבאה. זו גם אותה מילאן שלא היוותה יריב לצ'לסי בשלב הבתים בליגת האלופות. תיארת נהדר את הבעיות בהתקפה. אוליבייה ז'ירו אולי היה טוב יותר מהמצופה וגם רפאל לאאו התקדם. אבל השאר? זה צפוי. גם זלאטן כמה שהוא סופרמן אז יש גבול, בטח אם הוא נפצע. בתאכלס כנראה זה שוב העניין הזה שלמילאן אין מספיק כסף להשקיע בשחקני התקפה טובים. אי הגעה לצ'מפיונס בעונה הבאה זה צעד אחד לאחור. יובנטוס הייתה במשבר ענק-ענק-ענק בחלק מהעונה.

13. yonmu Member

נשאל את זה פשוט מאוד:
    כמה קבוצות עם תקציב עדיף על מילאן נראות פחות טוב ממילאן?
    כמה קבוצות עם תקציב קטן משך מילאן נראות יותר טוב ממילאן?

זה המדד. אין מועדון ומאמן שלא נצלב פה בפורום. אלגרי הכי גרוע בעולם, אינזאגי הורס את אינטר, מוריניו לא מחובר, פפ עולה עם שוערים כחלוצים בגמר ליגת האלופות, אנצ'לוטי לוזר של ליגה, ברצלונה בדיחה באירופה, טן האח ילד כאפות של רונאלדו, קונטה פאה בכיינית, דורטמונד לוזרים קבועים, באירן זה פ.צ. הוליווד, פסז' זה קטארים לוזרים, קלופ איבד את זה עם קישור ברמה של ליגה ג צפון, ועל צ'לסי בכלל לא צריך לדבר.

יש תקציב, יש אנשי מקצוע, יש שחקנים. הביצועים של מילאן מרשימים ביחס לתקציב, אז שאפו לאנשי המקצוע. זה הכל.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קודם כל, לא מסכים עם "אליפות מקרית". מהרגע שחזרנו מפגרת הקורונה הכפויה ועד האליפות מילאן ביצעה התקדמות משמעותית ברמת המשחק שלה. זו לגמריי היתה קבוצה אובר אצ'יברית מבחינת רמת הסגל על הנייר ופה מגיע קרדיט עצום לפיולי.

הייתי נותן קרדיט דומה גם למאלדיני אבל אני חושב שהוא עשה טעות קשה בקיץ. ברור לי שהתקציב מוגבל אבל עדיין, אחריי עונת אליפות מחד ואבידה של שחקן הרכב משמעותי כמו קסייה מצד אחד, הייתי מצפה לרכש יותר משמעותי מפרוספקט סטייל CDK. מה גם שבניגוד למקרים הקודמים של עזיבת שחקן משמעותי, הפעם לא היה תחליף ראוי בסגל או שניסו להביא על אותה העמדה. אפשר להגיד שקסייה אוברייטד, אי אפשר לזלזל בתרומה שלו למשחק של מילאן בשנים האחרונות. לא קרוניץ' ולא פובגה היו מסוגלים להחליף אותו.

את השלד הנוכחי של מילאן יהיה קשה להשאיר בלי קביעות בליגת האלופות. זו רגרסיה.

itzik.miro ו-uri אוהבים את זה.
  15. Raulito Madridista

@yonmu, אתה שופט את התהליך של מילאן, אחלה, אני מפרק אותו לגומלין. נאפולי הציגה העונה רף בלתי אפשרי מבחינת איכות הכדורגל שלה וגם קצב צבירת הנקודות כיוצא בזה, אני לא מתייחס למה שקרה בשבועות האחרונים. המאבק על ליגת האלופות? לא חושב שהרף כל כך גבוה. מילאן עם מספרים נוראיים העונה. לשם השוואה גם יובנטוס שתהיה שנה הבאה בצ'מפיונס כנראה - סובלת מעומס של אירופה אם כי ברמה פחותה, כנ"ל אינטר. אני לרגע לא אמרתי שמילאן לא 'צריכה' יותר כסף, ומתבאס בשבילה שזה לא קורה. אני באמת שואל עכשיו, פחות "קובע", יותר זורק נושא לדיון: לאציו למשל, מה איתה? ולמה ההגנה של מילאן באופן יחסי סופגת הרבה יותר ובטח כשהשוער טוב? אגב זה בטח לא חדש לך שבכדורגל המאמן נצלב לפי תוצאות. לא מילאן המציאה את זה. יש מועדונים ששם זה יותר גרוע.