מי השחקן הכי אנדרייטד?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י alexshw, ‏13/9/21.

1. VAR Member

מישהו הזכיר כבר את מאייקון?

לא פיק ארוך מידי אבל הגרסה של 2009/10 היא אולי הכי טובה שראיתי ממגן אי פעם, יותר מלאהם. גם בנבחרת הוא דחק את דני אלבס (שכנראה שייך לדיון השני) לספסל בשנים האלה.

המשחק הראשון בחצי הגמר מול ברצלונה - ההופעה הכי גדולה שראיתי ממגן.

רוברטו באגיו31 ו-Ever Banega אוהבים את זה.
  2. Raulito Madridista

ומה עם רוברטו קרלוס? יותר טוב פשוט בצד השני? רוברטו קרלוס התאפיין בתרומה שלו בהתקפה אבל הוא היה גם שחקן בעל יכולת הגנתית אדירה. מהיר, זריז, חזק, חכם, שקט וקר רוח. הקבוצות הגדולות רדפו אחרי מאייקון וכל האוהדים שגדלו בשנים האלה ממש זוכרים אותו, לא רק בסאן סירו. לא חושב שהוא אנדרייטד גם אם הצלחה משמעותית יותר עם ברזיל הייתה מוסיפה לו נקודות. הוא תמיד עולה בדיונים האלה של מגיני העשור וכן הלאה. אני זוכר גם שער אדיר שלו בדרבי.

3. riquelme1 Member

בדיחה. מאייקון היה מגן גדול, אבל מבחינה היסטורית דני אלבס גדול מימנו, והיה בטופ ויציב ממאיקון הרבה יותר. מאייקון נתן אולי 2 עונות גדולןת בקריירה, לעומת אלבס שעוד בתקופה של סביליה לדעתי הגדיר מחדש את עמדת.המגן הימני.

אגב, נתן הופעה גדולה אז מול בארסה, אבל אם זה הכי טובה ממגן שראית, אז כנראה לא ראית מספיק.

4. riquelme1 Member

אוברמארס היה שחקן כנף, מה הקשר לברקו?

5. Ever Banega Member

מסכים שבשיאו היה חד משמעית יותר טוב מאלבס וכמובן גם מלהאם. היה מפלצת אמיתית. כנראה קצת פחות זוכרים אותו כי החזיק מעט זמן יחסית בטופ.

VAR אוהב/ת את זה.
  6. רוברטו באגיו31 Member

מסכים עם var, מאייקון בעונת 2009-10 זה המגן הכי טוב שראיתי בחיים שלי : מצד אחד סלע בהגנה, אי אפשר היה לעבור אותו ומצד שני תרם המון בהתקפה .

אין מגן שהצטיין כל כך בשני חלקי המגרש כמו מאייקון בעונת הטראבל של אינטר .

בלי קשר למייקון, עונת 2009-10 היא עונת האימון הכי גדולה מבחינתי של מאמן כדורגל . ( מוריניו כמובן ) .

7. Ever Banega Member

אני חושב שאנשים פשוט לא הבינו עד כמה הסגל שלהם פסיכי, זה לא שהוא הוציא מים מסלע או משהו כן.

8. Raulito Madridista

הוא הוציא מים מהסלע כי הוא עבר את ברצלונה הפנטסטית. תוכנית המשחק הייתה מושלמת, הגנת ברזל, ועושים לאינטר הזו עוול כי היא התבנקרה בקאמפ נואו עם עשרה שחקנים אחרי אדום שלא היה ולא נברא תוצאת סרחיו בוסקטס. לא ספרו אותם בין ארבע-חמש המועמדות בתחילת העונה וזו קבוצה שהייתה נכשלת מסורתית במפעל בערך. עונת חייו של ווסלי סניידר, מאייקון כמובן. לוסיו בשום שלב בקריירה לא שיחק כל כך טוב.

רק להזכיר לאנשים כאן שדני אלבס לא הצטיין במשחק ההגנה אבל הוא לא פראייר או מרגרינה ושהוא היה תותח גם בסביליה. לא קל לסחוב כל כך הרבה שנים במועדון גדול כמו ברצלונה והוא היה חלק חשוב לחלוטין בהצלחות שלהם. מה הפואנטה, לקחת את העונה הכי גדולה בקריירה של מגן מסוים כטיעון וכל השאר לא שווה כלום?

9. VAR Member

אין לי בעיה עם הטענה שאלבס/לאהם/עוד הרבה שחקנים נמצאים מעליו בדירוג המגנים ההיסטורי בגלל שהשיא שלו היה קצר. אני חושב שהוא אנדרייטד בכל זאת כי גם בשנות השיא שלו אנשים לא מספיק החזיקו ממנו. הגיע למקום ה17 בהצבעות לשחקן השנה ב2010. מתחת לשוויינשטייגר, מתחת לאוזיל (!). מבין הכוכבים של אינטר באותה העונה הוא בעיניי חצי צעד מאחורי סניידר ומיליטו (שגם הוא snub רציני, אבל אני חושב שהוא הוזכר כבר בדיון הזה) ברמת החשיבות שלו לזכייה בטרבל.

בנוסף, ומה שגרם לי לכתוב את השם שלו כאן: יצא לי לראות באיחור של שנה את דירוג ה11 שמוריניו אימן. לא רק שסאנטי (שאם אני זוכר נכון שיחק בעיקר כמגן שמאלי בימי מוריניו) לפניו, אפילו את וויליאם גאלאס (הוא לא בכלל בלם?) הוא הכניס על חשבון מאייקון. אנשים מתייחסים לתרומה שלו לאותה הקבוצה כמשהו שולי לחלוטין משום מה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/23
  10. VAR Member

למחוק

11. Andrei Kanchelskis Member

אף אחד פה לא התייחס לשאלתי ממקודם אז אשאל אותה שוב:
    האם דמיאן דאף היה אנדרייטד?

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. סתם שחקן מהיר שלא היה איכותי ממש בשום דבר אחר. מהטיפוס של ארון לנון, ת׳יאו וולקוט ושות׳.

13. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאייקון הגיע לאינטר בעונת 2006/07 בגיל 25-26 ממונאקו תמורת 6 מיליון יורו. בהתחלה הייתי בטוח שהוא הגיע כגיבוי של זאנטי (ששיחק אז כמגן ימני), אבל הוא פתח בהרכב מתחילת העונה והיה לא טוב בחודשיים הראשונים, כעסתי מאוד על מאנצ'יני שהזיז את זאנטי לקישור בשביל מגן אלמוני כמו מאייקון. אבל, לאט לאט הוא התחיל להראות יכולות שלא דמיינתי שיכולות להתקיים במגן, ואני גדלתי על מגנים כמו קאפו, זאנטי, זמברוטה, רוברטו קרלוס וכל אלה. הוא הראה יכולת הגנתית מצויינת ויכולת התקפית יוצאת דופן, ברוב תקופתו באינטר הוא היה שחקן ההתקפה הכי משמעותי בקבוצה, כולל בעונת הטריפל. בכלל, מוריניו נהנה מהתשתית שרוברטו מאנצ'יני בנה, בעיקר שחקנים שהוא הביא ושילב בהצלחה באינטר, כמו מאייקון, ז'וליו סזאר, קמביאסו, וולטר סמואל וסטנקוביץ' (הגיע חצי שנה לפני מאנצ'יני) שהיה להם חלק חשוב בזכייה ב-2010.

@VAR
    אחלה בחירה, שאפו.
    מה אתה חושב על קמביאסו וסזאר?
    קיבלו את ההערכה שהיו ראויים לה?

VAR אוהב/ת את זה.
  14. VAR Member

@Mamadu
    סזאר אנדרייטד גדול בעיניי, אבל פחות ממאייקון. קמביאסו לדעתי כן קיבל את ההערכה שמגיעה לו.

15. Andrei Kanchelskis Member

איך שוער שחוטף שביעייה(וחמישייה תוך חצי שעה) באצטדיון הביתי יכול בדיוק להיות מוערך?!