דויד ויאה שיחק לעתים בכנף שמאל בזכייה ביורו 2008 עם לואיס ארגוניס. במונדיאל 2010 פרננדו טורס נראה שחקן גמור למען האמת ולא תמיד פתח, הוא עלה מהספסל למשל בגמר וגם בחצי הגמר נגד גרמניה. פדרו אכן היה שחקן הכנף היחיד בהרכב והמועדף על פני דל בוסקה. השאלה לגבי קאייחון היא 'מה זה אנדרייטד'- כלומר הוא אחלה גולר וגם בריאל של מוריניו כבש בממוצעים נפלאים במשחקים שלא ממש עניינו את שחקני ההרכב הראשון. תנועה טובה לעומק וסיומת. צר לי כאוהד ריאל שיש לו רק חמש הופעות בנבחרת ולוקאס למשל כן היה המזל להיות בטורניר גדול, אפילו שניים. מצד שני הוא לא היה שווה יותר משחקן 12-13 במועדון גדול באמת בשיאו (מבלי לזלזל בנאפולי שהייתה קבוצת צמרת שנים על גבי שנים). הוא היה אמיץ לעזוב את ריאל כדי להיות שחקן בכיר בקבוצה אחרת.
דווקא לא היה איזה גולר מדופלם, אבל התנועה שלו לעומק שציינת פלוס היכולת לשחק בנגיעה ולהבין את המשחק הפכו אותו ליותר מסתם וינגר. בנאפולי הוא היה יותר וינגר/חלוץ. אני יכול להבין למה הוא היה מתחת לרדאר. בריאל שהיא הבמה הגדולה הוא לא השתלב, ונאפולי קבוצה הרבה פחות מסוקרת. אגב ריג'קטים ספרדים מריאל שעברו לנאפולי אני חושב שגם אלביול הוא איפשהוא אנדרייטד. רוב הקריירה ספג בעיקר זלזול, למרות שהוא בלם מצויין והשילוב בינו לבין קוליבאלי היה נהדר. המצחיק הוא שהוא זוכה סוף סוף להוקרה דווקא בשלהי הקריירה בויאריאל. השיא זה החמצת הפנדל נגד צ'לסי בסופר קאפ שאין מי שזה לא נגע בו.
חוץ מואלרון מי עוד שיחק על העמדה שלו מבין השחקנים שהבאת? זה שזומנו שחקנים אחרים במקומו לא אומר שהם היו איכותיים יותר. ועצלנות זו תכונה שאפשר לומר כמעט על כל שחקן קישור התקפי בסוף שנות התשעים תחילת האלפיים.
גוטי היה נותן הברקה 1 ל8 משחקים, אם כבר הוא אוברייטד, הוא היה עצלן ולאמהיה מקצוען אמיתי, חוץ מכמה רגעי גאונות לא תרם יותר מדי. גם קאייחון שחקן די מוגבל, עשה קרירה מעל המצופה נחמדה, אף פעם לא היה לוצבאמץ מקום בקבוצת טופ.
שיחק בקבוצת טופ באיטליה, ב-2018 זאת גם היתה הקבוצה הכי טובה באיטליה עם הכדורגל הכי טוב שיצא לי לראות באיטליה. אבל כמו שאמרתי בדיון אחר, אין מגיע בכדורגל. הוא לא הסתדר אצל מוריניו בריאל אבל מי בעשור האחרון כן הסתדר אצלו.
העניין הוא שתמיד היו שחקנים יותר דומיננטיים ממנו, הם פשוט התחלפו כל הזמן ביניהם. לא חושב שגוטי יכל להביא ערך מוסף אמיתי בטורניר גדול. אז במקרה הטוב היה מקבל פירורי דקות קטנים.
שיחק ואף פעם לא היה כוכב, ונאפולי הייתה ועדיין קבוצה אטרקטיבית, אבל לא הייתה טופ 3 וגם לא 5 בשנים האחרונות. קאייחון אחלה שחקן, בטח לא שחקן שיתן לך יותר מדי, מין פדרו מדרדיאי, שחקן מוגבל טכני, יודע לכבוש לעיתיים ועשה קריירה סבבה.
https://64.media.tumblr.com/tumblr_luynrdzklJ1qcf4e0.Xxx מוריניו מת על שחקנים כמו קאייחון (ובצדק), פשוט בריאל הוא לא הראה מספיק כדי לשפר את מעמדו בקבוצה על חשבון שחקן כמו די מאריה. המעבר לנאפולי הוציא ממנו יכולות ותפוקה שהוא כנראה לא היה יכול להראות אצלינו.
בשנים האחרונות היא היתה בדעיכה בגלל חילופי דורות. המשיק וקאייחון הקשישים עזבו, מרטנס מקבל פחות דקות, הרבה צעירים עם שכר לימוד, לזה תוסיף מאמנים בינוניים כמו אנצ׳לוטי(באנה הדיונים פה כל כך התערבבו זה בזה שאני כבר לא זוכר באיזה שרשור אני) נראה שהעונה חילופי הדורות מתחילים לשאת פרי אבל זה עוד שלב מוקדם להצהרות.
קופצים לי כרגע לראש שניים. מיראנה שאשכרה בתקופות מסוימות הרגשתי שהוא הבלם הטוב בעולם, ודייגו לופז שבתקופה בריאל מדריד בעיקר נתן הופעות עצומות. אה וכמובן גאבי שאשכרה כל משחק גדול היה אחד מ2-3 הכי טובים על המגרש, הפוך מאוזיל בדיוק.