מכבי חיפה בלברקוזן - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י שגיא, ‏21/10/02.

1. Kgt1 Member

אני לא אשקר ואגיד שחיפה היו הרבה יותר רעים - אבל לברקוזן הייתה יותר טובה במשך רוב המשחק ולא חיפה. ההחמצות של יעקובו וישראלביץ' הן לא מחוסר נסיון אלא קצת מחוסר מזל. השערים שספגה חיפה הם כל כך טיפוסיים ומעצבנים... לדוגמא דקה לפני הגול של ז'ואן אנחנו מדברים בינינו על כך שטעויות מסוג אלו של בן-ידי בגול השני ביום שבת האחרון מול חיפה (הגול של באדיר) שבהם השוער לא מחליט אם לצאת או לא ונתקע באמצע הם ממש טיפוסיות לשוערים ישראלים - כעבור דקה אוואט עושה טעות כזו בדיוק.
    הפסד קצת מעצבן של חיפה לסיכומו של דבר - תקווה עכשיו לנס שיעלה אותה למקום השלישי.

2. AFC AJAX Member

למקום השני התכוונת....

3. Kgt1 Member

בשביל מקום שני הם כבר יזדקקו להרבה יותר מסתם "נס"...

4. AFC AJAX Member

למקום שלישי הם לא צריכים נס גדול...

5. Rossoneri Member

הידעתם? עם חיפה מסיימת במקום הרביעי היא מורידה כמעט את כל מה שהפועל עשתה בשנה שעברה לדירוג הישראליות באירופה.

6. Kgt1 Member

להוציא נקודות בפיראוס - מינימום נס בדלונה.

7. AFC Member

ואן דה וארט - חיפה לא נפלו מלברקוזן????
    אני מניח שאתה אחד מאותם אנשים שגםהניחו שמכבי חיפה נתנה משחק בכבוד באולד טראפורד, ובכלל הייתה אמורה לנצח את לברקוזן במפגש בקפריסין.

במחצית הראשונה לברקוזן הייתה יותר טובה, במחצית השניה חיפה השוותה ואיזה 10 דקות שלטו, אבל אז לברקוזן התחילו לפרק אותם. זה לא כושר גופני - זה המוראל. חיפה רואים שיעקובו החמיץ, לברקוזן שולטת, את 40 אלף אוהדים אדומים, את באביץ' ששוב כבש ואת לברקוזן מתחילה לתקוף, באמצע המשחק הם קלטו את המעמד בו הם נמצאים - והתקפלו. הכל הלך, ואוואט שוב עשה את הקפיצה המפורסמת שלו - "קפיצת הציפור". שימו לב שפעם אחר פעם במשחקים הוא יוצא לכדור גובה, חוזר, נוגחים לו, הוא קופץ קפיצה מצחיקה (שאותי אישית עושה לי את היום מרוב צחוק) וסופג.

ואני רוצה לציין שאני מאושר מהאומללות של רדליון והקבוצה שלו - ההעפלה לליגת האלופות תהרוס להם הכל, אני אומר לכם.

8. שגיא Guest

אני כבר מזמן לא סומך על מה שאתה אומר..... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

בכל אופן, בקשר למשחק.
    לברקוזן שלטו, זה ברור, אצטדיון ביתי והכל, אבל זה לא גורע מהמשחק הבאמת מכובד של מכבי חיפה.....
    מה לעשות, חיפה לא רגילים לכאלה מתקפות בישראל, וזה מתבטא בחוסר ריכוז בהגנה, שתי טעויות שהובילו לשני שערים.
    בשער הראשון, ולא ברור לי למה, כל ההגנה עמדה בזמן ההגבהה, הם כנראה שחכו שבאביץ', כן, אותו אחד שכבש פעמיים במשחק הקודם, אותו אחד שגבוה בראש מכל שחקן הגנה של חיפה, אותו הם השאירו חופשי ומאושר, כל מה שנותן לו לעשות הוא לשים את הראש ולחכות שהכדור יפגע בו.
    ז'אנו איחר, ובצורה מעוררת רחמים הרים ידיים, כאות קריאה ל"נבדל", לפחות כך הוא חשב....
    במקום לרוץ, לנסות להפריע, להידחף ולמנוע אולוי שער, משחק לא טוב של אבישי, כנראה שתי החמצות הפנדלים עדיין צובטות לו.....

השער השני היה טעות טוטאלית של אוואט, טעות של שוער טירון, וטעות אופיינית, מאוד אפילו, לשוער הישראלי האידיאלי.
    לצאת לכדור, לעמוד, ולנסות לחזור לשער, טעות איומה שהיא מתכון מדוייק לשער נגיחה קל.
    אגב, וידוקה, אותה "קפיצה מצחיקה" שלו, היא אחד היתרונות שלו על שער השוערים בארץ, ועזוב את הטעות ההיא, אני מדבר בכללי.
    אותה קפיצה, שאותך, מסיבה כלשהי, מצחיקה, הצילה את מכבי חיפה לא מעט פעמים, לא קשה להבין את זה, זאת פשוט קפיצה, בה הוא מותח את כל אבריו, ידיו ורגליו, ובכך מכנסה כמה שיותר שטח. מבין?

מכבי חיפה נאיבית, יעקובו החמיץ, אין מה לעשות, החמצות זה חלק מהמשחק, אבל לנו, הקבוצות הישראליות, כנראה מעולים בזה.
    שער יתרון יכל להדהים ולכניס את הגרמנים להלם, ויכול להיות שהמשחק היה מתפתח כמו המשחק נגד אולימפיאקוס.
    אבל חיפה הראתה אופי, למרות השער בדקה כלכך מעצבנת, בדקה האחרונה של המחצית, חיפה עלתה למחצית השניה במטרה ברורה - לכבוש.
    רוסו רץ בלי הפסקה, היה מאוד פעיל.
    פראליה הצליח לכבוש בסופו של דבר, אחרי כדור חוזר שהגיע מהשוער.
    אבל פראליה, אוי פראליה, זה חודשיים שהשחקן נמצא בכושר רע, רע מאוד, משחק לאט, גמלוני מאוד, איטי, לא מוסר בזמן, לא מוסר מדיוק, מאבד כדורים, משהו צריך לעשות בנידון.

שום הפתיע כשהציב את זנדברג בעמדת הקיצוני, אבל עשה לא רע, זנדברג היה די טוב, נלחם, אפשר היה לראות בעיקר בהזדמנות של יעקובו, מיכאל איבד כדור, לא וויתר, לקח אותו בחזרה, הצליח להציב את הניגרי לבד מול השוער, והסוף ידוע.

וישראלביץ' בתוספת הזמן, כלכך מעצבן!
    מהלך נהדר של חיפה, בכוחות האחרונים, מסירות בנגיעה, הכדור הגיע לישראלביץ', בין שלושה גרמנים, אבל הרגל שלו כנראה קצרה מידי, ולכן לא פגע בחוזקה מספיקה בכדור ובוט הדף בלי בעיות.

נשארנו, שוב, רק עם מחמאות (כמובן שלא מוידוקה, אבל שטויות)

לגבי המשך הדרך...
    אני כבר אמרתי מזמן שחיפה לא הגיע במצב טוב לסיבוב השני.
    בגרמניה הפסדנו, מול היונייטד, ולא משנה באיזה הרכב, תמיד קשה, וביוןן, מול האוהדים הפנאטיים, יהיה לא פחות קשה.....

9. ג'רי בית הלוי Member

רפאל ואן דר וארט, שאלה לי אליך.
    האם אתה באמת אוהד הפועל חיפה, כפי שאתה מתיימר להציג את עצמך, או שאתה בעצם אוהד מכבי חיפה בתחפושת?

או שמה אתה דווקא ספטמבר ספטמבר שלנו..

תגיד לי, אתה בסדר?
    עם כל הכבוד, זאת מנצ'סטר יונייטד! לא אולימפיאקוס, לא לברקוזן שנחלשה, אלא מנצ'סטר יונייטד!
    גם המחליםים שלהם יכולים לקחת פה אליפות בלי להפסיד, ועד כמה שהקהל שלכם יעודד טוב(והוא לא), לשחקנים של מנצ'סטר זה פשוט לא יזיז, והם ממש לא יודעים מה אומר "דייויד בקהאם בן זונה".

10. ג'רי בית הלוי Member

רפאל ואן דר וארט, שאלה לי אליך.
    האם אתה באמת אוהד הפועל חיפה, כפי שאתה מתיימר להציג את עצמך, או שאתה בעצם אוהד מכבי חיפה בתחפושת?

או שמה אתה דווקא ספטמבר ספטמבר שלנו..

תגיד לי, אתה בסדר?
    עם כל הכבוד, זאת מנצ'סטר יונייטד! לא אולימפיאקוס, לא לברקוזן שנחלשה,אלא מנצ'סטר יונייטד!
    גם המחליםים שלהם יכולים לקחת פה אליפות בלי להפסיד, ועד כמה שהקהל שלכם יעודד טוב(והוא לא), לשחקנים של מנצ'סטר זה פשוט לא יזיז, והם ממש לא יודעים מה אומר "דייויד בקהאם בן זונה".

11. AFC Member

גם הייתי רוצה לציין בפעם המי-יודע-כמה את השידור המחליא והלא אובייקטיבי של ארסל ושגיא כהן, שני ליצנים עלובים.

יורם ארבל במשחק הקודם, כפי שזכור לכולם, אמר ש"אפשר לעשות את זה" וש"חיפה ברמה שלהם" אך כשלברקוזן הובילו הוא פתאום נזכר לציין שלברקוזן סגנית אלופת אירופה (למרות ששנה שעברה זה שנה שעברה, וההבדלים לפנינו, ללא באלאק וזה רוברטו), שהדשא איום ונורא (למרות שחיפה ניצחה על אותו דשא את אולימפיאקוס) ואיזה עומס יש על חיפה (וכאילו שללברקוזן אין).

אתמול הוא המשיך לשדר כמו אדיוט גמור. אולי לא היו לא ציטוטים מיוחדים הפעם, אבל איך רואים שהוא רוצה שחיפה תנצח, פשוט מחליא.
    שגיא כהן בכלל, מעיז לתרץ את ההפסד של חיפה בכושר גופני לקוי (איך קשור???) ומציין שרוסו שיחק מצוין (שמתם לב כמה איבודי כדור ודריבלים מיותרים היו לו?).

פורצה לברקוזן!!!

12. שגיא Guest

רמת השידור של ארבל באמת הייתה נמוכה....
    ולאו דווקא מבחינת אהדתם למכבי חיפה במשחק הזה, אלא מבחינת שינוי הגרסאות הפתטי....
    פעם אחת לברקוזן "לא כזאת גדולה" אבל אחרי כמה דקות "אסור לשכוח שהיא הגיעה לגמר הצ'מפיונז"....עלוב.
    פעם אחת "זו כבר לא קבוצה טובה בלי באלאק" ואחרי כמה דקות "הסגל שלהם רחב וכל שחקן יכול לשחק מצויין"

13. ג'רי בית הלוי Member

ואם כבר בנושא תקשורת עסקינן, שמת לב שמעריב לא נתנו ציון לקהל של חיפה ולברקזון?
    למה אתם שואלים?
    כי לקהל של חיפה הגיע ציון 5 וללברקוזן הגיע ציון 9, ומעריב לא רוצים להשמיץ את הקבוצה של המדינה שכולנו אוהבים.

14. Reyes Member

מה הקשר?
    זה יכול להיות בגלל שחיפה הביאה קצת קהל ולא הרגישו אותו בין ה40,000...

15. AFC Member

באמת ניצן, כיצד קהל של 150 איש יכול לעודד יותר טוב מעוד 40 אלף?
    למרות שהם באמת לא השתדלו...

ושמתם לב גם לשחיתות בידיעות אחרונות...?
    יעקובו שם שלושער מול אולימפיאקוס ומקבל 10. פשוט בושה. בליגה הישראלית, כשמישהו כובש שלושער או מישהו משחק פשוט מדהים בקושי מקבל 8. כשאיציק קורנפיין נתן את ההצגה הכי גדולה של שוער אי פעם בליגת העל, הוא קיבל 8.

ועוד יעקובו לא היה כל כך בולט באותו משחק.
    שלא לדבר על הציונים של מכבי חיפה אחרי אולד-טראפורד, שזה נראה כאילו הם ממש השתוו למנצ'סטר.

נ.ב אני חושב שעדיף את ארבל על רמי ויץ למשל. אוהד מכבי חיפה משדר משחק שלה בליגת האלופות? רק חסר שהוא יתחיל גם לשיר את השירים של יציע ג'.