מכבי חיפה לקראת העונה הבאה - רוני לוי מאמן הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ilan, ‏31/5/03.

1. ירוק בלב Member

טוב, נראה לי שאת צריכה טיפול.
    אני אמרתי שהוא אחד השחקנים הטובים בארץ, (כבר הסברתי למה)
    ולא ש"הוא השחקן הכי טוב במדינה", קודם כל תלמדי לקרוא.

בקשר למה שאמרת על חיפה,
    חיפה יכולה ללמד את כל הליגה מה זה מקצועיות וכדורגל.
    תרגעי במה שאת אומרת על אוהדי חיפה, כי גם הם יכולים ללמד אותך הרבה דברים על כדורגל, ואם את רוצה ונראה לי שאת זקוקה, אז גם לקרוא.

2. שגיא Guest

אני מצטער, בהודעתי כתבתי שוילקוקס הוא מאמנם, ואחרי כמה זמן התברר שזו טעות, ואף כואבת. וילקוקס נפטר.

קשה למצוא מידי עליה, גם באתרים שהייתי הכל שטחי ובלי פרטים. יש באתר ערוץ הספורט מידי, לא גדול במיוחד, על הקבוצה הזאת. הכי טוב שיש בינתיים.

3. AFC Member

ירוק בלב, תיזהר במה שאתה אומר על ליהי :evil: :evil: :evil: .

אני באמת לא מבין מאיפה הפלצת את הטענה המטומטמת הזאת שז'אנו אחד מהשחקנים הטובים בארץ - מילא, אם זה היה בדוקים או בהטלת קונוסים, הייתי מבין, אבל בכדורגל?!

מצטער, ז'אנו הוא בדיחה שעבר זמנה, הוא לא עולה להתקפה, לא מצליח לעצור שחקנים באגף שלו, ואני לא אדבר על המסירות האיומות שלו. הוא פשוט אסון.

ואגב, לא הבנתי - אם מכבי חיפה כל כך מקצוענית כמו שאמרת, למה שיעיפו את אחד המגינים הכי טובים בארץ?!

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מה אתה אומר שחיפה לא מקצועית..באמת סליחה שחיפה לא מחתימים שחקנים עם מפיות ואז גם ככה מקצצים להם 80 אחוז מהשכר..ובאמת סליחה שחיפה לא הורסתאת עצמה תוך 3 חודשים..

5. KirkH Member

וואו, איך ירדת עליו...

6. AFC Member

הכוונה לא היתה להעביר ביקורת על המקצוענות של מכבי חיפה (אהם*פאקסים*אהם), אלא להראות לירוק בלב את הסתירה בדבריו - הרי למכבי חיפה יש את אחד המגינים הכי טובים בארץ, וזה המועדון הכי מקצועני בישראל (שלא לדבר על אירופה, כמובן), נכון?! אז למה שהם יעיפו כזה שחקן ענק?!

נו, ברור למה, זה בגלל המפיות של בית"ר. עכשיו הבנתי. תודה לך, זיו, שהראית לי את האור.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הקשר??????ארסנל לא מועדון מקצועני????למה הם העיפו את סימן?????
    זאנו אולי לא המגן הכי טוב בארץ אבל הוא בין הטובים...כמובן שעכשיו אתה תביא לי שחקנים מופלצים שמשחקים בהפועל הרצליה ותגיד שהם משחקים יותר טוב..

"נו, ברור למה, זה בגלל המפיות של בית"ר. עכשיו הבנתי. תודה לך, זיו, שהראית לי את האור"
    ומה הקשר בין המשפט הזה לבין העולם????אני רק צחקתי מזה שאוהד ביית"ר יכול לנסות להגיד משהו רע על הניהול המצויין של מועדון כמו חיפה..

8. שגיא Guest

זה לא יאומן כמה דברים חסרי טעם נאמרים פה.

דבר ראשון - אבישי ז'אנו. לאף אחד לא יעזור, הוא עדיין בצמרת המגנים הימניים בארץ. נכון שלא כמו פעם, המהירות ירדה, וגם היכולת. לגיטימי, גם הגיל משפיע. אבל להגיד שהוא בדיחה? זה כבר מוגזם. ומה הקשר לזה שזורקים אותו? אני ממש לא מבין איך זה קשור...אשמח לקבל הסבר.

דבר שני - המקצועייות של מכבי חיפה, וזה מתקשר לסוף הפסקה הקודמת. מה הקשר בין מקצועות לבין שחרור שחקנים? אתה חוזר לפרשת הפאקס? לבריאות. יש רק להסתכל על תשלומי השכר לשחקנים כדי להבין באיזה מרחק נמצאות שאר הקבוצות. אם בכל קבוצה אחרת אנו שומעים על בעיות בתשלומי השכר, ותאריכהם, הרי שמכבי חיפה כבר מזה שנים שכל שחקן מקבל את הצ'ק בזמן, בלי דחיות, בלי בלבולי מוח למינהם, כמו שמתנהלים בשאר הקבוצות.
    מתי פעם אחרונה שחקן אמר שמכבי חיפה חייבים לו כסף?

וזה דיון לקראת העונה הבאה, לא ויכוח על רמת המקצועיות שלה. וזה דיון על מכבי חיפה, אני מזכיר, לא חייבים להרוס, הוא דווקא מתפתח יפה.

9. Roy Member

שגיא, אני אתייחס לעניין אבישי ז'אנו.

אם אנחנו מגדירים אותו בצמרת המגינים הימניים בארץ, שזה לכשעצמו לא כזה כבוד גדול, בוא נהיה כנים עם עצמנו- ונגיד שזה לא שז'אנו טוב, אלא שכל השאר גרועים.

בקטע הזה, דווקא בגלל הניסיון שלו הוא עדיין בין המגינים הימניים הגרועים פחות בארץ. בוא נראה מי טובים יותר ממנו- אילן בכר לא נחשב, ג'ון פנטסיל גם לא, קלימי סבן יתקרב בעונה הבאה למה שהפגין ז'אנו העונה, ארז אליאב טוב בהרבה, רמי אליהו גם יתקרב אליו בעונה הבאה. בקיצור, אם אני מאמן היום, אני מעדיף להחתים שחקנים שיכולים רק להשתפר, כמו סבן ואליהו, מאשר את ז'אנו, שיכולת המשחק שלו רק הולכת ונהיית רעה יותר. מהירות כבר אין, חוכמת משחק שמחפה על זה אף פעם לא הייתה בצורה יוצאת דופן, הגבהות יותר מרמה ממוצעת גם אין.

בשורה התחתונה, אחרי כל הסיבוכים- ז'אנו לא טוב, אבל אין הרבה אלטרנטיבות אחרות.

10. שגיא Guest

אתה בעצמך אמרת - כמה יותר טובים יש?
    אני יכול לספור אחד בביטחון וזהו אורי אוזן המצויין. שחקן גדול.
    קלימי סבן רק התחיל לשחק עכשיו, אם קשטן לא היה עוצר אותו, כנראה כבר עכשיו היה לנו מגן ימני מצויין, אבל לצערנו זה לא קרה ונצטרך לחכות לעונה הבאה ולראות האם הקצב שבו הוא מתקדם ישמר ויתפתח ממנו שחקן טוב.
    לז'אנו דווקא יש הגבהות טובות, ומטבעו הוא שחקן מהיר, ככה שירידה במהירות אמנם מאיטה אותו ביחס לעבר, אבל הוא לא ממש איטי. טכניקה טובה יש לו, יכול לעבור כל שחקן, עם הטעויות גוף אמנם לא ברזילאיות, אבל מאוד תכליתיות. בעיטה טובה גם כן יש.
    לדעתי יש לו מה לתרום, וכנראה שבחיפה בונים עוד שנה-שנתיים על איתן עזרייה, ככה שהוא צריך מישהו שילמד ממנו. אגב, אותו עזריה הזכיר בראיון כמה הוא מעריץ את ז'אנו ורוצה שהוא ישאר.

-----------

ועוד קצת פרטים על קוומבראן טאון:

כפי שהזכרתי, אצטיונה מכיל 8200 מקומות, ונקרא קוומבראן סטדיום.
    האצטדיון עצמו משמש גם לתחורויות אתלטיקה רבות, מקיף אותו כמובן מסלול ריצה, והדשא בו, שימו לב, הוא דשא סיטטני.
    "קוואמבראן סטדיום":
    http://maccabi-haifa.nana.co.il/images/ReportPics/Article5815_Paragraph7738.Xxx

המועדון עצמו נחשב בווילס למועדון קטן. בשנת 99 הובסה על ידי סלטיק 10-0 בסיכום שני משחקים.
    רוב הקבוצה בנויה משחקנים די ותיקים:
    השוערים מרטין אלקוט (בן 32) ופאט אוהגן (31), המגן ריצ'רד קארטר (30), וכל חוליית הקישור בראשם של שון מאיינוארינג (31), שון מרטין (33), נתן ויג (31) והקפטן - אדם מור (31).
    במרכז ההגנה ניצבים להם דווקא שחקנים צעירים. ריצ'רד דיוויד בן ה25, וגארט וורטון בן ה22.
    החלוץ כריס סאמרס בן ה30, כבש ב60 משחקים במדי הקבוצה, כ52 שערים. רקורד מכובד ביותר.

(ותודה כמובן לאתר של מכבי חיפה)

11. Roy Member

כמובן שאת אוזן שכחתי...
    אז עכשיו אפשר להגיד ככה- לפי דעתי כמובן...
    בין המגינים הישראליים ז'אנו מדורג רביעי כאשר בסיום העונה הבאה הוא ידורג שישי-
    1. אוזן
    2 + 3. אליאב ואילן בכר
    4. ז'אנו
    5 + 6. קלימי סבן ורמי אליהו

בין המגינים שמשחקים בישראל-
    1. פנטסיל
    2. אוזן
    3. אליאב
    4. ז'אנו
    5 + 6. סבן ואליהו

בקיצור- הטכניקה של ז'אנו לא בשמיים, לא ראיתי יותר מדי פעמים בהם הוא משתמש בבעיטה שלו, וכמו רוב המגינים הישראליים, גם ז'אנו לא יודע להגביה תוך כדי תנועה.

בוא נגיד ככה, אם ז'אנו יישאר בחיפה, הוא ישמור על רמה סבירה עוד עונה, מקסימום שתיים, ואם הוא יעבור לאשדוד, הוא ייעלם מהמפה לחלוטין, ובעיקר מ"צמרת" המגינים הימניים בישראל, שכאמור זה לא תואר כבוד.

12. שגיא Guest

אתה מדבר על דברים אבסורדים...
    הוא בן 33, זה ברור שתוך שנה היכולת שלו תרד, כי זה בעצם הסוף שלו, ומי יודע, אולי הוא יחליט לפרוש בתום העונה הזאת בגיל 34? אין לדעת כרגע. אבל לדעתי יש לו עדיין מה לתרום.
    ואני מדבר על מגנים ישראלים, מלבד זאת, ז'אנו כבר שלוש שנים לא שחקן באנקר בהרכב, הוא את רוב העונות מתחיל על הספסל, מצליח לחזור להרכב בזכות יכולת טובה והרבה הקרבה, וגם מאבד אותו במשך העונה, שחקן רוטציה בהחלט טוב לדעתי עבור מכבי חיפה.
    ומה לעשות, המגנים הישראלים לא בשמיים, דיברת על הגבהה תוך כדי ריצה, וזה באמת דבר שאולי רק קייסי ובכר בזמנו עשו עוד איכשהו בצורה סבירה, וגם זה לא לאורך זמן.
    אלה המגנים שיש לנו, אבל להגיד על ז'אנו שהוא גרוע, אי אפשר.
    לגבי הטכניקה שלו, הוא יכול לשמור אצלו את הכדור לא מעט זמן, ושוב, אני אומר, לא עם טכניקה ברזילאית וריקודים עם הרגליים, אבל עם הטעיות גוף בהחלט טובות ומספקות.
    אף אחד לא מצפה מז'אנו להיות סופרסטאר, בטח בגילו, אבל אין זה אומר שצריך לזרוק אותו לקבוצה עלובה, או יותר מכך, לליגה נמוכה. ז'אנו יתן עוד עונה אחת לפחות, ואז, לפי יכולותו, כנראה גם יבואו לו הרהורי פרישה.

שחקן נוסף שכבר נמצא בשלהי הקריירה הוא אלון חרזי, שגם הוא רוצה חוזה לשנתיים, ואם יקבל זאת, זה יהיה עם קיצוץ די משמעותי.
    מה אתם הייתם עושים? גם עליו הייתם מוותרים?

13. Roy Member

שגיא, אני לא זוכר שאמרתי מתישהו שז'אנו מגן גרוע או שצריך לזרוק אותו...

רק אמרתי שהוא אולי בצמרת המגנים, אבל לא בגלל יכולת מזהירה שלו, אלא בגלל ששאר המגנים הם זבל

14. שגיא Guest

אז על מה אנחנו מתווכחים?
    כבר אמרתי, אתה לא מצפה ממנו להיות סופרסטאר.

15. Roy Member

נכון, בעיקר לא בכדורגל הישראלי....