מכבי חיפה לקראת העונה הבאה - רוני לוי מאמן הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ilan, ‏31/5/03.

1. שגיא Guest

הכוונה שלך היא להשאיל אותו למועדון קטן יותר?
    אז זהו, שזה לא יילך, מכיוון שהשחקן חתום רק על חוזרה לעונה אחת, שגם זה היה מהלך מטומטם, ככה שלהשאיל אותו ואז להחזיר אותו כרגע לא עומד על הפרק. וכפי שאמרתי, אני לא צופה לו יותר מידי דקות, גם במשחקי האימון הוא לא ממש משחק.

אפרופו משחקי אימון, הערב קיימה מכבי חיפה את משחק האימון הראשון שלה בהולנד, מול אנקרהגוצ'ו הטורקית. המשחק הסתיים בתיקו 0-0, אבל הדיווחים מספרים על יתרון ברור לחיפה שלא נוצל, הרבה מאוד החמצות היו.

אגב, בשלב זה נראה שואליד באדיר בכל זאת ישאר במכבי חיפה, וזה למרות שהמאמצים להחתים שחקן נוסף, אחרי שמאנסיני שוחרר, הגיע היום במקומו ליאונרדו בראזה, גם הוא כמובן קשר הגנתי שאמור להיבחן בהמשך המחנה.

2. ליהי Member

כן שגיא אבל לא ידעתי שהוא רק לעונה אחת,אז אל תצעק עליי בבקשה :x !

אם כך, בוקסנבאום יוצא אידיוט מכל העניין],הוא צריך לדעת הכי טוב שהרבה הזדמנויות לא ינתנו לו עונה הבאה.

3. Ilan Member

סתם שאלה, זה רק אני מרגיש את זה או שיש לי הרגשה שג'ובאני הגדול יעזוב לפנא, ונימני יבוא לחיפה? מה דעתכם על אפשרות כזאת?

אני בכל אופן מעדיף את רוסו, יותר העדפה אישית ולא רק על רקע מקצועי, למרות שמבחינה מקצועית נימני שחקן גדול, אבל אני גם לא בטוח שהוא מתאים לחיפה.

בכל מקרה יש לי הרגשה שרוסו עוזב, ואני בעד המהלך שיהיה טוב לכל הצדדים, אני מת על רוסו אבל אם הוא רוצה לעזוב אז גם חיפה תרוויח מזה דיי הרבה כסף, גם רוסו יתקדם וזה עדיף לשני הצדדים- מאשר שרוסו ישאר עצוב וישחק ביכולת נמוכה.

4. שגיא Guest

לא צעקתי, הסברתי ברוגע ובנועם (מאיפה הבאתי את זה?!)
    :wink:
    ודווקא השחקן לא יצא אדיוט, הוא חתם רק לשנה, לא הולך לו? הוא יכול לעזוב ולמצוא מועדון אחר, אמנם קטן יותר, אבל אני מאמין שזה יהיה בליגת העל, המהלך הזה לא טוב למכבי חיפה, כי אם מחתימים שחקן צעיר ורוצים למכור אותו אחר כך במחיר גבוה יותר, לא מחתימים אותו לשנה...

עכשיו אילן, לי דווקא יש תחושה שרוסו ישאר, אבל זה יהיה רוסו אחר, שמחת החיים פתאום נראת חסרה לו. רוני לוי, שלא כמו שום, מראה שהוא לא נותן לו יחס מועדף, בלי סנטימנטים. רוסו גם הספיק להיקנס, וגם הספיק להודיע שכרגע הוא נשאר במכבי חיפה.
    ונגיד שהוא עוזב, אז למה נימני?! רוסו משחק לרוב בצד ימין, ובמידה שהוא יעזוב, אני מאוד אשמח לראות על המשבצת הזאת במכבי חיפה, את עומרי אפק, שכרגע נמצא מחוץ להפועל ת"א, בלי חוזה, ומצד שני גם בליגה האמריקאית הוא לא סגור, והוא שחקן מעולה.

5. ליהי Member

אני באמת לא יודעת אם רוסו ישאר או יעזוב, אבל אני בטוחה שאם הוא ישאר,כמו ששגיא אמר- שמחת החיים שלו והשטויות שהוא עושה יפסקו.
    מה שכן אני רוצה להדגיש כאן זה שאבי נימני לא יעבור למכבי חיפה, הוא ישאר במכבי ת"א (לצערי).

6. geva Member

החתימה של בוקסנבאום (שבמקרה אני מכיר אותו מגיל 6 ) הייתה, אמנם, לשנה אבל ברור לכולם שיש אופציה בחוזה לשנה או שנתים נוספות.. מי מחתים היום שחקן צעיר ומבטיח לשנה? בכל מקרה, מהיכרותי איתו, הוא שחקן מעולה שיצליח בחיפה. אני מאמין שהם יממשו את האופציה שיש להם עליו

7. geva Member

-החתימה של בוקסנבאום (שבמקרה אני מכיר אותו מגיל 6 ) הייתה, אמנם, לשנה אבל ברור לכולם שיש אופציה בחוזה לשנה או שנתים נוספות.. מי מחתים היום שחקן צעיר ומבטיח לשנה? בכל מקרה, מהיכרותי איתו, הוא שחקן מעולה שיצליח בחיפה. אני מאמין שהם יממשו את האופציה שיש להם עליו

8. שגיא Guest

אופציה לא תמיד מתממשת. חוץ מזה הוא בעצמו יכול להחליט אחרי העונה הזאת, במידה והוא לא ישחק יותר מידי, פשוט לעזוב כי החוזה נגמר.
    ואיך אתה רוצה אותו מצליח?
    זנדברג, רוסו, עידן טל, בריטס, קטן, ברדה, באדיר, כל אלה ועוד ישחקו לפני שהוא ישחק, קשה לי להאמין שהוא יקבל יותר מידי דקות (בגביע הטוטו...)...

9. שגיא Guest

הגיע הזמן להחזיר את הדיון הזה.

מכבי חיפה, כידוע, נמצאת כרגע בהולנד.
    אתמול קיימה הקבוצה משחק אימון נוסף מול קאמבור מהליגה השניה בהולנד.
    חיפה ניצחה 2-0, משערים של דנטה לופז, שממשיך להציג יכולת טובה מאוד במשחקי האימון, ושער נוסף של אליניב ברדה, שהחליף את לופז במהלך המחצית השניה. שני השערים, אגב, בושלו על ידי ג'ובאני רוסו.
    עוד נתון מעניין, וואליד באדיר פתח במשחק הזה, זנדברג היה על הספסל. עושה רושם, לפחות על פי משחקי האימון שזנדברג לא מקבל יותר מידי כרדיט מרוני לוי, לעומת זאת ניתן לראות קביעות לבריטס, קטן, לופז וגם עידן טל. כנראה עליהם רוני לוי בונה בעונה הקרובה.

הקשר ההגנתי ליאנרדו בראזה, שהגיע אתמול או שלשום לא שותף בכלל במשחק והוא כנראה בדרך החוצה, בלי אף דקת מבחן אחת. לעומת זאת יש עוד קשר ברזילאי, אנדריי גומז שמו, שמנסים להביאו למבחנים. בכל אופן, חיפה מסתדרת לא רע במשחקי האימון, גם בלי קשר הגנתי מובהק, כאשר עידן טל וחורחה בריטס מחפים.

היום יתקיים משחק אימון נוסף, מול עוד יריבה הולנדית.

10. שגיא Guest

כאמור, מכבי חיפה קיימה הערב משחק נוסף במחנה האימונים.
    הפעם היריבה הייתה קבוצה מהליגה השניה בגרמניה.
    תוצאת המשחק: 2-2.
    לחיפה כבשו יניב קטן וחורחה בריטס. באדיר פתח גם הערב בהרכב, ורוני לוי מרוצה ממנו.

אגב, אני מאמין ששמתם לב לפרסומים של וואן לגבי ג'ובאני רוסו. זה לא כיף שכל העניין הזה נמתח יותר מידי. או שעוברים, או שנשארים. אם ההצעה שלהם טובה יותר, שיגיד שהוא עובר, אני אגיד לה יפה תודה על הכל ולהתראות, ואם הוא נשאר הוא כמובן יתקבל בשמחה, רק שיחליטו כבר, גם רוסו, גם חיפה וגם שומי ופנא'.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כמעט בטוח שרוסו יעזוב..עד עכשיו הוא הכחיש מו"מ..עכשיו הוא כבר לא מכחיש וזה לא נראה טוב..
    צריך כבר להתחיל לחשוב על מחליף בשבילו..

ודרך אגב אני לא מבין למה חיפה סתם מביאים זרים שמועדים לכישלון..הם לא באמת חשבו שמנסיני והשאר יצליחו..רואים שהם לא ממש השקיעו במחשבה על השחקנים..אין להם רקורד יותר מדי מוצלח ואני מאמין שהם לא בדקו יותר מדי לפני שהם הביאו אותם..שיביאו מישהו על רמה כבר כי הזמן אוזל..

12. שגיא Guest

ריינמן, זה למה מביאים אותם למבחנים. כדי שיוכלו להתרשם מהם, אם הם מרשימים אז מחתימים אותם, אם הם לא מרשימים אז פשוט מאוד משחררים אותם ומנסים להביא מועמדים אחרים. במקרה הזה הם לא הרשימו.
    בכל אופן, יש את הגומז הברזיאלי הזה, שעליו רוני לוי אמר שאם הוא מגיע למכבי חיפה, זה על מנת לחתום, ולא על מנת להיבחן, כי עליו למשל הם יודעים יותר ויודעים שהוא שחקן מצויין, אם אני לא טועה הוא משחק בפלאמנגו.

וגם לי מתחילה להיות התחושה שתוך כמה ימים פנא תצליח לפנות מקום לזר וג'ובאני רוסו יעזוב, ואתם יודעים מה? אני אפילו חושב שזה לטובה. בכלל כל תחילת העונה הזאת לא הייתה משהו לרוסו, הוא התעסק יותר מידי באם הוא עובר או לא עובר, וכל זה, אז פשוט עדיף שיתרכז בפנא כשהוא ביוון, מאשר שיתרכז בהם כשהוא במכבי חיפה.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועם זאת,אני בספק עם חיפה תמצא קשר ביכולות של רוסו.

נ.ב
    לקראת העונה בפתח של מכבי חיפה,הנה כמה מציטוטיו של אילן בעונה החולפת:
    " חיפה תתן פור לליגה עד אמצע העונה,ואז תקח אליפות "

" ועכשיו מה אוהדי מכבי תל אביב,אתם חושבים שתקחו אליפות?
    חיפה שמה זין על הליגה,ויכולה לקחת אותה עם הנוער "

" תגיד לי וידוקה אתה באמת חושב שחיפה לא יקחו אליפות?
    זאת שאלה רטורית,מי שיגיד כן הוא פשוט טיפש,נקודה. "

" ואני יודע מצוין שחיפה תקח את האליפות הזאת בהליכה,מכבי תל אביב זאת קבוצה עלובה שלא מדגדגת את חיפה "

" חיפה אימפריה בקנה מידה עולמי "
    מצטער אילן אחרי הדיון של הגביע,שבו קטלת את באר שבע הייתי חייב להגיב.
    אהה ומה דעתכם על החתימה שלי,עוד כמה חברי פורום שמים אותה.

14. Ilan Member

נו וטעיתי? מכבי חיפה האלופה מבחינתי ואמרתי את זה אלף פעם. הפרש שערים שנובע מקניית ביתיות לא מעיד על כלום מבחינתי.

15. שגיא Guest

טוב, רדו מפסים אישיים, זה דיון על מכבי חיפה, לא על אילן.

בכל מקרה, אני מתחיל לתמוך בעזיבתו של רוסו. לא בגלל יכולתיו כשחקן, להיפך, הייתי מאוד רוצה את רוסו במכבי חיפה, אבל כפי שאמרתי עוד קודם בדיון הזה, רוסו השתנה, הוא לא כלכך מרוצה, והיה ניתן לראות זאת אתמול, בראיון בחדשות הספורט. הוא נראה מדוכדך, די עצוב, ובלי שמחת החיים שכלכך אפיינה אותו. מה גם שפה הוא לא מצליח לנפנף את רוני לוי כפי שהיה עושה ליצחק שום (ואם יעבור, כנראה שיעשה גם ביוון), ואני לא בטוח שאני רוצה לראות את רוסו משחק במכבי חיפה בצורה כזאת.
    ליווניפ יש בסך הכל עוד שלושה ימים, כולל היום, כדי לשחרר זר (גוראן ולאוביץ'), על מנת לפנות מקום לג'ובאני רוסו, אחרת רוסו נשאר במכבי חיפה, מכיוון שיש לו חוזה. כמובן ששחר גם דרש מחיר של חצי מליון דולר עבור רוסו. נראה מה יתפתח, אם בכלל, ביומיים הקרובים בעניין ג'ובאני רוסו.

ולמידה שרוסו יעזוב, השחקן שהכי מתאים למשבצת הזאת, והוא גם במקרה פנוי כרגע, הוא עומרי אפק, קיצוני ימני, שכרגע הוא הכי מתאים להחליף את רוסו, אם זה יעזוב. אפק כרגע בלי קבוצה, את הפועל הוא עזב כשנגמר החוזה, העניין עם הליגה בארצות הברית לא ממש מתקדם, והוא מנסה להשיג חוזה באירופה, והוא גם לא פסל אפשרות לשחק בארץ. אם ג'ובאני יעזוב, אני מאמין שנראה את אפק בקריית אליעזר.