מכבי חיפה - עונת 2022/23 : אליפות שלישית ברציפות ופרידה מה״כוורת״. דגו הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏23/7/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

אוסטריה וינה אכלה 4 חתיכות בקלילות מב"ש עם כל השחקנים האירופיים שמעדיפים להתאמן שם.

2. Butragueño מנהלים

אם אחרי החוק החדש של הנבדלים דין דוד ימשיך להיתפס בנבדל, שיפרוש מהמקצוע.

3. G.B7 ירוק עולה

אני באמת לא יודע ולא בטוח אם ליגה רביעית בגרמניה זוכה ליותר סיקור מליגת העל.
    מעבר לזה הכל מסתכם לנקודת המבט של אותו אוהד/שחקן, ובאופן כללי הכל יחסי.
    בעייני לפחות עדיף לשחקן להישאר בישראל בקבוצות נגיד מקום 1-3 מאשר ללכת לטייל באירופה, אין לי בעיה עם ניסיון בליגה בכירה וזה מבורך גם במידה של כישלון (אפילו הניסיון הרע של קטן בוואסטהם הוא מבורך בעייני).
    ללכת לפרנצוורש/ ליגה נחותה במדינה בכירה/ כל המושבה שהייתה בקבוצות מרכז טבלה/תחתית בבלגיה או אוסטריה ודברים דומים לזה בעייני לפחות לא צריך לראות את זה כקידום. אולי אפילו אם אותם שחקנים היו נשארים בארץ אז פתאום כל החשיפה הייתה קורת כאן בארץ (בהנחה מאוד הגיונית שהרמה הייתה עולה בארץ) ולא היו צריכים לחפש אותה באיזה מגרש גינה באוסטריה.
    כל מה שכתבתי הוא בדגש על שחקנים בקבוצות 1-3 בארץ, מעבר אליהם זה שחקנים שברובם המוחלט לא באמת ישפיעו על רמת הכדורגל בארץ (למעט בודדים) אז גם אם הם רוצים להשתדרג מבחינת השכר ולחוות חיים כשחקן בחול וואלה אחלה, אבל גם פה אני לא יכול לראות את זה כקידום מקצועי.

ומי שטוב באמת מתאים לרמות הגבוהות יגיע לשם גם מפה לא צריך ללכת רחוק עד לרביבו וברקוביץ' אפשר גם ללכת קצת פחות רחוק לזהבי שיצא לפאלרמו.

לגבי המשפט הזה "פרנצווארוש היא לא קבוצה פחות טובה/מוכשרת/איכותית לא ממכבי חיפה ולא ממכבי ת"א וגם התקציבים של הכוכב ושלהם לא נופלים" אני מסכים וזה ידוע אבל צריכים להתייחס לזה כאל "התקדמות מקצועית".

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו ו? מה זה רלוונטי? מה הקשר?
    מאיפה לדעתך יעברו יותר שחקנים להתקדם באירופה - מאוסטריה וינה או מבאר שבע?

5. alexshw Member

תלוי ביכולות של שחקן. לרוץ למקום בו יש לך סיכוי קטן מאוד לשחק בקבוצה בוגרת, זה מטומטם ועדיף לחכות.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל השאלה היא מה אתה מגדיר התקדמות מקצועית? אולי בכלל יש לשחקן עצמו שיקולים שלא אתה ולא אני רואים.
    שערים? בישולים? ליגה יותר חזקה? הרכב? שכר? מיסוי? סגנון משחק? מאמן? לא יודע יכולים להיות אלף פרמטרים. אני ואתה אוהדים. לא היינו שחקנים מקצוענים בשביל להיכנס לשיקולים של אבו פאני לצורך העניין. אולי מבחינתו פרנצווארוש היא דרך יותר נוחה להיות שחקן קבע בנבחרת?

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל מאיפה אתה יודע מה הם מייעדים לו? אולי וולפסבורג רוצה אותו לקבוצת המילואים שלה בשנה הראשונה, שמתאמנת ומשחקת בקצב יותר גבוה ממכבי חיפה? אולי היא רוצה לבנות אותו? אולי היא רוצה שהוא יתאקלם גם שנה בגרמניה, מדינה זרה, ילמד שפה, וכו' וכו' וכו'. אתה מסתכל על זה בצורה קרה: מכבי חיפה אלופה. וולפסבורג רוצה לשים אותו במילואים. אז הנה, זה ההוכחה שעדיף לו לשחק פה ולא שם.
    אוסקר גלוך אמרו לו חד וחלק - אתה לא בא בשביל לשחק הרבה בחצי שנה הראשונה - אתה בא בשביל שנכין אותך לשנה אחר כך ואז תקבל הזדמנות כמו כולם. אז מה, עדיף היה לו אישית להישאר במכבי?

אם האינטרס שלי שהכדורגל הישראלי יתקדם - ואני כאוהד רוצה שהנבחרת תצליח - אני ארצה שיהיו לנו 200 ליגיונרים גם. שמתוכם נרכיב נבחרת. גם אם זה אומר שהקבוצה שאני אוהד תהיה הרבה מתחת לאיכות שלה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. חברת קבע בליגת האלופות אף קבוצה פה לא תהיה. אני ריאלי.

8. G.B7 ירוק עולה

כן אני מסכים שיש המון גורמים, בגלל זה כתבתי שזה מסתכם לנקודת המבט של אותו אדם (אוהד, שחקן, או לא יודע מי). להתקדמות יכולות להיות הרבה פנים, אבל בעייני ההתקדמות שהייתי רוצה לראות בליגיונרים זה שחקן שמשתלב בליגה בכירה בתור שחקן רוטציה לפחות.

אם כבר התייחסת לכך שקבוצה ישראלית לא תיהיה חברת קבע בליגת האלופות, אז אולי אני אופטימי אבל אולי אם יונתן כהן (שהיה ענק פה עד שהלך לקנות אופי במכולת באיטליה), תאי בריבו, אבו פאני, נטע לביא, מרציאנו, עומרי אלטמן, אלי דסה (נכון לקבוצתו הנוכחית בלבד) היו נשארים פה ביחד עם הבאת זרים נכונה, אולי זה לא כזה מופרך. (השמות שכתבתי זה שמות שעלו לי לראש בתור שחקנים שאני אישית רואה בצד שלהם אי-התקדמות מקצועית).

9. oranfu Member

שחקן צעיר ומוכשר צריך להתחפף מהחובבנות הישראלית כמה שיותר מהר.
    אבל!
    ללכת לשחק בקבוצת מילואים בליגה נמוכה בגרמניה?
    ללכת לקבוצה אוסטרית שהיא לא זלצבורג?
    אני לא חושב ככה.
    המעטפת והאימונים בליגה נמוכה טובים יותר ממכבי חיפה? אני בספק, אבל גם אם כן לא פה הבעיה לדעתי.
    ללכת להיות שחקן אימונים במקומות האלה לא יעזור לאף אחד.
    מילא אם מגיעים למועדון שיודע ממש לטפח ולבנות צעירים כמו זלצבורג.

אבל אני לא חושב שללכת לשחק באוסטריה וינה יעזור יותר מדי כי הרמה שהשחקן יתמודד בה לא גבוהה יותר (בטח לא משמעותית) מהרמה בליגה הישראלית.
    הבעיה פה היא לא רק באימונים אלא בקצב והרמה הנמוכים בליגת העל. שחקן שצומח פה מתרגל שיש לו יותר מדי זמן עם הכדור, שאפשר לשחק בקצבנמוך יותר ואחר כך קשה להתרגל לקצב של כדורגל רציני.

לצאת לליגה הראשונה בבלגיה, בהולנד - לגמרי.
    לצאת לליגה האוסטרית (לא זלצבורג) או ליגה נמוכה בשאר אירופה אני בכלל לא בטוח שזה עדיף.

de Middenweg ו-G.B7 אוהבים את זה.
  10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מה אתם רוצים מעילאי אלמקייס. הבן אדם משחק בקבוצת המילואים של הופנהיים. יש לכם ספק שהם מתאמנים שם יותר חזק ממכבי חיפה? שאין שם עיניים עליו מהקבוצה הבוגרת? אולי הוא לא מרוויח את מה שהיה מרוויח במכבי חיפה, אבל סביר שהכבף הוא לא השיקול החשוב, אחרת הוא היה פה. זה שהוא לא פורץ ולא מגיע למקומות שחשבו שהוא יגיע זה לגיטימי.

11. alexshw Member

כן ברור. כיף גדול. עוד מעט הוא יחתום באיזו ריינה. התקדמות נאה.

12. G.B7 ירוק עולה

אולי הם מתאמנים חזק יותר ממכבי חיפה, אז מה?
    יש עליו עיניים מהקבוצה הבוגרת זה יפה מאוד (באמת, בלי ציניות) עד לפה הכל אולי נכון ויפה, אבל אין תכלס, ואני בטוח שגם הוא לא מסתפק בלהתאמן חזק ולהישאר בקבוצת המילואים.
    ברגע שנשמע שהוא משחק בקבוצה הראשית של הופנהיים או בקבוצה אחרת בבונדסליגה אני הראשון להגיד שאתה צודק, חובת ההוכחה עליו.
    ועד אז אני אעדיף לראות בנבחרת שחקן שמככב בליגת העל מאשר שחקן בקבוצת מילואים (גם אם היא מגרמניה).

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה ממשיך להתעלם מהנקודה.

אם הוא יחזור לריינה, זה כי הוא לא מתאים לרמות. שחקן שמתאים היה מקבל צ׳אנס בבוגרת או מושאל לקבוצה מהליגה השנייה.

עדיף שיתנסו ויבחנו את היכולות שלהם ברמה גבוהה יותר, לא מספיק טובים שיחזרו לארץ.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי חשוב לציין שאנחנו לא צריכים לצפות מכל ליגיונר (צעיר) להגיע לליגה בכירה באירופה. זה קודם כל. הקיץ הזה נותן לנו רגעי גאווה בגלל ששתי נבחרות צעירות עושות אחלה טורניר בינלאומי גדול, אבל בוא לא נהפוך את ישראל לאימפריה בגילאי נוער. לא עכשיו, לא היום.

חשוב שצעירים יעזבו לחו"ל גם כדי לעבוד על החלק המנטלי, אבל אני בהחלט מסכים שצריך להזהר לאן פונים. כאזרח הולנד אני יכול בשקט להגיד שאם צעיר ישראלי רוצה להתפתח עדיף לו למשל לעבור ל-AZ, קבוצה שבשנים האחרונות עשתה התפתחות רצינית עם הנוער שלה. היא זכתה בעונה שעברה בליגת האלופות היוקרתית עד גיל 19. אם שחקן צעיר כמו חלאיילי יכול להצטרף אליהם הייתי ממליץ לו בחום.

כמו תמיד זה לא הכל שחור או לבן אלא אפור...

15. italiano Member

אני מציע לכל מי שחושב שעדיף להישאר בארץ בגיל צעיר מאשר להתחפף לקבוצה בגרמניה או אפילו בלגיה או אוסטריה, שיצפה קודם באימון סנטדרטי של אותן קבוצות לעומת האימונים בארץ.

לפני הקורונה יצא לי להיות באימון של קבוצת הנוער של רומא ואני יכול להגיד שהאימון של הנוער(!) שם נראה כמו מקצוע אחר לגמרי לעומת אימון הבוגרים של הפועל באר שבע שיוצא לי לראות מספר פעמים בשנה.

אם יש לך ילד ואתה מעדיף שישאר במכבי חיפה כי הוא בן 18 במקום שילך לאיזה אקדמיה איכותית ומוכחת - אתה אידיוט.

מצב נושא:
הנושא נעול.