מכבי חיפה - עונת 2023/24. אפטר פארטי.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏8/7/23.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Butragueño מנהלים

בניגוד אליכם, אני לא מאוכזב מהעונה הזו בכלל.
    תחילת עונה חשבתי שנסיים מקום 2, חשבתי דווקא שבאר-שבע תהיה זו שתזכה באליפות. וגביע המדינה מעולם לא ריגש אותי (אולי כי לא זכינו בו מספיק).
    ראיתי את דגו מגיע, את בכר, אצילי ואבו פאני עוזבים, ואחרי 3 אליפויות רצוף, לא חשבתי שדווקא דגו שנכשל בכל מקום יגיע ויעשה היסטוריה ויהיה לראשון בכדורגל המודרני שזוכה ב-4 אליפויות רצופות.

לסיים מקום שני (שזה גם בסכנה) זה לא דבר רע, זה עדיף מ-2 ההתרסקויות האחרונות שהיו לנו אחרי שזכינו באליפויות עם רוני לוי ואלישע לוי (ב-2 המקרים סיימנו מקום 5 אחרי האליפות לדעתי). אם דגו לא יתרכז מספיק, הוא עלול גם לרדת למקום ה-4.

הכי חשוב שאלברמן ושחר ישבו ויחשבו מה עושים בעונה הבאה. להחליט אם דגו נשאר, אם בכר/רב"ש/מאמן זר מגיעים רק במאי/יוני זה בזבוז זמן.

2. VAR Member

בחייאת כמה אפשר לתרץ? שיחקת מול קבוצה ש3 ימים קודם לכן חטפה 3 במחצית מבית"ר, ששיחקה ב10 שחקנים מחצית שלמה והצלחת לאבד מולה יתרון 1-0. וכל זה כשהקבוצה נעלמת לחלוטין מהמגרש *באותה השנייה* של החילוף של ג'אבר בלסובוי.

כן, ברור, זה בגלל העומס והמורל. לא בגלל מאמן שחשב שהניצחון בכיס שלו וזה הזמן להתפזר ולעשות ניסויים.

3. Butragueño מנהלים

ג'אבר רק חזר מפציעה, מניח שההוצאה שלו הייתה מתוכננת עוד מתחילת המשחק.

כל מי שיכל לעלות לאמצע המגרש עלה. הטעות של דגו הייתה דווקא להמשיך עם חלאיילי שלא היה מחובר למשחק ורק איבד כדורים ולשים את סייף באמצע. לסובוי זה סיפור מוזר.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

השמועות על מכירת שחקנים כבר התחילה. השמות של פיירו, קורנו וסק כבר עלו הבוקר. מבחינתי סק יכול להשאר. אחד הבלמים הטובים שהיו לנו בשנים האחרונות. לא צריך סתם למכור אלא אם כן עבדולאיי רוצה בעצמו לעזוב.

5. yedidel Member

באמת ראובן עטר מבקר את דגו? אין לו טיפת בושה?

6. alexshw Member

לא מתרץ. היה ניהול משחק בית סוהר. אני רשמתי באופן כללי שהלכו על עונת מעבר.

7. oranfu Member

אני ממש לא חושב שבכוונה "הולכים אחורה".
    אתמול הלכנו אחורה? לא.

פשוט אם אנחנו עולים ליתרון, לקבוצה ממול אין מה להפסיד והיא מתחילה לתקוף ומבינה שיש מולה קבוצה חלשה.

אני יכול להבין הוצאה של ג'אבר כי הוא רק חזר מפציעה.
    אבל תכניס במקומו קשר, אל תכניס במקומו שוב שחקן שהוא לא קשר אמצע. זה לא עבד ב800 מקרים הקודמים וזה פשוט לא יעבוד.

ואת חלאיילי אסור להחליף כי היכולת שלנו לייצר מצב הבקעה בלעדיו שואפת לאפס.

8. Sturridge Member

גוני נאור?
    איכשהו לו אין מקום אפילו על הספסל במשחק כזה וללוסובוי יש.

9. VAR Member

סונדגרן היה על הספסל אתמול. אני לא מבין באיזה שלב דגו החליט להפסיק עם זה. קח את המשחק הכי חלש שלו כקשר אחורי וזה עדיין יותר טוב מהמשחק הכי טוב של שואו ב6.
    אז היה ניהול משחק בית סוהר וזהו. מה קשור עומס? נתניה שיחקה גם כן במקביל ביום ראשון ולפני כן הייתה פגרה. פציעות? לא תירוץ כשהיריבה שלך היא מועמדת לירידה, גם הסגל של אתמול אמור לנצח. מורל? לא זיהיתי בעיה במורל עד לחילוף של ג'אבר. והמורל של נתניה היה עוד יותר ברצפה.

את כל הדיבורים האלה הייתי מוכן לשמוע אחרי ההפסד בגמר הטוטו (עומס, מפעל נחות וכו'). אתמול זה אך ורק הפסד של מאמן שמגיע אחרי חודש של עבודת אימון גרועה. זה היה השיא של חודש שלקוח מהתקופות הכי שחורות של המועדון בעשור הקודם. אין איך לפטור את המאמן מאחריות לזה, מצטער.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. alexshw Member

גם לבכר היו הפסדים באשמתו. כולל באותו מעמד ומול אותה יריבה בעונה שעברה.

מלכהתחילה רק נס יכול להשאיר את דגו מעבר לעונה הזו. הנהלה לא צריכה להכניס מועדון בשיא תקופת פריחה לפינה כזו.

דגו הוא כמו בקר שמריצים בשדה מוקשים.

11. VAR Member

לבכר באמת היה מרכז שדה דליל ביותר. לקחו לו באמצע העונה את הקפטן והברומטר של הקישור והחליפו לו אותו בגוני נאור. לא הייתה לו אופציה להסיט את סונדגרן לקישור כי המחליפים שלו היו רז מאיר וינון אליהו (כיום: פיינגולד וקנדיל). לא היה מקום לזר נוסף כי סונדגרן לא קיבל ת"ז כחולה. ואחרי כל זה וכל הביקורות על המערך עם 5 שחקני התקפה ואבו פאני שמחזיק לבד את הקישור: ממה שאני זוכר היה למערך הזה אחוזי הצלחה מעולים. כמו שאתה בעצמך אומר, את המנצח לא שופטים.

בעבודה של דגו בחודש האחרון אני לא מוצא שום היגיון, צר לי. היית שואל אותי חודש אחורה, בלי לחשוב פעמיים הייתי אומר שהוא צריך להמשיך גם אם בכר יתחנן לחזור. ממש לא חושב שרק נס היה משאיר אותו. כל מה שהוא היה צריך זה להשאר צנוע, להמשיך עם מה שעובד ולא לתת לחודשיים מוצלחים לעלות לו לראש.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי, כל עוד בכר לא סגור אצלכם, תהיה טעות להעיף את דגו. אני חושב שהוא התמודד בצורה יפה מאוד עם אתגרי העונה. פציעות, עזיבות של שחקני מפתח, אירופה בלי ביתיות, הכל הוזכר כאן.

כן החודש האחרון הוציא את כל הרוח מהמפרשים, וכמובן שתשלמו שכר לימוד על מאמן שלראשונה נמצא במועדון ששואף לכל תואר ולא החזיק חדר הלבשה כזה מעולם.

בשורה התחתונה, אם מחליטים להיפרד מדגו, זה כי הציפיות ככל הנראה היו מעט מנותקות מהמציאות.

13. VAR Member

מסכים לגמרי. אף פעם לא מעיפים מאמן לפני שיש אופציה יותר טובה. בטח לא מאמן שעשה לא מעט דברים טובים במועדון.

אבל אם המעמד שלו עד לפני כמה שבועות לא היה על הפרק בכלל והיה מובן מאליו שימשיך, אז עכשיו זה לא מובן מאליו והגיוני לגמרי אם מעדיפים את בכר.

הניסוי איתו הצליח בגדול, אבל כנראה מיצה את עצמו. יהירות זו תכונה נסבלת אם אתה כריסטיאנו רונאלדו או מאמן של קבוצה בבנייה, אבל תכונה מחורבנת למדי כשאתה מאמן של קבוצה שאפתנית.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

אני לא יודעאם זה נכון, אבל יונתן כהן אמר אתמול בשידור שנאור פצוע.

הבעיה היא לא ששואו שיחק קשר אחורי אלא ששואו שיחק לבד בקישור.
    דגו מתעקש שוב ושוב ושוב לשחק רק עם שחקן מרכז קישור אחד ולא מבין שזה פשוט לא עובד לא מבחינה התקפית ולא מבחינה הגנתית.

wings אוהב/ת את זה.
  15. alexshw Member

לא כזה סיפור לסגור את בכר ברגע שיש שניים לטנגו. זה נטו רצון אמיתי של הצדדים.
    אגב מה הרצון האמיתי של בכר אני לא יודע.

מצב נושא:
הנושא נעול.