מכבי חיפה - עונת 2023/24. אפטר פארטי.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏8/7/23.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. G.B7 ירוק עולה

זה לא רק הצוות הרפואי, זה גם חזיזה בעצמו, שנתן מעצמו הרבה מאוד בשביל לקחת חלק בעונה הקודמת (שכללה גם את ליגת האלופות) וזה לא מעט כנראה גם על בכר.
    מישהו בצוות המקצועי/רפואי היה צריך לקלוט את זה ולמרות הרצון העז לשלב אותו בהרכב להגיד STOP ועכשיו להתמקד בפציעה.
    הפציעה הזו הייתה כנראה נסבלת ואפשרה לו לשחק (ספרינט מטורף ב- "קצר מידי מידי לוקאסן" היה כנראה בשלב שכבר הפציעה הייתה נוכחת מאוד) אבל ככל שלא הייתה עצירה מוחלטת למנוחה לתקופה ארוכה יחסית/ניתוח זה החמיר עד שהוא החליט שהוא לא מסוגל יותר.

אפילו כנראה שגם העונה טרם הניתוח הוא עוד חשב האם לנסות להתמודד עם הכאבים ולהמשיך לשחק או שכבר אין ברירה לעצור.

2. alexshw Member

בסגל מלא מכבי חיפה הייתה לוקחת אליפות בהליכה. שוב היריב העיקרי של מכבי חיפה היא מכבי חיפה. אבל הפעם אין כל כך מה לעשות עם הפציעות. כאמור רק הטיפול בחזיזה רע.
    השלמתי עם זה. הלו"ז הקיים לא אנושי. אבל זה כבר שאלה גלובלית. אף אחד לא חושב על איכות, אלא כמות.

3. oranfu Member

הפציעה של דין דוד, מעצבן ככל שתהיה, בעייתית.
    חמד ופיירו סגנון שונה, פחות ניידים (חמד בכלל יכול להשלים 90 דקות?).
    דהן מספיק טוב בשביל לתרום בבוגרים?

הייתי אומר לשקול לשחק עם חלאיילי חלוץ אבל מי ישחק באגף ימין?

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה בעייתית? הוא רק הורס ופוגע בכם ורק בנבדל ורק מגביל אותכם. אין לי ספק שעכשיו שחמד יקבל יותר דקות סוף סוף תקבלו שקט בעמדה הזאת אחרי כל התלונות מתחילת העונה על דוד...

5. alexshw Member

גם רפאלוב יכול לשחק חלוץ שני לצד פיירו וכן שישתמשו גם בדהן.

6. G.B7 ירוק עולה

דין דוד מפוזר מאוד ויש הרבה תלונות אליו, הבעיה היא שאין אלטרנטיבה (דוד חלש, פיירו חלש, חמד לא יודע אם בכלל יכול לשחק כל כך הרבה).
    כן יש להם מספרים לא רעים בכלל לדוד ופיירו אבל מרגיש לי שכל חלוץ עם קצת מושג במכבי חיפה יכול להגיע למספרים האלה (לא מהעונה דרך אגב) וכמו שכבר כתבתי דין דוד חלוץ לגיטימי לליגת העל.

היו לנו לא מעט בעיות העונה, בהרבה עמדות מקווה שגם הפעם דגו יצליח לעשות מה שצריך בשביל להמשיך להצליח.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Butragueño מנהלים

לא צריך לפחד להשתמש בדהן. הוא לא פחות מוכשר מאלעד מדמון. יש לו נוכחות ברחבה, הוא בועט בימין ובשמאל, משחק ראש טוב מאוד. שחקן שעובד על המגרש. מה גם ששחקן נוער תמיד ייתן אקסטרה עבודה על הדשא מאשר שחקן קבוצת הגימלאים.

ו-וואלה ב-2 המשחקים של תומר חמד הוא ירד לעזור לחלץ כדורים יותר ממה שפיירו עשה עונה שלמה. חמד כן שחקן שעובד, יש לו חוש התמצאות נהדר ברחבה ושאלוהים יעזור לי איזה משחק ראש נהדר יש לו. לא פוסל לפתוח עם חמד ולתת לדהן להחליף אותו בשבועות הקרובות.
    גם מי ישמע אנחנו רצים 90 דק' סביב הכדור. אנחנו שולטים ברוב חלקי המשחק. רק דמיינו את חמד מקבל את כל כדורי הרוחב של חלאיילי במקום דין דוד.

אגב למשחק נגד גנט חמד לא רשום. דהן יכול להיות בסגל כחלק מ Squad B. לא שאני חושב שיש טעם לתת לו שם את ההופעה הראשונה בבוגרים.

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/24
  8. oranfu Member

אתה סתם מחפש להתחכם כי הבעיה היא לא דין דוד אלא האופציות האחרות.
    דין דוד לא טוב, האופציות האחרות עוד פחות טובות (לא יודע לשפוט את חמד כרגע אבל לא מצפה יותר מדי לחלוץ בגיל שלו שבבירור נמצא הרבה אחרי השיא).

לא מכיר מספיק את דהן. מההתרשמות שלי הוא לא משהו מיוחד אלא יותר כמו רשימת החלוצים שהיו אצלנו בנוער בעשור האחרון שהפציצו בגילאים הצעירים והם לא מספיק טובים בבוגרים.
    לא ראיתי אותו יותר מדי אז הלוואי ואני טועה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

צפו: הרגע המרגש ששיתפה אשתו של צ'ירון שרי

כשרואים את מצבו של בנו הקטן כל בן אדם יבין ששחקן שנמצא אלפי ק"מ לבד במדינה זרה (שנמצאת במלחמה עם השכנים) לא מתפקד על כר הדשא. אנחנו שוכחים לעתים קרובות שהשחקנים לא מכונות, רובוטים. ברגע שהמשחק מתחיל האוהדים, ואני אחד מהם, שוכחים את חייהם הפרטיים של אלה שאמורים לתת לנו שמחה מאד חשובה בחיים. אנחנו דורשים ניצחון בכל מחיר, אבל לפעמים שחקנים נמצאים עם הראש במקום אחר.

צ'רון אמור לחזור אלינו בקיץ, אבל אם מצבו של ג'וניור לא ישתפר ואין במדינה שקט אני שלם עם זה ששחר פשוט יבטל את החוזה עם הקפטן שלנו. שרי נתן לנו המון רגעים יפים, הוא אחד הזרים הטובים ששיחקו בארץ, אבל החיים מעל לספורט.

Milevskiy, Sturridge, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. oranfu Member

אני אופתע מאוד אם יחזור, בכל מקרה.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תתקשה בלעדיו: המספרים האדירים של דין דוד

"מחישוב פשוט, יעלה הנתון שדין דוד כובש שער ליגה בכל 107.3 דקות. לשם ההשוואה, זהבי, עם 1,692 דקות, מבקיע בליגה בממוצע כל 153.8 דקות. מלמד כל 150.3 דקות, אלעד מדמון (10 שערים) פוגש את הרשת בממוצע פעם ב-147.8 דקות וירדן שועה (9 שערים) אחת ל-188.4 דקות. גם רותם חטואל, הכובש המצטיין של הפועל באר שבע שנמצאת במומנטום נהדר, אשר במאזנו שמונה כיבושים בליגת העל, חוגג כדור ברשת כל 125.7 דקות.

רק פרנזי פיירו, שכבש עשרה שערים ב-1,070 דקות, עומד על ממוצע של שער ב-107 דקות בדיוק. כלומר, הנתון שלו יעיל מזה של דין דוד בפחות מ-22 שניות. אבל, כדאי להגיד שלפיירו יש גם גול אחד בפנדל, בזמן שלדוד אין בכלל שערים מהנקודה הלבנה.".

"בנוגע לאיומים לשער, לחלוץ מכבי חיפה יש 51 כאלו. כלומר, הוא זקוק ל-4.6 איומים כדי להבקיע. נתון זה הוא היעיל ביותר מבין ששת הכובשים הבכירים בליגת העל. זהבי איים 98 פעמים על השער, כמעט פי שניים מדין דוד, והוא זקוק ל-8.9 איומים עד שיכבוש. מלמד חוגג שער אחת ל-4.7 איומים, מדמון מהפועל חדרה מבקיע בממוצע כל 5.7 איומים לשער, פיירו כל 4.7 ושועה פעם ב-5.1 איומים."

"בנוסף, דין דוד ניצב בראש מלכות השערים של הליגה, עם 11 כיבושים, שאף אחד מהם לא בפנדל. רק חטואל, הכובש השביעי בטיבו, נטול פנדלים במאזנו גם הוא. מתוך 11 השערים שיש לזהבי ומלמד, כל אחד מהם כבש שלושה בבעיטת עונשין מ-11 מטרים. מדמון ופיירו עם שער בודד בפנדל כל אחד, ושועה עם חמישה פנדלים, מתוך תשעת שערי הליגה שלו."

"תרומתו האדירה בהתקפה של חלוץ הירוקים הייתה חלק משמעותי מאוד במחיקת פיגור 10 הנקודות ממכבי ת"א, והעלייה למקום הראשון בטבלה עם פתיחת פער של שתי נקודות מעל הצהובים. מאז הניצחון על החבורה של קין בבלומפילד, היו למכבי חיפה שישה משחקי ליגה. היא ניצחה חמישה, הפסידה אחד והבקיעה בהם 17 שערים. דין דוד כבש שבעה מתוכם והוסיף בישול. כלומר, היה מעורב ישירות בשמונה שערים, שמהווים 47% מסך כל שערי הזכות של הירוקים בפרק זמן זה."

12. oranfu Member

במשרד זה מעשנים יום כן יום לא.
    היום לא.

13. G.B7 ירוק עולה

אני חושב שאתה לא ממש מבין הביקורת שלי כלפי דוד.
    אין ספק שמספרים הוא נותן, את מה שהדגשת אי אפשר לקחת לו, אני רק אומר שעם כל חלוץ סביר פלוס אחר היה בעמדה הזו המספרים לא היו מאוד שונים.
    עצם העובדה שחלוץ כמו פיירו שכובש ב-1 על 1 מול השוער פעם בעונה עם נתונים שבהם הוא "יותר יעיל" אומר רק כמה "קל" (בדגש על ה-מירכאות) להיות חלוץ במכבי חיפה של השנים האחרונות.
    אני חושב שאם מלמד, חטואל, אלון תורג'מן, מדמון היו אצלנו המספרים היו דומים אולי יותר.
    אם זהבי, כל חלוץ זר כמעט שעבר במכבי ת"א בשנים האחרונות היה אצלנו כמות השערים הייתה כנראה אפילו הרבה יותר גבוהה. כ
    כיף מאוד לחלוצים לשחק עם שחקנים כמו שרי, ורפאלוב וחלייאלי במיוחד שברוב המשחקים המוחלט מכבי חיפה היא זו ששולטת במשחק ומשחקת התקפי מאוד (בעונה שעברה לקראת הסוף ובסוף העונה שיחקנו עם 9 שחקנים שעושים התקפה+סק+שוער זהו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

האיומים של דוד ופיירו על השער אלה לא בעיטות מ-25 מטר אלא לרוב מצבים ממרכז הרחבה, שלא לומר מתוך תיבת החמש.
    הרי אלה לא שחקנים שבועטים מרחוק או עושים איזה דריבל.
    המצבים שהם מחמיצים אלה לרוב מצבים שצריכים להסתיים ברשת, לא שיכולים להסתיים ברשת.

כל חלוץ גנרי בליגה הזאת יסיים דו-ספרתי במכבי חיפה של העונות האחרונות.
    חלוץ ברמה טובה באמת מסיים מלך השערים בפער.

גלצ, hbs7, G.B7 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. G.B7 ירוק עולה

למרות שפיירו כבר 2 משחקים ברצף כובש ב-1 על 1 עם הפנים לשוער וגם עושה את זה יפה.
    אם הוא יכבוש בפעם השלישית ברצף בצורה הזו בדרבי אני לא אבין מה קורה.

מצב נושא:
הנושא נעול.