מכבי חיפה - עונת 2023/24. אפטר פארטי.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏8/7/23.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

שרי עזב כבר.
    ג'אבר כל שנה מחמיץ בשקט לפחות שליש ואין מה לבנות עליו.
    חזיזה למעשה כבר שנה בחוץ, מישהו יודע להגיד בכלל שהוא חוזר? אין בי שום אמונה שבמועדון התמודדו\מתמודדים עם הפציעה שלו כמו שצריך.

מוכרים שחקנים במלא כסף, אצטדיון מפוצץ 30K במשך שנים, עונות מכניסות באירופה.
    שיכניסו את היד לכיס ויביאו שחקנים ברמה.
    לא יעשו את זה? ימשיכו לדבר על "העונה הבאה".

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

3. Butragueño מנהלים

זה לא קשור להכנסה של היד לכיס, אלא להשקיע במקומות הנכונים. הכסף שיצא על קאסה יכל ללכת על חלוץ טוב. צריך לקחת בחשבון שנכון להיום הסגל בעונה הבאה יהיה פחות טוב וצריך להיערך בהתאם.

4. oranfu Member

צריך גם את קאסה וגם חלוץ.
    בלי קאסה יש לנו את הקשרים האלה:
    עלי מוחמד - טוב אבל לא יכול לשחק 2 משחקים בשבוע ובכלל מתקשה להשלים 90 דקות.
    שואו - לא רמה, לא מחוייבות.
    נאור - לא מספיק טוב.
    ג'אבר - אי אפשר להעמיס עליו, לא מצליח לשמור על כשירות ליותר מ3\2 עונה במקרה הטוב.

ברור שצריך להשקיע נכון, אבל צריך להשקיע.
    אי אפשר שכל הזמן יעזבו אותנו שחקנים מובילים ואנחנו נחפש להתחכם ולא נביא תחליפים הולמים.

Clock End Stand אוהב/ת את זה.
  5. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוצאתם השנה 5M אירו (על שחקנים שכמעט ואינם תורמים) וסגרתם חוזים יפים לשחקנים שהגיעו ללא דמי העברה כמו קינדה, סייף, רפאלוב וחמד. סה"כ 12 שחקני סגל בוגר בעונה אחת. כמה עוד אתה רוצה?

6. alexshw Member

אלברמן עבד יפה. זה לא אומר שהוא לא עשה טעויות. לפני הכל וזה אולי לא תלוי בו, המכירה של אבו פאני מיותרת. זה נטו חוסר רצון לתת לו חוזה מכובד מספיק מצד ההנהלה. שואו הוא נפילה משמעותית בגלל העמדה שלו. הוא לא מביא למכבי חיפה את מה שצריך. בשורה התחתונה אין תחליף לא לנטע ולא לאבו פאני.

גלצ אוהב/ת את זה.
  7. oranfu Member

גם מכרנו השנה שחקנים בערך ב-5M יורו עד כמה שזכור לי, שלא לדבר על ההכנסות האדירות מאירופה.
    עזבו אותנו השחקנים הכי בכירים בסגל, לא הביאו להם תחליפים הולמים.

צריך להפנים שהעזיבות במרכז הקישור דרמטיות והעזיבה של אצילי היא דרמטית וצריך להביא במקומם תותחים, גם אם יעלו כסף דיי גדול.
    להביא לי צעירים מבטיחים זה אחלה ואני בעד, אבל זה לא יכול להיות על חשבון השחקנים הכי טובים בליגה שעזבו אותנו.

ואם אין ישראלים שיכולים למלא את החסר - תביא זרים שוברי שוויון.
    לא ברירת מחדל חמישית כמו שואו.

ולטענה העיקרית שלי:
    אי אפשר להגיד שקאסה (או קשר אמצע אחר) לא היה נדרש והיה צריך להביא חלוץ במקום מהסיבה הבסיסית שלפני קאסה היו לנו 3 קשרי אמצע בסגל (מצטער אבל ג'אבר לא נחשב) כששניים מהם לא רמה והשלישי לא סוגר 90 דקות.

8. VAR Member

"לא ברירת מחדל חמישית כמו שואו"

אולי תציע את עזרתך למועדון במציאת זרים? ניכר שאתה בטוח שמדובר במשימה פשוטה ביותר להביא לישראל זרים תותחים.

למכבי ת"א יש 2 זרים שהיו שווים סגל (לא הרכב, סגל) במכבי חיפה ובהם אתה משתמש באופן קבוע כדוגמה למועדון שאפתני שמחזיק בסגל הרבה יותר תחרותי.

9. Butragueño מנהלים

למה היינו חייבים את קאסה? מבטיח לך שירין כהן לא פחות טוב ממנו. שניהם על אותה עמדה ואותו פרוספקט.
    וברור ששואו ברירת מחדל, אבל זה מה יש. ניסו את אברג'יל, ניסו עוד 2 צרפתים. כיוונו גבוה, ולא הצליחו.

10. oranfu Member

אני אמרתי שזה פשוט?
    אני מקבל משכורת על למצוא להם פתרונות?
    הוא ברירת מחדל חמישית, אני לא מחדש פה שום דבר.
    בשורה התחתונה עזבו אותנו עוגנים מרכזיים בכל חלק במגרש ולא הביאו להם מחליפים הולמים.

ירין כהן? אתה מתכוון לירין לוי אולי.
    והם סגנון שחקן שונה.
    קאסה אולי לא בשל עדיין, אבל הוא קשר אמצע אתלטי, בוקס טו בוקס קלאסי.
    ירין לוי, מהמעט שראיתי, שחקן טכני נחמד אבל אין לו את האתלטיות הזאת והוא לא קרוב לרמת בוגרים נכון לעכשיו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/3/24
    Sturridge אוהב/ת את זה.
  11. VAR Member

אם כל קבוצה בישראל הייתה מחזיקה ב5 זרים תותחים הייתי מבין את הטענות על ההחתמה של שואו.

יש לך את הסגל הכי טוב בארץ, זו הזיה בעיניי לחשוב אחרת. איזה שחקן חוץ ממילסון (ואולי זהבי/תורג'מן) היית לוקח למכבי חיפה?

כשכל עונה נפצעים בין 10 ל13 שחקנים ולתקופות ארוכות אז הבעיה היא לא באיכות הסגל או באיכות הרכש.

עצם העובדה שאתה במאבק עם כמות פציעות כאלה + עונה אירופית ארוכה (מהארוכות שהיו למכבי חיפה אי פעם) מוכיחה שאלברמן עשה עבודה אדירה בבניית הסגל.

12. DRORIKO Member

הבעיה של מכבי זה לא בחלוצים. פיירו ודוד זה בסדר גמור לליגה, ופיירו תורם גם באירופה. הבעיה שאצילי ושרי שהיו אחראים על 90 אחוז מהגולים כבר לא בקבוצה ולא הבאת להם תחליף. הבעיה זה שמתוך משולש הקישור האדיר של נטע-פאני-מוחמד נשאר רק מוחמד וגם הוא כבר עם הלשון בחוץ. גם שם לא עשית את החיזוק הנכון, ולזה תוסיף את בעיית הפציעות של ג׳אבר.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  13. Butragueño מנהלים

מדווחים שיש הצעה מבשיקטאש של 5 מליון יורו על פיירו. אני יכול להבין למה יש התעניינות. בשני המשחקים מול פיורנטינה הוא הראה כמה הוא פיזי* ורק במשיכת חולצה הצליחו לעצור אותו. הוא יכול לעבוד טוב בקבוצות שיש להם חלוץ שני וקיצוניים מהירים (כמו אולימפיאקוס) שיכולים לקבל בזכותו שטחים. אצלנו הוא פינה שטחים לדין דוד ולכן הוא פחות אפקטיבי עבורנו.

יש גם דיווחים על זה שהיו רוצים להחזיר את אצילי עונה הבאה. לדעתי טעות. הוא היה גדול מהחיים אצלנו ב-2 וחצי עונות, אבל זה כי הוא הגיע רעב ועם רעל בעיניים. הגיע אחרי שהקריירה שלו התרסקה. לחזור אחרי שכבר הוכיח את עצמו בליגה, ואחרי עונה ללא הרבה דקות משחק בליגה רחוקה, לא מסוקרת ומלאה בכוכבים שבאים לתיאטרון, זה לא יעבוד לדעתי. אני גם לא זוכר מתי שחקן חזר והיה טוב ב Take 2 שלו **.

* עם כמה שהוא פיזי, כדורים שמגיעים אליו ניתזים ממנו למקום אחר. אם היה יודע איך להשתלט על כדור הוא היה הרבה הרבה יותר מועיל.
    ** נכון שהתאהבנו ברפאלוב מחדש אבל מדובר פה על שני רפאלובים שונים שהיו במכבי חיפה. בדוגמה ההפוכה דור פרץ ויונתן כהן מוכיחים את הטענה.

14. VAR Member

אני לא מכיר אופציה טובה יותר לאגף ימין מעומר אצילי. לסובוי היה אמור להיות הפיתרון אבל בינתיים זה נראה הכי "לא זה" שרק אפשר.

לא צריך לשאוף להחזיר כל בן אובד הביתה אבל במקרה הזה אני פשוט לא רואה אופציה אחרת. אבל זה תלוי בו, את מה שהוא מרוויח שם הוא לא ירוויח בכרמל מן הסתם.

אם יש הצעה כזאת על פיירו צריך קודם כל לסגור ואחר כך לחשוב מה עושים הלאה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. Butragueño מנהלים

לסגור עם עומר אצילי יהפוך אותו לבכיר המשתכרים אצלנו, ככל הנראה בכל הזמנים. כי אני לא רואה איך הוא מוותר על מה שהוא מקבל היום.
    כבר לקראת סוף העונה אצלנו הוא נראה היה שבע וחסר רצון להמשיך להוביל את הקבוצה, תחושה שלי שזה לא יעבוד כמו שמצפים.

לפני עומר אצילי, צריך 50/50, קשר אחורי וחלוץ. צריך להתאים את החלקים ולא להביא כל אופציה שקיימת.
    שלא נראה כמו באותה עונה שהבאנו את בוזגלו, ורמוט, דמארי רק כי "לא מכירים אופציה טובה יותר".

מצב נושא:
הנושא נעול.