מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. italiano Member

2. Milevskiy Member

מודה שאני מתגעגע לפיירו.
    באמת מבסוט בשביל דין שיש לו כבר שמונה שערים, אבל דעתי הצנועה והחסרת מושג אומרת שהוא היה מאוד חסר לנו בשני המשחקים האחרונים.
    מול מכבי תל אביב אין לי ספק שעם הגוף הגדול שלו הוא היה מצליח להכניס כדור או שניים מכל מה שטייל שם ברחבה.
    היום היו רגעים שהעיפו כדורים קדימה ולדין לא היה סיכוי להגיע אליהם(גם כי אין לו משחק עם הגב לשער וזה ברור, זה לא הסגנון שלו) וכתוצאה מכך בית"ר יצאו לכמה מתפרצות.
    *כמובן שהכל זה חוכמה בדיעבד ויש מצב שעם פיירו בהרכב לא היינו מגיעים לכל המצבים המסוכנים מול מכבי תל אביב.

3. oranfu Member

רצו להחתים אותו אבל זה התעכב...

קורה, מאוד עסוקים במועדון ולמי יש זמן לשבת עם שחקנים על חוזים.
    עם כמה שחקני נוער זה קרה לנו בשנתיים האחרונות? אם אבא של חלאיילי לא גבר שבגברים אז גם הוא עוזב בקיץ שעבר בחינם.
    אלברמן התחיל מצויין אבל השנתיים האחרונות הן ביזיון מבחינת הניהול.

4. alexshw Member

רשמתי לפני חודש שמיצה את עצמו. גלובלית למכבי חיפה היה הכי הרבה מה להפסיד מהמציאות החדשה בארץ, כי היא בדיוק הייתה בשיא גדול שלה חודשים ספורים לפני כן, אבל כמו גם במקרי עבר המועדון הגיב לשינוי מציאות כמו שהוא יודע הכי גרוע שאפשר.
    היום במועדון מעשית בונים נטו על יכולות אימון של בכר. קיץ 2023 המסר, חסכנו על מאמן נשקיע במעטפת. המסר בקיץ 2024 הבאנו מאמן בשביל להחזיר את האליפות. די ברור שבכר ומסאי זה ענף שונה, אבל המסר של המועדון לא אחיד. וגם בכר למעשה מחק את כל העונה שעברה לפי המהלכים בשוק.
    יותר מדי פרטאץ' בניהול מקצועי. על זה אלברמן צריך ללכת. ויש לו זכויות רבות בחזרה לגדולה, אבל הגיע זמן שמנהל מקצועי אחר יעבוד לצד בכר.

5. G.B7 ירוק עולה

אלברמן או כל אחד אחר, היו מצליחים להשאיר פה את קורנו, סונדגרן, פיירו?

שלושה שחקנים סופר משמעותיום (במיוחד קורנו ופיירו) שעזבו.
    הדוגמה הכי טובה היא עזיבת פלאניץ והגעת סק.
    אחרי דקה רצו להעיף אותו, ועם קצת סבלנות הוא הפך פתאום לבלם על.

כן זה חרבנה להתחיל לבנות קבוצה כמעט שלמה בחודש ספטמבר אוקטובר ולא ביולי אוגוסט
    ואיבדנו היום 3 נקודות נטו על החוסר חיבור הזה (פלוס שוער) ואולי גם 6 נקודות אם מחשיבים את המשחק נגד הצהבת.
    יכול להיות שעוד חודש נתחיל לפרק פה את הליגה (הלוואי) זה כרגע נראה רע, הכל יכול להשתנות השאלה כמה נקודות נאבד עד שזה יקרה (אם זה יקרה).
    גם היריבה שלנו תאבד בע"ה נקודות.

6. alexshw Member

לא לא לא, בקיץ 2022 נערכנו מושלם והם ידעו איזה 3 שבועות לפני על עזיבת פלאניץ'. אני טוען לכולם המצב במדינה מפריע, הטענה שלמכבי חיפה זה מפריע הכי הרבה בגלל ניהול לא טוב. היא כבר הגיעה לזה עם גרף החלשות ואז כשהתחיל המצב אז התגובה הראשונה הייתה להעיף את סבע ולהכנע לפסטיבל תקשורתי. יש פה בעיה בכמה מישורים. לא הכל על אלברמן. אבל די רואים את המיצוי בעבודתו. החלק שלו זה הקיץ הזה.
    החלק של ההנהלה למעלה בדברים מסביב למועדון, שלא עוזרים לו, אלא להיפך.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. G.B7 ירוק עולה

ואולי עוד לא הרבה זמן כל הדיון הזה יתהפך לחלוטין.
    העזיבה של הזרים המשמעותיים הייתה כנראה בלתי נמנעת, וגם אפשר להיות בטוחים שהעיתוי הגרוע של העזיבה שלהם היה מפתיע ואף אחד לא בחר בו, או יכל למנוע אותו.
    מלבד נהואל, לכל שחקן שעזב הגיע מחליף, אם הם יהיו טובים או לא, מוקדם עדיין לקבוע.
    אבל אם הם יהיו טובים פתאום העבודה של אלברמן תיהיה טובה והוא לא מיצה את עצמו?

ואיזה מהלכי אלברמן הלכו לפח?

8. oranfu Member

ממש לא הכל אלברמן.
    אבל יותר מדי בעיות והתנהלות לא טובה בשנתיים האחרונות.
    שחקנים משמעותיים עוזבים אחד אחרי השני בלי מחליפים (בטח שלא מחליפים שמתקרבים ברמתם), שחקני נוער בולטים מסיימים חוזה והמועדון שוב ושוב מופתע כשמאבדים אותם, מספר עמדות שצורחות לשמיים שנדרש בהן חיזוק וכלום לא קורה (שוער וקשר אחורי זה בסיס של קבוצה) ולי אישית גם יש בעיה בכלל עם פרופיל השחקנים שאנחנו כן מביאים אבל זה עניין אחר.

לזה אפשר להוסיף איך המועדון נדרס על ידי בית הדין ומקבל את זה בהכנעה אבל אני כבר לא חושב שזה קשור לאלברמן אלא משהו יותר מערכתי.

אה, והיה גם עניין המינוי של מאמן כמו דגו שעם כל הכבוד לא צריך היה לקבל את מכבי חיפה (לפחות בשלב הזה של הקריירה שלו).

9. alexshw Member

שימיץ', קאסה, לסובוי, שואו בחוץ. ניצן פרש בלי קשר לבכר. גם מקינדה בכר לא כזה תופס באמת. האמת בצדק בינתיים.
    פרטאץ' עם עיתוי עזיבות ורכש. הפרטאץ' הכללי זה הפאק של אלברמן. שוב לתחושתי אנחנו יותר מתמיד בונים שבכר יפעיל את קסמו. אז לשם מה צריך את אלברמן?

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. G.B7 ירוק עולה

זה אותו אלברמן שהיה אחראי על ההצלחה המטורפת עם דילן וסק, על קורנו וסונדגרן.
    לסובוי, שואו וקאסה זה שלוש נפילות גדולות, ואני מאמין שגם עם דגו היה נשאר, הם לא היו נשארים, ככה שזה לא קשור לבכר.
    שימיץ כנראה המקרה היחיד שבכר לא החזיק ממנו והעדיף משהו אחר.

ברגע שמודים שלא עובדים בוואקום, והמלחמה גרמה לעזיבה של שחקנים סופר משמעותיים, אז אלברמן לא באמת רלוונטי כי הם היו עוזבים אצל כל אחד אחר ובאותו תזמון גרוע.

ואם עוד חודש סברינה, נהואל, פדראו וכולם יציגו כדורגל אדיר, גם אז תגיד שהוא מיצה את עצמו?

הביקורת שלי היא בעיקר על עמדת השוער שלא שודרגה.

11. alexshw Member

שוב לאלברמן זכויות רבות. הוא המנהל המקצועי הראשון הרציני שהיה פה ונתן עבודה. ברור צריך להיות הוגנים. פשוט הגיע זמן להתקדם.

לא תופס מדגו, אבל בוא נגיד לא זה מה שמנע אליפות בהתחשב בכל ההפרעות והמכות שנפלו על המועדון בעונה שעברה. ברגע שמכבי חיפה סולדת משוק אנשי מקצוע הזרים, היא בבעיה עם השוק המקומי.
    בלי קשר יותר חשוב אפילו לבנות קבוצה נכון, מאשר למצוא מאמן מצוין. ברור שעדיף גם וגם.

12. oranfu Member

מנע או לא מנע אליפות זה פחות הפואנטה שלי.

כל ההחתמות בעונה שעברה (למעט סבע) היו כושלות וכרגע זה נראה לא טוב גם עם ההחתמות של הקיץ הנוכחי.

אני לא יודע איך אפשר לבחון את בניית הסגל בשנתיים האחרונות ולא לראות כישלון טוטאלי.

Sturridge אוהב/ת את זה.
  13. G.B7 ירוק עולה

בניית הסגל בעונה שעברה הייתה רעה, זה הוביל לאובדן האליפות ואולי גם חלק מעניין ההדחה נגד יאנג בויז.
    אני מרשה לעצמי להגיד את זה היום, ההבאה של ניצן, ההבאה המאוד מאוחרת של שואו, כיוף היה פלסטר שנשאר, קאסה לא ברור בכלל מה הרעש ובכלל לא ברור לי מה האיטלקים ראו בו.

אין ספק שגם בתחילת העונה הזו עברנו מאה ואחד דברים חריגים ורעים, אך לצערנו בלתי נמנעים,
    לקבוע שגם העונה הקבוצה נבנתה בצורה רעה, זה מוקדם מידי.
    יכולת להיות שסירוטה ופדראו יהיו אדירים ויכול להיות שהם יזכירו לנו את הימים של אליסון דוס סנטוס וחבשי.
    יכול להיות שנוהאל יהיה שרי2 ויכול להיות שסברינה יהפוך לענאן אצילי
    בשורה התחתונה כרגע אין לנו מושג מי הם ומה הרמה שלהם, ניתן רק לקוות שהם יציגו בקרוב את מה שאנחנו רוצים.
    במידה וכן אני חושב שיגיע לאלברמן, בכר ושחר כל המחמאות, במידה ולא אז יגיע להם כל הביקורת.
    ימים יגידו.

14. alexshw Member

הגורמים הראשיים לאיבוד אליפות בסוף היו פציעות, שיפוט לעומתי ומשחקי ניקוד. אבל כן הרכש של אלברמן לא היה מספיק טוב, בפרט בעמדה הקריטית של מחליף לנטע שזה שואו. נפילה מאוד צפויה. אני מפריד בין התפקידים של גורמים שציינת. העבודה של אלברמן הולכת ומדרדרת במהותה. זה כולל גם התנהלות עם הצעירים שאורנפו בצדק מבקר. ויש דווקא לא מעט כישרון מעניין. צריך לרענן את השורות. קשה לי לחיות עם הבלגן שנוצר בקיץ. זו עילה לפטר מנהל מקצועי.

15. alexshw Member

oranfu אוהב/ת את זה.