מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. VAR Member

יש לי איזשהו רעיון בקשר לזה אבל אנחנו כנראה עדיין לא בשלים להכיר בכך אז נסכם שאלברמן חובבן ויאללה להעיף את כולם. כי ככה מתנהל מועדון רציני. מעיף את כוווולם.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים.
    לא רוצה להתייחס לעובדה שהפסדנו היום. כן, זה מעצבן להפסיד ובטח לאחת מהיריבות הכי גדולות שלנו, אבל אותי כרגע הרבה יותר מעניין מה קורה בחדר ההלבשה.

מבחינתי אין סיבה לפטר את בכר. למה, כי הוא עושה כזאת עבודה טובה? לא, ברור שהוא לא נקי מאשמה, אבל מי יחליף אותו? שואל אתכם באמת, מי יחליף אותו? לא מן הנמנע שהעונה הזאת תלך לאיבוד, אבל לפני שזה קורה אני מקווה שכולם במערכת מבינים שאנחנו עדיין יכולים לזכות בדאבל, למה לא? העניין הוא כן האם השחקנים והצוות המקצועי מאמינים בזה באמת? האם שחר רוצה לחזק את הקבוצה בחודש הקרוב? את התשובות לשאלות האלו אני לא יודע, אבל דבר אחד צריך להיות לכולם מאד ברור: כל קבוצות צמרת עוברת תקופות טובות ורעות. אני צריך להזכיר לכם פה מה קורה באייאקס?

בסיכומו של דבר חודש ינואר יהיה המפתח לשאר העונה. אצילי ישחק בבית"ר ומה שיש לי להגיד עליו כבר לא חשוב. שחר ואלברמן צריכים בשבועות הקרובים לעשות את העבודה שלהם ואז אני משוכנע שעוד נוכל לזכות בתואר כלשהו.

יהיה בסדר!

נערך לאחרונה ב: ‏25/12/24 ב- 23:48
    Milevskiy אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

אין מה לפטר את בכר עכשיו כי העונה בכל מקרה גמורה.
    אם לא יהיה שיפור משמעותי עד סיום העונה (ואני לא חושב שיהיה) - בקיץ צריך להגיע לפה מאמן זר נורמלי.
    מי יביא מישהו כזה? לא יודע, אין לי שום ציפיות בנושא. העתיד שלנו נראה לא טוב.

למה אנחנו לא יכולים לזכות בדאבל?
    אין מה להסביר, צריך רק לראות איך הקבוצה נראית מתחילת העונה ועד סוף דצמבר.
    יש יותר סיכוי שנסיים מקום 5 משנסיים במקום הראשון.

4. VAR Member

הוא אמיתי קורא עכשיו להנהלה לעוד רכש?

על זה לבד מגיע לו מכתב פיטורין.

האיש קיבל כל מה שהוא רצה. תקציב רכש חסר תקדים בליגה הזאת. איך יש לו את החוצפה.

הורס את המורשת של עצמו.

5. alexshw Member

עובדתית בכר לא ישיג את המטרות עם הסגל הקיים ללא שום שינוי. כאמור העבודה לא טובה מצד כל הגורמים ולא הייתי מפריד.

6. VAR Member

זה 100% עליו, ואני בכלל לא חושב שהסגל הוא הבעיה.

לא חושב שיש שחקן של הפועל ב"ש חוץ מקנגאווה ואולי אליאסי ששווה הרכב במכבי חיפה. וב"ש לא הוציאו איזה 6 מיליון יורו על רכש בקיץ. עדיין שמיים וארץ איך ששתי הקבוצות האלה נראות.

פשוט עבודת אימון גרועה וסף שבירה של קבוצת נערים.

מיותר לציין שכל מאמן אחר היה חוטף בעיטה בתחת.

7. alexshw Member

עזוב זה לא הדיון הנכון מי שווה הרכב. הדיון בחיבור קבוצתי ומשחק קבוצתי. מצד אחד אימון לא יסודי של בכר(נניח אפילו מה עשו שבוע באילת אם חזרו מהפגרה פחות טובים בצורה ברורה במשחק ההתקפה?). מצד שני הסגל לא רק שנבנה באיחור ובכאוס שדומה לתקופה שחורה, אלא גם די חסר קשר לפילוסופיה של בכר. לא מבינים מה עמדות של השחקנים. גם חלק מהזרים שהם פרווה כאלה ולא מהחומר שאנחנו צריכים. בקיצור זה לא ניהול מקצועי רציני.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. VAR Member

אז בוא נעמיס עוד שחקנים שאחר כך תחפש לאן לדחוף אותם בקיץ. כמו שהביאו את סייף וקינדה בינואר הקודם ועכשיו השניים האלה מקבלים דקות רק כי לבכר לא נעים מהם. עתידות: גם אזולאי בקרוב יהפוך לדד ווד, וכמובן רוב הזרים שבכר מנסה בכוח להכניס לעניינים.

במכבי חיפה אין חוסר בשחקנים, יש עודף בשחקנים.

9. alexshw Member

יש חוסר בעמדות מסוימות ואולי עודף באחרות. בשורה התחתונה הסגל לא מאוזן ואין מספיק איכות בעמדות קריטיות כמו אמצע השדה, שוער, מגן ואין עוד חלוץ בכיר. ברור שצריך גם לשחרר שחקנים מסוימים.

oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  10. VAR Member

אני לגמרי בשלב שאני חושב שלפני שמביאים "חלוץ ואולי עוד 2 שחקנים" כדאי אולי להביא מאמן שמסוגל להוציא משהו מהסגל הקיים.

דגו עם הגנה פחות איכותית ועמוקה ואחרי תקופת התאקלמות אימן קבוצת הגנה (הרבה) יותר טובה.

הנעת הכדור הייתה יותר טובה גם כן. היה סדר. תנסה להיזכר איך מכבי חיפה נראתה בבלומפילד כשדגו אימן ואיך היא נראתה היום. בשני המקרים הובילה 1-0. במשחק ההוא, לא הייתה סופגת גם אם היה נמשך עד חצות הלילה. מכבי ת"א לא הגיעה למצב. אני לא זוכר קבוצה שכל כך קל להגיע נגדה למצבים כשהיא מובילה כמו מכבי חיפה של העונה. כל אחד דוהר עם הכדור עד שמאבד. לפעמים אפילו בחצי המגרש שלו. מכניסים בכוח את היריבה למשחק במקום להחזיק בכדור ולהכריח אותה לצאת מהבונקר.

כל הדברים האלה, הם על המאמן. אלה דברים שאתה מצפה להם גם מקבוצות הרבה פחות מוכשרות ממכבי חיפה. שום רכש לא יפתור את זה. לא אצילי ולא אנחל די מריה. זה ייפתר כשבכר יחליט שהוא רוצה לאמן או כשיילך הביתה.

11. alexshw Member

חולק עליך. הכדורגל של מסאי די רנדומלי. אף אחד לא מבין מה הפילוסופיה שלו והוא עצמו לא. אגב לא מאשים אותו באיבוד אליפות, ציינתי כבר גורמים אחרים. בסוף היה עדיין למסאי סגל טוב והייתה עונה די טובה. עובדה שבמקומות אחרים הוא נכשל. זה לא מקרי.
    מלכהתחילה בכר לוקח יותר סיכונים בהגנה, כמו שמאמנים אחרים שדוגלים בלחץ כה גבוה ואינטנסיבי לוקחים. זה מה שהביא לו את ההצלחה.
    אבל כזו פילוסופיה דורשת גם עבודת אימון סיזיפית וגם שחקנים עם כלים שמתאימים לזה. בלמים מהירים, מרכז מגרש פיזי, שמחלץ הרבה כדורים ומנצחי במאבקים, חלוצים מגוונים.

בכלל גלובלית לא סתם סולשיאר הוא כנראה המאמן המצליח (או יותר נכון שהצליח לייצר את התקופה היחסית מוצלחת הכי ארוכה) של יונייטד פוסט פרגי. זה בגנות יונייטד. הסגל שלה נבנה עבור משחק בסיסי של מאמני ספורט, בו הכל עבר דרך ברונו שרק בתנאים כאלה הוא פורח.
    ברגע שמנסים לשחק כדורגל יותר מתוחכם מזה, הקבוצה נופלת. לא מבינה מה צריך. גם עכשיו רואים את זה. לא פוסל שעם איזה ואן ניסטלרוי יונייטד הייתה מסיימת יותר גבוה ממה שתסיים עכשיו עם אמורים.
    כולם בעולם הכדורגל מבינים את הדברים האלה ולכן למרות כל הכתוב לעיל, סולשיאר ממשיך לדוג דגים והוא לא מעניין אף אחד.

12. VAR Member

משחק הגנה איכותי וסדר על המגרש זה א"ב של קבוצת כדורגל. מאלה שלוחצות גבוה ואינטנסיבי לאלה שמתבנקרות. בלמים מהירים הוא צריך? יש לו. אפילו החליפו לו בלם איטי שדי הצליח בעונה שעברה בבלם פיזי ומהיר. וגם הוסיפו לו עוד בלם על הדרך שיפחית מהעומס על גולדברג.

אפשר לצפות ממאמן מצליח למצוא פתרונות לבעיות שיש בסגל. גם לדגו היה חסר קשר אחורי אז הוא הפך את ג׳אבר לכזה ומאז הוא פורח בעמדה הזאת. וגם סונדגרן נתן כמה דקות טובות בעמדה הזאת כשהיה צורך. בכר אובד עצות לחלוטין כשאיזה משהו לא מסתדר לקבוצה שלו כפי שתיכנן.

דווקא בכר הוא זה שמזכיר לי מאמנים ביונייטד. כמו מוריניו שמקבל 200 מיליון על רכש שנכשל ואז בוכה שהסגל שלו לא מספיק טוב.

אין לו אף אחד אחר להאשים חוץ מאת עצמו. מרגיש לי שה7.10 השפיע עליו בקטע מוגזם. ההקדשה לחלל צה"ל בראיונות נראית כמו הדבר היחיד שהוא באמת מקדיש לו מחשבה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. alexshw Member

בב"ש לא היה 7.10. אבל הרבה סימנים דומים לעכשיו בעונה רביעית. לצפות אפשר ליותר. רשמתי בעצמי קודם לגבי הצורך לשפר עבודה. סדר במגרש נעלם לו עוד במחצית 22/23.

14. הרצליה Member

הבעיה מתחילה בהחלטה שלו לחזור למכבי חיפה.
    היית 3 שנים, הגעת לכל פסגה אפשרית, מה עוד נשאר לך לעשות פה? רק עוד מאותו דבר.

הוא לא מאמן עייף בן 65, יש לו מספיק לאן לשאוף להמשך הדרך. הייתי מבין אם היה חוזר אחרי עשור, לחזור אחרי עונה אחת (בטח אחרי הכשלון בסרביה) זה פתרון קל וחסר כל שאיפות להמשך וזה כנראה מתבטא ביומיום.

חוסר ההצלחה עד עכשיו רחוק מלהפתיע אותי.

15. oranfu Member

קודם כל - עבודת האימון של בכר השנה היא עלובה. חד משמעית. אני דיי בהלם אפילו עד כמה זה גרוע.

אבל, חד משמעית גם יש סגל בעייתי מאוד.
    * יש ליצן בשער, אפשר להמשיך לבלבל במח על קבוצות אחרות עד מחר. נדיר שאנחנו עולים למשחק והוא לא מקבל גול שיש לו בו אחריות מלאה. גם אתמול. זה יערער כל קבוצה, בטח אחת שמלכתחילה לא טובה.
    * אין שחקני כנף. חזיזה שלא שיחק שנתיים, חג'ג' שהוא צעיר וספק מספיק טוב וסברינה שמצטייר כרכש פח.
    * קישור לא מספיק טוב. ג'אבר מצויין אבל עלי נראה גרוע השנה וזה אומר שאין לנו אופציות אחרות. אזולאי מסתמן כשחקן שלא שייך לרמות האלה, וזהו.
    * חלוץ אחד בסגל. גם אם מחזיקים ממנו, איזה מן דבר זה שיש רק אופציה אחת?

אפשר לרדת לעוד רזולוציות כמו מחסור במגן שמאלי או זה שחוץ מ-2 שחקנים, כל שחקני ההתקפה הם כאלה שרוצים כדור לרגל ולא משחקים לשטח מה שמשאיר אותנו עם התקפה דיי איטית ולא דינאמית.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 3)

1. de Middenweg
  2. אלישע לוי