מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. Butragueño מנהלים

לקחו ברצינות את ההודעה שלי שינסו מחסום

2. Milevskiy Member

אני קצת מגזים, אבל בגדול די השלמתי עם העובדה שבמקום לשאוף להיות איזשהו מותג בינלאומי, אנחנו מתנהלים כמו איזה מפעל מקומי שמשלם לעובדים שלו ימי מחלה לא מהיום הראשון אלא "על פי מה שקבוע בחוק" ואם אתה רוצה קרן השתלמות אז בכלל לך תדבר לקיר ואוי ואבוי לך אם החתמת כניסה ב 7:05 במקום ב 7:00 ולמה חזרת אחרי 40 דקות מארוחת צהריים ולא אחרי חצי שעה.
    קיצר, מאמין שהבנתם למה אני מתכוון.

3. VAR Member

יפה, שלב הבא זה להשלים עם העובדה שאתה במלחמה והרבה שחקנים שהיו מגיעים בימים רגילים, לא יגיעו עכשיו וכך נוצר מצב שהריג׳ן הזה הוא יעד לגיטימי מבחינת מכבי חיפה.

4. Butragueño מנהלים

אני חושב שאפשר להפסיק כבר עם התירוץ של המלחמה.
    במלחמה הזו הגיעו ונטורה, קאנגווה וגריטה (חלוץ שמביא ערך מוסף מכל הזרים שלנו), בנוסף הגיעו פטאצי וסטואיץ', סיסוקו, טוומאסי, הקשר האחורי של אשדוד וכמובן ורגאס וסורו שכבר היו בארץ. כל אחד מהם היה משדרג פלאים את ההסגל שלנו.

בכר רצה את נהואל מתחילת הקיץ, הציעו מספרים נמוכים כמו 1.5 או 1.7 על שחקן שמההתחלה דרשו עליו 2.5. לבסוף הוא לא עשה איתנו הכנה, לא את שלב המוק' של אירופה, ונרכש ב2.5. בלי הכנה, בלי התאקלמות ובלי כלום. יחד איתו הגיע גם סברינה.

שחקנים שהתלבטו לגביהם בקיץ (מלמד, טוריאל, בן הרוש) פתאום חזרו לתמונה.

זה לא קשור למלחמה, זה קשור לניהול הסגל, שלא נעשה כמו שצריך. "הפחד הגדול" היה אם לא היה מלחמה, סיכוי גבוה יותר לפלופים.

5. VAR Member

חוץ מקנגאווה, על כל אחד מהשמות האלה היית אומר בימים רגילים שהוא לא מספיק טוב בשביל לתפוס משבצת של זר.

אולי אצל ב"ש שבשנים האחרונות נופלת כמעט עם כל הזרים, גריטה וונטורה היו נחשבים להצלחות גם בזמנים רגילים.

וזה שמידי פעם יבוא בכל זאת זר תותח שעבר מתחת לרדאר של סקאוטים אירופאים (או כזה שפשוט עשה קפיצת מדרגה משמעותית בישראל), זה ברור. מזכיר שרעננה הביאה לכאן את טוני וואקמה והפועל רמת גן את גוסטבו בוקולי. זה היוצא מן הכלל ולא הכלל.

מספיק להסתכל על איך שנראית מכבי ת"א בכדורסל כדי להבין שבסופו של דבר הרמה כאן בכל ענפי הספורט הקבוצתיים ירדה פלאים כך שגם זרים בינוניים לגמרי יכולים להרים אותה קצת.

6. Milevskiy Member

מודה שחשבתי שהמלחמה תשפיע יותר, אבל בסופו של דבר כן הגיעו זרים וגם בפרופיל לא רע וההרגשה הכללית הייתה שמלחמה או לא מלחמה, אם תשלם מספיק טוב אז שחקנים יבואו. שוב, יכול להיות שאני טועה וסתם נסחף, אבל מוכרים לנו כל הזמן סיפור על "מועדון ברמה אירופאית" ובפועל שחקני רכש דופקים לך ברז, שחקנים בסגל נופלים לאורך השנים כמו זבובים עם פציעות וגם שחקנים שגדלו במועדון ומשחקים במקומות אחרים נפצעים כל הזמן, מוכרים לך שחקנים בינואר בזמן שאתה במאבק על אליפות, אפילו אתר רשמי שמתאים לתקופה של היום לא היה עד לא מזמן.
    לי אין זמן לחפור בתוך זה אבל בגדול נראה לי שהכניסה של גאידמק בזמנו די הוציאה משחר את החשק להפוך את מכבי חיפה למותג רציני.
    נראה לי אני מתחיל להישמע קצת דומה מדי לאלכס:sweatsmile:

7. VAR Member

אני לא מאמין שבתקופת שלום בית"ר הייתה נמצאת במאבקי צמרת. המלחמה פגעה בעיקר באלו שמכוונות לזרים בפרופיל יותר גבוה וגם משלמות להם בהתאם.

אשדוד, קרית שמונה וגם בית"ר הן קבוצות שזרים מגיעים אליהן רק בלית ברירה. עכשיו גם מכבי חיפה ומכבי ת"א (שאטרקטיביות במידה מסוימת כי הן מעפילות מידי פעם לשלב בתים אירופי) הפכו לכאלה.

8. Butragueño מנהלים

אני לא אשקיע חיפוש, אבל יש פה הודעה שלי, אולי בין העמודים הראשונים, שרשמתי לקראת סוף עונת דגו, שהייתי רוצה (בעונה הבאה) לראות את ניב יהושע, ורגאס, טוריאל וסורו אצלנו. כלומר לא הייתי נופל מהכיסא אם ורגאס היה אצלנו, נכון שבדיעבד זה שדרוג מסברינה, אבל לא יכולנו לדעת את זה. אז לא הייתי אומר את מה שטענת.

בסופו של דבר, 2 זרים (מתוך ה-5, כן?) הגיעו ממש לקראת סוף חלון העברות.
    2 מהזרים שוחררו כבר אחרי פתיחת הליגה.
    לא קשור למלחמה, קשור לבניית הסגל.

9. VAR Member

אני לגמרי מסכים שהיה יותר חכם להשקיע ברכש מתוך הליגה. אני חושב שגם אני אמרתי את זה (לפחות את ורגאס הזכרתי כמחליף אפשרי לחלאיילי).

אבל אי אפשר להמשיך להעמיד פנים כאילו הרמה הכללית של הליגה לא נפגעה. אם בכר לא מתנהל כאילו מלכות השערים של דין דוד היא הדבר החשוב ביותר מכבי חיפה הייתה עכשיו צמודה לב"ש בטבלה (הפער מבחינתי הוא 9 נקודות). עם כל המגרעות של הסגל והנפילה עם הזרים.

אי אפשר להגיע למסקנה אחרת כשרואים ששלושת מועדוני הספורט הבכירים בישראל נחלשו בצורה כל כך משמעותית.

10. Butragueño מנהלים

אתה משווה את הקבוצות בינן לבין עצמן, אי אפשר למדוד אם נחלשו או לא.
    כמו שאם מכבי ת"א פתאום תביא 6 נק' סנסציוניות ויעלו שלב באירופית, לא נגיד שהרמה שלה עלתה משנה שעברה, כמו שאי אפשר להגיד שהרמה ירדה כי באר-שבע ומכבי חיפה הודחו בשלב כה מוקדם כשהסגל שלהן לא היה אפילו חצי קיים.

בסופו של דבר, לפחות בעיניי, מכבי ת"א, הפועל באר-שבע, בית"ר ירושלים והפועל חיפה התחזקו.
    אנחנו נחלשנו מאוד, לכן לא פייר להשליך את זה על כלל הליגה.

אז לא, לדעתי אי אפשר להגיע למסקנה ש-3 המועדונים הבכירים נחלשו.

11. VAR Member

כשכתבתי 3 מועדוני הספורט הבכירים בישראל התכוונתי למכבי חיפה ומכבי ת"א x2 (כדורגל וכדורסל).

מכבי ת"א התחזקה? הטבלה וקצב צבירת הנקודות מספרים סיפור אחר.

הפועל ב"ש ובית"ר כמובן התחזקו, אבל מהמקום שהיו בו אשתקד הן יכלו רק לעלות גם ככה.

הפועל חיפה לא באמת התחזקה ואחרי שמלמד יעזוב לא יישאר שם שום דבר.

אף קבוצה נוכחית לא הייתה מאיימת על אליפות בעונה רגילה (בתריפיט של מכבי חיפה, או בריפיט של מכבי ת"א לפניה או בתריפיט של באר שבע לפניה). זו דעה שהכי קרובה ללהיות עובדה.

מכבי ת"א כדורסל, בעונה הכי חלשה שלה לפחות מאז... תבחר אתה, אני לא זוכר. הביאו שחקן אחד בקאליבר שהם רגילים אליו וגם הוא ברח להם אחרי חודש בגלל המלחמה וחזר למונאקו.

לא מובן לי איך אפשר ברצינות לחשוב שמדובר בתירוץ ולא במציאות.

12. Butragueño מנהלים

ממתי קצב צבירת נקודות של קבוצה אומר אם הקבוצה נחלשה/לא נחלשה?
    אז כל עוד מכבי חיפה לא תגיע ל78~ נק' זה אומר שהיא נחלשת?
    קצת צבירת הנקודות בליגה מבוססת על רמת כל הקבוצות, המאבקים הישירים, קבוצות שמגיעות יחד איתך לפליאוף העליון וכו'.

מכבי סל בהחלט נפגעה מאוד מהמלחמה אבל להכניס אותה באותה נשימה עם קבוצות הכדורגל זה התעלמות מוחלטת מההבדל בין ענפי הספורט.
    מכבי ת"א סל משחקת במפעל בו היא משחקת בין משחק אחד לשניים בשבוע, במשך 4-5 חודשים (אם וכאשר גם עוברת שלב), כאשר הסגל שלה נבנה אך ורק בשביל המפעל הזה, עם שאיפות גבוהות יותר מקבוצות הכדורגל, ולא נשכח את הגורם הכי משמעותי - הקבוצה בנויה מהזרים באופן כמעט בלעדי (עם כל הכבוד לעונה היחסית טובה של בלאט). אם מכבי ת"א הייתה יוצאת ליורוליג במשך שנים עם סגל שחקנים של הארפר, קרינגטון, אדאמס, קייסר ועוד כמה זרים ברמה הזו, אז לא היינו מדברים על ירידה/עלייה ברמה בגלל המלחמה. אבל מכבי ת"א מכוונת לשחקנים כמו לויד, הרטל או אברמוביץ', אז היא תקבל סירוב במקרה הטוב, ושחקן שיברח באמצע העונה במקרה הרע.

דבר אחרון על ההשוואה לקבוצת הכדורסל - אנחנו דברנו על הפגיעה בבניית הסגל בגלל המלחמה. מכבי ת"א סל נפגעה בעיקר כי הזרים שכן רצו לחתום (וחלקם גם חתמו) לא הסכימו להתגורר בארץ, המשחקים "הביתיים" ללא קהל (שמאוד משמעותיים ביורוליג) התחזקות אקסופננציאלית כלכלית של כמעט כל קבוצה אחרת במפעל (פאריס, מונאקו, מילאנו, הסרביות).

13. VAR Member

אז לפי מה בדיוק אני אמור לקבוע אם קבוצה התחזקה או נחלשה?

עזב מילסון הגיע פטאצ׳י, עזב קין הגיע לאזטיץ׳, הוסיפו את מדמון שממעט לשחק וזהבי סוג של נמחק מהרוטציה, לאיוס הגיע ודן ביטון עזב, הביאו קשר אחורי זר שלא ברור עד כמה המאמן מחזיק ממנו, משחק כיסאות עם הבלמים הזרים... פספסתי משהו? במקרה הטוב נראה כאילו הם אותה הגברת בשינוי אדרת, רמת המשחק שלהם רוב הזמן פח בדיוק כמו מכבי חיפה וגם קצב צבירת הנקודות שלהם פחות טוב. במה מתבטאת ההתחזקות שלהם?

אני מקבל את הטיעון שככל שהשאיפות יותר גבוהות כך גבוהה יותר רמת הפגיעה של המלחמה. אבל לא את הקביעה שרק החל מרף מסוים מרגישים באיזשהו הבדל. כמו שמכבי ת"א סל נפגעה יותר ממכבי חיפה או ממכבי ת"א רגל, ככה גם מכבי חיפה ומכבי ת"א רגל נפגעו יותר מהפועל ב"ש ובית"ר (שמראש התחילו ממקום מאוד נמוך).

נערך לאחרונה ב: ‏10/1/25 ב- 21:27
  14. alexshw Member

בוא נסתכל על מכבי חיפה. אף אחת מ - 3 הגדולות היום בכדורגל הישראלי לא נחלשה בשנתיים האחרונות כמו מכבי חיפה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 7)

1. Butragueño