מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. alexshw Member

הקבוצה נכון להיום נחלשת משמעותית לעומת קדנציה ראשונה. ההכנה של הקבוצה לעונה רעה. נייר זה טוב מאוד. המציאות היא לא כל כך חיובית בלשון המעטה.
    ואתה בטח מכיר את זה מקיץ 2018. רק שבכר אז המשיך במועדון וזה לא היה קאמבק.

2. oranfu Member

כן, המון כלים יש לבכר, מלא.
    אין מגן שמאלי בסגל, יש 2 חלוצים נכים, אין שחקני כנף, אין קשר אחורי ויש שוער ששווה גול ליריבה בכל משחק.

חוץ מזה שעזיבה של קורנו אומרת שאין מי שיגביה לפיירו משמאל. בכלל הופך אותו לחסר תועלת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/24
    hbs7 אוהב/ת את זה.
  3. VAR Member

אילו כלים יש לקוז׳וק ולאזטיץ׳?

4. alexshw Member

זה דיון מכבי חיפה. המגמה היא לא טובה מאז הצ'מפיונס וממשיכים להחליש את הסגל. ההכנה גרועה לעונה זה אובייקטיבית רואים.
    בדיון של ב"ש נדבר על קוז'וק. חוץ מזה שמן הסתם אני עוקב פחות אחרי ב"ש או מכבי ת"א.

hbs7 ו-oranfu אוהבים את זה.
  5. Butragueño מנהלים

קורנו זו אבידה גדולה אבל אני לא בטוח שעם קורנו מפרצף ורוצה ללכת זה יותר טוב.

מה שיותר גרוע מזה שקורנו יעזוב, זה שקראתי שיש התעניינות באלחמיד. זה שחקן שאיבד את החשק שלו בכדורגל לפני שנתיים, וחוץ מצהוב ו-2 אדומים אני לא זוכר אירועים בולטים שלו.

ככה או ככה, רשמתי קודם; מכבי ת"א, שבעיניי כולם היא היריבה לאליפות, "התחזקה" בלאיוס ויחזקאל, וגם היא, כן-כן, מחזיקה ב-3 זרים בסגל, כשאחד מהם (אדו) נראה כמו שחקן נוער של חדרה במקרה הטוב.

בתור מי שביקר את רכש הזרים של הקבוצה, והציג את סיסוקו וטוומאסי כטענות לחיזוקים של היריבות, מבין שאין טעם לבקר את מדיניות הרכש בשנה לא סבירה כמו זו.

אגב, אלכס, רשמת שזו התנהלות כמו הימים השחורים של המועדון. לטעמי הימים השחורים של המועדון היו דווקא בעונות בהם עשינו 10-15 רכישות "נוצצות".

G.B7 אוהב/ת את זה.
  6. alexshw Member

זה אליבי נוח לעסקנים. המצב. מכבי חיפה נחלשה גם לפני המלחמה. לא הביאה זר שרצתה ושישדרג אותה.
    לחפש אליבי ולמה לא זה האימא של תקופה שחורה. זה כל מועדון חולה עושה.

שוב אנחנו לא במצב של אוקראינה 2022.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. G.B7 ירוק עולה

מכבי חיפה נחלשה גם לפני המלחמה זה חד משמעית נכון.
    ששחקנים כמו נטע לביא, אבו פאני, שרי, דילן, ג'וש, עוזבים אתה חד משמעית נחלש.

יש לזה כמה סיבות, אז עם אבו פאני אולי כסף גדול יותר היה משאיר אותו (יחד עם האמירה שהוא לא קיבל את הסכום שרצה, כל קיץ היה איתו סיפור שהוא רוצה לעזוב), עם נטע לביא העזיבה גם הייתה בלתי נמנעת (אחרי ההישארות שלו בהצעה של צסקא), עם שרי זה משהו אחר לגמרי וגם לא נמנע, דילן (ממה שאני זוכר גם רצה לחזור למשפחה שלו).

אז הכל נשמע כמו תירוצים אבל תכלס לא רואה מועדון בישראל בכל ההיסטוריה שהיה מצליח להשאיר את כולם בנסיבות האלה.

אז עזיבות זה דבר אחד, צריך למצוא תחליפים, אבל זה גם לא פשוט בלשון המעטה
    שרי זה זר של 20 שנה, אין בישראל היום קשר שיכול לתת את מה שנטע לביא נתן (בעייני בשיאו הוא היה הקשר האחורי הכי גדול שהיה פה כבר המון שנים).
    אז שהשוק הישראלי פחות אייכותי ממה שהיה, וזרים זה עניין של לפגוע
    אז היחלשות היא בלתי נמנעת אחרי פיק אדיר כל כך של עונת ליגת האלופות.

התפקיד של אנשי המועדון עכשיו זה לנסות במסגרת כל הנסיבות להשאיר את הקיים והאייכותי ולנסות להביא זרים איכותיים.
    אין ישראלי אחד שיכול להיכנס לנעליים של שרי/לביא/קורנו.

8. alexshw Member

אי אפשר לשחק עם אותם 11 משך שנים. למועדון יש הכי הרבה משאבים כלכליים שאפשר להעלות על הדעת בארץ, בשביל תחליפים. חלק מהשחקנים היה ניתן להשאיר. את אצילי יצא יותר זול להחזיר, מאשר לא להחזיר.
    אי אפשר שכל פעם העפלה לצ'מפיונס תהווה טריגר לחזור אחורה. זה בפירוש מנוגד למטרה של המענקים.

9. G.B7 ירוק עולה

חוץ מאבו פאני אני באמת חושב שלא היה אפשר להשאיר אף אחד.
    לגבי הכספים אני מסכים שצריך לפתוח את הארנק ולשלם אם יש שחקן זר שהצוות המקצועי מעוניין בו.
    לגבי הישראלים פשוט אין תחליף לשמות האלה, אין.

גוני נאור היה הקשר האחורי החם ביותר בתקופה שחתם אצלנו, ומה קיבלנו ממנו?
    וגם אם עדן קארצב אז היה חותם אצלנו לא חושב שזה היה אחרת.

ברגע שאתה עם קישור של לביא ואבו פנאי, אין שום תחליף שיכול להיות שווה להם כרגע, רק זרים, אבל אז הבאנו את שואו, שלא היה הצלחה גדולה...

אחרי כל שיא מגיעה ירידה, השאלה באיזה עוצמה היא מגיעה, ולמשך כמה זמן, ומה ההשלכות של אותה ירידה.
    אם זה רק ירידה באיכות השחקנים ושמירה על הישגיות או גם ירידה בהישגיות. כי גם על היריבות שלנו עוברים דברים טובים או רעים.

10. alexshw Member

גוני נאור מעולם לא היה הקשר האחורי החם ביותר ולא קרוב לזה ובכלל לא ברור לי מה לו ולסגנון של בכר. הירידה מגיעה אצל מי שלא יודע להשקיע בעיתוי הנכון ועבורו צ'מפיונס זה משהו מקרי. ואז אתה מוצא את עצמך בתקופה חשוכה ורודף אחרי כל מיני לוזונים. ובן דור נמצא אצלך מתחת לשולחן במשרד.
    שם שחר ירגיש הכי טוב.

11. G.B7 ירוק עולה

נטע לביא עזב, נותר בור עצום בקישור.
    את הבור הזה צריך למלא שחקן כדורגל חדש, איזה עוד שם יכל להגיע למכבי חיפה אחרי העזיבה.

כמו נטע לביא גם אבו פאני איזה עוד שחקן יכל להחליף אותם? איזה שחקן מכבי חיפה של אלכס בתקציב גדול הייתה יכולה להביא?
    לגבי זרים ניסו להביא את זה מהפריימר ליג, ועוד כמה שחקנים, לפחות הרושם בתקשורת היה שהם לא חתמו בקבוצה בגלל שיקולים לא כספיים, ובסוף החתמנו את שואו באיחור גדול מאוד.

אז אשאל אותך שוב איזה קשר אחורי חדש וראוי יכולנו להביא? בדגש על ישראלי, כי זר זה מילה גדולה מידי.

מכבי חיפה ואף קבוצה לא עובדת בואקום, יש הרבה שיקולים, או הרבה תירוצים, אבל לא רואה שום איש צוות אחר מוצא פתרונות קסם.

12. VAR Member

עזוב, הוא חי ביקום מקביל שבו מכבי חיפה היא פאריס סן ז׳רמן ויכולה להביא את מי שהיא רוצה ואם הוא לא מעוניין להגיע אז מוסיפים עוד איזה מענק חתימה.

יפה אבל לראות משתמשים אחרים שהתחברו למציאות.

Roma אוהב/ת את זה.
  13. Butragueño מנהלים

אתה לא חייב לדבר עלי בגוף שלישי כשאני ממש מגיב פה בדיון (כן, אני משוכנע שאתה מדבר אלי).

ודבר נוסף, לא התחברתי למציאות. המציאות מבחינתי הייתה ונשארה אותו דבר. לא טענתי שאפשר להביא איזה זרים שרוצים, אני טענתי שהיה אפשר להביא את טומאסי-ורגאס-סיסוקו בדיוק כמו היריבות ולא צריך להפיל הכל על המלחמה. אבל באותה נשימה גם אמרתי שזה ברור שההיצע יהיה קטן יותר בהרבה. אתה פשוט נוטה לאד הומינם ופחות לתוכן שאני כותב.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים,במקום לרדוף אחרי זרים שלא רוצים להגיע (הברזילאי,לא זוכר את שמו),וורגס היה על המדף. מחדל שלא הבנו אותו.
    במקום לחפש מתאזרחים שאף אחד לא מכיר,אפשר היה לנסות להביא את למקין.
    לפני שמשחררים את שואו,לדאוג שיש חלופה, ולא להגיע למצב שאין קשר אחורי בסגל. ונראה שהולכים לעשות את אותה טעות עם שימיץ.
    במקרה של קורנו-סונדגרן,אין לי טענות פרט לזה שלא הכינו חלופות למקרה שהם ירצו ללכת בעקבות המצב.
    העיקר התעקשו על סבע,שלמרות שהוא מרוויח 600K בעונה, שהגיע לעונה עם כרס של פנסיונר וקהל שטעון עליו.

שורה תחתונה,שבועיים לפני פתחי תהליגה,והסגל לא קרוב להיות מוכן.

15. alexshw Member

אחרי שסיים חוזה ומכבי חיפה כמעט איבדה אותו, ליאם חרמש חתם ל - 3 שנים.