מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. alexshw Member

אזולאי לא הראה משהו מיוחד גם קודם.

2. VAR Member

לא יודע. אולי כן אולי לא. זה לא רלוונטי בכלל. כשאין שיטה אין מה לצפות מאף אחד להראות כמו שחקן. אין פה אף בקנבאואר שיכול לשנות היסטוריה של מועדון מעצם נוכחותו ובטח שאין מה לצפות מירין לוי להיות כזה.

שיעשו לו ולכולם טובה וישאירו אותו בבית"ר בעונה הבאה. המועדון הזה קודם כל צריך להבריא כי הוא לא הולך למקום טוב, כזה שצעירים מוכשרים פורחים בו.

3. alexshw Member

אני לא מסכים איתך שאסור לו חזור בכל מקרה. ובכר זה לא חתונה קתולית.

4. G.B7 ירוק עולה

למה שלא יחזור?
    מועדון חולה? הייתי אומר את זה על השנים בעשור הקודם שבהם וואלה אם יש שחקן מבטיח לא כדאי היה לו להגיע אלינו ולדפוק לעצמו את כל העונה או המומנטום.
    למרות העונה הרעה הזו והקודמת שגם לא הייתה טובה, כרגע מכבי חיפה רחוקה מאוד מהשנים הרעות האלה ואם יש שחקן טוב הוא צריך להגיע אלינו.
    אפשר להגיד שנכשלנו בזרים והסגל לא מספיק טוב ויש הרבה מאוד ליקויים, עדיין אנחנו לא כאלה גרועים (יש עוד סיבות שלא השגנו העונה עוד כמה ניצחונות) אבל וזה הכי חשוב, כל הליקויים האלה הם משהו שניתן לתקן במהלך קיץ אחד טוב.
    יש פה צוות מקצועי-ניהולי שנכשל אבל זה אותם האנשים שהיו אחראים על ההצלחות הגדולות לפני לא כל כך הרבה זמן, העונה הבאה היא עונת מבחן מאוד משמעותית.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  5. oranfu Member

הבעיה בהשאלה של ירין לוי זה בעיקר זה שנתנו אותו לשנתיים ולמעשה מאבדים אותו.
    אין לו חוזה ארוך במועדון, אין לנו אופציה להחזיר אותו בהשאלה אם הוא נותן עונה ראשונה פצצה.

6. VAR Member

אם יש מאמן שמאמין בו ברמה של לתת לו להיות שחקן הרכב (וזה אומר כנראה שעלי מוחמד יירד לספסל או יעזוב) אז אהלן וסהלן. אבל תרשה לי להמר שזה לא המצב, ושבמכבי חיפה הוא יהיה בדיוק מה שאזולאי היה העונה.
    אין פה יותר מידי חוכמות, אין למועדון כמו בית"ר שום תמריץ להשקיע בשחקן צעיר שלא שייך לו אם הוא לא מרוויח מהעסק.

זוכר כמה הפועל פ"ת השקיעה בחמזה שיבלי כשקיבלה אותו בהשאלה יבשה? ועד לעסקה עם בית"ר ירין לוי לא גירד 10% מההייפ שהיה על חן עזרא הבדואי.

זה היה או העסקה הזאת, או לשלוח אותו לעפולה או למלא את הפונקציה שחרמש מילא - כלומר להיות נער פוסטר. ואז מי בכלל היה מדבר עליו עכשיו.

7. Butragueño מנהלים

כן, הביקורת על העונה הקודמת, ורציתי שירין לוי יקודם ויקבל דקות. רציתי את זה בתחילת העונה ההיא וגם לאורך הדרך.

לדעתי שילוב צעירים זה תהליך בריא שצריך לעשות דווקא כשהקבוצה רצה, משחקת טוב, מאומנת ועם ביטחון עצמי. ולא לזרוק אותם לבלאגן על המגרש כמו עם שי בן דוד, יונתן לוי ועמית זנטי.

כששאלו את אלברמן למה דווקא מסאיי דגו, אז הוא ענה שהוא יקדם שחקנים צעירים. אז כנראה שהמודל כן היה מכבי פ"ת. בסופו של דבר היחידים שקודמו הם חלאיילי (כחלק מקמפיין הנוער), כיוף (שהמתחרה שלו היה איתמר ניצן) ופיינגולד שקיבל דקות ראשונות רק בפברואר. בסופו של דבר דבר, רק 2.5 שחקני נוער שולבו בעונת דגו (חלאיילי, שיבלי ופיינגולד). אז הטענה שאי אפשר להפוך את כל קבוצת הנוער לבוגרת היא תלושה מהמציאות.

8. Butragueño מנהלים

ירין לוי בניגוד לחרמש סומן כשהיה בנוער, ותחזיק חזק - גם קיבל דקות מברק בכר בבוגרת.

הסיבה היחידה שלוי עבר לבית"ר זה כדי לסתום להם את הפה בעניין גדי קינדה.

אגב, הפועל פתח תקווה מאוד השקיעה באלימלך כשהיה שם רק עונה אחת. אז לא הבנתי את הטענה הזו.

9. VAR Member

לא הבנתי את הטייק הזה בכלל. 2.5 שחקני נוער (אחד מהם מוכשר ברמה של פעם בדור, אחד משחק על עמדה בעייתית ואחד קיבל צ׳אנס בתחילת העונה והראה שהוא לא ברמה) שולבו אז זה אומר שצריך לשלב את כל קבוצת הנוער? אתה רוצה לזכות באליפות או ללכת לים בדצמבר? אתה משלב שחקנים לפי הצורך של הקבוצה הבוגרת. בירין לוי לא היה צורך, לא אז וספק אם גם כיום. כאילו בוא, אם מנצ׳סטר סיטי יכולה לאבד מגה כישרון כמו קול פאלמר כי הוא לא מתאים לצרכים קצרי הטווח של הקבוצה הבוגרת אז בטח שמכבי חיפה יכולה לאבד את ירין לוי מאותה הסיבה (וכאמור היא עוד לא איבדה אותו).
    כמו פיינגולד, גם אלימלך משחק בעמדה דלה מאוד בכישרון (וכזו שקבוצות לא נוטות לצרף זר על המשבצת). שחקנים בהשאלה יבשה, אלא אם הם כבר בגיל צעיר רמה מעל המתחרים הותיקים שלהם על העמדה, הם ממלאי שורות חינמיים עבור הקבוצה המשאילה ותו לא. אין להפועל פ"ת שום סיבה להשביח שחקנים עבור מכבי חיפה ולתת להם להתגלח על חשבונה. ובטח שלקבוצה בסדר גודל של בית"ר אין.

10. oranfu Member

לא הבנתי איך זה עוזר לי.
    נו, מדברים עליו אבל הוא לא משחק בקבוצה שלי, לא ישחק בקבוצה שלי ואני גם לא ארוויח עליו כסף.

זה ילד שסומן והיה כוכב בנוער, זאת חובבנות מטורפת לאבד אותו ככה.
    ורק במזל לא קרה גם עם חלאיילי.
    כל הסיפור הזה הוא מחדל גדול של המועדון.

alexshw אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

אם אבא של חלאילי היה כמו אבא של בוזי, אז מצד אחד גם הילד היה נפגע, אבל מצד שני מכבי חיפה הייתה ראה מזה רק דמי השבחה והוא לא היה מככב עונה אחת.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. Butragueño מנהלים

ואני לא הבנתי את הטייק שלך.

אתה התחלת בטענה שזה לא כזה נורא (או לפחות אתה לא מבין למה זה כזה נורא) שאיבדנו את ירין לוי.
    אני מנסה להסביר לך שאם היינו מאבדים את ירין לוי תוך כדי עונות אליפות דורסניות (סטייל בכר או סטייל רוני לוי שזרק את בן בסט) אז כנראה שלא היינו מנהלים פה דיון, אבל בגלל שהנחיתו מאמן כושל, עם ניסיון בוגרים דל ורבוי בהפסדים, אבל התהדרו בטיקט שלו שהוא מקדם צעירים, אז יש פה תלונות. בדיוק כמו שאם היינו מנחיתים מאמן שהטיקט שלו הוא משחק ההגנה אבל בפועל היינו סופגים 45 שערים בעונה, היינו (שנינו, אני רוצה להאמין) מעלים טענות.

ציינתי את חלאיילי, שיבלי ופיינגולד כשחקני נוער ששולבו, אבל לא כי אדון מסאיי דגו היה המאמן.
    חלאיילי היה משולב, תחזיק חזק, גם אם ברק בכר היה מאמן.
    שיבלי לא באמת שולב או קיבל הזדמנויות, הוא בעיקר נזרק למגרש בסביבות הדקה ה-70 כשהמשחק היה בבלאגן שלם ובכל מיני עמדות לא ברורות (לא שאני מגן עליו, אני חושב שהוא גם לא עשה את המעבר הנדרש כדי להתאים את עצמו לליגה של בוגרים), ופיינגולד, כמו שאמרנו, קיבל דקות לראשונה רק בפברואר וגם אז נעלם לאיזה חודש-חודשיים.

כדי לקדם שחקני נוער לא צריך לעלות עם 11 שחקני נוער בהרכב. במקום להנחית את קינדה בינואר, לצורך העניין, היה אפשר לשלב את ירין לוי שהתייבש עונה שלמה ביציע. במקום לתת לשואו לשחק 90 דק' ולראות אותו כבר בדקה ה-60 עושה שביתה איטלקית כי הוא עייף, היה אפשר להעלות את ירין לוי. כשג'אבר היה מחוץ למגרשים חודשיים, היה אפשר לשתף את ירין לוי. אבל במקום זה העדיפו את קינדה, לתת לסק כמה משחקים של קשר אחורי, לשים את סייף באמצע ואפילו לתת דקות לגוני נאור רחמנא ליצלן.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין צורך בירין לוי היום?
    ראית אותו משחק העונה?
    בגרות במשחק והשתחררות מלחץ מאוד מרשימים, נייד, נמצא בכל מקום במגרש, הוא היום טוב יותר מכל שחקן אמצע שלכם.

הפועל פתח תקווה הייתה קבוצה עם תקציב נמוך שמילאה עצמה מושאלים כדי לשרוד בליגה, שום קשר לבית״ר עם התקציב הרביעי בגודלו וכספים שהושקעו בקיץ ובינואר בשחקנים כמו קאני, טוומאסי וכמובן אצילי.

14. alexshw Member

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/25 ב- 18:22
  15. oranfu Member

ירין לוי, עם כל הכבוד, לא יותר טוב מג'אבר ובאופן עקרוני גם לא מעלי מוחמד (שהיה חלש העונה אבל בזמן האחרון מראה סימנים של חזרה לעצמו).

G.B7 ו-de Middenweg אוהבים את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 13)

1. VAR
  2. G.B7
  3. Sir Alex Ferguson