מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. Melikson24 Member

לקבוצה גדולה הייתי לוקח את ירין לוי על ג'אבר בכל יום ובכל שעה.

2. italiano Member

אם הייתי צריך לקחת אחד מתוך לוי, ג'אבר ומוחמד אני בוחר בלוי קל.

3. VAR Member

למה שלא תרוויח עליו כסף לא הבנתי?
    הוא מושאל לשנתיים וחצי מהכרטיס הולך לבית"ר. יש שיחות לגבי הארכת חוזה וההערכה היא שיחתום. בגילאי נוער קשה להחתים על חוזים ארוכים (או בלתי אפשרי, החוקים בנוגע לקטינים יותר נוקשים אם אני לא טועה). גם גלוך ממה שאני זוכר האריך חוזה במכבי ת"א כי אבא שלו שכנע אותו.

אם הוא כזה מוכשר למה אתה מדבר כאילו המצב האידאלי עבורו ועבור המועדון הוא להיות מחליף? או שהיית סבבה אם לוי היה השחקן הכי בכיר בקישור שלך בפתיחת העונה?
    תוציא מהראש את הטענה שדגו הגיע רק כדי לקדם צעירים. זה בולשיט. למה פיטרו אותו אם לא בגלל תוצאות? איזה מועדון בעולם שזכה ב3 אליפויות רצופות שם לו למטרה בעונה העוקבת "לקדם צעירים"? קידום צעירים והיכרות עם שחקני הנוער במקסימום יכול להיות בונוס נחמד.

והתפקיד שייעדת לירין לוי מזכיר לי את עילאי חג׳ג׳. זה מה שאתה מאחל לו? לדרוך שנתיים במקום? למה שיתפוס מקום בסגל כמחליף אם הוא יכול להתפתח בקבוצה אחרת ולחזור למכבי חיפה מהדלת הראשית וכשחקן הרכב?

כשאתה שחקן שעלה מהנוער, אלא אם כן אתה כישרון עוצר נשימה כמו חלאיילי או משחק בעמדה בעייתית כמו פיינגולד, יש לך 2 אופציות: או להיות אבו פאני וג׳אבר, או להיות חרמש וחג׳ג׳. לוי עם כל הכבוד הוא לא כישרון בסדר גודל של חלאיילי (בטח לא נכון לתחילת 2024/25, לכל החכמים בדיעבד) והיו 2 שחקני הרכב בכירים על העמדה שלו. הוא עשה בשכל כשהלך למקום שבו הוא מספיק טוב כדי לשחק באופן קבוע ומכבי חיפה עשתה בשכל כשלא עמדה בדרכו.
    הדיונים איתך תמיד נראים אותו דבר: אתה קובע שתרומה של שחקן בקבוצה X תהיה זהה אם תיקח את אותו השחקן ותשים אותו בקבוצה Y עם מאמן אחר ומטרות אחרות. אני טוען מנגד שכדורגל לא משוחק בואקום ושאין כמעט סיכוי שירין לוי יראה במכבי חיפה את מה שהוא מראה בבית"ר. ושאני בטח לא אקריב 2 שחקנים שהוכיחו את עצמם בגדול במכבי חיפה (ג׳אבר ומוחמד) בשביל שחקן שאולי יהיה ברמה שלהם כשיגיע לשיאו מתישהו (זה תסריט נהדר עבורו). לכן אם אין לך טיעון יותר משכנע, כדאי שנסכים לא להסכים גם הפעם.

4. Sturridge Member

אם הייתי צריך לבחור בין קאנטה, מקאללה וירין לוי אני לוקח את לוי כמובן.

ממש ירין למאל. הוא עכשיו יחתום להגיע לרמה של עלי מוחמד.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי למה צריך לבחור בין השלושה?
    נעזוב לרגע את העובדה שהשמועות הם שג׳אבר אולי ימכר בקיץ, מה מונע/מנע ממכם להחזיק את כל השלושה?

ג׳אבר הוא פצוע כרוני, עלי מוחמד עם ירידה ביכולת, ירין צעיר בעונת הפריצה שלו אז גם אם הייתי צריך לבחור אחד כמועדון הייתי הולך על ירין ולאור התגובות כאן נראה שאני לא לבד…

6. italiano Member

זה נראה שאוהדי חיפה בחלקם עם אגו יותר גדול ממי שמנהל את המועדון שלהם.

כל מי שצפה בירין לוי מבין כמה הילד הזה מיוחד. שיהיה. הפסד שלהם(ושלנו כמובן שאיבדנו אותו בגיל נוער).

7. Melikson24 Member

אישית לא מחזיק מג'אבר יותר מדי. יש לו עוצמות אדירות אבל בסוף מדובר בשחקן כשמצטיין בעיקר כשהוא רודף אחרי הכדור ולא כשהכדור אצלו. לא סתם הוא נתן הצגות בעיקר בנבחרת כשהיא הגיעה כאנדרדוג מוחלט.
    על מוחמד לא דיברתי, בשיאו הוא היה שחקן ענק שאלוהים יודע למה הוא נתקע בכדורגל הישראלי עד עכשיו.

8. oranfu Member

נתן גול יפה נגד מכבי ת"א וההייפ עליו בשמיים. כבר ראינו כאלה.
    יש לו עוד מרחק להגיע לרמה של ג'אבר ועלי.
    וזה לא מבטל את הכישרון שלו, ראו את זה גם בנוער.
    אבל כרגע ההייפ מוגזם.

לא ארוויח עליו כסף כי הוא מסיים חוזה בסיום ההשאלה. חוץ מדמי השבחה אולי, לא נראה כסף.
    אם תשכנע אותו לחתום על חוזה חדש זה משהו אחר, אבל לא ברור שזאת התנהלות עקומה לחלוטין?

ואני לא אומר שהוא צריך להיות מחליף או שחקן הרכב. הבעיה העיקרית מבחינתי היא שהוא לא צריך להיות מושאל לשנתיים מבלי שיש לנו אפשרות לקצר את זה וכשאין לו חוזה ארוך.
    השחקן רוצה לצאת בהשאלה ופחות בתוכניות המיידיות שלי? אוקיי, תחתום בבקשה על חוזה וצא בהשאלה. כשהשאלנו אותו היו לו שנתיים בחוזה והשאלנו אותו לשנתיים, איזו מין התנהלות זאת?

אני גם לא מבין את הקביעה שאם הוא נשאר הוא צריך להיות השחקן הבכיר בקישור. מה הבעיה שיהיה חלק מהרוטציה? יוכיח שהוא עדיף על שחקנים בכירים יותר? שיקבל את המקום שלהם, לבריאות.
    יתרה מכך, הציפייה היא הרי שג'אבר יימכר בקיץ, למה אי אפשר היה "לבשל" את לוי במהלך העונה הזאת ולראות אם הוא מספיק טוב בשביל לקבל את עמדת הקשר הבכיר שלנו כשג'אבר יימכר?
    בסוף, כמו שמשה כתב, למה אנחנו לא יכולים להחזיק אותו כאחד משלושה קשרים בסגל?