מכבי חיפה 2021/2022 - אליפות שנייה ברציפות !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏6/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. קשר שמאלי Member

אז זהו, שפלאניץ' לא הוכיח שהוא שווה סכומים כאלו. זה שחקן שבאופן קבוע מפשל במשחקים גדולים ובמיוחד מול מכבי תל אביב.
    אם יש במכבי חיפה שחקן שהוא מעל הקבוצה מבחינת יכולת והשפעה, לדעתי זה שרי, והוא מרוויח פחות מפלאניץ'. לשלם לפלאניץ' 600-700 אלף יורו לעונה זה טירוף( אנחנו מציעים לו חצי מיליון יורו). אנחנו לא מנצ'סטר סיטי ואפילו לא מכבי תל אביב

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/22
  2. קשר שמאלי Member

הכי מגוחך זה שהכניסו את פלאניץ' לסקר והשאירו את טישיירה בחוץ. הפורטוגלי 2 רמות מעליו.

3. Raulito Madridista

אני מסכים מאוד אבל שנינו יודעים את הסיבות. קודם כל אם אנחנו מנתחים מקצועית אז טישיירה רשם רק עונה אחת במועדון. כמובן שהוא היה טוב ולכן עזב. מעבר לכך הוא לא זכה באליפות, לא שאני מזלזל בליגת האלופות. ובגדול - פלאניץ' זה סגנון משחק אחר וגם דמות אחרת, הרבה שופוני וקצת פוזה מסביב וגם חיבור חזק מאוד לאוהדים (בזה אני לא מזלזל). אני חושב שטישיירה היה בלם שקט מאוד שעושה את העבודה, קשה מאוד לעבור אותו, הוא עזר לדקל קינן גם ולא להיפך ומכבי חיפה שהייתה אמנם קבוצה פחות התקפית קצת מהיום - הציגה מספרים מטורפים מבחינת ספיגות.

4. Butragueño מנהלים

ראיתי את הסקר של ספורט5. רמה של חובבן שהתחיל לצפות בכדורגל ישראלי לפני כמה שנים.
    החסיר בלמים מאוד טובים כמו טישיירה, רואדה וארזו שהיו מעולים. אפילו צ׳וצ׳ליץ׳ היה טוב מפלאניץ׳ ביחס לרמת הקבוצה.

מכבי חיפה לא תעמוד בדרכו וכנראה תמכור אותו ב1.3~ מליון. יאללה, כנראה שהוא ממש רוצה לצאת. מעריך שתוך שבוע-שבועיים סבטקוביץ׳ סוגר אצלנו. אם כי מכבי חיפה קלאסי זה להגיע למשחק אירופי אחד לפחות בלי שחקן מפתח בעמדה, אז בטח הוא יגיע ולא יספיקו לרשום אותו למשחק בליגה האירופית.

5. alexshw Member

פלאניץ' ברמה של טישיירה. הטופ של הבלמים הזרים שהיו פה.

EsheD אוהב/ת את זה.
  6. קשר שמאלי Member

פרט למהירות, טישיירה עולה על פלאניץ' בכל פרמטר: טכניקה, הבנת משחק, משחק ראש, וכן גם בפיזיות. זה לא שהסרבי פחות חזק פיזית מטישיירה, הוא פחות יודע להשתמש בגוף שלו

7. Raulito Madridista

היתרון היחיד של פלאניץ' 'מקצועית' זה שהוא הציג פה שנתיים טובות. אין לדעת מה היה קורה עם טישיירה. אבל זה לא נכון. טישיירה היה מעולה גם בקמפיין בליגת האלופות נגד קבוצות פאר, לפחות בדרך לשלב הבתים שם יותר הגיוני לשפוט. הוא גם בלט במשחקי הליגה הטובים. כן יש איזה 'חוסר' לפלאניץ' גם אם מי שסימן אותו כנקודת תורפה ברורה או כזה שכושל מול כל חלוץ טוב - הגזים. אם פלאניץ' היה קצת פחות סחבק עם הקהל היו אוהבים אותו פחות. טישיירה היה כמו מטאטא יעיל - הכל בסטייל ובשושו.
    וסתם מעניינת אותי הרשימה שלך: מבחינתי, מיגל ויטור ודגלאס דה סילבה ללא עוררין טובים ממנו, גם קרלוס גארסיה שהיה בלם בסגנון אחר. דווקא את ז'איר אמאדור אני לא ממהר להכניס כי הוא היה חלק מקבוצה עם בסיס הגנתי כל-כך טוב.

8. קשר שמאלי Member

אוהדים שלנו חושבים שפלאניץ' טוב יותר מויטור. שתבין את גודל הניתוק

yakar אוהב/ת את זה.
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אני אוהב את הזלזול פה בפלאניץ.
    אני עוד יותר אוהב את הזכירון הקצר, ששחכו איזה לייצנים עברו פה לפניו.
    לא נורא,כרגיל אחרי שיעזוב,יזכרו להעריך.
    הוא מהטופ 5 שהיו פה בארץ בעושר האחרון,ביחד עם ויטור ,קרלוס,ארזו ורואדה.

אם תגיע הצעה טובה,יהיה קשה לעמוד דרכו,את זה אני מבין ומקבל, אני רק מקווה שידעו להביא במקומו תחליף הולם יותר,ועם כל הכבוד לסבטקוביץ שהפכו אותו לעילוי לעומת פלאניץהדרך עוד ארוכה ויש לו הרבה מה להוכיח,הוא בלם טוב אבל לשחק באשדוד זה לא כמו לשחק אצלנו.

10. Raulito Madridista

משווים פה את פלאניץ' לבלמי הליגה הזרים הטובים ביותר, אין כאן זלזול. לא אמרו שהוא איציק כהן או רמי גרשון וסיינסבורי (צדקתי בשם?). ואם היו למכבי חיפה בלמי פח אשפחה בעבר זה גם פחות רלוונטי לדיון. אני גם לא חושב שמישהו אמר שסבטקוביץ' ברמה שלו, לכולם ברור שמ.ס אשדוד זה לבל מסוים ומכבי חיפה ו-30 אלף האוהדים שלה זה משהו אחר לגמרי. במועדון גם היו עושים מאמץ משמעותי להשאיר אותו, אבל פערי השכר גבוהים מאוד. אני כן אומר שהייתי מוכר אותו בסעיף השחרור בלבד ומנצל את זה שליוונים לא חסר כסף וצריך להיות גם יחס מסוים והגיוני בין השכר שהוא הולך לקבל שם לבין הסכום שהם ישלמו.

לסיכום, פלאניץ' בלם ליגה טוב ואפילו מעולה. לא הייתי אומר לברק בכר לנסות להשתדרג בעמדה שלו כמובן גם אם ליגת האלופות על הפרק. יכול עם זאת הטילו פה סימני שאלה כרגע ואחרים. אני גם שוב אומר שאוהד כדורגל גם נובע מרגש. החיבור שלו למועדון, הטירוף עם הקהל וכן הלאה זה גם משהו שמשפיע לדעתי כששופטים אותו מקצועית.

11. matanbl22 Member

להביא את סבטקוביץ למכבי חיפה מזכיר לי את הנפילה שלהם בעבר עם אליסון דוס סנטוס.

12. Butragueño מנהלים

אליסון דוס סנטוס זה היה מופרך.
    שבוע לפני שחתם אצלנו סופית, דקל קינן ניצח אותו פעמים בכדורי גובה כשכבש נגדם. אחרי זה, עדין החתימו אותו. הזייה.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שזה מה שיקרה, נראה לך שאם פלאניץ ירוויח 700 יבוא אצילי ויגיד אין בעיה סבבה לי עם 400-500? הוא יגיד על הזין שלי, אני מביא פה דאבל דאבל כל עונה בלעדיי אין אליפות אני רוצה 800. לא מדובר פה בליאו מסי שמשחק במכבי חיפה שצריך שיהיה פה פער של פי 2 מהמשתכר הבא בתור. ערן זהבי מרוויח במכבי תא 1.2 מיליון אירו ואין אחד שמתקרב אליו, אבל המספרים שערן זהבי הביא הן במכבי והן בכל מקום אחר בקריירה מהרגע שהוא עזב, אף שחקן במכבי לא יכול אפילו לחלום עליהם, אז אין סיכוי שמישהו גם ידרוש את זה. צריך להבין זה לא רק העלאת שכר אלא מי השחקן בהיררכיה, ועם כל הכבוד, פלאניץ, הוא במקרה הטוב(!) מספר 3 בהיררכיה - אחרי עומר אצילי וצ'ארון שרי, איך שלא תסתכל על זה.

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה מה התקציב הנוכחי של מכבי חיפה? נושק אם לא עובר את ה-100 מיליון שקל. זה לגמרי התקציב של מיץ גולדהר במכבי...

15. סמואל אטו Member

אבל מה שהוא אומר זה שלדעתו זה לא יקרה כי פלאניץ' הוא מספר 1 בהיררכיה.

אני דווקא מסכים עם הרעיון הכללי שלו, השאלה אם זה באמת צריך להיות מיושם על פלאניץ'.
    לא אמורה להיות שום בעיה בתשלום שכר גבוה בפער לשחקן שמצדיק את זה. רק ששחקנים כאלה הם בודדים.

ספציפית לגבי פלאניץ', אני לא מכיר את מה שקרה בשנתיים האחרונות מבחינה עסקית, אבל חיפה יכולה לבוא בטענות רק לעצמה שהגיע למצב לזה. היה כבר צריך לפני חודשיים להגיע להבנה מה המשך הדרך של שני הצדדים: הארכת חוזה או מכירה.
    הם נשארו על הגדר ועכשיו עלולים להידפק לכל המשך העונה.

DaveTheSave אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.