מכבי חיפה 2021/2022 - אליפות שנייה ברציפות !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏6/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

נשמע שהבינגו פה הוא רק לדהאן וליענקלה אם זה נכון שהכסף מעניין אותו(אני לא חושב שזה נכון,). במקרה של מכבי חיפה, זה לא בינגו בכלל.

אני לא יודע מה חושבים במכבי חיפה באופן ספציפי. אני כן יודע שנםם שנתיים שמו לעצמם מטרה להגיע עם סגל סגור למחנה אימונים(כולל ויתור על שחקנים שרוצים לקבל החלטות מאוחר יותר) כי חשוב להם להגיע סגורים למוקדמות באירופה. אם זה המצב אז לא יכול להיות שהם מרוצים ממצב שבו פלאניץ' רוצה לברוח להם באמצע.
    יכול להיות שמקבלים את המצב שגם ככה עתידו מוטל בספק והוא דורש לעזוב. אידיאלי/בינגו זה לא.

מה זה אי אפשר לדאוג מוקדם יותר?
    בחודש מאי יושבים עם הסוכן ובודקים מה המצב. רוצה להאריך? מצוין. לא מצליחים לסכם או לא רוצים להאריך? מוכרים ודואגים ולמחליף. זה עובד ככה בלא מעט פעמים.

2. Butragueño מנהלים

למה מועדון קטן?
    תראה מה שאר האפשרויות:
    - לא להעלות לו את החוזה, להשאיר אותו בכח בניגוד לרצונו -- או שיישב ביציע או שישחק בלי חשק.
    - להעלות לו את ההצעה. דברים כאלה פוגעים בשחקנים אחרים, כי הכל פתוח. גם אצילי, שרי ואבו פאני ירצו (ובצדק). ולשלושתם יש ביקוש, אז גם אותם תשים ביציע?
    - תעלה לכולם את החוזה. ואז נשארת בלי תקציב בכלל.

כל החלטה שיקחו אפשר להגיד שהיא חובבנית. אבל בסופו של דבר, לדעתי, פלאניץ׳ 5-6 בהיררכיה ואני לא מרגיש שהוא אי-ריפלייסבל. אני חושב שגם סבטקוביץ׳, שהוא לא בלם מבריק, יכול להיכנס לנעליים שלו. אם ישלמו עליו מעל ל-1.3 זה יהיה מוזר.

3. Butragueño מנהלים

כשאני אומר שזה מסתדר למכבי חיפה, אני מתכוון שזה מסתדר ליענקל׳ה שחר, כמו תמיד. מתנצל אם לא השתמע מכך.

כל קבוצה שמה לעצמה מטרה להגיע עם סגל מוכן ושלם להכנה. אבל הצעות לא מתקבלות רק ב 1.5. אם ההצעה הייתה מגיעה לפני חודש וחצי, ברור שזה היה יותר אידיאלי. אבל היא לא, היא הגיעה עכשיו.

גם באר-שבע קיבלה הצעה מאוחרת על דיא סבע בזמנו, ולדעתי גם על נאווקמה.

4. סמואל אטו Member

באידיאל כל קבוצה רוצה לסגור הכל ביום אחד.
    בפועל יש מועדונים שעושים את זה ויש כאלה שלא. במכבי ת"א כבר שנים עובדים בצורה אחרת לחלוטין ואת ההחתמות הגדולות שלהם עושים מאוחר כי התקציב כנראה תלוי בהכנסות מאירופה(זכור לי החתמות כל פעם אחרי שהכניסו כספי פרס).

במכבי חיפה אצל בכר זה עקרון מובהק שצריך סגל סגור במחנה אימונים כדי להגיע למוקדמות "כמו שצריך".
    השאלה היא למה הגיעו למצב שבו הבלם הבכיר(ונשאיר בצד כרגע את הניתוח המקצועי) יכול לדפוק להם ברז ככה.
    איפה התקבלה ההחלטה שמשאירים את פלאניץ' עם חוזה לעוד עונה בלבד? הרי ברור שבמצב כזה שאתה לא נותן ביטחון תעסוקתי אז הוא יזנק על כל אופציה כלכלית אחרת.

5. Butragueño מנהלים

אז מה שאני מנסה להגיד, בוטום אוף ליין, זה שמכבי חיפה לא ראתה בו נכס שצריך לשמור עליו.
    לכן לא ישבה איתו על החוזה.

אם יכנס לשנת חוזה, אז שירכשו אותו בחינם, ויסיים אצל המועדון שנה שלישית.
    אם תבוא הצעה, נסכים לה (בתנאים הנכונים), ונביא בלם אחר. מעריך שיש בפנקס עוד בלמים חוץ מסבטקוביץ׳ ושהם כבר עכשיו פועלים כדי לגבש הצעות.

6. סמואל אטו Member

אז יש פה דיסוננס בין ההתנהלות הכללית שלהם ומה שקרה עם פלאניץ'.
    אם מה שאתה אומר נכון היו צריכים להעביר את המסר הזה מזמן כדי לקדם את המכירה וההחלפה שלו.
    לא יודע מה קרה בפועל, קשה להאמין שלא יכלו למצוא לו הצעה לפני חודש וחצי.

7. DaveTheSave Member

מועדון קטן כי לדעתי אנחנו מועדון לא פחות גדול מאתונה. אתה מסתפק על פחות מסעיף שחרור.
    לא רואה שום מועדון עם רצון להתחרות ברמה גבוהה משחרר מישהו ועוד ב500k פחות מסעיף שחרור, גם אם יש לך כבר מחליף שמחכה לחתימה.
    אבו פאני לא יבקש את הסכום הזה, הוא רוצה לצאת וקיבל העלאה בקיץ האחרון.
    שרי עונה מלפרוש לא יקבל ולא יבקש שום העלאה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום סיכוי שבעולם שפלאניץ' הוא מספר 1 בהיררכיה לפני אצילי ושרי! שום סיכוי

9. Butragueño מנהלים

אז אולי פלאניץ׳ לא כזה מוערך ע״י המועדון.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעיה אבל פה זה כבר עניין של החלטת מועדון אם לפרוץ את התקרה הזאת או לא, ואם יענקלה לא רוצה לפרוץ, אז זה המצב. ואם זה ייפרץ זה עלייה של מספר מיליונים בשקלים עבור כל הקבוצה, אם לא בדולר.

11. DaveTheSave Member

יכול להיות אחי, אבל אני באמת מאמין שבכר מאוד רצה שפלאניץ' ישאר.
    בסוף זה היופי בכדורגל, עוד חודש נדע כולנו עד כמה חכם היה המהלך הזה, לטוב ולרע.

12. oranfu Member

לפחות לפי הדיווחים זה נראה שבמועדון לא ממש נלחמים בשביל להשאיר את פלאניץ'.
    לדעתי זאת טעות גדולה אבל משתמע שגם אם לא תיכננו למכור אותו - לא רואים בעזיבה שלו בעיה גדולה.
    זה מה שאני מבין מזה שמוכנים למכור (כנראה) בחצי מיליון פחות מסעיף השחרור שלו.

לא אתפלא אם ההגרלה הקשה שקיבלנו גרמה למועדון לקבל החלטה לצמצם הוצאות.
    מעריך שגם פלאניץ' וגם אבו-פאני יעזבו אחרי אולימפיאקוס.

13. alexshw Member

הגרלה קשה זה דבר צפוי במעמד הזה. אין קשר.
    בכר מאוד מעוניין שישאר בודאות.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

- לגבי פלאניץ' זה לא רק עניין ההעלאה, את המאה אלף יורו הנוספים הוא כן היה מקבל בסופו של דבר (הציעו לו 450 אלף יורו). אבל זה לא נהוג כמעט להכפיל את המשכורת של שחקן. עובדה גם שעד להצעה של אא"ק אתונה היה די שקט בגזרה שלו. לא היה נראה שקבוצה תציע לו משכורת כה גבוהה מליגה סבירה וגם תגרד את סעיף השחרור של שחקן בן 30, שלא הבריק במשחקים באירופה למשל. לגבי 'המתחרים' בסגל - עומר אצילי בהחלט היה זכאי ויבקש שדרוג בלי קשר. למוחמד אבו פאני שדרגו את החוזה לא מזמן, אז פחות רלוונטי.

- ומילה על מכבי חיפה והמשחק היום: ראיתי את השער השלישי של יעקובו בפייסבוק של ערוץ הספורט, שלושער מטורף, וקראתי את הכתבה ב-'ידיעות אחרונות'. השמות האלה: ג'ובאני רוסו, ננאד פראליה, ז'וטאוטאס, אפילו בנאדו המנהיג ומיכאל זנדברג בעונת בכורה אדירה - אלה שמות שכיף לך להיזכר בהם וכמובן מעל כולם יעקובו ולא משנה איזו קבוצה אתה אוהד. מכבי חיפה הזו לא תחזור, עונת ה-12 שערי זכות ושבע נקודות, ועוד אוואט פישל שם בגדול בצמד המשחקים נגד באייר לברקוזן והייתה החמצת פנדל.

15. Lebron Member

אני לא עוקב אחרי כדורגל ישראלי, אז אשמח לדעת למי שבקיא: ברק בכר פיתח אי פעם שחקנים צעירים? ממבט חטוף על הסגל של חיפה הסגל די מבוגר, וזכור לי שגם בבאר שבע היה אותו סיפור. הצעירים של מכבי חיפה עד כדי כך חלשים או שהבעיה בבכר?

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.