מכבי חיפה 2021/2022 - אליפות שנייה ברציפות !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏6/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

א - כן, חזיזה קליל.
    ב - אצילי עובד, בהחלט. אבל הוא לא שחקן מהיר, הוא לא יכול להתמודד עם שחקנים אירופאיים. הוא לא משחק בקצב גבוה.

צריך להתקדם ולהתפתח מלבנות על שחקנים כאלה בנבחרת.
    מילא, אם לא היו אופציות. אבל אני לא רואה שום סיבה שהחלק הקדמי של הנבחרת לא יתבסס קודם כל על סולומון, וייסמן ועבדה.
    אליהם אפשר לראות מי יכול להתאים מהדור הצעיר יותר כשנותנים דגש לשחקנים מודרניים ואתלטיים ולא כאלה שצריכים כדור לרגל.

alexshw אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

"חמד שיקר ופגע בחיפה, לא הייתי מחזיר אותו"

1) מי לעזאזל האוהדים שרוצים שהוא יחזור להיות מנכ"ל?
    2) איך אין לו בושה לבוא בטענות לחמד? חמד התפתח לחלוטין למרות מכבי חיפה, שלא ספרה אותו בכלל. זכותו לחלוטין לקחת הזדמנות לקדם את הקריירה בצורה משמעותית בחו"ל. המציאות הוכיחה שהוא צודק.
    3) חולה על צורת בחירת המאמנים אצלינו:
    רק אזכיר לכם ששחר מינה את גרנט די בפוקס. אם ההתאחדות לא הייתה משחררת אותו מהנבחרת הצעירה, הוא היה ממנה את זאב זלצר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Raulito Madridista

@oranfu, ואם אני שואל אותך נכון לעכשיו, יש לך ספק שאצילי שחקן טוב יותר מחזיזה? בכל מקרה 'הדיון' מבחינתי הוא מי מהם צריך להיות מחליף ראשון בנבחרת, לא דרשתי הרכב לאף אחד מהם. חזיזה מהיר והדריבל שלו טוב, אחלה. אבל אצילי מקבל את ההחלטות הכי נכונות בדרך כלל, הוא גם לא שחקן חמום מוח שבשנייה מאבד את זה. אצילי שחקן קבוצתי והוא בועט הרבה מחוץ לרחבה וככה צריך, הוא מאלה שצריכים לבעוט, זה יכול להיות אחלה כלי לנבחרת קטנה כמונו. אם הוא יוכל לתת למישהו מחבריו מסירה טובה הוא לא יחפש להבקיע בניגוד לזהבי. אני גם חושב שההתקפה צריכה להיות עבדה-סולומון-וייסמן שהוא אגב לדעתי לא איזה שחקן סופה מבחינת המהירות אבל אחלה חלוץ. אגב, סתם לצורך הדוגמא, אפשר לייצר אחלה גיוון - אצילי שחקן של בעיטות מרחוק, סולומון דריבליסט ועבדה גם פיניש וגם מהירות סילונית.

4. oranfu Member

אצילי שחקן טוב יותר, אבל לדעתי הוא פחות מתאים.
    להיות מצוין בחיפה ששוכבת על היריבות שלה זה דבר אחד, ולהיות אפקטיבי בנבחרת שתחפש בעיקר לעקוץ במתפרצות זה דבר אחר.
    האיכויות שלו פחות יבואו ליד ביטוי.

DRORIKO, Clock End Stand ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

האספקט היחידי בו אצילי יכול לתרום לנבחרת זה בלקיחת מצבים נייחים. וגם זה בהגבהות בלבד כי זהבי לא יתן לו להתקרב לבעיטות.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. DRORIKO Member

מה שאצילי שווה ברמה האירופית ראינו בליגה הספרדית ואפילו בליגה הקפריסאית(שאגב טובה בהרבה משלנו) אני גם לא נסחף אחרי הפסטיבל של "רמה מעל הליגה" אצילי אכן השחקן הכי טוב היום בליגה, אבל הוא לא רמה מעליה. ערן זהבי היה רמה מעל הליגה, אייל ברקוביץ' היה רמה מעל הליגה, יוסי בניון היה רמה מעל הליגה. אצילי שחקן גדול אבל בואו

7. Raulito Madridista

אצילי עזב לקפריסין כי לא הייתה לו ברירה, הוא רצה לברוח משם ופינטז על החזרה לישראל מהרגע בו הגיע. זה לא שהוא שחקן שאני אוהב, אין לי אינטרס להגן עליו או משהו כזה. מדובר במועדון מסובך דרך אגב, כך שאני לא מקבל את הטיעון הזה. ספרד גדולה עליו? בהחלט כן. הסגנון של אצילי פחות טוב לנבחרת, ולכן יש לו מקום לפי דעתי כשחקן ספסל, ולא בטוח שהוא או חזיזה צריכים לבוא האחד על חשבון השני בסגל. לגבי ה"רמה מעל הליגה" - העונה בהחלט כן, יש לו גם כל כך הרבה שערים יפים ולא איזה דחיקות ממטר, אבל אני לא חושב שהוא מסוגל לשחזר את המספרים האלה ואפילו משהו קרוב לכך, למשל בעונה אחת, למשל בעונה הבאה.

8. סמואל אטו Member

מה זה אומר "להתקדם משחקנים כאלה"?
    בגלל שאצילי כובש הרבה צריך עכשיו לצייר סביבו כל מיני סטיגמות על איזה סוג של שחקן הוא ולמה הוא לא צריך לשחק?
    אני לא חושב שאצילי מספיק טוב להיות בהרכב הנבחרת, אבל בגלל שהוא לא מספיק טוב. לא בגלל שהוא לא "מודרני", לא "קליל" או כובש יותר מדי. בצד ההגנתי הוא אפילו תורם המון ביחס למה שרואים משחקי התקפה יצירתיים מהסוג שלו.

הזוי גם להגיד שחזיזה כן יכול להיות כשמדובר בעצם בגרסה פחות מוכשרת שלו. אין לו שום יתרון על אצילי.

9. קשר שמאלי Member

בטח שיש לו
    הוא יותר מהיר וזריז
    הוא מסוגל לעשות דריבל לעומק, לא רק לרוחב כמו אצילי
    הוא יכול לשחק ב-2 הכנפיים וגם בקישור
    אצילי זה זהבי לעניים

Butragueño, oranfu ו-Clock End Stand אוהבים את זה.
  10. Raulito Madridista

אצילי יכול לעשות צרות גם במרכז, לא שהוא יפתח כקשר מרכזי, אבל אם הוא חותך לאמצע לדוגמא ולא בועט - הוא מסוגל למסור כדור רוחב מדהים. חזיזה שחקן שטוב על הקו. אני רואה פה בדיון קצת הוזלה של העניין הזה של המספרים, כאילו זה לא אולי הדבר (הכמעט) הכי חשוב בכדורגל, בעוד דריבל היא אולי הפעולה הכי יפה אבל לא הכי חשובה. קבלת ההחלטות של אצילי יותר טובה וזה גם משמעותי. הוא יבחר בפעולה הנכונה בארבעה מקרים מתוך חמישה. אצל חזיזה זה לא ככה. בכל מקרה שניהם צריכים להיות בסגל מבחינתי. גם אבי נמני לא היה שחקן מהיר מעולם, מקומו בסגל הנבחרת מעולם לא הוטל בספק.

11. yedidel Member

גם לאבי נמני לא היה מה למכור מחוץ לביצה המקומית

12. Sturridge Member

לא חסרים כאן שחקנים שנחשבים לאגדות כדורגל ולא הצליחו (או אפילו לא ניסו להצליח) בחוץ.
    אם נתחיל לספור מי היה שחקן גדול רק לפי הרזומה באירופה אז נשאר אולי עם חמישה (ניוז פלאש- גם לזהבי אין קריירה מרשימה בחוץ).

אם מנחם פה מישהו לספר לעצמו שאצילי לא שחקן גדול אחרי שהוא תופר לו כדור לחיבור, לבריאות.

13. yedidel Member

באמת לא היו פה הרבה שחקנים גדולים

14. Sturridge Member

בהשוואה למה?
    בהשוואה לטופ האירופאי זה בכלל לא אותו ענף מה שמשחקים פה. אבל נראה לי דיי מאמלל להשוות אותנו לזה כל הזמן.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מי השווה לטופ האירופי. דיברנו כאן על שני נושאים מאוד רלוונטים. אצילי, שבעיני רובנו כאן הוא מעל הליגה השנה, האם הוא רלוונטי לנבחרת והאם הוא יכול להצליח בליגה X או Y.

מצב נושא:
הנושא נעול.