מכבי נתניה 2021/22: בני לם החליף את אטפלד, מנסים להתייצב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏31/7/21.

1. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברוח הדיון שנפתח על החתמות ינואר, יש לי תחושה שהחלון הזה יזכר לטובה עונות קדימה.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

למכבי נתניה יש יתרון ברור גם על הפועל תל אביב פשוט כי סגל מנהל הרבה יותר רציני מהניסנובים, וכי מדובר במועדון שאשכרה יש בו ניהול מקצועי, בניגוד להפועל שאסטרטגיית רכישת הזרים שלה זה בגדול פליטים של קבוצות בליגה + ילדים בני 18 מאפריקה.

אבל ראיתי הבוקר שסגל מתכנן לעזוב את נתניה(מרגיש שכל שנה הוא עוזב את המועדון), יכול להיות מכה בשבילם.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה עד כמה סגל באמת משקיע?
    יותר מיואב כץ נניח שמחזיק את תורג’מן, ממן, לואי טאהה, אוז׳בולט ובינואר צירף גם את ליואיץ?
    יותר מהפועל תל אביב שהקיץ בנתה סגל עם שטקוס, בן ביטון, גוטליב, אייבנדר, רוסה, דוידה, שני השלומי אזולאי ובינואר גם ינוקביץ?
    גם סכנין עם פוליץ, גנטוס, כיאל, קבהא, מלמד, וארן, קונאטה ומורה השקיעה לא מעט הקיץ.
    למה נתניה אוטומטית אמורה לסיים מעל השלושה למעלה?
    וזה בלי קבוצות כמו קש, פת ואשדוד שלבעלים שלהם יש כסף בכיס, ובעונות שיש להם חשק להשקיע (כמו בעונה שעברה), יכולים גם הם להיות פקטור.
    ובלי חדרה שכבר הרבה שנים היא הסוס השחור של הליגה עם פגיעה יפה בזרים ובעיקר מקום שבניגוד למועדון כמו נתניה גם בתקופה פחות טובה אין לחץ גדול של קהל שמלחיץ את המערכת או מכניסה אותה לסחרור.
    נתניה הנוכחית אמורה להילחם על 4 - 6, אבל יכולה בעונה מסוימת גם לסיים באמצע הפלייאוף התחתון (וכל זה בהנחה ואין רוכש לבית״ר, כי תחת חוגג בשנים הראשונות גם היא השקיעה יותר כספים מסגל).

4. Raulito Madridista

הריאיון המלא של בני לם מ'ידיעות אחרונות' הבוקר: "אני חתול רחוב, יש לי טביעת עין"

https://ynet-images1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2022/02/07/S1QnchACt/S1QnchACt_0_0_3000_2000_0_x-large.Xxx

החיבור הטבעי לאוהדים ("אני יודע שיושב להם בראש שאותה באר שבע הורידה אותנו ליגה"), המהפך שחולל ("האימונים היו ארוכים מדי, 3-4 שעות זה מוגזם"), התדמית המטעה ("אי אפשר להתבסס רק על התלהבות, אתה חייב להביא את החלק הטקטי. כולן רוצות ללחוץ גבוה אבל לעשות את זה טוב זה כבר משהו אחר"), הסיבה בעטייה לא רצה לאמן בוגרים ("גידלתי דורות של שחקנים ואהבתי את זה, אני רואה את רוני לוי במקום השני וזה לא נורמלי מה שעושים לו"), הדיבור החופשי: "גם כשחקן הייתי זורק בראיונות 'אנחנו באים לפרק אתכם'. זה מביא קהל", וגם אלמוג כהן. ראיון עם שמחת חיים.

כמובן שדור רומנו לא יכול לשפוט אותו כמו אותם אוהדים שראו את כל המשחקים מההתחלה ועד הסוף וחיים את הקבוצה יותר ממני. מה שכן - אני אוהב את הסגנון, וגם את הדיבור שבא להטריף את הקהל, תמיד יש כבוד ליריבה אבל גם אמונה עצמית, כמו המשפט על מרכז השדה שלא נופל מזה של מכבי חיפה. מאמנים כאלה לדעתי כן עדיפים על רוב מה שיש בליגה. המועדון הזה באמת חזר להיות שמח ומקומו בפלייאוף העליון. אולי גם הייתה ביקורת מוגזמת כלפיו אחרי שמכבי חיפה ניצחה יותר מדי בקלות 2:0? אז מה. את שאר הליגה היא מפרקת.

5. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

באתי להתייחס בדיוק לראיון הזה וזה כל כך היה מעצבן אותי אם הייתי אוהד נתניה.

בני לם התחיל, נראו באמת על הפנים ולא מאומנים. במחזורים האחרונים רואים שיפור ויש זיק של תקווה שזה לא משהו מקרי אלא מגמתי.

אז למה לאלף עזאזל טוב הראיון הזה? רז שלמה במקרה לא יכל לזרוק לו המלצה מנסיון החיים הקצר שלו לא לעשות את זה?

״קלקלנו להם את האליפות״ ״כשאני אומר בראיון שנפרק אותם זה מביא קהל״, ובכלל כל התשומת לב הזו למה היא טובה? עד שיש נחת במועדון יחסית לחוץ בארץ, למה צריך את זה?

נערך לאחרונה ב: ‏8/2/22
  6. Raulito Madridista

נתחיל עם ה-"קלקלנו להם את האליפות", בהמשך הוא נשאל על רוני לוי ודי מעדן את הדברים האלה, לם לא אחד שמחפש פרובוקציות (תקרא את כל הריאיון). אגב, הם ניצחו את מכבי תל אביב במשחק הבכורה שלו 4:2 אחרי פיגור כפול, זה לא משהו שהולך ברגל גם אם מכבי הייתה עדיין עם ואן לוון שעשה את הטעויות שלו. לוקח זמן להטמיע את מה שאתה רוצה. אם במשחק הבא הם יפסידו אתה בהכרח משליך את זה על הריאיון והכותרת הזו? באותה מידה הם יכולים ליפול כי היה להם ערב לא טוב במשרד, נתניה קבוצה שבשוונג, במומנטום, הקהל איתה (הקהל של הפועל חיפה איתה? של אשדוד? לק"ש? יש קהל? חדרה מביאה כמויות כמוהם?), אבל היא לא איכותית בפער גדול מדי מהאחרות. אני לא חושב שנראה את מכבי נתניה נפוחה. כמובן שלעתים גם יותר נוח לשחק נגד קבוצה גדולה. "ב"ש, תתכוננו, אנחנו באים" - זה דווקא משעשע. אבל זכותך כמובן לא לאהוב את זה.

7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אשליך על הראיון כי הליגה הזו לימדה אותי העונה כמה רוב התוצאות כאן מקריות.

השאלה שלי מה טוב יכול לצאת מהראיון הזה, למה התזמון הנוכחי? קהל זה לא ימשוך, כי הקהל של נתניה מספיק גדול ומה שמושך אותו הוא הקרב על הפלייאוף וההופעות הטובות.

אתה לא חושב שהיה יותר נכון לחכות עם ראיון כזה, למשל אחרי שהיה מבטיח פלייאוף עליון? (ואני בטוח שכרטיס אחד שלהם מתוך השלושה הנכספים)

* בנוגע לקלקלנו להם את האליפות, לא יודע מה הוא עידן בדיוק. מצד אחד תדלק יריבות מתודלקת מספיק, מצד שני זרק משפט נימוס של מחווה טובה לקולגה או חוסר הבנה בכדורגל (רוני לוי מקום שני ותראו מה עושים לו), מהמר על האופצייה הראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/2/22
  8. matanbl22 Member

שומע אותו יותר מדי לאחרונה. מחזיק מעצמו מינימום קלופ

9. Roma מנהלים

בכללי כמו כל מאמן ישראלי מצוי אחרי תקופה טובה הוא מתראיין לכל אפשרי ודואג לכתבת צבע. כמובן שאחר כך מגיעה קריסה ראו מקרה ירון הוכנבויים העונה.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

חחחחח קלקלנו להם את האליפות, מהיוצרים של יש פה מאבק. רואים שמדובר באולד פאשן וכמו שאמרתי, העפרון לא הכי מחודד בקלמר, זו החבילה.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

11. עידן444 Member

כולם מאוד התאהבו בפוליטקלי קורקט כאן אני מבין...
    זה כל כך משעמם... כל כך שבלוני וצפוי... כמעט כמו לראות משחק בין חדרה להפועל חיפה... או בין הפועל ירושלים לנוף הגליל.
    גם אני הייתי מוותר על פסטיבל בני לם... קצת מזכיר לי שבצמד סלובו וברדה- סלובו לא תמיד היה יוצא הכי טוב... והיינו תמיד מעדיפים שברדה יתראיין. זו גם הסיבה אגב שאנשים חשבו שברדה זה המוח והמאמן היותר טוב בין השניים למרות שמה שסלובו עשה ברברס ברדה אולי יעשה עוד 10 שנים בנסיעה קדימה.
    אבל ברגע שהבן אדם קיבל את הבמה- הבן אדם זורק את מה שהוא חושב ומרגיש בלי לחשוב על כל מילה 10 פעמים...
    בואו נודה על האמת- הכדורגל כאן מחוץ למועדון מאוד מצומצם של אנשים שמשקיעים ים של כסף על זבל באיזה 2-3 מועדונים די שואף לכלום...
    אנשים פחות שיגרתיים כמו אייל ברקוביץ׳, בני לם, גילי לנדאו, ויעקב בוזגלו- כל אחד וסגנונו- מוסיפים קצת צבע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עידן444 אין לי בעיה עם בני לם, גם הנקודה שלי היא פחות המשפט על באר שבע. מה שאני אומר, הסיפור איתו התחיל מעט שייקי, במחזורים האחרונים התאזן מבחינת מה שרואים על המגרש, בנוסף עברתם חלון מעורר אופטימיות, אז למה עכשיו? כמו שאמרתי אני חושב שתבטיחו פלייאוף עליון, לא כדאי לחכות עוד חודש עם הכתבות האלה? עכשיו גם שאחוביץ עם ריאיון ה ״עוד לא ראיתם ממני כלום״. אתה מספיק חכם לדעת שהתקשורת מהללת כדי שהנפילה תהיה כואבת, מזכיר לי את הכתבות של אלון תורגמן ונועם כהן לנבחרת + הפועל חיפה יכולה לרוץ עד הסוף שראינו כאן רק לפני שלושה חודשים.

Roma ו-kufsa אוהבים את זה.
  13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שאותי בעיקר מטריד זו תחושת השובע. בקיץ (ורק כדי שיהיה לכם רקע - בקבוצת הפייסבוק של אוהדי מכבי נתניה כל קיץ נכנסים ביטויים חדשים לאופנה) כל הזמן דיברו רק על "קבוצה מרגשת" ו"שחקן שירגש" ועכשיו התחושה היא שלא מעט מדושנים מכך שמכבי נתניה הוכיחה שהיא מסוגלת להיראות טוב.

יותר מדי מילים נזרקות לאוויר בשביל קבוצה שכעבור 21 מחזורי ליגה בסך הכול נמצאת במקום השמיני.

matanbl22 ו-kufsa אוהבים את זה.
  14. Raulito Madridista

אבל כל אוהד צריך להסתכל גם על מעט הצד החיובי שיש בקבוצה שלו. מאמן אחר פתח את העונה, זה ברור לך, איתו מכבי נתניה הרגישה לי כקבוצה מתה, זה היה כבר בעונה שעברה. גבי קניקובסקי עזב וזה אכן לא פשוט אבל פרט לכך הקבוצה לא נבנתה מספיק טוב להערכתי. אולי בני לם השתמש בריאיון הזה בשביל עוד יותר לקרב את הקהל ולהטריף את החבר'ה הצעירים. הוא גם לא הבטיח שם הבטחות, הוא לא אמר שנתניה תסיים במקום הרביעי וכן הלאה. מקום שמיני אמנם אבל המומנטום טוב והקהל איתו וזה מאוד חשוב, והפער מהמקום השישי הוא שש נקודות. אני אוהב את זה שהוא לא משחרר רק קלישאות במסיבות העיתונאים ודווקא טוב שהוא ציין את העניין הזה עם ב"ש. כמו שאם בעוד שלוש-ארבע שנים יאמן את מכבי חיפה מישהו אחר והיא תפגוש את בני יהודה במשחק בו הכתומים חלילה עלולים לרדת ליגה, אם המאמן אומר: "אנחנו זוכרים איך הם הרסו לנו את האליפות ב-2010 ונשמח לנצח אותם" - זה לא כזה גרוע. דבר אחרון, את רמת הכדורגל תשפטו בעצמכם. נניח ההפסד להפועל ירושלים היה שפל, היו גם שני הפסדים רצופים נגד קבוצות שמתחרות על הפלייאוף העליון. אבל שאר הזמן היה טוב גם עד ה-5 מ-9 עכשיו, לחלוטין. תיקו עם הפועל שחילצה נקודה ובמשחק טוב של נתניה, שני ניצחונות אחרכך, 0:1 על סכנין וכן הלאה..

עד סוף הסיבוב: הפועל ירושלים (בית), מכבי פתח תקווה (חוץ), מ.ס אשדוד (חוץ), הפועל קריית שמונה (בית), הפועל תל אביב (חוץ)| לא לוח ממש קל ואולי המשחק האחרון בבלומפילד יהיה קריטי וקשה מאוד, אבל זה גם לא כזה נורא.

15. zivmay Member

"האימונים היו ארוכים מדי". הוא כנראה לא שמע על אימונים כפולים, או על זה ששחקנים צריכים לשהות במתחם לפחות 7-8 שעות כמו בכל עבודה נורמאלית.